Az UNRWA nem egyedül dagonyázik a mocsárban

18 aug

 

Mint ahogy arról korábban, a LEHARPRESS facebook oldalán röviden hírt adtam, az Egyesült Nemzetek Szervezete komoly vizsgálatnak vetette alá a palesztin menekültekkel foglalkozó szervezetét:

 

ENSZ vizsgálat az UNRWA ellen…

 

Az Al Jazeera nyilvánosságra hozta az ENSZ-nek az UNRWA működésével foglalkozó jelentését, amely nagyon súlyos vádakat fogalmaz meg a szervezet és vezetői ellen…

Az UNRWA ellen már hosszú ideje éles bírálatok fogalmazódnak meg – terror szervezetekkel való együttműködése miatt… 

A bírálat – úgy tűnik – nem alaptalan, ugyanis két és fél hónappal ezelőtt tatották az UNRWA szakszervezeti bizottsági választásait. Ezen a Hamasz, A Jihad ha-Islami és a Népi Ellenállási Front abszolút többséget 

A jelentés hosszan és éles hangon foglalkozik a vezetők irányítási módszereivel: “az UNRWA felső vezetői rétege a hatalmukat személyes előnyök szerzésére használták, a legitim bírálatokat is elsöpörték és személyes érdekeiket  helyezték előtérbe…

Akikről szó van:  a szervezet főtitkára a svájci Pierre Carnabol

és helyettese – aki egyben személyzeti főnök is – Sandra Mitchell,  valamint Chacham Shahwan. Utóbbi két személy egy hónappal ezelőtt lemondott, miután tudomásukra jutott, hogy az ENSZ főtitkára el kívánja őket távolítani…

 

A jelentés további része a szervezet gazdasági nehézségeivel foglalkozik, amely azután következett be, hogy az USA az évi 360 millió dolláros támogatást 60 millióra csökkentette.Ezt a tényt a szervezet vezetői magyarázatként használták fel, amikor további gazdasági nehézségekre hivatkoztak, ahelyett hogy a probléma megoldását keresték volna…

A jelentés példaként említi Carnabol számos útját a Perzsa öböl térségébe. A beszámoló szerint nagyon is lehetséges, hogy az utazásoknak szerepe volt a Katar-i pénzek eljuttatásának a Hamasz kezeihez. Carnabolt minden útjára elkísérte Maria Mohammadi. Kapcsolatuk a jelentés szerint  “sokkal több volt, mint szakmai kapcsolat”…

Az UNRWA központja a jeruzsálemi Lőszer hegyen található, ahova a főtitkár kétszer-háromszor havonta látogatott el. Távollétében a személyzeti főnök, Ch. Shahwan irányította de facto a szervezetet munkáját, terrorizálva a dolgozókat…

Carnabol kijelentette, hogy mindenben együttműködik a vizsgálattal. Maria Mohammadi szerint: az egész hazugság.

 

 29/07/2019

 

De, ahogy a címben is jeleztem, az UNRWA nincs egyedül…

 

Az elmúlt két év annak ellenére nehéz volt a nagy humanitárius segély- és emberjogi szervezetek számára, hogy  mindent elkövettek az őket körüllengő, általános és pozitív legenda megőrzésére.

Az egész világon, egymás után kellett szembenézniük a különböző szervezeteknek olyan vádakkal, mint nemi zaklatás, dolgozók félrevezetése és bántalmazása, segélypénzek magáncélra történő felhasználása…

 Az emberjogi és humanitárius segély-”ipar” évtizedeken át építette és őrizte a tökéletesség legendáját, amely ellehetetlenített minden  külső és belső bírálatot. E szervezetek vezetői angyalok voltak és aki vette a bátorságot e szervezetek bírálatára, őrültnek nyilváníttatott, akinek egyetlen célja, kárt okozni a segítségre szorulóknak. 

A sérthetetlenség mítosza először az emberi jogi szervezeteknél ütött vissza. A szakembereket szélsőséges politikai elveket valló aktivisták váltották fel, akik az emberi jogokat szolgáló akciók helyett, inkább politikai célú sajtókampányokat szerveztek.

 

Egy évvel ezelőtt került nyilvánosságra, hogy az Oxfam

– a világ egyik legnagyobb segélyszervezete – titkos jelentést készített arról, hogy a szervezet vezetői pozíciójukat kihasználva, fiatalkorú lányokból prostituált hálózatot hoztak létre, és működtettek. Elsősorban a Haiti földrengés túlélőiből, de másokból is. A jelentést eltitkolták a szervezetet támogató kormányok elől, az ügy résztvevőit azonnal és szintén teljes titokban elbocsátották. Ezzel remélve, hogy a szervezet jó híre nem szenved csorbát.

Annak a törpe kisebbségnek, aki nincs képben, néhány mondat az Oxfam-ról: Az Oxfan 15 szervezet nemzetközi konfederációja, amely a világ 98 országában működik. 1942-ben kvékerek egy csoportja hozta létre a nagy-britanniai Oxfordban, hogy a tengeri blokád következtében éhező  görög lakosságnak élelmiszert juttasson el. A szervezet jelenlegi formájában 1995-ben jött létre, deklarált célja a szegénység, az igazságtalanság és a megkülönböztetés elleni küzdelem. 2003-ban az Oxfam-Belgium egy kiadványt tett közzé, amelynek címlapján egy vértől csöpögő izraeli narancs volt látható, a belső szöveg pedig az izraeli gyümölcsök és zöldségek bojkottjára szólított fel, a “megszállás” miatt. 2009. augusztus 7-én eltávolították a szervezet szóvivőjét, Christine Davis amerikai szinésznőt, mert részt vett az izraeli AHAVA kozmetikai cég reklámkampányában. 2014 januárjában megszakították a kapcsolatot Scarlett Johansson mozicsillaggal, aki a szervezet nagykövete volt, amiért az izraeli Sodastream üdítőipari cég reklámarcává vált. 2014 márciusában nyilvánosságra került, hogy közvetlen anyagi támogatást nyújtottak az UHWC, UAWC szervezeteknek, amelyek a Népi Front Palesztina Felszabadítására elnevezésű terrorszervezet közvetlen irányítása alatt állnak.

 

Az Amnesty International,

amely feladva semleges státuszát, már többször megtagadta a növekvő európai antiszemitizmus vizsgálatát és Izraelt marasztalja el mindenért, ami a körzetben történik, jelenleg nagy port kavaró botrány középpontjába került. Dolgozók bántalmazására derült fény, amely kettőjük öngyilkosságához vezetett. Természetesen itt is titkos jelentés készült, hogy a szervezet hírneve ne sérüljön.

 

Felelőtlenség, átláthatatlanság és a belső és külső kontroll teljes hiánya jellemzik ma a nemzetközi emberjogi és segélyszervezet “ipar” egy nem jelentéktelen részét. E szervezetekben az ideológia legyőzi az általános erkölcsöt és a szakszerű és törvénykövető igazgatást.

 

Az e szervezeteket támogató kormányok közül néhányan visszavonták támogatásukat. Így pl. Svájc és Norvégia megszüntette  az UNRWA segélyezését. 

Azonban változatlanul vannak országok és főleg az EU, melyek – tudomásul véve a helyzetet és a pénzmozgás ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen módját, nemcsak tovább folytatják a  támogatást, de maguk is adnak politikai célú “megrendeléseket”.

 

18/08/2019

 

10 hozzászólás to “Az UNRWA nem egyedül dagonyázik a mocsárban”

  1. gyuri10 2019. augusztus 18. vasárnap - 20:35 #

    Hozzátenni vagy levenni a cikkből nem lehet és nem is kell,Tulajdonképen minden le van
    írva.Egyetlen vigasztaló tény,hogy a világ kezdi észre venni ellenségeink minden emberi erkölcstől mentességét.
    A két BDS némbert nem utazásuk előtt kellett volna megakadályozni,hanem a repülőgépről megtagadva Izrael földjére lépésüket,megszégyenítve visszazavarni.Ez nem közvetlen a cikkhez tartozik,de ez is van.

    • bogozy 2019. augusztus 19. hétfő - 20:37 #

      Nem jó érzelmeket belevinni a döntésekbe..A két congresswoman-t be kellett volna engedni. Viszont kötelezni őket, hogy a Gázában is töltsenek el legalább három napot…. :) Csak a pártatlanság miatt.

      • leharisrael 2019. augusztus 19. hétfő - 20:54 #

        Nem történt semmi érzelmi alapon. Izraelben törvény van arra, hogy amennyiben valaki Izrael ellen uszít, bojkottra szólít fel, vagy szándékosan rossz hírét kelti az országnak, vagy ilyen szervezetet támogat, az nem léphet Izrael földjére…Túl ezen, a kongresszusi képviselők nem Izraelbe akartak jönni, hanem a Palesztin Hatóság területére, azon belül is pénteken! (eredetileg vasárnap kellett volna érkezniük) a repülőtérről azonnal a Templom hegyre…Nem kellene egy hírből messzemenő következtetést levonni a teljes történés és a háttérben húzódó szálak ismerete nélkül…Izrael Rashidának humanitárius megfontolásból (mert kérvényezte) megengedték a belépést…erre nem számított és gyorsan visszalépett.

  2. Eldrad 2019. augusztus 18. vasárnap - 21:24 #

    Ej, micsoda meglepetés, egy UNO szerv, mely etnikai- vallási alapú (gyk: arab- iszlámnáci) terrort és szervezett bűnözést támogat, mindezt nyíltan, plusz most az eddig – szándékosan – nem vizsgált bűnestek, ki hitte volna… :(

    …mintha más UNO szervek, pl. az az UNESCO nem ugyanezt tenné, mintha a Közgyűlés nem szinte kizárólag dühöngő őrültekből állna. és mintha UNO jóváhagyással nem minden idők legveszedelmesebb gazemberei döntenének a világ sorsáról… mintha nem ugyanez menne immár az egykor szebb napokat megélt EU vezetésben is.

    És mintha nem tudnánk, hogy minden idők legveszélyesebb bűnözői, azaz, az UNO és az EU vezérkara és holdudvara mindezt BÜNTETLENÜL MEG FOGJÁK ÚSZNI… úristen, mi van itt, emberek?

  3. gyuri10 2019. augusztus 21. szerda - 16:42 #

    רחל,
    sajnos a nagyobbik baj,hogy a Kneszetbe és úgy általában az ország földjére léphettek az ország legelvetemültebb ellenségei.Hacsak nem jön meg az eszünk és tényleg a “velük szövetséges” nem írom ide,hogy melyik állami szervünk nem dönt mégis úgy,hogy Izrael ellenségei,nem alakíthatnak parlamenti pártot,mert nem akarnánk a Kneszetből hallani az Izrael elleni uszítást a kék személyi igazolványos polgáraink csatornájából sem.
    (A ráv Kahánát könnyen kitiltották a választásokból annak idején.Pedig Neki volt igaza!)

  4. Eldrad 2019. augusztus 28. szerda - 11:01 #

    Emberek, berosálok:

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268024

    Értitek: 70 év után feltűnt Új- Zélandnak, hogy az UNRWA esetleg terrorgengeket támogat, meg korrupt, és antiszemita is… aztán jól felfüggesztik a támogatást… jááááj, ez már komikus, de tényleg… :)

    Jól van. Szóval, szerintem az történt, hogy valamelyik titkosszolgálatuk (vagy egy külföldi társszerv) konkrét bizonyítékokat tárt a NZL kormány elé, mely szerint helyi és globális iszlámnáci bandák operatív tevékenységet folytatnak az országban, melynek egyik támogatója az URWA (hű de meglepő), erre ez az első válaszlépés. Különösen érdekes a dolg annak a tudatában, hogy a jelenlegi NZL kormány erősen balliberális… mit szóltok?!?!?

  5. gyuri10 2019. október 11. péntek - 16:46 #

    Kedves Mindenki,
    áruljátok el mi történik a Lehárbloggal? Leírás vagy cikk nincs augusztus óta.Én a face bookba nem lépek be.Ennek ellenére a kapcsolatot szeretném megtartani.
    .שנה טוב וחג שמח לכול עם ישראל

    • leharisrael 2019. október 11. péntek - 17:17 #

      Kedves Gyuri! Örömteli családi esemény előkészületei, lebonyolítása miatt volt a hallgatás…az ünnepek után újult erővel és a Fennvaló segítségével ismét leszek… שנה טובה וחג סוכות שמח

  6. gyuri10 2019. október 17. csütörtök - 22:57 #

    Az új jövevényhez minden jót és egészséget Mindnyájatoknak.Válaszodat köszönöm.Azért késtem,mert én pedig nem voltam itthon egy ideig és az utazás fáradalmait is pihengettem.
    Cikkedet várva üdv:Gyuri.

    • leharisrael 2019. október 20. vasárnap - 11:14 #

      Jókívánságaidat köszönjük, de ne szaladjunk ennyire előre…”csak” esküvő volt. :)

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!