Vasárnaptól-vasárnapig – egy hét Izrael – 07/02…

7 feb

 Covid-19 vírusjárvány

Szinte napra pontosan egy éve, hogy a covid-19 megkezdte világkörüli útját. Ez alatt az egy év alatt nem volt nap, nem volt óra, hogy a hírközlő szervek ne számoltk volna be valami “kutatási” eredményről úgy a betegséggel, mint az azóta kifejlesztett vakcinákkal és azok “mellékhatásai”-val kapcsolatban.

Nem szándékozom követni a médiák gyakorlatát, csak két dologra szeretném felhívni a figyelmet:

 1. Bármilyen járványról is legyen szó, amíg az tart “kutatási” eredményről nem, legfeljebb egyes orvosok/ápolók saját beteganyagán nyert tapasztalatokról  lehet beszámolni. Ez nem több, mint statisztika. Ezeknek a megfigyeléseknek az összegzéséből, jóval a járvány lezajlása után lesz értékelhető kutatási eredmény.
 2. A védőoltások okozta oltási reakció sem keverendő össze az esetleges, átmeneti, vagy maradandó mellékhatással. Az oltás helyén keletkező helyi bőrpír, izomgyengeség, esetleges láz…semmiképpen nem mellékhatás.

Obama harmadik kadenciája

Bár ahogy Joe Biden, frissen megválasztott amerikai elnök, már az elnökválasztási kampány során is és azóta is folyamatosan cáfolja, a tényeket figyelembe véve egyértelmű, hogy Obama politikájának egyenes folytatója.

Ehhez nem kell más, mint végignézni a Biden kormányzat kulcspozícióban lévő tisztségviselőinek névsorát és összevetni az Obama adminisztrációban betöltött pozíciójukkal. Azonnal kiderül, hogy egytől-egyig meghatározó szerepet töltöttek be akkor is.

Ezt követően nincs nehéz dolgunk, csak össze kell hasonlítani Biden irányvonalát azzal a befejezett ténnyel, hogy mit is hozott az Obama adminisztráció a Közel-Kelet számára.

Az Obama által generált “arab tavasz” (kairói beszéd) végül is egyetlen országban sem hozott semmilyen eredményt, hacsak a halottak számát nem könyveljük el eredményként.

Sikerült pozícióba hoznia Aszad szíriai elnököt azzak, hogy többszöri fenyegetés ellenére, egyetlen lépést sem tett a kémiai fegyverek gyártása és bevetése ellen.

Ezzel és a közel-keleti térségből történő kivonulással, ismét helyzetbe hozta a már padlón heverő Putyin orosz elnököt. Ezt olyan sikerrel tette, hogy Putyin mára, a közel-keleti kérdésben megkerülhetetlen tényezővé vált.

Joe Biden elnök, minden eddigi megnyilatkozása, ennek a vonalnak egyenes folytatására utal. 

Az általa nemzetbiztonsági tanácsadónak kinevezett Jack Sullivan, az Obama kormány idején az Iránnal folytatott tárgyalások egyik fő hajtóereje volt. 

Sullivan most azzal a javaslattal állt elő, hogy az Iránnal folytatandó tárgyalásokat két részre kell osztani. Külön kell tárgyalni az annakidején lóhalálában meghozott atom-egyezményt és külön Irán terror-támogató tevékenységét.

Javaslata szerint az atomtárgyalások első fordulójában, diplomáciai úton kell tisztázni, hogy mi menthető meg az  eredeti egyezményből, és a tárgyalásban együttműködők közreműködésével kell meghatározni a továbbiakat.

Ugyanúgy, ezen résztvevők bevonásával kell tárgyalásokat nyitni Iránnak a közel-keleti térséget érintő tevékenységéről.  

Joe Biden elnök azzal, hogy befagyasztotta a Szaúd Arábiával kötött fegyvereladási szerződéseket és az Irán által támogatott jemeni lázadókkal való tárgyalásra ösztönzi őket, világos jelzést adott arra vonatkozóan, hogy ellenzi az Avraham tervet.

Mint erről, a LEHARPRESS – Home | Facebook oldalon már írtam, az arab országok hallgatólagos, vagy kevésbé hallgatólagos támogatottságával Izrael ma abban a helyzetben van, hogy egyedül is képes fellépni Irán ellen. Ebben azonban az idő sürgeti, mielőtt még a Biden/Obama akció éreztetné hatását.

07/02/2021

Egy hozzászólás a “Vasárnaptól-vasárnapig – egy hét Izrael – 07/02…”

 1. Eldrad 2021. február 7. vasárnap - 19:04 #

  “Biden, frissen megválasztott amerikai elnök”

  Mármint, ez a szánalmas, szenilis, világ életében ultrakorrupt “bitorló elnök”, aki éppen aláírógépként funkcionál, így, ugye? Pár észrevétel vele kapcsolatban, a végén az egész dolog közel- keleti vonatkozásával:

  – A (szó szerint) a vén h…lye mögött álló bitangok kb. úgy viselkednek, mint egy nagyon buta, és nagyon agresszív óvodás kölök. Mindennek az ellenkezőjét tenni, amit az elnök, azaz, Donald Trump és adminisztrációja tett. Mindegy, hogy amit művelnek, az tökéletesn értelmetlen, vagy egyenesen káros. Ez a galeri egy hónapja van hatalmon, de már annyi marhaságot műveltek, hogy azt valamelyik “harmadik világbeli” diktatúra hatalmasságainak ámokfutásávalk lehetne összevetni.

  NE védjük a határokat. ENGEDJÜK RÁ a hadseregre, sportvilágra, és persze a szövetségi adminisztrációra az összes létező szexuális retardáltat. BÖNTSUK FEL (azonnal) az északi olajvezeték és installációk építésére vonatkozó szerződéseket. VEGYÜK LE a jemeni kannibálokat a terrorlistáról. FAGYASSZUK BE a szaudiai fegfyverexportot. TÖRÖLJÜK EL a legveszélesebb, iszlamista koszfészkekből a beutazási korlátot. RONTSUK MEG a kapocsolatokat a stratégiailag is fontos államfőkkel. ÁLLÍTSUK VISSZA az iráni atomalkut. LÉPJÜNK VISSZA az egre több és egyre súlyosabb károkat okozó ENSZ- sóhivatalokba (érdeklődve várom, mikor újítják fel az UNRWA pénzelését is). És rengeteg egyéb ügy.

  Mindegy, hogy már most százmilliárdos veszteséget csináltak (maguknak és másoknak is) mindezzel. Midegy, hogy soha nem látott köztörvényes bűnözés tesz egész városokat, régiókat egyre élhetetlenebbé. Mindegy, hogy vagy 70 ezer munkahelyet mindezzel eltapopstak. Mindegy, hogy szadista, őrjöngő etniaki bűnbandákat és szabadítanak rá az országra (és ezek közvetlen támogatóit, legfőbb koordinátorait szövetségi állami állásokkal jutalmazzák). Mindegy, hogy közvetlenül miattuk újabb terrorcunami fogja súlytani Afrikát, Közel- Keletet, Ázsiát.

  Mindegy, hogy ezzel alighanem összehoztak egy hamarosan bekövetkező újabb regionális háborút – Izraelt első vonalba sodorva. De ha ez a háború elmarad, akkor is, az iráni atomprogram támogatása állandó, súlyos fenyegetés lesz mindenkire (hacsak Izrael rommá nem bombázza az egészet, de az meg magát Iránt fogja végzetesen destabilizálni).

  Az arab államokkal összehotott izraeli szerződéseket pedig nagyjából ezzel a lendülettel vágnák a kukába – bár ez az egy valószínűleg nem jön nekik össze, mivel Izrael és az eddig szerződött arab államok részéről az ellenség közös, ahogy a gazdasági és technológiai érdekek is. Ezeket pedig egy tébolyodott, önmegsemmisítő pszeudo- kommunista banda nem tudja semmissé tenni, még ha éppen teljhatalmat bitorolnak a jobb sorsra érdemes usa- ban, akkor sem.

  Emberek, mi lesz ebből… jaj, ez a bejegyzés pedig megint hosszú lett.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: