Iráni titkosszolgálatok Európában…

9 Júl

 

A jeruzsálemi Köz- és Államügyek Központjának munkatársa, Miki Segal, nyugalmazott ezredes, aki a katonai hírszerzés iráni szekciójának vezetője volt, egy összefoglalót hozott nyilvánosságra az iráni titkosszolgálatok európai tevékenységéről.

A jelentés feltárja Teherán és európai támogatói által Európaszerte létrehozott hálózat-rendszert.

Miután Hollandiában, Dániában és Franciaországban több iráni ügynök is lelepleződött, az EU személyi szankciókat léptetett életbe az iráni Hírszerzési Minisztérium biztonsági részlegének néhány tagja ellen.

Az egyik személy, aki ellen szankciókat alkalmaztak  Saeed al-Hashemi Muqaddam, az iráni Hírszerzési Minisztérium miniszterhelyettese. 

A másik, Assaad al-Asadi, aki szintén a minisztérium munkatársa és jelenleg börtönbüntetését tölti a Mujahideen e-Khalq konferencia ellen Franciaországban elkövetett merénylet miatt. Asadit 2018. júliusában, a németországi Aschaffenburg városában tartóztatták le az után, hogy Belgiumban több iráni bukott le, miután autójukban robbanóanyagot találtak.

Assaad al-Asadi

Az iráni csoport merényletet szervezett egy iráni arab aktivista ellen, aki az “Arab küzdelem Ahvaz Felszabadításáért” (ASMLA) elnevezésű mozgalom dániai fiókjának a vezetője. A mozgalom az arab többségű Huzisztán tartomány függetlenségéért harcol. Ez az iráni tartomány gazdag olajban és gázban. 

Nemzetközi nyomozást követően, Svédországban letartóztattak egy iráni származású norvég állampolgárt, Vakra Lasovot – aki szintén az iráni Hírszerzési Minisztérium  kötelékében állt – és a tervezett dániai merénylettel kapcsolatban került a hatóság látószögébe.

 

A holland külügyminiszter, Stef Blok, ez év elején bejelentette, hogy országának cáfolhatatlan bizonyítékai vannak arra nézve, hogy Irán áll két iráni származású, holland állampolgár hollandiai meggyilkolása mögött.  A gyilkosságok után Hollandia két iráni diplomatát kiutasított. Állításuk szerint Irán olyan holland bűnözőket bérelt fel, akik kapcsolatban álltak a Hezbollah terrorszervezettel. Az eddig is tudott volt, hogy a Hezbollah holland bűnözőkön keresztül bonyolítja kábítószer kereskedelmét. 

Ahmad Mula Nissi-t, az ASMLA egyik vezetőjét 2017 novemberében a hágai háza bejáratánál gyilkolták meg. 

Ahmad Mula Nissi

Hasonló módon lett gyilkosság áldozata Amszterdamban Muhammad Raza Kulhi 2015 novemberében.  Kulhit az irániak azzal vádolták, hogy részt vett egy bombamerényletben 1981-ben Teheránban, amelyben  sokan meghaltak, köztük többen a rezsim vezetői közül. 

A holland külügyminiszter arra is kitért, hogy a több éve történteket azért tartották eddig titokban, hogy a jelenlegi szankciókat előkészíthessék.

Az irániak tevékenységét egyértelműen a holland szuverenitás durva megsértésének nevezte.

Hollandiában jelenleg bírósági eljárás folyik két holland bűnöző ellen. Őket gyilkosságokban való részvétellel vádolják.

Az elmúlt év folyamán az európai titkosszolgálatok, az izraeli hírszerzés közreműködésével, több, Európában tervezett iráni merénylet-kísérletet hiúsítottak meg. Nemrégiben Albánia utasította ki az iráni nagykövetet egy másik diplomatával együtt azért, mert bizonyosságot nyert, hogy közük volt egy iráni ellenzéki ellen tervezett merénylethez.

A jelentés kiemeli, hogy az iráni Hírszerzési Minisztérium és a különböző titkosszolgálatok, valamint az Iráni Forradalmi Gárda El-Quds (Jeruzsálem) egysége –  amely külföldön működik és parancsnoka Kaszem Sulaimani tábornok –  állnak az európai események mögött.

Kaszem Sulaimani 

Ezen események mögött az iráni nagykövetségek és konzulátusok, a külföldre utazó küldöttségek és az Irán Air légitársaság szolgálnak fedőszervül. 

Irán ezeken túlmenően bűnszervezeteket is felhasznál.

2018-as év folyamán a francia hírszerzés nagyszabású merényletet akadályozott meg, amikor a  Genfből diplomáciai bőröndökben Párizsba érkezett nagy mennyiségű robbanóanyagot megtalálta. Az irániaknak sikerült a bőröndöket két iráni származású belga állampolgárhoz eljuttatni, a francia biztonsági erők a kocsijuk csomagtartójában bukkantak a robbanóanyagra. A két személyt letartóztatták. 

Az iráni külügyminiszter, Muhammad Zarif Hollandiát, Franciaországot és Dániát azzal vádolja, hogy menedéket adnak olyan iráni terrorszervezeteknek, mint a Mujahideen e-Khalq. 

Muhammad Zarif 

Fentieken kívül tudott, hogy még számos olyan esemény is történt Európában, amely nem került nyilvánosságra.

Kérdés, hogy az elmúlt évtizedekben jól működő európai titkosszolgálatokon belül történt-e valami változás, vagy egyéb érdekek állnak a háttérben?

Képek forrása: Google képkereső

09/07/2019

15 hozzászólás to “Iráni titkosszolgálatok Európában…”

 1. Eldrad - 14:10 #

  Azért valahol gyermekien bájos, hogy ahol ezek a büdös k…csögök (ilyen- olyan közel- keleti mohamedán csoportok, “diplomaták”, mohamedán charity szervezetek, akárkik) évtizedek óta megjelennek, ott mindenhol a következő címszavak jönnek a sajtóban naponta:

  – kábítószer- kereskedelem, gyilkosságok, leszámolások, szektariánus halálideológiák, merényletek, terror, csonkítások, stb, stb. És valahogy az északnyugat európai lakosság többsége még mindig ott tart, hogy mindez “elszigetelt jelenség”, meg hogy ez nem népcsoport- és vallásjellemző, és ha ilyet említesz, amúgy is náci vagy.

  Jól van.

  Izrael különféle elhárítószerveinek viszont ezek szerint szaporábban kell tevékenykednie, hogy irtsa ezt a szemetet a helyszínen (Északnyugat Európában – értitek, a helyszínen…)… remélem, egyszer felfogja a mindenkori vezetés, hogy ezekkel nincs párbeszéd. Semmilyen.

 2. gyuri10 - 23:14 #

  רחל,
  amit ez esetben idehozok nem tartozik szorosan a témához,de azt hiszem mindnyájunkat kellemesen érintene,ha ezt a témát orvosolni lehetne.Üdv: אורי (Gyuri10)

  gyuri10
  2019. július 16. kedd – 22:55 #
  Számomra kissé érthetetlen,hogy ez a Lehár blogról 2019 júniusában kitiltott Geyza nick nevű KMH troll,hogy került ide a 2012 novemberi “felhő oszlop hadművelet” topikra.Amikor az első megjelenése amiért ki lett paszarintva 2019 június 23.-án jelent meg a”harc Jeruzsálemért” cikkben.Előtte nem is ismerhette a Lehár blogot.Ezt 100% biztonsággal állítom.Gondolom,az történt,hogy visszamenőleg szabad a gazda.
  Gondolom,ide pofátlankodott a “VÁLASZ” lehetőséget kihasználva.
  רחל,
  remélem ezen a hátsó kapu lehetőségen tudsz változtatni

  VÁLASZ

 3. Eldrad - 14:52 #

  Ha ez igaz (és miért ne lehetne az), új hadszínteret nyit:

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266685

  ÉS amennyiben igaz, ez is újabb bizonyíték, hogy az ilyen fajta támadások ellen egyetlen regionális erő (szerintem beleértve az oroszokat is) nem jelent minimális feltartóerőt sem. Totális taktikai, technológiai, hírszerzési, kiképzési fölény. De ez már nem is fölény, hanem uralom. Mindez egyben üzenet azoknak is, akik az F35 képességeit propaganda okokból, vagy egyszerűen ostoba okoskodás miatt elvitatják. Nem mintha hagyományos gépekkel nem hajtott volna végre az izraeli légierő ennél meredekebb küldetéseket is korábban… ez csak rátesz erre egy jó nagy lapáttal.

  Elképesztő. Várom, az iraki bukott állam (Failed State) mikor “üzen hadat” Izraelnek, és Irán mikor figyelmeztet vagy ezredjére is “nagyon komolyan”, meg “utoljára”.

 4. gyuri10 - 23:18 #

  Eldrad,
  Izraelt hadüzenet nélkül szokták megtámadni.Lásd az összes háborúinkat.Mi csak Efrájim Kison szavaival élve annyit mondhatunk a világ,minket mindenért elítélő hordalékainak, hogy”Bocsánat,hogy győztünk”.Ez így lesz az idők végtelenjéig!

  • Eldrad - 00:32 #

   Nem tudom… talán egyszer eljön az idő, amikor már nem így lesz, bár nekem van egy különos vízióm ezzel kapcsolatban. Izrael – amennyiben meg tudja oldani az egyre krónikusabb társadalmi szétesését (ha nem, ott a vége, fuss el véle) – nem a “nyugattal” fog talpon maradni, és végre elfoglalni a helyét a valaha létezett legnagyobbak között, hanem a KELETTEL. A “nyugat” éppen most számolja fel magát az összes létező értelemben, a “kelet” (Délkelet- Ázsia, India, Kína pedig egyre erősebbek. Mindenféle értelemben.

   Még eljöhet az idő, amikor Izrael elhagyja a “nyugatot” (talán gazdasági értelemben nem, amíg az még működik), és a “kelettel” lesz egy lapon. Onnatól nem kell többé aggódni a győztes háborúk és a sikerek miatti “bocsánatkérés”, a seggfej NGOk, a szélsőanarchista véleményformáló social médiák, meg a saját mentélis mocskába belemerülő “nyugati” konzumidióták miatt.

   Mert hogy, a “keleten” nem létezik az a fajta agyhalál, és senkit nem érdekel abból semmi, amelyek miatt Izraelnek folyton nekimeny a “nyugat” (persze azért az izraeli üzlet azért jó nekik is…). Amúgy meg, kezdődik a hetvenes évek újra, amikor arafat lett a Times, vagy a tököm tudja, melyiknél az “Év embere”, meg amikor a szélsőanarchizmus feltartózhatatlannak tűnt. Csak ez a mai most sokkal rosszabb.

   Meglátjuk, mi lesz.

 5. Eldrad - 00:40 #

  Amúgy meg, ha Izrael ezzel

  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5563369,00.html

  nem kezd valamit, kb. két, max. három generáció, és az országnak meszeltek. Magát számolja fel, semmiféle iszlámnáci gyilkos banda nem kell hozzá. És erre nekem senki nem mondhatja, hogy kamu, mert sok éve ugyanezt a tendenciát erősítik meg sorban az események, meg a saját személyes ismeretségem is (egy csomó exkatona, köztük több erős nacionalista is, ezt csak úgy mondom…).

  Talán ez nem történik meg, de egyelőre nem látom, ki és hogy akarna ezzel bármit is hatékonyan kezdeni. Kár lenne pedig… :(

  • gyuri10 - 18:04 #

   Eldrad,
   hirtelen ránézésre lehet,hogy igaznak néz ki a tendencia.Azt azonban ne felejtsük el,hogy ez egy élni akaró és a 2000 évi galut ellenére is élni tudó,életre való nép.Eljöhet az az idő amikor nem fogunk elszámolni minden rongyfejű ámokfutóért.Addig viszont a Táásznak sokat kell éjjel -nappal termelnie.A politika pedig a népen múlik.A mai politikai vezetést NEM fogjuk leváltani.Sőt…erősíteni kell.Bízzunk benne,hogy az utánunk következő generációk nálunk is okosabbak.Én már az unokáimnál érzem a jövő biztonságát. אורי.

   • Eldrad - 09:02 #

    Gyuri:
    Én nem a debil rongyfejűek miatti “elszámolás” miatt aggódok, hanem a “belső ellenség” miatt, abban az értelemben, ahogy a belinkelt cikk is említi. A vezetést pedig nem kell leváltani, több okból sem, de ezt most nem részletezem. Kellemes napot!

 6. gyuri10 - 23:23 #

  Eldrad,
  ne értsél félre.Számomra az a szó,hogy “bal”csak akkor jelent ellenséget,ha Izrael ellen cselekszenek.Ami viszonylag ritkán fordult elő.Annak ellenére,hogy az összes KGB ügynök és a hazaárulók sőt több esetben a gazdasági bűnözők nagy része is onnan került közénk.
  Az itt élő kék-személyiseket nem számítom balnak.Azok más kategóriába sorolandók.Akkor is,ha az őrült demokrácia nevében a Kneszetben uszíthatnak szabadon,vagy tanácsadók is lehetnek a fatach esetleg chamasz gyilkos vezérei javára.Abban igazad van,hogy akár mennyire erős egy ország a belső ellenség jelenti az igazi veszélyt.A határon túliakkal majd csak elszórakozunk valahogy.

 7. gyuri10 - 00:04 #

  רחל,
  Ez az aljadék akit kirúgtál a Lehárblogból a KMH nevű szenny bloggon jelenteti meg a cikkeidet és az összes hozzászólásainkat.Valamikor azt olvastam Tőled,hogy megtiltottad a KMH-ban bármit is bevinni Tőlünk.Tekintettel arra,hogy ismered a szerzőiket és olvasótáborukat.Gondolom,hogy az oldal tulajdonosa,Christofer Adam úr,akinek Bat-Jamban élő nagybátyja is örülhetne,ha az ottavai katolikus hitközség pénztárosa kimoderálhatná a geyza nicknevű egyéneket és hírszerző társait.Jó lenne,ha megpróbálnál tenni valamit azért,hogy magunk között maradhassunk.A nagy dunamenti mongol hazzzafffyak,pedig maradjanak a KMH-n vagy a kárpátlavórban. Nélkülünk. אורי.

 8. gyuri10 - 00:10 #

  רחל,
  ha szükséges lenne,megtudom adni a laptulajdonosuk C.A. úr privát E-mail címét. אורי.

  • leharisrael - 10:22 #

   Gyuri10 – Ha megtennéd, hogy adsz linket a megosztáshoz, megköszönöm. Ugyanis én nem látok semmit tőlem, így nem tudok lépni…nem tudom, hogy önálló bejegyzésként (megosztásként) jelent-e meg, vagy hozzászólásként…

   • gyuri10 - 14:56 #

    Az engem sértődöttségében és aljas kültelki szövegével,kitalációival állandóan szórakoztató geyza nicknevű senkiházi beírása a KMH-n. Ez a modortalan börtöntöltelék egyik moderálója is a KMH nevű…. Nem írom ide,hogy milyen csatornának.

    Geyza
    2019 augusztus 7
    10:56 de.
    gyuri10
    2019 augusztus 6
    6:00 du.

    Elmondanám neked hogy hazudsz.
    Nem vagyok letiltva Lahárnál 😀 😀

    Ellenben most legutóbb olvasom Eldrad kommentjét az
    Iráni Titkosszolgálatok Európában” topicban.

    Amiról ír, azt hangoztatom én is jóideje, mégha nem is teljes mértékben.

    Kíváncsi vok mikor kezded el gyalázni Eldradot is te patkány.

    ITT lehet elolvasni :
    https://leharblog.wordpress.com/2019/07/09/irani-titkosszolgalatok-europaban/#comments

    Amugy meg nem te mondod meg hová és mit írhatok.
    Talán a Jobbikos oldalakon, ahová titokban járkálsz mocskolódni, (mint kiderült mert elkottyantottad)
    ott megmondhatod édesapám, meg a naív Lehárt átverhetted az egy hetes hisztáriáddal meg azzal hogy ott széjjelvertél három topicot meghágva Lehár összes létező blogolási szabályait, de itten neked kuss a neved 😀
    Te büdös Iránbérenc disznó 😀

    Ehhez nincs hozzáfűzni valóm!!! אורי הכהן.

 9. gyuri10 - 15:03 #

  Mindezt egy a zsidó fesztivál műsorait méltató cikk egyik beírásaként követte el.Az,hogy innen kiszuperáltad,már magában is egy köztisztasági akció volt. אורי.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: