Izraeli hírszerzési bravúr

1 máj

A reggeli hírek átfutása megerősített abban a meggyőződésemben, hogy a tegnap este – izraeli idő szerint 20:00 órakor tartott nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzottak tartalmát nem kell bővebben részletezni.

Nincs olyan hírügynökség, legyen az nagy, vagy kicsi, amelyik ne foglalkozna behatóan Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök bejelentésével, amellyel egyszer és mindenkorra lerántotta a leplet az évek óta tartó iráni hazugságról.

Izrael nem egyszer figyelmeztette a nyugati világ felelős vezetőit, nem egyszer protestált az Egyesült Nemzetek Szervezeténél és nem utolsó sorban, nem egyszer tett lépéseket annak érdekében, hogy az iráni urán-dúsítás fokozott ütemére felhívja a figyelmet.

Az Obama elnökölte Egyesült Államok annak ellenére kötött új és újabb atom- egyezményt Iránnal, hogy az IASA is megerősítette az urán-dúsítás szintjének emelkedését, hogy jelentéseiben leszögezte, az meghaladja az ország energia szükségletének kielégítését. Búcsúajándékként pedig feloldotta az országgal szemben foganatosított szankciókat.

Irán a tárgyalások kezdetétől a végéig azt állította, hogy csak békés célú atom-programot fejleszt és nem áll szándékában atombomba kifejlesztése.

A “művelt” nyugat pedig – ahogy ezt tette a szíriai népirtás esetében is – szemérmesen  félrenézzett. Nagyvonalúan átsiklott azon tény fölött, hogy Irán olyan olajkészleten ül, amely hosszú évtizedekre megoldja nem csak a saját energia szükségletét. Bemondásra elhitték, (mert különböző okokból el akarták hinni) hogy a szaknkciók feloldása létszükséglet, ugyanakkor az utca emberének mérhetetlen nyomora nem ütött szöget a fejükbe.

Az már szinte természetes, hogy elkönyvelték, “Izrael (nevesítve: Netanjahu) túlreagálja a történéseket”, de az már koránt sem természetes, hogy az az Irán, amelyik tagja a Nemzetközi Atomegyezménynek, kizárólag előre fixált időpontban és kizárólag a felszíni létesítményei közül is csak az általa meghatározottakhoz engedett hozzáférést a vizsgálatot végző szervnek…Egyetlen föld alatti létesítményt sem ellenőrizhetett soha, egyetlen arra hivatott intézmény sem.

Fent leírtak az izraeli állampolgár számára nem képezték a titok tárgyát, ezért is nagy várakozás előzte meg a miniszterelnöki bejelentést, melyet a különböző csatornákon az ország többsége követett. Közérdeklődésre tartott számot, hogy mi újat lehet még erről a témáról tudni.

Hát, lehetett! Le a kalappal a MOSZAD tevékenysége előtt, hogy “fél tonnányi” írásos anyaggal ország-világ előtt bebizonyíthattuk, hogy nincs szó túlreagálásról, a tények magukért beszélnek Irán atomfegyver gyártását tűzte ki célul.

Ami  merőben szokatlan, hogy a kezünkben lévő bizonyítékot negyven egynéhány percben, teljes részleteiben a nemzetközi nyilvánosság elé tártuk. Pontosan megjelölve még az épületet is, ahol azokat tárolták.

Természetesen nem meglepő a világ reagálása, hiszen várható volt, hogy az a pillanatnyi érdek, illetve a beidegződések mentén történik. Ami nem meglepő ugyan, de elszomorító, hogy a számos külföldi elsősorban Amerikából és arab országokból származó gratuláció mellett az izraeli ellenzék és az őket képviselő televízió-állomások most is a miniszterelnökkel szembeni személyeskedésből akarnak profitálni.

E mellett már nem fel sem tűnik, hogy az Európai Unió külügyére olyasmibe kapaszkodott bele, amiről a sajtótájékoztatón szó sem esett.  Mogherini asszony azt állítja, hogy nem talált Netanjahu beszédében semmi bizonyítékot arra nézve, ami arra utalna, hogy Irán ne tartaná be mindazt, amit a szankciók feloldásáért cserébe megígért…És ebben igaza is van. Ugyanis Netanjahu nem az atom-egyezmény megszegéséről beszélt, hanem arra világított rá, hogy ez az egyezmény eleve hazugságra épült.

Mint az a sajtótájékoztatótól függetlenül kiderült, a MOSZAD ezt az akciót még februárban hajtotta végre és az 55 ezer lapnyi, 110 ezer oldalas anyagot szinte azonnal átadta az amerikai hírszerésnek is. Ők eddig 3.000 lapot tudtak tüzetesen átvizsgálni.

Mogherini azon állítása, miszerint a feltárásban semmi új nincs, hiszen az elmondottak mindenki számára ismertek voltak eddig is – már nem állja meg a helyét. Ugyanis az Atomenergia Ügynökség a teljes anyagból mindössze 1000 oldalba nyerhetett betekintést. (Mint érdekességet, itt kell megemlíteni, hogy az archívum létezéséről az iráni vezetés mindössze öt tagjának volt tudomása.)

Angol, francia és német küldöttség kapott lehetőséget, hogy a hét végén betekintsenek az anyagba. Netanjahu rajtuk kívül ugyan ezen célból meghívta Oroszország és Kína, valamint az   Atomenergiai Ügynökség képviselőit is.

Trump elnök a tények nyilvánosságra hozatalát követő első reakciója az volt, hogy “elfogadhatatlan, amit Irán csinált, ez a megállapodás katasztrofális az USA számára”.

Végezetül csak annyit, hogy  egyre nyilvánvalóbbnak látszik, miszerint Trump és Netanjahu között előzetes egyeztetés zajlott.

Az sem véletlen, hogy a sajtótájékoztató nyelve az angol volt (végén pár mondatos héber összefoglalóval), hiszen a cél a minél szélesebb körben történő ismertetés volt, lehetőleg sajtómunkási beavatkozás nélkül.

A bejelentés minden érintett fél számára hordozott üzenetet. Hiszen nem véletlen, hogy az el múlt napokban egymás után járt a Fehér Házban Macron és Merkel. Mindketten azzal a céllal, hogy meggyőzzék Trump elnököt az atom-egyezmény fennmaradásának szükségességéről.

Teherán pedig figyelmeztetést kapott arra vonatkozóan, hogy Izrael mindenütt jelen van és nincs az a titkos anyag, nincs az a bombabiztos tárolási mód, amelyet – ha biztonsága forog kockán – ne tudna megszerezni, akár Teherán szívéből is. (Itt kell megjegyezni, hogy a titkosszolgálat mintegy száz emberrel vett részt az akcióban és csak azért nem hozták el a teljes archívumot, mert ez fizikailag lehetetlen volt.)

Európa az Iránnal kötendő milliárdos üzleteket félti, ez indokolja kiállását az atom-egyezmény életben tartása mellet. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy mostanában kezd kiderülni, hogy Teheránban üres a kassza.)

A történések láncolatába pontosan beleillik, hogy Pompeo,  frissen kinevezett amerikai külügyminiszter is a napokban látogatott a térségbe. Pontosabban a térség témában érintett országaiba: Izraelbe, Szaúd-Arábiába és Jordániába. Látogatása során nem tárgyalt a Palesztin Hatósággal, sőt az u.n. palesztin kérdés szóba sem került.

Hangulatjelentésként egy friss hír: Marokkó bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatait Iránnal és bezárja ottani nagykövetségét.

01/05/2018

13 hozzászólás to “Izraeli hírszerzési bravúr”

 1. slaszlos 2018. május 2. szerda - 01:11 #

  Kitünö és összefüggö jelentés,amit a nyugati angolnelvü sajtó már közölt.

  Le a kalappal a Moszad elött !
  Nincs olyan titok amit elrejthetnek , mert mindenre zárra van kulcs ! Két éve a Time hozta a hirt,hogy oly gyors az iráni plutonium dúsitása,hogy pár hónap van egy 20 kg-os atomba elöállitására. A nyitott titok felfedése az csak egy figyelmeztetés Iránnak,mint a köztudottan 80 000 fös haderönek jelenléte ami a szir területen hadiállapotban várakozik a bedobásra.

  Politikailag az ügynek az a sajátosság , hogy az anticionista és antiszemita kormányok célja a befejezetlen múlt folytatása ” a végzö megoldás ” terveként az öszsidóság kiirtására .

  Az Egyesült Államok Nagykövetségének átvitele a Szentvárosba , Jeruzsálembe a diplomácia világsiker a világpolitikában amely vizválasztó Izrael baráti népei és ellenségeinek leleplezésében .

  Isten álld med Izraelt és a zsidó népet barátaival együtt a Béke és Biztonság megteremtésében ! Ámen !

 2. terrapakk 2018. május 2. szerda - 23:04 #

  Munka ünnepén a Moszad tényleg dolgozik :)
  Egyébként ez a mogherini ajatollah teljes romba döntené az eu-t. A mérjék macron látogatások célja nagyon érdekes a jegyzetedben. Erre nem is gondoltam. Megint köszönet neked Lehár ezért a lényegretörő elemzésért!

 3. Eldrad 2018. május 5. szombat - 01:48 #

  “…Teherán pedig figyelmeztetést kapott arra vonatkozóan, hogy Izrael mindenütt jelen van…”

  – Haha, szerintem ezt már bizonyították egy párszor, gondoljunk a rakétafejlesztő üzem romba döntéséről (halott kulcsemberek tucatjával) 2011- ben, vagy a korábbi évek merényleteiről iráni vezető atomtudósok ellen. Jó cikk erről magyarul is:

  http://miertcion.blogspot.co.uk/2011/11/izrael-vegzett-az-irani-raketakirallyal.html

  De ott van a Flame és a Stuxnet támadás is, amihez foghatót mág nem lesett a világ, és mindkettőhöz nyilván kellett alapos helyszíni jelenlét is (de ha nem, akor is durva volt). Szóval, Irán elhárítása már régóta átjáróház az igazi professzionalisták számára. És ez így is van jól.

  • slaszlos 2018. május 5. szombat - 13:39 #

   John McCain, USA szenátor ” ha Irán atombombához jut , bekövetkezik Armageddon “…Tallózva Joel C.Rosenberg “Epicentrum – a világ jövöje a Közel-Keleten döl el ” New York Times bestseller könyve utána média analizisból :

   -az iráni elnök azt igérte,hogy Izraelt “eltörli a térképröl és azt állitja ,hogy alig néhány év múlva elkövetkezik a”világvége”.

   – Oroszország több milliárd dollár értékü fegyverüzletet kötöö Iránnal és vállalta több nukleáris létesitmény felépitését.

   Az Egyesült Államokelnöke nem zárja ki,hogy megelözö atomcsapást mérjenek Iránra.

   -a 21.század elején a Közel-Kelet egy új válság elött áll. A szintér és a föszereplök készen állnak,hogy betältsék a 2500 éves próféciát…

   A Moszad akciója megelözése a katasztrófának amit Benjamin Netanyahu kormányfö a világ tudatának és felelöségének nyilvánosságára hozta a diplomácia eszközeivel a Béke és Biztonság érdekében célként az anticionista és antiszemita terror kormányoknak és ezek terrorszervezeteinek és az ezeket pénzelö “demokratikus ” jogállamoknak a zsidó nép kiirtásának érdekében…A múlt befejezetlen…

   • Eldrad 2018. május 5. szombat - 23:00 #

    László, azért három dologra felhívnám érdemes figyelmed.

    1, A tizenkettes shiita apokalipszisváró halálideológia (Irán államvallása) egy konkrét pszichopátia- halmaz, ekként is kell kezelni, ahogy az ezzel kapcsolatos “próféciákat” is. Meg a Rosenberg- könyvet is. Azért ne ez legyen mér az aktuálpolitikai és geostratégiai alapkő, főleg, hogy minderre, ami ott megy, tökéletesen érthető “evilági” magyarázat és előrejelzés is adható.

    2, Iránt senki nem akarja leatomozni, két okból: a, amit Irán magával művel, az önmagában felér egy súlyos vereséggel járó háborúval, és b, Iránt hagyományos eszközökkel is tönkre tudá verni Izrael is, nem hogy az USA. Szóval, NUKE nem lesz (hurrá!!!).

    3, A tizenkettes shiitizmus nem csak a “zsidó népet” akarja kiirtani, hanem lényegében mindenkit, aki nem tizenkettes shiita mohamedán. Most tök mindegy, mennyi ennek a realitása, egy tébolyodott halálpap és híve pontosan ezt gondolja. Szóval, ezt ne redukáljuk a zsidógyűlöletre, mert ez annál valami sokkal rosszabb.

    Üdv,

    E.

   • leharisrael 2018. május 6. vasárnap - 20:15 #

    “Szóval, ezt ne redukáljuk a zsidógyűlöletre, mert ez annál valami sokkal rosszabb.’ – ezt kéne végre felfognia a “művelt” nyugatnak…

 4. Eldrad 2018. május 6. vasárnap - 23:08 #

  “…ezt kéne végre felfognia a “művelt” nyugatnak…”

  – Ahogy nézem, a lakosság – még sokan azok is, akik eddig masszívan zsidóztak – kezdik felfogni. Ám amíg a fővezérpolitikusok az EU- ban azon az állásponton vannak, hogy “Jeruzsálem MINDEN GOND FORRÁSA, ha azt a zsidók rendeznék (WTF????), a világ MINDEN GONDJA megoldódna…

  Szóval, míg ez a vezérideológia, addig ez a “helyzet” csak romlani fog.

  • leharisrael 2018. május 7. hétfő - 08:43 #

   A szomorú, hogy az EU-ban nem is “fővezérpolitikusok”, hanem hivatalnokok (mint az ENSZ-ben is) döntenek, illetve adják meg az alaphangot…

 5. Eldrad 2018. május 7. hétfő - 09:41 #

  Ebben a legrosszabb az, hogy még professzionális rendőrségi és-vagy biztonságpolitikai szakértők is képesek olyat mondani – magyar TV – ben, de máshol is – hogy “Irán békés ország”, senkit nem akar megtámadni, stb. Teljesen mindegy, hogy

  folyamatos, állami szintű propaganda jelleggel rikácsolják iráni vezérek folyamatosan, hogy “Halál Izraelre- USA- ra- mindenkire”…
  nyílt halálpropagandát folytatnak ugyanígy…
  izraeli- USA zászlón toporzékolnak a különféle hovatalok dolgozói (mint egy hisztis hülyegyerek)…
  hogy a tizenkettes shiitizmus egyik alaptétele az apokaliptikus prófétavárás…
  hogy ha fellőnek egy rakétát, arra Izraelt gyalázó feliratok vannak odafestve…
  a nem tizenkettes shiita országok megbuktatása állami célkitűzés (most függetlenül attól, mennyi ennek a realitása)…

  Nem, nem számít, mivel Irán nagyon szép ország, olyan vendégszeretők (???), finom a datolya (WTF????), és nagyon békések.

  És ezt nem az agyamputált szélsőlib euroatlanti mainstream politika képviselői mondják, hanem vérprofi geopolitikai, fegyveres szakértők. Persze nem mind tesz így, de sajnos sokan. Vigyázban áll az ész.

 6. slaszlos 2018. május 7. hétfő - 11:59 #

  Alea iacta est !

 7. terrapakk 2018. május 8. kedd - 21:57 #

  És igen! Trump bevitte az első jobbegyenest az iráni nuke ajatollahoknak! Amit Obama elkreténkedett, Trump helyrehozta! Megtántorodtak a véresszájú siíta vallási vezetők, remélem el is dőlnek. Demokratikus Iránt! Hajrá Trump, hajrá Izrael!

Trackbacks/Pingbacks

 1. …”és most mi lesz?” | leharblog - 2018. május 9. szerda

  […] atom-archívumra és azonnal másolatot juttatott el az amerikai hírszerzéshez. Így tehát az Izraeli hírszerzési bravúr bejelentésének időzítését nem tekinthetjük véletlennek, mint ahogy azt sem, hogy ennek […]

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: