Soros és Izrael…

11 Júl

Izrael  legnagyobb példányszámú napilapja, az Israel Hayom, mai száma beszámol arról, hogy a napokban kerül a törvényelőkészítő bizottság asztalára Miki  Zohár (Likud) kezdeményezésében az u.n. “Soros törvény” (חוק סורוס) munkapéldánya.

A törvénytervezet lényege, hogy gátat vessen a világszerte Izrael ellenes tevékenységet folytató szervezetek, egyesületek Soros György pénzmágnás általi támogatásának. A tervezet egyértelműen leszögezi, hogy elérkezett az idő azon csoportosulások tevékenységének megakadályozására, melyek aláássák a kormány tekintélyét, rágalomhadjáratot indítanak Izrael ellen és elvitatják azon jogát, hogy megvédje önmagát.

Az NGO “Monitor” felmérése szerint 2012-2015 között Soros mintegy 6.3 millió sekelt fektetett be különböző egyesületek működésébe, valamint az elmúlt évben (2016) az u.n. nyitott társadalom alapítványba.

Azt hiszem, hogy a számok, minden leírt szónál többet mondanak:

Tárgyi időszakban az ADALAH (arab kisebbségi jogok Izraelben) támogatása elérte a 2.566.596 sekelt, a BECELEM-é (civil emberi jogi szervezet) 841.653 sekel volt. Az IR AMIM (a hírhedt sátorváros Tel-Aviv főutcáján) 734,994 sekel támogatásban részesült, míg a GISHA (a palesztinok szabad mozgására – kiemelt tekintettel a gázai lakosokra – létrejött emberi jogi szervezet ) 704.360 sekelben.  A Yes Din (önkéntesek az emberi jogokért) 471.250 sekel, a Machszom Watch (ellenőrző pontok eltörlése) 383.320 sekel támogatást élvezett. Az Aguda leZhujot  le-ezrah (Izrael jogsértő tevékenysége elleni fellépés az általa ellenőrzött területeken) 305.107 sekel támogatást kapott, a Sovrim Stika (megtörjük a hallgatást) 295.766 sekelt, míg a MUSZAWA 91.407 sekelt.

A felmérésben nem szerepel Soros BDS mozgalmat támogató tevékenysége, mivel az nem izraeli bejegyzésű alapítvány.

Soros befektetésének célja  nem más, mint megingatni Izrael státuszát, bátorítani az izraeli arabok radikalizálódását és nem utolsó sorban támogatni a különböző nemzetközi fórumokon (ENSZ, EU) történő Izrael ellenes fellépését.

Információk szerint a Soros által támogatott palesztin szervezetek – melyek között vannak hivatalosan be nem jegyzettek is – közül nem egy tagadja Izrael létezéshez való jogát és részt vesz a BDS mozgalom globális, Izrael ellenes kampányában.

Soros egyik kiemelkedő támogatottja a Új Izrael szervezet (Keren haHadasa leIsrael), melyet tárgyi időszakban 830 ezer dollár támogatásban részesített és a MOLAD (a közvélemény politikai támogatásának megnyerésére alakult szervezet alapvetően a települések gazdasági ellehetetlenítésére, az izraeli “megszállás” elleni demonstrációkra helyezi a hangsúlyt) pedig 200 ezer dollárt kapott..

11/07/2017

23 hozzászólás to “Soros és Izrael…”

  1. gabi 2017. július 11. kedd - 23:28 #

    Kedves Lehár, miért van Soros Izrael ellen? Sok helyen olvasom ezeket a vádakat, de sehol nem találom a választ.

    • leharisrael 2017. július 12. szerda - 07:37 #

      Kedves gabi! – Pedig a válasz ere roppant egyszerű. Soros élete legnagyobb csapásának azt tekinti, hogy zsidónak született.

      • Fischer Kata 2017. július 12. szerda - 14:56 #

        Ott a Pont! Tegyük hozzá bosszúja mert Magyarnak és Zsidónak született. Ez élteti, tönkre tenni Europát elárasztva Mingrásokkal és Izraelt. Az ilyen életben maradt,ideális Kápó lehetett besúgó…. hány ember vére tapadhat a kezéhez!

  2. Eldrad 2017. július 13. csütörtök - 02:16 #

    “…miért van Soros Izrael ellen?…”

    Soros nem csak Izrael ellen, sőt meg csak nem is Europa van, hanem gyakorlatilag a teljes civilizáció ellen. Nezzetek meg, mit müvelt ez az állat Délkelet- Ázsiában 20 éve…

    Érthetetlen, mi ez a téboly, amit művel, mert ez már messze túlmutat saját bevallása szerinti, totális gátlástalanságán is. Mi a reteknek van szükség a civilizáció romba döntésére, hát ennélkül is brutális pénzeket tudna összetarhálni, ahogy tette azt egész életében. A – szintén saját bevallása szerint is – messianisztikus küldetéstudata sem magyarázza ezt meg, ahogy (alighanem) szélsőséges megalomániája, és egyéb komplexusainak légiói sem.

    Mert mindettől még nem kellene letarolnia senkit, semmit, mégis megteszi. Alighanem ez nem politikai vagy civilizációs, pláne nem gazdasági kérdés, hanem kőkemény PSZICHOPATOLÓGIAI, és szerintem soros egész életét elemezve inkább ezen a vonalon kellene elindulni. Enélkül szerintem nem lesz soha érthető soros viselkedése, és így igazán hatékony ellenszer sem lesz ellene.

    Szóval, szerintem soros minden idők legveszélyesebb, és – a maga démoni értelmében véve legzseniálisabb – elmebetege. Ekkora pusztítást, ilyen léptékű, hallatlanul bonyolult, több évtizedes előkészületekkel, ilyen hatékonysággal, és ennyire gyógyíthatatlan módon még senki, shol, semmilyen eszközzel nem tudott okozni.

    • leharisrael 2017. július 13. csütörtök - 09:41 #

      Eldrad!
      Mint már tapasztaltam nem egyszer, ismét a lényegre tapintottál. Ha engedélyt adsz, ezt az hozzászólást szívesen elviszem a Facebook-ra, ahol is Soros ügyben komoly háború dúl. Ami végtelenül elkeserítő, hogy ebben a magyarországi zsidók járnak élen.

      • Eldrad 2017. július 13. csütörtök - 11:00 #

        Persze, vidd csak oda, de ha masoktol is van hasonlo, akkor azt is. Lehet, irok meg ide is par sort kesobb.

        A magyarorszagi zsidokat meg nem ertem, hat ennel jobb alkalom a teljes tortelemben nem sok van, hogy bizonyitsak, ok nem azok, aminek a regi, halalos sztereotipiak beallitjak oket…

        Egyebkent itt megjegyyeznem, hogy ez a soros- plakatkampany szerintem sem jo. de nem azert mert “uszito, antioszemita, stb”, hanem mert marhasag. Ehelyett inkabb a “felvilagosito kampanyokat” kellene jobban vinni.

        Erdekes, hogy sokan azzal ervelnek, hogy hat mar meg is jelentek a “mocskoszsido” feliratok nemelyik soros- plakaton, es hogy na mar itt az ujabb antiszemita hecc. Na de ne mar, hat ilyen degeneralt barmok mindig es mindenhol lesznek, akik ilyeneket firkalnak mindenhova, fuggetlenul arrol, hogy eppen atomfizikarol, palesztin gyilkosok leloveserol, vagy horcsogok tulszaporodasarol van szo… :(

        Itt eppen az a lenyeg, hogy sorost NEM ZSIDOSAGA MIATT allitjak pellengere, hanem amit fentebb irtam. Es itt nem egy vedtelen bunbakrol van szo, akit mar megint megtalaltak ma gonosz nacirasszistak, hanem minden idok legveszelyesebb, legkartekonyabb hatalmi orultjerol.

        Hogy az EU vezetoi es a veluk kokettalo kepviselok nagy reszenek a fejeben mi van, az viszont rejtely nekem is.

      • leharisrael 2017. július 13. csütörtök - 11:23 #

        Tartalmát tekintve gyakorlatilag ezt írtam le a fb-on én is. Primitív dolog a plakátragasztás, de ebből a rácuppanó baloldal és a velük elkötelezet zsidóság csinált antiszemitizmus. Természetesen mindig hangsúlyozom, hogy zsidóság alatt nem az egyes személyeket értem, őket annyiban teszem felelőssé, hogy képtelenek önszerveződésre és eltűrik, hogy az imitt-amott vallását gyakorló 5%-nyi zsidóval szemben, az egész kahált vallási szervezet képviselje.

  3. Eldrad 2017. július 13. csütörtök - 11:09 #

    Amugy erthetetlen az is, ki es miert ertetlenkedik, mikor soros tevekenyseget kitalaljak. Hat mennyiszer kell meg felsorolni, bizonyithatoan mifele, rendkivul kartekony bandakat tamogatnak a sorros- alapitvanyok tevolegesen is? Hogy ezek mifele felforgato tevekenyseget folytatnak mar sok eve, es milyen eredmenyekkel? Mennyiszer kell meg NYILVANOS (!!!) soros – interjukat kozolni, melyekben sajat magat is gatlastalan tozsdecapakent adja elo, es melyekbol kiderul, hogy egy – alighanem orvosi ertelemben is – sulyos elmebetegrol van szo?

    Konyorgom, hat az alaptivanyai arab- es negernaci terrorbandakat tamogatnak tevolegesen is, hat ha ez nem eleg, akkor nem tudom, a “ketkedoket” mivel lehetne meggy0zni…

    Es meg egyszer, ha valaki meg mindig nem ertene:

    – ITT NEM CSAK IZRAELROL meg a “zsidokrol” (az meg mi, meg most sem tudom…)VAN SZO, HANEM A TELJES CIVILIZACIOROL.

    • leharisrael 2017. július 13. csütörtök - 11:27 #

      Megkíséreltem a bizonyítást… a tények senkit (vagy legalább is nagyon keveseket) érdekelnek. Ahelyett, hogy a helybe vitt tényekbe (link, videó…) legalább belenéztek volna, a szállító kapta meg, hogy “légből kapott”, amit állít. Ott az orra előtt a bizonyíték és azt mondja, hogy nincs bizonyíték… Tudod, ilyenkor azért felmerül bennem, hogy az ennyire elvakulttal érdemes-e tovább…

      • Eldrad 2017. július 13. csütörtök - 13:13 #

        “…ennyire elvakulttal érdemes-e tovább…”

        – Nem érdemes.

        El kell hajtani a h..l…l ….f…sz…ra, és folytatni a munkát. Miért?Ugyanazért, amiért mérvadó politikusok, szakértők, publicisták, társadalomtudósok, de akár te, én, és még rengetegen, ki tehetsége és lehetőségei szerint folytatja a munkát.

        A VALÓBAN tájékozódni akaró érdeklődők miatt. Én mindenkinek azt mondom már évek óta, mi ez a “szélmalomharc” (nem csak ezzel kapcsolatban), kb. ugyanezt válaszolom. Kiegészítve azzal, hogy HA CSAK EGYVALAKIT SIKERÜL meggyőzni (figyelem, MEGGYŐZNI, nem MEGTÉRÍTENI!!!!!!) – akkor már megérte.

        És azért “egynél” jobb nálam az arány. És nálad?

      • leharisrael 2017. július 13. csütörtök - 13:28 #

        Az arány az egyet bőven meghaladja. :) Ezért van az időnkénti mélypont ellenére is erőm folytatni… Igen! Tökéletesen igazad van. Nem téríteni, csak meggyőzni, de legalább is felkelteni az érdeklődést, a valóság megismerésének igényét.

  4. Eldrad 2017. július 13. csütörtök - 13:21 #

    Amúgy meg elmondanám, hogy az ilyenféle öngyilkos degeneráció, amit az utóbbi 50 év szélsőanarchista söpredéke produkál, az nem politikai irányvonalfüggő, nem vallás- és/ vagy nemzeti identitásfüggő, nem társadalmi státusfüggő.

    Hanem agybajfüggő. Az meg nem ismer határokat, sem ideológiát. Ez a magyarázata annak, is többek között, hogy lehetséges Izraelben a magára Izraelre halálos veszélyt jelentő ideológiák, gyilkosok, tevékenységek aktív támogatása (bréking dö szájlensz, szélsőliberalista – anarchista őrültek, arabnáci- szimpatizánsok, stb)..

    • leharisrael 2017. július 13. csütörtök - 13:31 #

      Én meg csak annyival egészíteném ki, hogy – mivel több okból és több vonalon is – sarokba szorítottnak érzik magukat, már egyáltalán nem fordítanak gondot arra, hogy fröcsögésük legalább minimális igazság-morzsát tartalmazzon.

  5. Eldrad 2017. július 13. csütörtök - 14:11 #

    Jaj, drága akármim… ellenőrzőposztok felszámolása, gázai palesztinok szabad mozgása (??!!!???), BDS támogatás, stb… ez konkrétan nyílt, háborús léptékű és jellegű felforgató tevékenység.

    És akkor még ott vannak a világszerte okozott, semmivel nem indokolható, irgalmatlan (háborús léptékű) pénzügyi- gazdasági károk, folyamatos és súlyos bomlasztása a különféle társadalmaknak, stb. Midez teljesen nyíltan.

    Ezt nem akartam leírni, de csak megteszem: ennél kevesebbért is haltak már meg terrorista- stratégák, felforgatók, ellenséges ügynökok, esetleg renegátok.

  6. Eldrad 2017. július 13. csütörtök - 14:14 #

    De ha csak Izraelt nézzük, mintha nem is létezne a módszeres, nyílt arabnáci terror. Mintha nem haltak volna meg ezrek merényletekben, míg nem volt elég EÁP, és míg “szabad mozgása” volt a gázaiaknak… áááh.

  7. gyuri10 2017. július 13. csütörtök - 15:18 #

    Csak azért,hogy én is belekotyogjak.Azt hiszem Orbánéknak igazuk is lehetne a hülye plakátjaikkal,de azt nem tudják vagy nem akarják tudni,hogy egy ilyen nép,amelyik az anyatejjel szívja magába az antiszemitizmust meg sem érti,hogy itt másról van szó.Ha a szent István királynak(Vajk)zsidó vonatkozása is lett volna,már régen nem őriznék a jobbját.
    Egyébként a magyaroknak örülniök kellene,hogy van egy ilyen agyament zsidó,aki egyetért velük és még nácikkal kollaboráló múltra is tekinthet vissza.
    Az izraeli bal,pedig még manapság is a már nem is kutyagazdi vörös rongyát csóválja.

    • leharisrael 2017. július 13. csütörtök - 21:14 #

      Gyuri10! Erre mondom azt, hogy a “sorosozás” (plakáttal v. plakát nélkül) önmagában nem zsidózás. Más kérdés, hogy a magam részéről primitív fogásnak tartom. Az viszont, hogy ez Magyarországon zsidózásba csapott át, megelőzhető lett volna azzal, hogy a zsidó szervezetek egyértelműen elhatárolódnak Sorostól. De nem ezt tették, hanem beálltak a baloldal farvizére… amiből viszont egy szép Izrael-ellenes kirohanás lett. Nem tudom, hogy fent vagy-e a Facebookon, de ott napok óta gyalázzák Izrael miniszterelnökét, meg azt is aki rá szavazott (az még a zsidóknak sem jut eszébe, hogy Izraelben listás választás van)… Szóval habosítják a faecest rendesen.

  8. gyuri10 2017. július 14. péntek - 09:40 #

    Lehár,
    több alkalommal elmondtam már,hogy soha nem voltam Ben Gurionnak sem utódjainak híve.Ennek ellenére volt az öregnek egy nagy mondása,ami igaz,hogy csak egy részre igaz Sajnos a ma ott és a diaszpórában élő zsidók nagyobbik felére is vonatkoztatható:
    “A magyar zsidók,a zsidó nép száraz ága”.

    • leharisrael 2017. július 14. péntek - 11:17 #

      Gyuri10 – sajnos ez igaz. Most viszont úgy érzik, hogy “Netanjahu elárulta a magyar zsidókat”. Hát, ezzel a mondással ill. az olvasott nyílt levéllel most nem akarok foglalkozni, de van egy érzésem, hogy Bibi látogatása után még sor kerülhet rá.

  9. Eldrad 2017. július 14. péntek - 13:50 #

    Nahát… a hülye is láthatja: nincs szükség sem határőrizetre, sem EÁP- okra, sőt, szerintem a fegyveres erőket le is kellene szerelni, mert biztosan miattuk radikalizálódnak a szegény, meg nem értettek:

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4989180,00.html

    Áh…

  10. Virághalmy Géza 2017. július 18. kedd - 01:36 #

    Nem szabad általánosítani. Élnek itt nagyon kultúrált, nagytudású, vallásos zsidó társaink, akikkel öröm együtt élni és együtt dolgozni. A miniszterelökük látogatása pedig szükséges, vannak dolgok amelyekben egymásrautaltak vagyunk, ahol államközi kapcsolatokat kell létesíteni. Bízzunk a dolgok jó fordulatában.

  11. Attila 2017. július 18. kedd - 16:34 #

    Szerintem Soros egy olyan, a fiatalok körében rendkívül népszerű és rendkívül felületes világszemléletet lovagol meg, mint a minden ember legyen szabad és minden embernek ugyazok a jogok járnak. Ez most a világforradalmi ideológia. Migráns símogatók palesztinimádók egyesüljetek!Ennek a törekvésnek a szuverén nemzetállamok, mint Magyarország és Izrael (és most már az USA is) keményen ellenállnak. Remélem Soros elbukik, de nagyon szoros a meccs.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!