Holocaust csúcstalálkozó Izraelben – avagy “színház az egész világ”

19 jan

 

75 éve szabadult fel az auschwitzi halálgyár

 

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2005. november 1-jei határozatában Auschwitz-Birkenau felszabadulásának dátumát, január 27-ét jelölte meg a holocaust áldozatainak emléknapjaként.

Az izraeli parlament, a kneszet, 1959-ben hozta meg az emléknappal kapcsolatos törvényét, amelynek értelmében a vészkorszak áldozataira és hőseire a varsói gettófelkelés kitörésének dátumát – כ”ז בניסן – תש”ף – polgári időszámítás szerint: 1943. április 16.) teszi hivatalos emléknappá. A zsidó naptár szerinti dátum az idei évben április 20-a estétől, 21-én az esthajnalcsillag feljöveteléig tart.

Izrael január 23-24-én ad otthont a Nemzetközi Holocaust szimpozionnak, melynek mottója: emlékezz a holocaustra – az antiszemitizmus elleni küzdelemre.

A rendezvényen 47 állam –  közülük számosan több küldöttel is – képviselteti magát, részben a legmagasabb szinten. Izrael 26 államelnököt, alelnököt négy királyt, miniszterelnököket, külügyminisztereket, vezető politikusokat lát  vendégül. 

A teljesség igénye nélkül: az Egyesült Államokat  Mike Pence, Oroszországot Putyin képviseli, a vendégek között szerepel Károly herceg, Dánia és a Cseh Köztársaság, valamint Svédország miniszterelnöke és Magyarország államelnöke.

Az európai országok közül csak Lengyelország marad távol az eseményről.

Az eddigi gyakorlattól eltérően, az idén magam is a nemzetközi dátumhoz igazodok megemlékezésemmel, melynek oka már a címadásból is kitűnhet.

Érdemes néhány másodpercig ízlelgetni, mit is ír holocaust címszó alatt a Wikipedia: 

A holokauszt. A holokauszt legismertebb jelentése a náci Németország által kontrollált területeken a második világháború alatt végrehajtott, a nemzetiszocialista német kormány által eltervezett és irányított népirtás, amelynek körülbelül hatmillió európai, zsidó származású ember esett áldozatul. Wikipédia

Ezzel a megfogalmazással kapcsolatban eszembe jutott egy kifejezés – “emlékezetpolitika”! Számomra ez nagyon fontos, mert sok mindent megmagyaráz. Az én olvasatomban ez annyit jelent, hogy bármelyik politikai kurzus a “maga képére” formálhatja az emlékezést.

 

Minél távolabb kerülünk időben a történésektől, annál elképesztőbb a szerecsenmosdatás, szerte Európában. És ebben az érintett kormányokat a németek által precízen dokumentált tények sem zavarják. Sőt, még az izraeli, 

pártfüggetlen Yad Vashem kutatásai, dokumentumai sem.

Persze, lehet a szerecsent mosdatni, attól még a tények – nevezetesen, hogy a holocaust NEM Auschwitz-val kezdődött – tények maradnak.

Különösen a volt szocialista tömb országai szeretnek azzal takarózni, hogy “mit tehettünk volna”, minket is “megszálltak”…a tény viszont az, hogy van kelet-európai ország, amely az első zsidótörvényeket Hitler hatalomra kerülése (1933),előtt mintegy 13(!) évvel,  már 1920-ban életbe léptette!

Európában a történelem hamisítás turbó üzemmódba kapcsolt, és ahogy néhány évvel ezelőtt még határt lehetett vonni a kelet és nyugat európai országokban fellelhető antiszemitizmus milyensége között, (Kelet Európát a hagyományos, a nyugatot ennek “szmokingos” változata, az Izrael ellenesség jellemezte) mára a határok elmosódtak. 

Tény, hogy Európának egyik térségében sincs állami szintű “zsidóverés”, de az is tény, hogy a regnáló politikai kurzus kevés helyen lép fel (nem szóban, mert beszélni mindenki tud) hathatósan az antiszemita megnyilvánulások ellen.

2017-ben, német bírósági ítélet szerint például  a zsinagóga gyújtogatás az Izrael kritika része! Vagy Szlovénia, ahol semmisnek nyilvánították egy náci kollaboráns (Leon Rupnik) halálos ítéletét, mely ‘46-ban a kommunista Jugoszlávia bíróságának igazságtalan döntésén alapult. Ezért ügyének újratárgyalását rendelték el. 


És senki ne dugja homokba a fejét, mert a múltjával ugyan úgy nem nézett szembe a kommunista rezsim, mint a maiak. Az egyetlen különbség, hogy amíg az azóta letűnt kormányzó pártok úgy nem vettek tudomást az antiszemitizmusról, hogy fennen hangoztatták: a fasizmust felszámoltuk, ezzel a zsidóellenesség is megszűnt, de a zsidók se akarjanak zsidók lenni – a maiak pedig intenzíven hamisítják a történelmet.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a lengyelek, a litvánok törvényileg akarják tisztára mosni magukat, miszerint egyikük sem felelős a holocaustért!

Azonban a második világháború előtti, alatti és utáni lengyel pogromokat, a koncentrációs-  és fogolytáborok litván őreit és az SS hadosztályokat, a magyarok mindenkit felülmúló együttműködési készségét Adolf Eichmannal – semmilyen mellébeszélés, vagy törvénykezés nem tudja meg nem történtté tenni.

Mások pedig, az ősök második világháborúban vállalt szerepe miatt,  látványosan tartanak “bűnbocsánatot”. Azért ehhez nem kellene a szétszórattatásban élő zsidó szervezeteknek asszisztálni, de legalábbis nem kellene piedesztálra állítani a mea culpázót.

Ha mégis, akkor legalább ne törjenek pálcát az iráni zsidóság felett, amiért azok annyira lojálisak az államhoz, hogy elítélik a legfőbb terrorista likvidálását.

Ugyanis mindkettő egy tőről fakad: a génekben hordozott félelemből!

Ébresztő! Európában ma a az egykori “megmentők”, a “baloldal” (EZ a baloldal már nyomaiban sem AZ a baloldal – ideje lenne új megnevezést bevezetni.) nemcsak antiszemita, de Izrael ellenes is.

És ez utóbbi a galut zsidóságára nézve sokkal veszélyesebb, mint a hagyományos antiszemitizmus!

Nem néztem utána, hogy a világ különböző helyein milyen számban élnek túlélők. Az izraeli statisztikai hivatal legfrissebb közzététele alapján néhány nappal a nemzetközi megemlékezés előtt a soah túlélők száma 192 ezer volt.

2019-ben 14.800 főt veszítettünk el, ami azt jelenti, hogy havonta 1.233 lelket.
A még életben lévők 64%-a Európában, gyerekként élte át a borzalmakat.

És mindezek után, és mindennek ellenére Izrael fővárosa, Jeruzsálem a következő héten több napra bedugul, hiszen a látszatra adni kell.

Aztán vége a diplomáciai színjátéknak, hazamennek a legények és folytatják ott, ahol abbahagyták: a masszívan Izrael ellenes rabbi továbbra is uszít Izrael ellen, politikusok továbbra is ízetlen, sokszor már nem is burkolt zsidózással a saját belső problémájukat igyekeznek palástolni, valamint azzal érvelnek, hogy a migránsok és a velük beáramlott terroristák felelősek mindenért. 

Ez utóbbiban van némi igazság, de a mag is csak tápdús termőföldben indul csírázásnak. 

Ez azonban már egy másik téma.

19/01/2020 – Jeruzsálem

Válogatás a témában megjelent korábbi írásaimból:

 1. https://leharblog.wordpress.com/2011/11/23/hholocaust-revizionistak-es-a-tenye

 2. https://leharblog.wordpress.com/2012/09/20/az-antiszemitizmus-uj-ruhaja/

38 hozzászólás a “Holocaust csúcstalálkozó Izraelben – avagy “színház az egész világ””

 1. slaszlos 2020. január 19. vasárnap - 10:39 #

  A befejezetlen múlt avagy az elveszett lelkiismeret nyomában , ahogy a Nobel Békedijas Alberts Schweitzer ,francia teológus 1952 , üzeni ” Embernek lenni nehéz,de másnak lenni nem érdemes ” – az emberi tragédia 12 millió zsidó élet 2. világháború áldozatainak örök halhatatlanáságában ( http://www.nizkor.org ) .. Ady Endre ” A Duna vallomása ” verssoraiban ránkhagyott “sohse lesz másként ,igy rendeltetett” sorai lelkiismeretünknek visszaszól “amikor a disznók úgy viselkednek,mint az emberek ” (George Orwell)…

  C.G.Jung ,Zürich,1916 ” ez a háború – elsö világháború – kegyetlenül megmutatta minden kultúrembernek hogy alapjában véve még barbár ,s egyszersmind azt is , hogy milyen kegyetlen fenyités vár rá,ha még egyszer eszábe jutna saját rossz tulajdonságáért szomszédját tenni felelössé. Mert az egyes ember pszichológiája azonos a népek lélektanával . Amit a nemzetek tesznek,azt teszi az egyes ember is , s amig az egyes ember megteszi ,megfogja tenni az egész nemzet is .” ( A tudattalan pszichológiája )….

  Találó a szerzö , az Izrael- i Holocaust csúcstalálkozó margójára a cim ” szinház az egész világ ” az emberi tragédia jelenkori megismétlésének elöjátékában a világ szintéri kuliszáiban , ahol a zsidó nép kiirtása a befejezetlen múlt szörnyszülöttjének végcélja az emberi barbarság megismétlése…

  • Eldrad 2020. január 20. hétfő - 13:36 #

   Drága László, értem én mi van, gondolom, eztt itt mindenki elhiszi nekem. De – ahogy korábban erről már volt szó – továbbra sem volt 12 MILLIÓ ZSIDÓ HALOTTJA A II. VH- NAK, SEM A NÉPIRTÁSNAK.

   A teljesen tudománytalan Nitzkor projektre hivatkozni pedig kb. olyan, mintha természettudományokban valaki Uri Gellert, vagy asztrofizikában Gyorcsok Jóskát hivatkozná. A 6 millió zsidó halott a hiteles szám (nem mintha ez nem volna elég…), az összes létező mérvadó demográfiai és egyéb kutatás ezt a számot adja. Amúgy sem lehetett 12 millió halott, mivel a II. VH előtt az egész világon élt összesen kb. 15 millió zsidó, ebből Európában úgy 9 millió (azaz, akiet a nácik elvileg összesen el tudtak érni). Azt meg nem gondoljuk komolyan, hogy a 9 millióból kiirtottak 12 milliót… ugye? Ugye nem? Még egyszer:

   – Azzal, hogy képtelen számokat emlegetünk, nem tiszteljük a halottakat jobban. Azzal, hogy szervezetten megemlékezünk róluk, és a lehető legjobban feltárjuk az ügyet, más népirtásokkal együtt, azal igen. Azzal meg, hogy – zsidók esetében – Izrael megvédi magát, és fejlődik – azzal még jobban.

   Tiszteletet a halottaknak.

   • slaszlos 2020. január 20. hétfő - 17:46 #

    A Wansee Konferencia 1942-ben Hitler utasitására ” a végleges megoldás ” értelmezöleg nemcsak a 100%-os zsidókat érintette hanem az-az ennél pár alig százalékos zsido identitásuak alatti zsidó vérrokonságuakra is. Igy a 15 millió tiszta zsidóból a hat milliós kiirtási száma az elfogadott statisztika , de a valóságban a II.világháború 60 millió áldozata között vannak , a többi zsidóirtás áldozatai is…A Holocaust számbeli kudarca,mint a ma is érvényszerü ” ki a zsidó ” mert maga Izrael sem minden zsidót nyilvánit zsidónak törvényileg határain inne is ezen túl… Figyelmébe ajánlom Anna Porter : Kasztner vonata c regényét amely az erdélyi zsidóságeól és ennek hátteréböl ad egy bizonyos megvilágitást a zsidó emberi tragédiákban…Hihetöleg még vannak dokumentumok amiket még nem fedtek elé és meggyözödésem , hogy az antiszemitizmus elleni tevékenységben szükségszerü ennek további kutatása …Köszönöm a visszajelzést.Baráti üdvözlettel !

   • leharisrael 2020. január 20. hétfő - 19:51 #

    Izrael minden zsidót zsidónak nyilvánít, de nem a nürnbergi törvény, hanem a halacha alapján. Ennek egyszerű oka és magyarázata van: Zsidó az, aki zsidó anyától született v. a vallásba szabályosan betért. A vallás nem ismeri a fél ill. negyed zsidó fogalmát…és teljes joggal nem fogadja el zsidónak azt, akinek a szülei nem életmentés miatt tértek át más vallásra.

   • slaszlos 2020. január 21. kedd - 00:17 #

    leharisrael : a válasz egyszerüen megmagyarázza a két statisztikai adatforrást amely részben a hivatalos közismert hat milliós áldozatszám …A Nizkor-projektben használt 12 milliós számadat,feltételezhetö több ország titkos dokumentumaiból összeszedett információ…Hogy ki a zsidó az egy nyitott kérdés marad továbbra is Izrael Állam elött , hasonlóan a Holocaust eddig eltitkositott irattáraiból az öszsidóságot érintve függetlenül a zsidó szülöanya és vallási elkötelezettségen túl…A világi szinházjátszás a zsidóság folyamatos kiirtásában a jelenkor történelme – a tragédia második aktusa…Ezért Izrael és Jeruzsálem feladata és kötelezettsége túllépi határait mindazok államokkal szemben amelyeknek továbbra is célérdekük ” a végleges megoldás “…Köszönöm a visszajelzést ! Baráti üdvözlettel !

   • leharisrael 2020. január 21. kedd - 07:59 #

    Az egyetlen hivatalos forrás ebben a kérdésben a Yad Vashem. Hogy ki a zsidó, az nem nyitott kérdés, a halacha, ami zsidó törvény-gyűjtemény ezt pontosan megfogalmazza… Ezek tények.

   • leharisrael 2020. január 20. hétfő - 19:47 #

    Eldrad! Köszönöm, hogy helyettem is megírtad.

 2. Joseph Matray 2020. január 20. hétfő - 00:51 #

  Én csak annyit irnák, hogy az esemény pozitiv, de útána nem lesz semmi változás !

 3. Bögözy 2020. január 20. hétfő - 01:02 #

  Hozzátenném, bárki szabadon támogathatja az arab terroristákat, akiknek egyetlen célja, Izrael elpusztítása, a zsidók megölése. A terrorista felbérlését elnézik. Az UNHRC az eszmei képzést is biztosítja a palesztin arabok iskoláiban. Holokauszt idején nem a magyarok, hanem a hollandok voltak a legegyüttműködők. A néhány túlélőt utálattal fogadták vissza.

 4. Eldrad 2020. január 21. kedd - 02:53 #

  László:

  Látom, elolvasta amit írtam, ez jó. De ahogy elnézem, továbbra sem hajlandó elengedni ezt a 12 milliót, meg a Nitzkort. És “titkos forrásokra”, meg ilyenekre hivatkozik. OK, akkor másképp.

  “…feltételezhetö több ország titkos dokumentumaiból összeszedett információ…”

  1, Mi az hogy “feltételezhető”? Mi alapján? Hol a forrás? Obskurus, ellenőrizhetetlen “feltételezések” alapján mióta teszünk ilyen szilárd kijelentéseket, FŐLEG, HA AZ ADOTT TÉMÁBAN RENDKÍVÜL ALAPOS, SZAKSZERŰ KUTATÁSOK TÖMEGE VAN, úgy kb. egy országos gyűjtükonyvtárra való? Ráadásul, mind hozzáférhető, vizsgálható, ÉS mind ugyanarra a következtetésre jut… akkor hát?

  2, Miféle “titkos dokumentumok”? Ha titkosak, ön honnan tud róluk, meg főleg, honnan tudja, mi áll bennük? Megint: hol a (tudományosan értékelhető) forrás, vagy tanulmány?

  3, Az összes létező és mérvadó adat szerint a zsidóság a II VH előtt Európában 9 millió, világszerte 15 millió. Pontosak az adatok, mivel a zsidók többnyire olyan országokban éltek, ahol az állam tartotta naprakészen a különféle etnikai- vallási csoportokat, ahogy Magyarország is. Ahol pedig ilyen pontos állami nyilvántartás nem volt, pl. Afrika vagy a Közel- Kelet, ott meg ők maguk tartották számon ezt. Aztán meg Izraelben kerültek feljegyzésre – azért azért ne vitassuk el, jó? Az izraeli nyilvántartásokat már tényleg véreres agyrém volna pontatlansággal, tévedéssel, pláne szándékos ferdítéssel vádolni, ami a zsidók mindenkori nyilvántartását illeti… nem?

  Zsidó holokauszt pedig Európában volt, és ismétlem: 9 millióból nem lehet továbbra sem 12 milliót kiirtani, főleg, hogy megmaradt vagy 3 millió. Ez matek. “Titkos, rejtett zsidókról” pedig nem tudunk, főleg nem plusz tizmillióról. Meg egyről sem. Ilyen nincs.

  5, Saját elméletünk igazolására nem kezdünk el ellenőrizhetetlen elméleteket gyártani, afféle visszamenőleges igazolásként. Főleg, ha semmiféle tudományos alapja nincs az egésznek. Főleg összeesküvéselméleteket nem (feltételezhető titkos anyagok”, ugye megvan?). Hadd ne kezdjem el sorolni a magyar és külfüldi példákat, bármilyen témában.

  6, a Nitzkor project továbbra sem több, mint egy teljesen hasznavehetetlen, tudománytalan ostobaság, semmivel nem több, mint az összes többi, összegányolt, szakszerűtlen, internetes tutimegmondó szemét, akármilyen témában.

  A tudományos kutatásmódszertannak nem véletlenül vannak szigorú általános és témaspecifikus szabályai. Ezek segítségével érhető el, hogy az éreklődő, kutató, olvasó, stb. meg tudja álapítani, mi a mérvadó és mi a nem mérvadó anyag, és miért. Én itt önnek meg másoknak sem okoskodni akarok, de azt itt is, és mindennapi életemben is küldetésemnek tartom, hogy ezekre felhívjam mndenki figyelmét, aki meghallgat engem.

  Üdv,

  E.

  • slaszlos 2020. január 21. kedd - 10:19 #

   Olvassa el újból tisztelt Eldrad soraimat ami az antiszemitizmus világjelenséget illeti a 2.világháború alatt s a jelenkorban végbemennö gaztetteket az összsidóság ellen, amely sohasem szünt meg céljaiban…Az eltérö számadatok és ezek tudományos kutatása álltalában azok védöhálója akik fedni óhajtják az embertelen cselekedeteik szörnyüségeit , az ember emberálltali tömeges kiirtásábann…Erthetö az Ön reakciója és logikus magyarázata , felfoghatatlan a tény és a számadatok okozta vádbeszéd …Mig a nmezetállamok és nemzetek nem vállalják cselekedeteiket , addig akár mennyi adathalmaz , nyitott vagy titkositott dokumentumok ,ezen országok szégyenfoltja…Az én erdélyi szülövárosom,Marosvásárhely 1941-ben 7000 nyilvántartott zsidó lélekszámú statistikájából,/ az összlakóssag 10% alatti számadata /1945-ben párszáz maradt életben , úgy a magyar nyilasok,mint a román fasiszták sikeres zsidóirtási müveleteiben …Vittek bárkit a gyilkosok akár zsidó anyától szült zsidót , akár nem , de ha az egyik felmenöje kötödött is a zsidó jelenléthez , a vak gyülölet áldozata lett függetlenül t,nyilvántartott tagja volt a zsinagogának vagy sem …Igen , van erröl dokument …De van-e politikai akarat szembenézni az igaszsággal ? …Miért az emberiség 26%-a antiszemitva a világban a http://www.adl100.com adatai szerint , amiben az európai nemzetek továbbra áldozatai a fajgyülöletnek – söt Amerika sem kivétel. ? A Pokol tornácán összegyüjtött vak tömeg várja a befejezetlen múlt folytatását …Erröl szól a ma felelösége mindanyiunknak – a Lélekharang mindanyiunknak és mindanyiunkért szól továbbra Izrael határain belül és azon túl , akár fö vagy mellékszereplök vagyunk az emberi tragédiának…Baráti üdvözlettel !

   • Eldrad 2020. január 21. kedd - 11:01 #

    László, elbeszélünk egymás mellett. Amit én észrevételeztem, annak SEMMI KÖZE nem volt ehhez, amit most írt. A képtelen számadatot vitattam, és a teljesen használhatatlan, tudománytalan “forrást”. Annak meg, hogy hol, mennyi zsidót pusztítottak el a nácik és kollaboránsaik Európában, abból nem következik, hogy a világon mindenhol ugyanekkora lett volna a zsidópusztulás aránya. Ne hülyéskedjünk már… ez nem méltó.

    A népirtás tényének, és az euroatlanti meg az arab- iszlám világban létező gyilkos antisemitizmusnak ehhez semmi köze.

    Kellemes napot, és kérem, ezt gondolja át.

    E.

 5. Eldrad 2020. január 21. kedd - 11:20 #

  És még ez, ettől viszont tényleg bakot ugrottam:

  “Az eltérö számadatok és ezek tudományos kutatása álltalában azok védöhálója akik fedni óhajtják az embertelen cselekedeteik szörnyüségeit”

  – Már elnézést, de ez egy baromság. Sőt, rosszabb, tudománygyűlölő baromság. Abszolút méltatlan hozzánk. Akkor ezek szerint, a világ összes tudományos kutatása BÁRMILYEN TÉMÁBAN “általában” nem más, mint gyilkos szándékú kamu, sőt, fedőtörténet? De rendben, akkor nézzük most ezt a zsidó holokauszt témát. Ezek szerint:

  1, A világ összes mérvadó kutatója a témában, beleértve az izraeli, amerikai, német, magyar stb. szaktekintélyeket, és az összes intézetet, világszerte, mind hazudik, rosszindulató, embertelen, gyilkos? Akkor maga a Yad Vashem sem több, mint a tömegmészárláshoz, meg a gyilkos, mindenkori anmtisemitizmushoz aktívan asszisztáló fedőszerv?

  2, Miféle “eltérő számadatok”? Az összes mérvadó szaktekintély ugyanazt a számadatot produkálja, ebben nincs szakmai vita sehol. A források pedig szakszerűek, nyilvánosak, tehát szó nem lehet “elfedésről” – vagy akkor kost mi van, létezik egy “alternatív világ”? Az “eltérő számadatokat ebben a témában pedig
  – a holokauszttagadók hozzák, akik szerint ez a szám mindössze pár százezer (?????), az is mind beteg lett, de inkább nulla, vagy
  – az ilyen Nitzkor projekt féle meghatározhatatlan szutykok, amiről egyébként én gyanítom, hogy nem más, mint egy szándékos bajkeverő produktum.

  László, ne csinálja már ezt, azért ez tényleg meredek, főleg egy ilyen fórumon…

  Kérem újra, gondolja ezt át. Revideálni nyilvánvalóan és bizonyíthatóan téves nézeteket nem bűn, sőt, erény – más, mondhatni lérfontosságú témában én is tettem már ilyet életem során, és csakis több lettem tőle. De: ugyanezen téves nézetekhez ragaszkodni, sőt, egyre vadabban kitartani mellettük, az viszont ostobaság. Sőt, szerintem bűn.

  E.

  • leharisrael 2020. január 21. kedd - 13:56 #

   Bűn! Mert a hamis adatok sulykolása csak tápot ad az antiszemitáknak…és ennek leginkább a galuti zsidóság lesz a kárvallottja.

 6. gyuri10 2020. január 21. kedd - 23:30 #

  רחל,
  elnézésedet kérem,mert tévedésből egy az ortodoxokról 1919 májusban írt cikkedhez írtam hozzá.Tévedés volt a beírásom,de nem a témája.אורי.

  • leharisrael 2020. január 22. szerda - 08:02 #

   Gyuri10 – Elnézésedet kérem, én megtettem, amit meg lehetett tenni…Két lehetőségem van (az egyikkel már éltem is régebben): vagy nem jelenik meg hozzászólás, csak az engedélyem után (ez az esetleges párbeszédet nagyban nehezíti), vagy a már megjelent hozzászólásokat egyesével gyomlálom…
   Ezt viszont ritkán teszem, szinte kizárólag csak akkor, ha abban személyeket sértenek…Egyébként, a vélemény szabad…sem velem, sem mással nem kötelező egyetérteni.

   • leharisrael 2020. január 22. szerda - 09:29 #

    Gyuri10! Kedves Gyuri, még valami, hogy egyértelműbb legyen. Nincs technikai lehetőségem. Annyit tehetek, hogy a hozzászólást spam-nak minősítem és ha a kommentelő ebből ért, akkor nem jelentkezik többet. Amit tenni lehet, nem tudomást venni róla, nem vitába bocsátkozni…A blognak viszont nem az a lényege, hogy a bejegyzések tartalmával mindenki egyetértsen…akkor a tükör előtt is elmondhatom – és még akkor sem biztos, hogy a tükörképemtől nem kapok ellenvéleményt. :) Minél több véleményt hall az ember, – minden oldalról – annál valósabb kép alakul ki az emberek gondolkodásmódjáról.

 7. Eldrad 2020. január 22. szerda - 01:46 #

  László, esetleg tisztázná ezt a dolgot? Ismétlem: téves nézeteket revideálni nem szégyen, hanem erény. Az én életemben is történ már ilyen, elég nagy jelentőségű ügyben, és örülök, hogy megtörtént. Ezzel szemben:

  – téves nézetekhez ragaszkodni, főleg, hogy azok a nézetek nem hogy gyenge lábakon állnak, de semmilyen lábon nem állnak, na, az szégyen.

  Nem gondolom, hogy önnek ez utóbbi lenne az útja.

  • slaszlos 2020. január 22. szerda - 10:21 #

   Az anticionizmus és az antiszemitizmus Izrael Állam megteremtése óta , 1948-tól a mai napig egy világjelenség amelynek gyökerei a múlt történelmböl gyökereznek és terjednek szétágazva – az információk ,tudományos felmérései a világjelenségnek igazolják,hogy az Emberiség betegsége szedi áldozatait zsidók és nem zsidók között. Nem csak Izrael és az ottélö zsidóság ellen történik , hanem mindazok ellen is akiket megfertöztek saját államaik vezetöi …Hogy Önnek a 12 millió számadat a hat millió kiirtott zsidó élettel a Holocaust alatt tudománytalan és bünnek minösitett – áll az Ön véleményén amit elfogadok , mert ez a hivatalos adat az ember emberálltali barbárság eredménye – de ezt is tagadják az antiszemiták , mert kétségbevonják az akkori világ embertelenségét…Téves a nézetem ami a számadatok szavahihetöségét illeti , azt tölünk független szakértöknek a feladata ezt cáfolni…Az összegyüjtött világi nemzetállamok vezetöi azzal a céllal találkoznak a Holocaust tragédiára emlékezve , hogy az antiszemitizmus gyökereit kitépjék az emberiség lelkiismeretéböl és Izrael Állam jogos létezését elismerve az ellene irányuló atrocitások megszüntetésére…Izrael Állam,mint minden nemzetállam legfontosabb feladata védenie az ország és állampolgárainak biztonságát a belsö és külsö ellenségtöl … Statisztikailag a http://www.adl100.com adatai szerint Izrael ellenes antiszemitizmus a Közel-Keleti arab-muzulmán államokban 70-95% , mig az európai kontinensen Románia 47%,Magyarország 42%, Svédország és Lengyelország 39%-a igazolja a befejezetlen múlt második fejezetének folytatását a zsidó nép kiirtásában , amely az ENSZ és az EU szociálliberális világrend szószolói állnak úgy a szocilisták-kommunisták , mint a nemzetszociálisták és neonáci mozgalmak vezetöi. fináncirozzák a terrorrezsimek és terrorszervezetek akcióit Izrael és a zsidóság kiirtásában…Részemröl lezárom a további kommentálást és gratulálok a szerzönek a jól megirt jelentést a ” szinház az egész világ ” az emberi tragédiáról !

   • leharisrael 2020. január 22. szerda - 10:37 #

    Bár nem engem szólítottál meg, de néhány megjegyzésedre kénytelen vagyok reagálni…
    Azt írod:
    “Az anticionizmus és az antiszemitizmus Izrael Állam megteremtése óta , 1948-tól a ma…”

    Téves: az antiszemitizmus nem Izrel állam kikiáltása óta létezik…de az anticionizmusnak is régebbre visszanyúló gyökerei vannak…

    Továbbá szeretném, ha a jövőben nem emlegetne 12 millió áldozatot – ugyanis ez hamis állítás (bárki találta is ki). Nem vállalom annak ódiumát, hogy a világhálón ez úgy terjedjen tovább, mint tény, amit az én blogomban olvastak. Megjegyzem, hogy a Yad Vashem irattára szabadon kutatható, és az egyetlen hiteles forrás a témában. Nem kurzustörténészek agyszüleménye. Ők a független szakértők ebben.

 8. slaszlos 2020. január 22. szerda - 11:15 #

  leharizrael : Az anticionizmus Izrael nemzetállam ellenes gyülöletkeltés , az antiszemitizmus gyökerei régebbi keletüek és az összzsidóság ellen irányul bárhol is létezik a zsidó szórványban vagy egységben…Helyes a válasz…A 12 millió áldozatról az adatforrás nem az én fantáziámból ered,hanem a megadott honlapon …Nemcsak a koncentrációs táborokon elpusztitott zsidók számadata hivatalos forrás,hanem a háborúban résztvevök milliónyi zsidó származású ellenállói is , mint mindazok akikröl nem szól sehol sem a statisztika…

  • leharisrael 2020. január 22. szerda - 13:15 #

   Megkérlek, hogy ezt a “süketek párbeszédét” fejezzük be. Olyan számadathoz kötöd magad, ami NEM valós…ugyanakkor az ellenvéleményt hallatlanná teszed…Mindegy…Az anticionizmus és az antiszemitizmus közé pedig nyugodtan tegyél egyenlőségjelet. Ezzel befejeztem. Amennyiben ismételten visszatérsz a hamis számadatra, úgy a hozzászólásodat blokkolom.

   • slaszlos 2020. január 22. szerda - 18:19 #

    Az anticionizmus és antiszemitizmus között nincsen egyenlöségjel , kétféle jelenség : az anticionizmus Izrael Állam ellenesség politikai irányelv. s az antiszemitizmus a zsidó fajgyülöletkeltés és megkülönböztetés a fajbiologiai rasszista elemeknek…Ami a többi párbeszéd tárgyát illeti nyugodtan lehet további hozzászólásomat blokkálni,de az igaszság az tovább függöbben , ami az elpusztult és kiirtott sorstársainkat illeti a Holocaust tragédiában…Az igaszság mindig igaszság , ennek elfedése pedig kétségbevonható továbbá…

   • leharisrael 2020. január 22. szerda - 19:09 #

    Az anti-cionizmus frakkba öltöztetett antiszemitizmus, egy tőről fakad…Szíves figyelmedbe ajánlom a linken olvasható írást… https://leharblog.wordpress.com/2012/09/20/az-antiszemitizmus-uj-ruhaja/

   • slaszlos 2020. január 22. szerda - 21:52 #

    Köszönöm , átvettem a FB oldalomra az antiszemitizmus új ruhájáról készïtett irást , – gondolva a magyarnyelvü kapcsolataim tudásának bövitésére…Nekem ,és gondolom sokunknak a cionizmus a zsidó nemzetállam , Erec Izraelt , a mai Izrael részben jelenti , és remélhetöleg nagyságában visszarendezve a zsidó királyságot i e 135 elötti államot jelenti,miután a Bar Kockba lázadást leverve a romai császár Hadrianusz megbüntette a zsidó államot és elvette Judeát , adva a Palesztin nevet … Remélhetöleg Izrael Állam visszateremti az ösi Szentföldöt a zsidó népnek …Az antiszemitizmust , sokan rasszizmusnak nevezik hibásan , a politikai tudományokban járatlanok , söt politikusok is használják öncéluam vagy anélkül,hogy értenék ennek igazi jelentését …Mint minden népcsoportban a rasszizmus jelen van a mindennapokban amit az emberi egymásiránti érzésvilággal magyarázható ,de egy és úgyanazon népcsoporton belül : elöitéletek, gyülölködés,irigység…Ez a rasszizmus megvan a zsidó népcsoporton belül is….Az antiszemitizmus egyedülállóan a zsidó népcsoport elleni érzésvilág amár a rasszizmusban szenvedö más népcsoportok által…Az elsö világháború volt a kereszttüze a fellángoló antiszemitizmusnak , ami ha csak ha a magyar visszonyokra utalunk – a magyar parlament 1920-ban,a kudarc után meghozta a magyar zsidóságot megbélyegzö, kirekesztö, fajüldözö törvényeiket s a Holocaust a saját nemzetére , majd a nemzet haláltusáját a fennmaradásban …Ma 2020-ban az európai zsidóság tudatában léve vagy éppen tudatlanul átéli a múlt 100 évének kezdeti idöszakát …Az antiszemitizmus magyarázattal az anticionizmus jelzöt használva Izrael Állam ellenes politikai magyarázatokban jelzi az antiszemitizmus újra fellángolását…Ok és okozat összemosása , az anticionizmus és antiszemitizmus fogalmaknak és nincsen egyenlöségjel közöttük…A Holocaust , a tüzveszélyt jelenti a bün felett , de a parázs sohasem aludt ki…A múlttudat s a jelenidö árnyalja , sejtve az elképzelhetetlent , amit jövönek ismerünk…

  • Eldrad 2020. január 23. csütörtök - 01:36 #

   A hótalpú, százlábú, húsztonnás dibuk rúgjon már téged fel, hányszor ugassuk már el, hogy az az általad megadott “honlap” egy használhatatlan szemét? Hányszor írjuk már le azt is hogy MIÉRT AZ???

   “…a háborúban résztvevök milliónyi zsidó származású ellenállói…”

   – Milyen milliók, te? Hol, melyik haderőben, melyik ellenálló alakulatban szolgált – ezek szerint- még plusz hatmillió zsidó? Vagy akércsak egymillió? Nevezd már meg!

   “…mint mindazok akikröl nem szól sehol sem a statisztika……”

   – Nem? Akkor te honnan a t…kömből tudod? Főleg ilyen biztosan?

   Aranyapám, te tényleg nem vagy normális.

 9. gyuri10 2020. január 22. szerda - 17:19 #

  רחל,
  köszönöm,megértettem.Nem arról van szó,hogy mindenféle kommunista roma ivadékok fognak idepötyögtetni turul madárcsipogásokat.Reméljük a legjobbakat?!

  • leharisrael 2020. január 22. szerda - 19:05 #

   Sajnos technikailag nincs olyan lehetőségem, mint pl a facebookon…

 10. Eldrad 2020. január 23. csütörtök - 01:26 #

  Hú aranyapáim, ez a László aztán tud vitázni… leír egy vadállati, süket baromságot. Ezt könnyűszerrel, tételesen cáfoljuk. Többször is megkérjük, igazolja a forrásait, erre minden alkalommal TELJESEN MÁSRÓL KEZD KARATTYOLNI, mert ezt a süketelést nem tudom másnak nevezni, amit összehord.

  Szerintem fölösleges ismét végigdarálni a már kb. hatszor feltett, amúgy egyszerű kérdéseket neki… úgyis valami, összefüggéstelen értelmetlenségről kezd majd ugatni – és újra benyögi ezt a “12 millió” ostobaságot, meg hogy ennyi százalék itt meg ott, és hát de az bizony hiteles forrás. És tök mindegy, mennyiszer mutatunk rá, miért nem az…

  Komolyan, az összes …m is kivan az ilyenekkel. Lehar, volot már dolgunk ezzel a szabésmintával, de az mindig valami agyhalott nyilaspotyadék volt. Ilyet viszont még nem láttam, mint ez a László. Sem élőben, sem a neten. Ez megint valami új… :(

  De látom, már most újabb agyrémét, ezt a “mikor keletkezett az antiszemitizmus”- képzelgését is szinte már az erőlködéstől habot fújva védi, semmit nem törődve azzal, hogy ez tételesen téves, amit erről is összezagyvál.

  Komolyan, emberek, mi baja van az ilyeneknek?

 11. Eldrad 2020. január 23. csütörtök - 01:29 #

  Ez meg az olyan, totálisan képzavaros, alulképzett, és semmihez nem értő szerencsétlenek tipikus megnyilvánulása, akik azt hoyzik, valójában ők az Igazság Bajnokai, mindenki más meg legfeljebb behódolhat Igazságlátásuknak:

  “Az igaszság mindig igaszság , ennek elfedése pedig kétségbevonható továbbá…”

  – Igen, László, így van. A hülye meg hülye marad, továbbá.

  E.

  • slaszlos 2020. január 23. csütörtök - 09:32 #

   Tisztelt Eldrad,köszönöm a személyes minösitést. Baráti üdvözlettel !

   • Eldrad 2020. január 23. csütörtök - 10:37 #

    Egyáltalán nem tisztelt László, miután az ostoba baromságoddal sikeresen fel…rtad az agyát itt mindenkinek, ahghoz minimum egy hozzád hasonló pofátlanság kell, hogy ezek után még te játszd itt a sértődöttet. A szánalmas bazsajgás helyett inkább válaszoltál volna egyetlen kérdésünkre is, az egyre vadabb, egyre ostobább terelés helyett…

    Emberek, szerencsére (vagy a megfelelő admin miatt) ezen az oldalon ilyent itt ritkán kell említeni, DE most újra:

    – ezt a fajta trollkodást és vulgárostobaságot komolyan el kell itt tűrni?

 12. slaszlos 2020. január 23. csütörtök - 18:35 #

  At the memory of Elie Wiesel,publish today on the 23th January 2020 in Israel Forover ” Had anyone told us when we were liberated that we could compelled in our lifetime to fight anti-Semitism once more…we would have had no strengt to lift our eyes from the ruins. If only we could tell the tale ,we thought ,the World change. Well we have told the tale and the World has remained the same …There may be times when we are powerless to prevent injustice , but there must never be a time we fail to protest .”

  Az iró Elie Wiesel “Éjszaka / Night ” cimü könyv margójára Irja üzenetként ” nem vagyok naiv és nem hiszem , hogy ez a vékony kiskönyvecske megváltoztatja a történelem menetét és felrázza a világot . A könyveknek nincs már meg az egykori erejük. Akik tegnap hallgattak , azok holnap is némák lesznek .”

  • Eldrad 2020. január 24. péntek - 01:12 #

   Háphápháphápháp, blablabla, rottyrotty. Ennek mi a kékkupakos lóbroki köze van ahhoz, amit kéreztünk? Aranyapám, te tényleg nem vagy normális…

   Lehar, tényleg szükság van erre a fajta vulgár trollkodásra?

   • slaszlos 2020. január 24. péntek - 09:26 #

    Uram Eldrad túllépett a civilizációs viselkedés egymás közötti vislkedés határain …A jó a válaszaiban az,hogy a világhálón bemutatkozik egyéniségében…Ezzel lezárom részemröl a további beszélgetést .A legjobbakat Önnek továbbra is !

   • leharisrael 2020. január 26. vasárnap - 07:37 #

    Eldrad! Ahogy már másnak is mondtam, egyetlen lehetőségem van: visszaállítani az előzetes moderálást. Az viszont hátráltatja a beszélgetést. Sajnos a rendszer ilyen, nem rajtam múlik. Minden esetre legközelebb már csírájában intézkedek…Ez már nekem is sok/k.

 13. Eldrad 2020. január 24. péntek - 10:22 #

  Na igen… a sértődöttség, ugye, László. Amit inkább mi érezetnénk itt, a te folyamatos trollkodásord, egyre értelmetéenebb hamdabandázásod miatt, amit NEM CSAK ÉN ÉSZRVÉTELEZTEM. De látom, nem érted mi van, továbbra sem. Na nem baj, kellemes hallucinálást továbbra is, és hogy mi ez az egész, azt bárkimláthatja, ha viszaolvassa a beírásainkat.

  Ne feledd: mindenki ellened van, mert Te Tudod a Zigazságot! Mink meg a Zigazság Ellenségei Vagyunk!

  Úristen…

 14. Eldrad 2020. január 24. péntek - 10:49 #

  De tutod mit, László? Én hajlandó vagyok belátni a tévedésem, sőt, a hibám, ha bizonyítod, hogy ÉN tévedek, ÉN hibázok. Ez esetben még elnézést is kérek. Ezt a következőképpen érheted el.

  1, Tisztázd, hogy akkor most a zsidó holokausztnak, vagy a II Világháborúnak volt összesen 12 millió zsidó áldozata (ezt csak azért, mert redszeresen összekeverted a kettőt)

  2, Adj rövid összefoglalót, milyen HITELES források, szakmai irodalmak alapján állítod, hogy 12 millió zsidó halottja volt a zsidó Holokausztnak.

  3, Írd le röviden, mit tekintesz “hiteles forrásnak”, és MIÉRT. Írd le pár sorban, melyek a hiteles forrás alapvető kritériumai

  4, Írd le röviden a tudományos kutatásmódszertan általános szabályait.

  5, Adj rövid összefoglalót, miért tekintesz egy teljesen ellenőrizhetetlen, forrásmegjelölésen nélküli internetre feltett, ismeretlen eredetű irományt “hitelesnek”.

  6, Pár sorban írd le, miért tekinted ebben a témában 70 év, sok ezer tudós, több nagy nevű szakmai intézmény kutatómunkáját hiteltelennek (MINDEGYIKÉT!!!) és a zsidók elleni II Világháborús terror kollaboránsának.

  7, Miért gondolod, hogy maga Izrael Állam is érdekelt a zsidó holokauszt halottjak számának súlyos kisebbítésében

  8, Adj meg pár szakirodalmat, vagy szakmailag hiteles szerzőt, amiket ismersz.

  9, Írd meg, miféle szakmai adatok alapján állítod, hogy sok millió “rejtett zsidó” harcolt különféle haderőken a II VH ban, és melyek ezek a haderők

  10, Végül: kérem, írd le, hogy lehetett 9 millió zsidóból úgy kiirtani 12 milliót, hogy még maradt is vagy 3 millió, és ezt milyen müdszerrel számoltad ki (nemkommutatív algebrával talán?). Ha pedig újra a “rejtett zsidók tízmilliói jönnek elő, akkor a 9. pont.

  Na, hajrá. És ezekre ne az legyen a válasz, hogy dehát a zsidó- misztikus kozmológia meg Eli Wiesel, és hogy az Armageddon jön, vagy valami hasonló zagyvaság.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: