Folyik a harc Jeruzsálemért…

23 jún

A Jeruzsálem Intézet a Stratégiáért és Biztonságért (JISS) beszámolót tett közzé a Jeruzsálem fölötti hatalomért folyó harcról.

Az Orient House (Keleti Ház) egy előkelő villa Kelet Jeruzsálem Ban a-Zahara kerületében. A villa a 19. század végén épült és már több, mint 17 éve üresen áll.

 

Két nappal a jeruzsálemi S’barro kávézóban elkövetett öngyilkos merénylet után (melyben 15 személy vesztette életét és 140 volt a sérültek száma) 2001. augusztus  11-én hajnalban, rohamrendőrök szállták meg az épületet, amelyben a kulturális álca mögött, a valóságban a PFSZ jeruzsálemi főhadiszállása üzemelt. Az épületben tartózkodókat letartóztatták és több tízezer iratot foglaltak le. Az épületet és benne az összes irodát lezárták.

Ez a villa, amelyben II. Vilmos császár (1898), Abdallah emir (1931), de még a száműzött Hailé Szelasszié etióp császár is vendégeskedett és amely napjainkra a “palesztin törekvések” szimbólumává vált, azóta is zárva van. A bezárásról szóló határozatot félévenként meghosszabbítják.

Gilád Erdán, belbiztonsági miniszter, a legutóbbi meghosszabbítás alkalmával egy sor Jeruzsálemben működő palesztin intézetre is kiterjesztette a határozatot.

Úgy tűnik azonban, hogy az Orient House körüli csönd csak látszólagos volt, amely egyre inkább megtörni látszik.

Néhány héttel ezelőtt Izrael letartóztatta a palesztin biztonsági szervek 32 tagját, élükön Adnan Ghaith-ot, akit a palesztinok  “Jeruzsálem kormányzója” címmel ruháztak fel. Letartóztatásának oka, hogy olyan államhatósági tevékenységet fejtett ki, mely törvényileg tiltott a Palesztin Hatóság számára.

A letartóztatásra azután került sor, hogy a Palesztin Hatóság emberei elrabolták a kelet-jeruzsálemi Iszan Akel-t, aki egyébként amerikai állampolgársággal is rendelkezik. Azzal vádolták, hogy segédkezett óvárosi ingatlanok zsidók számára történő el adásában, ami a palesztin társadalomban megbocsáthatatlan bűn. Ramallahban bíróság elé állították és kényszermunkával súlyosbított, életfogytiglani elzárásra ítélték.

Ghaith “kormányzó” – aki a kelet-jeruzsálemi Silwánban lakik – közreműködött más, izraeli arab állampolgárok letartóztatásában is. Ezért mozgását korlátozták: nem léphet Júda-Somron, valamint a Palesztin Hatóság területére, nem találkozhat Madzsad Fardzs-val, a palesztin általános hírszerzés főnökével. Fardzs, nem mellékesen, nagyon jó kapcsolatokat ápol az izraeli biztonsági szervekkel.

Ezzel egyidőben a Palesztin Hatóság Jeruzsálemért felelős miniszterének, Adnan al-Husseininek megtiltották a külföldre utazást, mivel a jeruzsálemi cselekményekben ő is közreműködött.

Mint kiderült, Adnan Ghaith és társai csak a jéghegy csúcsát képezik a Palesztin Hatóság és más, külföldi szervezetek jeruzsálemi működésében.

Izrael hozzákezdett, hogy fokozatosan feltárja a felszín alatti történéseket. Ennek kapcsán vált ténnyé, hogy a Palesztin Hatóság 64 millió shekelt fordít különböző jeruzsálemi tevékenységre, amely 6, illetve 58 millió arányban oszlik meg Ghaith “kormányzó” és al-Husszeini miniszter között.

A költségvetés felhasználását több pontban fogalmazták meg. Ennek értelmében az a “palesztin földtulajdon megőrzésére”, az “izraeli megszállás elleni tevékenységre”, valamint az engedély nélküli fegyverek “felügyeletére” fordítandó. (Jeruzsálem keleti részén komoly arzenál van engedély nélküli fegyverekből.)

Egy másik költségvetési pontban a “külföldi delegációk vendégül látása, illetve “anyagi segítség a bebörtönzött terroristák részére”, illetve a “halott terroristák családjának megsegítésére” szerepel. (Ez a büntetési tételtől függő, havi apanázson felüli juttatás.)

A “kormányzó” felettese, al-Husszeini, magasabb összegű költségvetési tételek felett rendelkezik. Többek között olyan irodák és intézmények fenntartására van pénzügyi kerete, melyeket a palesztinok törvénytelenül üzemeltetnek. Ezek az intézmények nyújtanak jogi és anyagi segítséget azoknak, akik hatósági engedély nélkül építkeztek (megszámlálhatatlan mennyiségben) és ellenük bontási határozat van érvényben.

Kulturális- és sporttevékenységet támogatnak, valamint kereskedőket. E két utóbbi tétel akkor jelent meg a költségvetésben, amikor a jeruzsálemi polgármesteri hivatal nagyobb szabású programokat indított az arabok lakta területeken.

A Palesztin Hatóság mindent elkövet, hogy döntő befolyást gyakoroljon a kelet-jeruzsálemi arab lakosság életére. Erre a célra nagyösszegű adományokat kapott az EU-tól és néhány arab országtól.

Fenti tevékenységet a Mahmud Abbasz elnök irodájában működő “Jeruzsálem csapat” hangolja össze a “kormányzó” és a miniszter közreműködésével.

A palesztin költségvetésből Jeruzsálemre fordított összeg lényegesen alacsonyabb, mint amennyit az izraeli költségvetés Jeruzsálem  arabok lakta részeire fordít.

Izrael az elmúlt években több száz milliót ruházott be Kelet-Jeruzsálemben útépítésre, takarításra, oktatásra, szociális tevékenységre sport- és szabadidős tevékenységre. Azonban amíg az izraeli költségvetés az önkormányzati szolgáltatások kiterjesztését-javítását szolgálja, addig a palesztin a politikai-tudatformáló tevékenységet.

A FATAH például széleskörű tevékenységet fejt ki Jeruzsálem keleti részében, többek között számos sportegyesületet működtet. Közülük is a legkiemelkedőbb az “Olajfák hegye”  (Nadi Yabel a-Zeitun) elnevezésű, a-Tur negyedben. Az egyesület az “ifjúság szívéért’ versenyez a városháza által kinevezett közösségi igazgatóval szemben. A FATAH bejuttatta embereit a szülői munkaközösségekbe is, rendszeresen zavarják az állami ünnepeket és igyekeznek azok helyébe palesztin ünnepeket állítani.

A jelentés feltárja az iszlamista mozgalom “északi szárnya” elnevezésű szervezet – melynek élén

Raed Salah sejk

áll – működését annak ellenére, hogy ezt a szervezetet 2015-ben törvényen kívül helyezték. (A mozgalom a Templom-hegy körüli hangulat- és zavarkeltés fő forrása.) A szervezet tevékenységét névlegesen az “iszlám népi mozgalom Jeruzsálemért és az al-Aksza mecsetért” nevű alapítvány vette át, amely Törökországban működik.

Az alapítvány kormányoktól, nemzetközi szervezetektől, üzletemberektől gyűjt pénzt, melyet biztos jövedelmet garantáló ügyletekbe fektet és ebből különböző projekteket finanszíroz, főleg az Al-Aksza mecsetben és Jeruzsálem muzulmán negyedében.

Ez tulajdonképpen nem más, mint újabb török kísérlet arra, hogy megvessék lábukat Kelet-Jeruzsálemben, az Óvárosban és a Templom-hegyen. A török fellépés alig néhány hete váltott ki heves jordán és marokkói “ellenlépést”.

Az Óvárosban lévő zsidó negyed lakói gépkocsijaikat állandó jelleggel egy sok éve elhagyott, az örmény negyed határán álló mecset mellett tárolják. Nemrég figyeltek fel arra, hogy az épületből zöldes fény szűrődik ki.

A vizsgálat kiderítette, hogy az épület már néhány hónapja felújítás alatt áll, a munkálatok végrehajtója a jordániai Waqf és az Al-Quds (Jeruzsálem) bizottság, amely bizottság élén VI. Mohhamed marokkói király áll.

Rövid vizsgálat után arra is fény derült, hogy további hat elhagyott mecset felújítása szerepel terveik között. Világossá vált az is, hogy a jordán Waqf attól tartott, hogy a törökök, akik már hozzávetőlegesen száz épületet – köztük mecseteket – újítottak fel az Óvárosban, további, a jordán Waqf tulajdonában lévő épületre teszik rá kezüket.

Mint napvilágra került, az Al-Quds bizottság hozzákezdett a muzulmán negyed egy óriási épületének, az u.n. marokkói háznak a felújításához is, szintén attól tartva, hogy a túl aktív törökök azt is bekebelezik.

A jelentésből kiderül, hogy számos külföldi ország is fejt ki Jeruzsálem keleti részében különböző tevékenységet – tudomást sem véve az izraeli hatóságokról, figyelmen kívül hagyva az izraeli törvényeket.

A közzétett anyag beszámol arról, hogy a dél-kelet jeruzsálemi negyedekben (Sur Baher, Umm Tuba, Yabel-Mukaber és Umm Liszun…) a Hamasz döntő befolyásra tett szert. Olyan “szülői munkaközösségek” alakultak, amelyek gyakorlatilag a negyedet irányítják és tagjaik nagy része börtönből nemrég szabadult Hamasz tag.

Kelet-Jeruzsálemben tevékenykedik a Felszabadítás Pártja, (Hizab al-Tahrir) amelyet az Európai Unió tagországai már törvényen kívül helyeztek. Izrael még nem lépett ebben a kérdésben.

Ideológiájuk csak annyiban tér el az ISIS ideológiájától, hogy ők nem alkalmaznak erőszakot. A meggyőzés erejével operálnak. Napjainkra már több kelet-jeruzsálemi mecsetben tettek szert döntő befolyásra.

Az utóbbi időben feltűnt a színen Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátus is. Szaúd-Arábia 150 millió dollárt adományozott több kele-jeruzsálemi projektre és a két ország közösen számos ingatlant vásárolt a Templom-hegy közelében.

Az is nyilvánvalóvá vált, hogy Jeruzsálemben az egyik legnagyobb “befektető” az Európai Unió. Az EU számos, parlamenten kívüli keretben működő szélsőbalos szervezetet támogat, kettős céllal:

 • Elvitatni Izrael és a jeruzsálemi városháza Kelet-Jeruzsálem igazgatásához való jogát és lejáratni őket a nemzetközi közvélemény, valamint különböző fórumok előtt.

 • A kelet-jeruzsálemi lakosok szociális támogatása révén elérni, hogy ne vegyék igénybe Izrael és a városháza által nyújtott szolgáltatásokat.

Ezen túlmenően az EU jelentős összeget fordít azon családok jogi támogatására, amelyek engedély nélkül építkeztek. A cél, mindenáron megakadályozni a bontási határozat végrehajtását.

A Palesztin Hatóság nagy nyomást (nem egyszer fizikait) gyakorol a szülőkre, ha azok gyerekeiket hivatalos izraeli tanintézetbe kívánják beíratni és nem a palesztinok által fenntartott iskolába. Minden erővel azon vannak, hogy a fiatal ne izraeli, hanem palesztin érettségi vizsgát tegyen.

Ez természetesen oda vezet, hogy saját gyerekeik továbbtanulási esélyeit csökkentik a minimumra, ugyanis ha nem veszik igénybe az izraeli oktatási keretet, csak Jordániában, vagy más arab ország egyetemein/főiskoláin folytathatják tanulmányaikat – ami viszont nagyon sok pénzbe kerül.

21/06/2019

29 hozzászólás a “Folyik a harc Jeruzsálemért…”

 1. Eldrad 2019. június 23. vasárnap - 15:13 #

  “… számos külföldi ország is fejt ki Jeruzsálem keleti részében különböző tevékenységet – tudomást sem véve az izraeli hatóságokról, figyelmen kívül hagyva az izraeli törvényeket…”

  Nem értem, soha nem is értettem, miért hagyják az izraeli hatóságok az ilyesmit. Főleg most, hogy minden látszat ellenére Izrael soha nem volt még ennyire nyerő helyzetben minden szempontból. És ez most messze nem az a kérdés,hogy “miért nem söprik ki Kelet- Jeruzsélemet”, mivel arra a katonai erőt kivéve semmilyen értelemben nincs felkészülve az ország.

  Nem, ez más: a palesztin, török, és egyéb gengsztereket, terrorfinanszírozókat és ezek aktív segítőit a hatályos törvények alapján is semlegesíteni lehetne – ahogy a Knesszetben dorbézoló, őrjöngő terrortámogató arabnácikat, meg ezek szélsőanarchista, nem arabnáci, de hazaáruló cinkosait is. És kellene is. Ehhez képest, nyíltan tevékenykednek.

  Érthetetlen.

  • leharisrael 2019. június 23. vasárnap - 15:31 #

   Izraelnek, a Clinton-Obama érában nem volt politikai mozgástere…most kissé más a háttér, ezért történnek is lépések. Azonban tény, hogy nagy a lemaradás.

   • gyuri10 2019. június 23. vasárnap - 17:15 #

    Ráchel én bízok benne,hogy rövidesen behozzuk a lemaradást. Északon,délen és Jeruzsálemben egyaránt.Figyelembe kell venni a Kneszetben is szabadon grasszáló és uszító belső ellenséget és hazaáruló kollaboráló támogatóikat és nem elfogadni,hogy ők “csak” גוש חוסם!

  • slaszlos 2019. június 24. hétfő - 10:56 #

   A diplomácia sikere a konfliktusok és a háború elkerülése – érthetö az izraeli diplomácia sakk-pattos állapota….Dore Gold,, izraeli diplomata ” Jeruzsálem ostrom alatt ” cimü dokumentum könyvében igy ir erröl ” A Szent Város bibliai múltja elleni támadás csupán bevezetöje a készülödö politikai fordulatnak…A történelmi igaszságért folytatott harc tétje nem kevesebb , mint az iszlám apokalipszis megakadályozása . ” A szintér és a föszereplök készen állnak , hogy betöltsék a 2500 éves próféciát…

   • gyuri10 2019. június 25. kedd - 14:03 #

    Kedves slaszlos,
    izgatja a fantáziámat,hogy mire célzol a 2500 éves próféciával. Ugyanis tudtommal ez a pogány,vallástolvajok és antiszemiták által alaposan kihasznált jezussal kapcsolatos baromkodása a katolikus vallásnak.Légy szíves magyarázd meg, ebben az esetben mire gondoltál.Lehet,hogy valamiről nem vagyok jól informálva?

   • slaszlos 2019. június 25. kedd - 15:13 #

    Tisztelt gyuri10 forrásanyag Joel C.Rosenberg ” Epicenter : Why the current Rumblings in the MidleEast will change your future” / a szerzö a New York Times bestsellere / megjelent Tyndale House Publishers,2006…P.s. Köszönöm a visszajelzését ! A legjobbakat !

 2. Geyza 2019. június 25. kedd - 23:28 #

  Fel nem foghatom miért nem lehet azokat az arabokat akik Izreel-ellenes tevékenységen érnek, egyszerűen kiutasítani.

  • gyuri10 2019. június 26. szerda - 00:13 #

   רחל,
   Vigyázzunk ezzel a rothadó paradicsomból kikancsalító trollal.Ez a KMH egyik hírszerzője.Ott azt játssza,hogy óriási Izrael barát és zsidó is.Annyi köze van hozzánk amennyi értesülést tud begyűjteni Rólunk. Valószínű,hogy még emlékszel az Eleftheria nick nevű Alteregójára.Annak is hasonló célja volt.Hírszerzés és a blog szétverése. Akkoriban sikerült idejében eltanácsolnod.Most nem tudom mi lesz a következő lépésed,de remélem nem fogod itt hagyni ezt az örök hazudozó,trágár,ordenáré,nem közénk illő senkiházit.Ugyanezen a néven trágárkodik a Kanadai Magyar Hírlap nevű fórumon is.Ott ráadásul beveszik őt(hírszerző érdemei miatt)modortalan moderátornak is. Kérlek olvass utána. Üdv: אורי.

 3. gyuri10 2019. június 26. szerda - 09:33 #

  Már kezdi a bujkálást.A paradicsomot leváltotta a gójmotoros képére.Egyszer még régebben elárulta magát ,amikor megkérdezte:”Hogy lehet,hogy a te családod mártírjainak nevét felírták a Kozma utcai mártíremlékműre és az enyémet nem?”Mire a válaszom ez volt: “minden holokauszt áldozat egyformán fájdalom,de minden,értsd:MINDEN népcsoportnak külön kell gondoskodni elhunytjairól,saját temetőjében.” Nem a halottakkal van a probléma! אורי

 4. Geyza 2019. június 27. csütörtök - 10:37 #

  Eldrad 2019. június 23. vasárnap – 15:13 #

  Szerinted meg fogjátok tudni tartani a Golánt?
  Mert véleményem szerint az a terület Izrael jövőjének a kulcsa.

  • gyuri10 2019. június 27. csütörtök - 19:14 #

   Most már csak az a kérdés,hogy kit érdekel egy Kanadai Magyar hírlapból ide sompolygó hírszerző-trolljának a VÉLEMÉNYE a Golánról és Izrael jövőjéről?

   • leharisrael 2019. június 27. csütörtök - 20:54 #

    Itt vagyok és figyelek. Nagyon!

  • leharisrael 2019. június 27. csütörtök - 20:54 #

   Senki nem birtokolja a bölcsek kövét.

   • gyuri10 2019. június 27. csütörtök - 23:00 #

    רחל,
    Nekem ez már megnyugtató!Köszönöm,hogy vagy.

 5. gyuri10 2019. június 27. csütörtök - 12:21 #

  Eldrad,
  megint új logoval megérkezett שבתי צבי.Vigyázzunk miről adunk információt a kanadai magyar hírlaptól ide akkreditált adat gyűjtő,blogszétverő trolltól. Egyenlőre igyekszik simulékonyan becserkészni magát a Lehár blogra.A későbbiekre várható,aljas, hazudozó, trágár nyelvezetű kitalációit nem szeretném,ha ide hozná a Lehár blogra.Aki kiváncsi rá megnézheti beírásait a Kanadai Magyar Hírlapban.

  • Eldrad 2019. június 28. péntek - 01:13 #

   Gyuri:

   Nyugalom. Gőzöm nincs, miről van szó, mármint, min mentetek össze, de semi okod az aggodalomra. Mégis, miféle “információt” tudna adni bárki is innen, azon kívül, ami a kommentekben meg magában a cikkben le van írva? Ha pedig valaki megőrül, mint az a gyükér elefeteria vagy kifene vagy egy éve… na, hát az magát írja ki innen. Szóval, ne aggódj.

 6. gyuri10 2019. június 27. csütörtök - 23:39 #

  Slaszlos közel egy évvel ezelőtti hozzászólása annyira aktuális,mintha csak a mai napra
  írta volna.
  “slaszlos
  2018. augusztus 17. péntek – 18:41 #
  A diplomácia kudarca a háborút jelenti mig visszakényszeritik a feleket a tárgyalóasztalhoz…Az eddigi toleráns izraeli diplomácia minden elismerésre jogosult,még ha kevesen is tudják , hogy a mai európai emigrációnyomás az már 1995-töl megkezdödött az úgy nevezett Barcelonai szerzödéssel/egyik aláirója az akkori külügy vezetöje Ehud Barack és a PLO vezetöje Yassir Arafat / amely a szociálliberális világrend ( baloldali politikai mozgalom ) vezetöi elhatározták Európa izlamizációját. Izrael szemszögéböl várható volt Izrael elleni arabnyomás megfékezése , de kudarcot vallott miután Trump´kiütötte a nyeregböl a demokratákat . Ellen az anticionista ENSZ és az Európai Unió és megannyi nemzetállam további nyomása Izraelre kézenfekvö valóság amellyel a zsidó nép kiirtásán munkálkodik.”

  • Eldrad 2019. június 28. péntek - 01:20 #

   Mondjuk, hogy ez OK, de Laci mindig kiélezi ezt az egészet a zsidók meg Izrael kiirtására. Pedig ennél valamivel rosszabb a helyzet:

   – az arab- iszlámnáci, és euroatlanti bűntársaik, a szélsőliberálisok, anarchisták és szélsőbalosok az egész civilizált világra életveszélyesek. Legyen az keresztény, zsidó, buddhista, szegény, gazdag, akármilyen.

   Szóval, itt nem csak Izrael a tét, hanem az általunk ismert civilizáció fennmaradása.

   • slaszlos 2019. június 28. péntek - 09:10 #

    A civilizációk összecsapásában átalakul a világrend és minden nemzetállamot és nemzetet érint . Izrael kulcsfontosságú szerepvállalása a zsidó nép megmentésében központi célérdek határain belül és azontúl amit a jogállamiság érdek védelmében ,mint a Civilizáció elsö számú alapfeltétele szószólója a zsidó-keresztényi világban . Napjaink történelmi eseményei azonban a Világ nagy részén megszünni látszik és a Civilizációt a barbárság kora váltotta fel és globális méretü sötét középkor köszöntött az emberiségre.. Lester Pearson, ENSZ diplomata, politikus Kanada államföje ,1963-1968 “egy olyan korszakba lépett az emberiség amikor a különbözö civilizációknak meg kell tanulniuk a békés egymás mellett élés szabályait,meg kell ismerniük egymást,gondolkodásmódját…a világ békéjét leginkább a civilizációk összecsapása fenyegeti és a világháború veszélyét egyedül a civilizációk segitségével létrehozott nemzetközi rend hárithatja el . “( idézet Samuel P.Hungtinton “Harvard University,USA ” The Clash of civilizations and the remaking of the World Order,1996 )…Pontos tisztelt Eldrad meglátása a világról , de miér “Izrael a tét ” ,erre egy választ lehet adni a történelmi igaszságról , hogy a világ büneiért mindig , mint jelenünkben a zsidó népet vádolják a Világ tönkretételében , mert mindig a zsidóság túlélte saját tragédiáját a mások gyülölete és cselekedeteivel szemben – ebben a zsidóirtás “a befejezetlen múlt az utolsó megoldás ” szelleme megint feje felett sürösödött az antiszemita és anticionista szociálliberális világrend ÉNSZ és az Európai Unió zászlója védelmében.

 7. Eldrad 2019. június 28. péntek - 01:39 #

  De azért ezt csak megválaszolom, engedelmetekkel, a kifogásolt beírónak:

  “…2019. június 23. vasárnap – 15:13 .. Szerinted meg fogjátok tudni tartani a Golánt?
  Mert véleményem szerint az a terület Izrael jövőjének a kulcsa”

  1, Hogy megratjuk vagy sem? Én biztos nem, mivel nem vagyok sem zsidó, sem izraeli. Meg izraeli zsidó sem. Szóval, én nem “tartom meg” senkivel sem.

  2, Hogy “ők” (gondolom, Izrael) meg tudják tartani a Golant? Hát, ismerve az eddigi izraeli hadtörténetet, a potenciális és valós ellenfeleik jelenlegi és mindenkori katonai és minden egyéb képességeit (meg azt, hogy ez mitől van így), ez nem kérdés. Igen, meg tudják tartani.

  3, Izrael területi integritását ugyanúgy fenyegetné a kettévégás kb. Herzliza magasságában, vagy a Hermon elfoglalása, vagy egy újabb sinai tömeges katonai felvonulás, mint a Golan “elvesztése”. De minderre nagyjából annyi Ahmedék (vagy bárki más) esélye, mint léghajóval a Holdra menni… és ez nem ideológiai kérdés, meg hogy kit útálok jobban, hanem kizárólag katonai stratégiai kérdés.

  No, hát ez van.

  • slaszlos 2019. június 28. péntek - 11:16 #

   Izrael Állam abszolut joga , hasonlóan , mint bármilyen nemzetállamnak bárhol a világmindenségben védenie országát és állampolgárait a belsö és külsö ellenséggel szemben. A cél a Béke és Biztonság megteremtése , akár katonai stratégia által , avagy szellemi értékeinek ápolásával…Létezésének jogi alapja , mint Állam elismerése és tiszteletben tartása az egyenrangú nemzetállamok részéröl az ENSZ és az Európai Unió tagállamaitól…

   • Eldrad 2019. június 28. péntek - 11:39 #

    Persze, ez igaz, de magyarázd el ezt egy félkegyelmű szélsőbalosnak, vagy egy belterjes, többszörösen is lúzer iszlámnácinak, amelyik évszázadok óta így “szocializálódott”. Esetleg egy tébolyodott hitleristának, bár ez meg kihalóban van, és befolyása sincs semmire. Az előző két kategória viszont egyre erősebb – mert hagyjuk. Én nem tudom, mennyi bizonyíték kell még a “világnak”, hogy iszlámnácival NINCS tárgyalás, sehol. Azért nincs, mert lehetetlen. Szakszerű történelmi, kulturtörténet, pszichológiai, katonai, stb. elemzések sokasága van erről már, és az utóbbi 20 év, 50 év, 300 év, 1400 év eseményei is ugyanezt bizonyítják.

    Komolyan nem értem, Izrael, India, Thaiföld, Fülöp – Szigetek, és több, szervezett hadviselésre még képes afrikai ország (azaz, a felsoroltak mind súlyosan iszlamiszmus- fertőzöttek) mire vár még…

 8. GeyzaGeyza 2019. június 28. péntek - 15:58 #

  Eldrad:
  Sajnos Magyarországon a Hitlerizmus eszméi jönnek felfelé akár a talajvíz.

  https://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

  Más országokban nem tudom hogy van, figyelemre méltó hogy Merkel például meghírdette a nácikkal szemben a “nulla-toleranciát”, ezért biztosra veszem ez egy globális jelenség.

  Most etéren viszonylagos csönd tapasztalható, de valami fortyog a felszín alatt. Érzem !

  Egy élményem: Választás előtt a TESCO-parkolóbam odajött hozzám egy hajléktalan hogy “viszavinné a bevásárlókocsit” (ez azt jelenit hogy övé a benne lévő pénzdarab)

  Mondtam neki OK de árulja ek kire fog szavazni?

  Erre úgy megvetőleg végigmért és azt felelte:

  -Hogyhogy kire ?? Hát természetesen a Jobbikra !

  • leharisrael 2019. június 28. péntek - 17:30 #

   GeyzaGeyza! Néhány szóban tájékoztatnálak az elveimről, amit az ősidők óta őrzök. Izraelről-Izraelből, ahogy az a blog címében is szerepel…Kiegészítve a Közel-Kelet, illetve más országok történéseivel. A “más országok” (közte Magyarország is) csak annyiban lépnek a képbe, amennyiben izraeli vonatkozású kérdések merülnek fel. Röviden: sem itt, sem egyéb felületen én nem véleményezek magyarországi eseményt/történést és elvárom, hogy sem összehasonlítás, sem tanácsadás címén ilyesmit senki ne hozzon az oldalamra.
   A problémát ott kell megoldani, ahol az keletkezett és azoknak, akik ott fizetnek adót. (Természetesen ez nem csak Magyarországra vonatkozik.)
   Köszönöm a megértést.

   • gyuri10 2019. június 28. péntek - 22:48 #

    רחל,
    tudom,hogy nem szoktál átlapozni “másokhoz”.Most mégis arra kérlek,hogy kivételesen nézd meg a KMH-n ki is ez az új “emberünk”.
    Előre is köszönettel: אורי.

   • leharisrael 2019. június 29. szombat - 22:56 #

    Spam-ra tettem Geyza-t, kérlek, hogy a hozzászólásodat vedd le. Ismerem a KMH-kommentelői/írói gárdáját, nem véletlenül van tiltva, hogy ott bármi is megjelenjen tőlem. Köszönöm.

 9. gyuri10 2019. június 30. vasárnap - 00:47 #

  רחל,
  köszönöm,hogy ezt a trágár, hazudozó gyengeelméjűt levetted a hátunkról.A vele kapcsolatos hozzászólásomat légy szíves Te vedd le,mert nekem fogalmam sincs (technikailag),hogy hogyan kell levenni.Ha sikerül itt megszabadulni tőle,a lap tisztasága megmarad.Örülök,hogy sikerült hozzájárulnom.ועוד פעם תודה אורי .

 10. gyuri10 2019. július 28. vasárnap - 00:15 #

  רחל,
  én továbbra is látogatom a KMH undorító oldalait is.Azzal a jelszóval,hogy nem mondok le az ellenség ismeretéről sem.Azt hiszem jó az andungom,mert így legalább megtudtam, hogy amióta a geyza nicknevű akárkit kipasszíroztad,az összes vele egy húron pendülők a Lehár blogra bejutáson ügyeskednek.Félő,hogy mint minden egyéb alja népség ők is kárt tenni jönnének ide.Van egy Tüske Zsófia nicknevű,háború előtti volt magyar tábornok unokája,aki már azzal dicsekszik,hogy “idejár olvasgatni,hogy a gyuri hogyan veri szét a blogot”.Nos…ha van rá mód,ne add meg az első esélyt se.Aki a kanadai (dunamenti mongol)hírlaptól jön ide,erősen leellenőrizendő.Magamat tisztázandó:érdeklődhetsz utánam(מרים)Izraelitől.A “dunamenti Mongólia”nemrégen elhunyt kanadai barátomtól Boros (Bornstein)Gyuritól származik,aki a nyomorult morvai krisztinával folytatott levelezésében használta ezt a nem túlzottan elismerő jelzőt.Viszont,minden alkalommal bocsánatot kért a mongoloktól.Elnézést,hogy kissé elfutott velem a ló,de sok harag gyűlt fel bennem. Legközelebb kevesebb emócióval igyekszem hazajönni. אורי.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: