A palesztin segélyek őstörténete

25 nov

Isaiah Leo Kenen, az amerikai zsidó szervezet, az AZCPA (mai nevén AIPAC) alapítója magán-levéltárából előkerült, elfeledett dokumentum szerint nem Trump az első amerikai elnök, aki nagy összeget kíván fordítani a közel-keleti probléma megoldására.

Az eredeti amerikai terv szerint  – az európai Marshall-tervhez hasonlóan – a közel-keleti menekültprobléma megoldására az USA az arab országoknak és Izraelnek 50-50 millió dollárt utalt át. Pontosabban, az arab országoknak szánt pénzt az ENSZ-nek utalta. Az összeg a menekültek befogadására szolgált (lakás, munkahely, képzés stb).

Ezen összegen felül az USA még 53 millió dollárt utalt át az arab országoknak közvetlenül, “kétoldalú technikai együttműködés” címszó alatt.

Ezen segélyek mai összértéke másfél milliárd dollár.

A dokumentumból kiderül, hogy az Amerikai Egyesült Államok az első világháború utáni török-görög lakosságcserét vette a rendezés alapjául, már csak azért is, mert azt is ők finanszírozták.

Izrael, amely 850 ezer menekültet fogadott be, (Irakból, Jemenből, Szíriából, Líbiából, Tunéziából, Egyiptomból és Marokkóból) nem minden nehézség nélkül, de beolvasztotta őket a társadalomba. És ezzel a menekült kérdés lekerült a napirendről.

Jordánia, ahova a legtöbb palesztin menekült érkezett – Szíriával ellentétben – aláírta az USA-val a segélyegyezményt és nagy vonalakban be is tartotta. (Jordánia az egyetlen arab állam, amely állampolgári jogokat adott a palesztinoknak.) Ennek ellenére még ma is vannak palesztin menekült táborok az országban, nem beszélve a többi arab államról.

szíriai Yarmuk menekülttábor, Aszad          csapatainak “látogatása” után

A palesztin segélyezés lebonyolítására alapított ENSZ szervezetet, az UNRWA-t 1949-ben alapították és 1950-ben kezdte meg működését.

1960-ban bejelentette, hogy tevékenysége véget ért, de az arab országok nyomására az ENSZ meghosszabbította a mandátumát, amely ma is tart.

25/11/2018

A témához kapcsolódó írások:

https://leharblog.wordpress.com/2011/08/12/palesztinok-es-az-arab-vilag/

https://leharblog.wordpress.com/2014/08/31/ensz-szervezet-a-terror-szolgalataban/

https://leharblog.wordpress.com/2012/10/01/menekultek/

12 hozzászólás to “A palesztin segélyek őstörténete”

 1. slaszlos 2018. november 25. vasárnap - 18:51 #

  A migráció vagy földönfutás dilemmája,hogy nem választódik külön a politikai menekültek csoportja amit a Genfi Konvenció 1951-es praxisa az azilum jogosultságra és a többi migránsok a gazdasági ,a bünözök csoportjai között,melynek hátterében részben az idegen hatalmak ügynök és kémszolgálatok állnak azzal az érdekcéllal,hogy infiltrációval átalakitsák a nemzetállamok belsö infrastrukturáját , mint jelenleg az arab-muzulmán államokból beáramló iszlámhü csoportok integrálási pártolásával . Az államok migrációs politikájában mindez egy szinten értékelödik meg amely elöidéz vallási és politikai szélsöségi mozgalmakat a védekezésre. A Történelem ironiája,hogy mindez , mint többször megismétlödö tény a zsidóság ellen irányul,mint okozója lenne a nemzetállamokban uralkodó politikai és gazdasági kriziseknek a világmindenségben…A szociálliberális világrend 1975-ös Barcelonai Határozat értelmében az emberkereskedelem pártolója és úgyanakkor esernyöje alatt az anticionista és antiszemita nemzetállamok finánszirozója az elökészitett ” utolsó megoldás ” tervnek kivitelezésében a zsidóirtásban , amelyben a palesztin népcsoport fö hangszorója a ” múlt megismétlésében “…

 2. Balogh András 2018. november 27. kedd - 17:38 #

  Tisztelt Lehár!
  Szeretém pontosítani az írásban szereplő számot: Az interneten elérhető adatok szerint nem érkezett 850 ezer zsidó menekült Izraelbe az arab országokból, például a Jewish Virtual Library szerint 1948-tól a menekültek száma 628.500,(a felsorolásban csak azok az országok szerepelnek, melyekből több mint 10 ezren érkeztek).

  • leharisrael 2018. november 27. kedd - 18:02 #

   Tisztelt Balogh András!

   A blogbejegyzésemben szereplő adat az izraeli Bevándorlási Minisztérium hivatalos adata. Gondolom, ebben ők a legilletékesebbek.

   • Balogh András 2018. november 28. szerda - 11:40 #

    Tisztelt Lehár!
    Kérem ellenőrizze a forrását, én is azt tettem. A jewish Virtual Library helyett kerestem egy hivatalos statisztikát.
    A következő link az Izraeli Statisztikai Hivatal egy publikációjára mutat: http://www.cbs.gov.il/publications12/1483_immigration/pdf/tab05.pdf
    A táblázatban sajnos nincsenek országonkénti összesítések, de ki lehet számolni, hogy a táblázatban az szerepel, hogy 1948 és 2010 között 622.175 arab országban született személy vándorolt be Izraelbe.

   • leharisrael 2018. november 28. szerda - 16:57 #

    Tisztelt Balogh András!

    Ön az izraeli Központi Statisztikai Hivatal adatait hozta, én viszont adataimat a Bevándorlási Minisztérium egy régebbi sajtóközleményéből vettem.
    A kérdés tisztázása végett a Bevándorlási Minisztérium sajtóosztályához fordultam, ahonnan az alábbi adatokat kaptam: 1948-2010 között Marokkóból-Algériából-Tunéziából: 355.371 zsidó vándorolt be Izraelbe. Irakból: 130.993. Iránból: 80.565, Törökországból: 62.828, Jemenből: 51.406, Egyiptomból és Szudánból: 37813, Líbiából: 35.934 és Pakisztánból: 28.716 fő. Ez összesen: 783.626 fő.

    Kérdésemre, hogy a különbség miből adódik, azt a választ kaptam, hogy minden bizonnyal abból, hogy az észak-afrikai zsidók egy elég jelentős része Franciaország közbeiktatásával érkezett az országba, ezen kívül egy kevésbé jelentős létszámú szíriai és libanoni zsidó különböző dél-amerikai ország beiktatásával érkezett.
    Erre vonatkozó adataik azonban nincsenek.

 3. Eldrad 2018. november 29. csütörtök - 01:15 #

  Aha, szóval módszertani okok vannak az eltérés mögött. Akkor nincs ebben semmi ellentmondás, egyszerűen más kimutatásokról van szó. Mert akkor nem mindegy (persze hogy nem), ha
  “XY ezer zsidó MENEKÜLT Izraelbe az arab országokból”, vagy
  “X ezer zsidó menekült Izraelbe ÖSSZESENl” vagy
  “XY ezer zsidó VÁNDOROLT BE Izraelbe ”

  Persze, hogy más adatokat hoz.

  • Balogh András 2018. november 29. csütörtök - 10:51 #

   Tisztelt Lehár!
   Köszönöm, hogy utánajárt a eltérés okának..

 4. Eldrad 2018. december 11. kedd - 14:34 #

  Lehar, ezt megmagyaráznád? :

  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5423153,00.html

  Most ismét lefőttem… itt tényleg egy megválasztott, ám iszlámnáci- támogató izraeli zsidó polgármesterről van szó, aki egy nyíltan terrortámogató majmot tesz oda alpolgármesternek – Haifán???

  Mi a frász ez??!??

  • slaszlos 2018. december 15. szombat - 11:18 #

   Bibiliai üzenet ” engedd barátodat közel magadhoz,de még közelebb ellenségedet “…

   Ami a pénzösszeget illeti a történelem ironiája,hogy a fajgyülöletet és elöitéleteket lehetetlen csillapitani dollármilliokkal..

   A migrációs nyomás Európára bizonyitott tény , hogy a Közelkelet exportálodott a kontinensre és egy 40 éves folyamat Európa izlamizációs folyamatában amely a Barcelona Tervezet 1975-ben szellemében történik a szociálliberális világrend támogatásával , amelynek aláirói között van az akkori izraeli külügyminiszter és Yasir Arafat,PLO , valamint a szociáldemokrata kormányok külügyminiszterei.

   Izrael biztonsápolitikája és államvédelmi stratégiája összeköti a szabad világot , nevezett zsidó-keresztény civilizációt a közös belsö és külsö ellenséggel szemben , amelynek okai a szélsöséges politikai nacionalizmus és vallási fundamentalizmus.

  • leharisrael 2018. december 16. vasárnap - 08:45 #

   Elnézést, de akadályoztatva voltam…Szóval, a kérdésedre a válasz egy szóval: igen.
   De azért nem eszik ennyire forrón a kását, a kinevezés – társadalmi nyomásra – nem jött létre…de úgy látom, hogy a következő jelölt is csak egy fokkal jobb. Ő ellene tegnap tüntettek a polgármester asszony lakása előtt.

   • Eldrad 2018. december 16. vasárnap - 22:31 #

    Én komolyan nem értem, mi baja van az ilyeneknek… ez is, mi a frásznak nem lép be hamaszba, vagy a hezbollahba, esetleg fotózhatná magát arafat meg hadj amin husszeini poszterek előtt… :(

    Egyáltalán, hogy választhat meg egy ilyet Tel Aviv népe?

   • leharisrael 2018. december 17. hétfő - 19:06 #

    Tel-Aviv nem képezi le Izrael arculatát – szerencsére.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: