Kultúrák háborúja…

30 aug

Szó nincs arról, hogy minden muzulmánt terroristának tekintenék, mégis elgondolkoztatott az a visszaemlékezés, amelyet Arije Eldad professzor osztott meg a nyilvánossággal.

Eldad prof. nyugdíjazásáig vezető baleseti sebészként a jeruzsálemi Hadassza kórház éjn-keremi részleg égési osztályának vezető főorvosa volt. Kutatási területe a bőrátültetés minél eredményesebb kivitelezése, kezdve a sérült bőrfelület elsődleges ellátásától az utógondozásig…

Nem tudhatom, csak gyanítom, hogy egy nemrégiben  Gáza övezetből átkerült, vírusfertőzés okozta megbetegedésben szenvedő arab paciens, akinél u.n. “fa-ember” szindróma (sejtburjánzás, mely a kéz ujjain szerteágazó bőrkinövést eredményez) sikeres műtéti megoldására került sor – hozta elő a régmúlt történetet.

Évekkel ezelőtt került fenti kórházba az arab szektorból származó nőbeteg, akit családja felgyújtott. (Ez a büntetés nem ritka a házasságtöréssel gyanusított nők esetében.)

Többszörös bőrátültetés után az asszony gyógyultan távozott az osztályról azzal, hogy bizonyos időközönként kontrollvizsgálatra jelentkezzen.

Ez több alkalommal meg is történt, mígnem egyszer a beléptetésnél robbanószert találtak nála… A kihallgatásnál egyértelművé vált, hogy a járóbeteg rendelőben kellett volna robbantania, melyet ha sikeresen végrehajt, a családja megbocsájtja félrelépését.

Ez csak egy példa – írja Eldad professzor – a zsidók és muzulmánok közötti háborúra, ami nem területi vitáról szól… Ez a kultúrák háborúja.

30/08/2017

Forrás: https://www.facebook.com/Israel-411-783447265096014/?hc_ref=ARSQyZMOI5_FSDxnDxe0_GTSbGjv4LAYpUoqArcLHIlDqrMsmGsPUIqjX5KXebWywTU&fref=nf

7 hozzászólás a “Kultúrák háborúja…”

 1. Gavriel 2017. augusztus 30. szerda - 11:22 #

  Mindig leszögezzük: nem az egyénről van szó vagy annak tudatáról, akaratáról hanem a kultúrájáról. Egyén akaratától függetlenül az iszlám veszélyes a zsidó-keresztény kultúrára mivel a két kultúra nem kompatibilis egymással ezért amikor érintkezésbe kerülnek egymással az egyik megpróbálja kiszorítani a másikat.

  Téves kizárólag a terrorizmussal azonosítani a nyugati civilizáció elleni támadást aminek most szemtanúi, részesei vagyunk. Terrorizmus a civilizációk közötti harc leglátványosabb, legembertelenebb de nem egyetlen formája. Tömeges népvándorlásszerű migráció, a magasabb születési ráta mind részei a két kultúra közötti összecsapásnak. Ez amit a nyugati politikusok nem ismernek vagy nem akarnak felismerni akik bezárkóznak magasztos liberális nézeteikbe és nem veszik észre, hogy mások másképpen gondolják és csinálják.

  • Eldrad 2017. augusztus 30. szerda - 15:00 #

   “… az iszlám veszélyes a zsidó-keresztény kultúrára…”

   – Minden kulturára veszélyes. Nézzétek már meg, mit művelnek ezek a szubhumánok pl. Indiában, vagy Thaiföldön… hát komolyan, Izrael, vagy Északnyugat- Európa ahhoz képest kutyafüle.

   Ahol az iszlám megjelenik, záros határidőn belül kitör a terror. Soha nem volt ez másképpen sehol.

 2. terrapakk 2017. szeptember 5. kedd - 09:40 #

  Nem tudom, egy ilyen asszony miért nem kér azonnal menedékjogot Izraelben. Az nem család és nem férj, aki felgyújtja az embert. Másrészről nem szabad visszatérő járóbetegként kezelni a gázai övezetből bejárókat. Ez olyan mintha az ellenség katonáját gyógyítanám, majd visszaküldeném úgy, hogy továbbra is járjon a kezelésemre. Ez racionális nonszensz, morálisan megértem az izraeli orvost. Igazából azt is várnám, hogy Izraelben legyen egy olyan szervezet, amely segít a muzulmánoknakn abban,hogy elszakadjanak a “gázai kultúrától” és normális izraeli állampolgárként éljenek. Bár igazából csak abban lehet megbízni, aki feladja muzulmán vallását. mert a korán és a béke nem összeegyeztethető valóságok. sajnos ez van.

 3. Eldrad 2017. szeptember 6. szerda - 14:58 #

  Lehar, tudom, hogy nagyon nem kedveled ezt az oldalt, sejtem is, miert, de azert azt megkerdeznem, hogy ez meg mi a fene, amit az alabbi linkben lathatsz?

  Hogy lehet ez, valamit talan elhallgat a hirt publikalo weboldal? Vagy felinformaciot kozol, azaz felrevezet, ami miatt ezt a csaladot konkretan kivagtak onnan?

  http://izraelinfo.com/2017/09/05/kilakoltattak-egy-arab-csaladot-egy-1948-elott-zsido-tulajdonban-allo-hazbol-kelet-jeruzsalemben/

  Este utannanezek a JP- ben meg az Ynetben, most nincs mar ra idom. Szoval, szerinted mi ez?

  • leharisrael 2017. szeptember 6. szerda - 15:55 #

   Eldrad! – Nem találkoztam ezzel a hírrel és most sem kerestem utána egyik forrásnál sem.
   Így nem tudom, hogy a magyar fordításban lévő csúsztatások az eredetiben is szerepelnek-e, de…
   1. Jeruzsálem keleti fele soha nem volt Jordánia része, ellenben jordán megszállás alatt állt és 19 év után szabadította fel (1967-ben) az izraeli hadsereg. (Tudom, hogy tudod, ezt a tévedésből erre járóknak szántam.)
   2. Nincs kettős mérce. Ha az eredeti tulajdonos bizonyítani tudja, hogy valaha az adott terület a tulajdonában (vagy a családja tulajdonában) volt, akkor a törvény így rendelkezik.
   Nemrég történt, hogy zsidó családokat, sőt egész jisuvot kitelepítettek, (ez utóbbi esetében még csak bizonyítani sem tudták az arabok, hogy valaha az övék lett volna) egyszerűen a bíróság így döntött.

 4. Eldrad 2017. szeptember 10. vasárnap - 23:58 #

  Ajjaj… Lehar, ez még csak nem is offtopic:

  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5014472,00.html

  Ma tünt fel ez a cikk, elolvasva kb. 10 program kezdett el futni az agyamban. Szerdától lesz pár nap szabadságom, írjak egy hosszabb elemzést erröl? Ha igen, hova küldhetem, ha kész? Csütörtok délelöttre meglenne, te meg belátàsod szerint felhasználhatnàd.

  • leharisrael 2017. szeptember 11. hétfő - 14:34 #

   Rajta Eldrad, ne fogd vissza magad! :)
   Az email-emet kitöröltem, ha aktuális lesz, jelezd.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: