Az ENSZ a palesztin propaganda szolgálatában

6 jún

Főtitkárok jönnek és mennek, de a helyzet változatlan.

A linken fordításban olvasható az új ENSZ főtitkár nyilatkozata, mellyel a hatnapos háború 50. évfordulója alkalmából tisztelte meg Izraelt.

A szöveg nem csak azért felháborító, mert abból hiányzik az objektivitásnak még a szikrája is, de olyan csúsztatásokat tartalmaz, melyekből három okra is lehet következtetni:

 • ezt a szöveget megírták a főtitkárnak,

 • sem történelmi, sem politikai vonatkozásban nem rendelkezik alapvető  tudással sem,

 • még hazugság árán sem veszélyezteti jól jövedelmező állását.

Antonio Gutters történelem hamisító nyilatkozata egyetlen szóval sem tesz említést az előzményekről. Úgy tesz, mintha sok évtizedes amnéziából ébredne, mintha ‘67-nek nem lennének előzményei. Pedig bőségesen vannak és ezek túlnyomó részét az ENSZ, illetve elődszervezetei dekralálták.

Csúsztatása már ott kezdődik, hogy “Ciszjordánia” említésekor arra enged következtetni, mintha az a Jordán állam nyugati része lenne, holott a megnevezés a Jordán folyó nyugati partjára Júda-Somron (ősi zsidó település)  vonatkozik. Ugyan ez a helyzet “Kelet-Jeruzsálem” és a Golán fennsík esetében is, ugyanis állam egyik területen sem létezett.

Fentiekből adódóan megszállásról nem lehet beszélni, hiszen a nemzetközi jog kimondja, hogy megszállást csak egy másik ország/nép beépített területének elfoglalása jelent. Ami a Golán fennsíkot illeti, ott maximum az ENSZ jogelőde, a Népszövetség által 1920-ban felosztott mandátumi területen élt szórvány arab településekről származókról beszélhetünk. Jeruzsálem és Júda-Somron vonatkozásában pedig a jelenkori Izrael állam megalakulását követő függetlenségi háború során jordán megszállás alá került területről.

Arról a történelmi tényről sem tesz említést, hogy a ‘67-es háború a környező arab államok harmadik, összehangolt kísérlete volt Izrael eltörlésére.

És bár tudom, hogy a hatnapos háborút nem csak az ENSZ, de az idegen pénzen, ugyanakkor az ország nyújtotta javakat is bezsebelő, izraeli szélsőbal is “megszállásként” emlegeti, a tények attól még tények maradnak.

Az Izrael által a ‘67-es háború során felszabadított területek soha “palesztin”(a palesztin nép fogalmának bevezetése is későbbre datálódik) tulajdonban nem voltak. Azokat jordán megszállás alól szabadította fel Izrael hadserege. És ismétlem, nem megszállta, hiszen Jordánia ezeket a területeket soha nem annektálta.

Azokra a patetikus kitételekre nem érdemes szót vesztegetni, hogy az állítólagos megszállás milyen érzéseket kelt “palesztinok nemzedékeinek” lelkében, arra annál inkább, hogy az ENSZ kétkulacsos politikájának következtében – amelyik egyrészt folyamatosan határozatokkal (megjegyzem, nem kötelező érvényű határozatokkal) bombázza Izraelt, másrészt lovat ad az általa “szabadságharcosnak” titulált terroristák alá… és teszi ezt hivatalos szervezetei (UNRWA, UNESCO…) tevőleges részvételével.

Külön  kiemelést érdemel, amiről az ENSZ főtitkár mélységesen hallgat, hogy a Palesztin Hatóság területén és a Gázában (mely területről Izrael 2005-ben kivonult és mely területet két ízben ajánlotta fel Egyiptomnak a ‘79-ben aláírt békeszerződést követően) élő arabok szenvedését nem Izrael, hanem a saját vezetőik okozzák és azok az államok, amelyek ehhez hathatós anyagi/erkölcsi támogatást nyújtanak.

Hallott valaki arról, hogy az UNRWA – mely eredetileg a menekültek, MINDEN menekült – problémájának megoldására szerveződött, valaha is felemelte volna a szavát akár a zsidó állam megalakulását követő, arab országok zsidó lakossága ellen irányult pogromok, akár a napjainkban Európát elárasztó menekültek érdekében? Nem! Az UNRWA kizárólagos tevékenysége a “zsidók által megszállt palesztin területek”(sic!) arabjainak védelmében száll síkra. És a “menekült státusz” joga egyedül a “palesztin menekültekre” vonatkozik, mely nemzedékről-nemzedékre öröklődik. Teszi ezt úgy, hogy Gázában a Hamasz rakétakilövő állásait saját intézményeinek területén engedélyezi, hogy szemet huny olyan visszaélések fölött, amikor a gázai lakosság humanitárius megsegítésére érkező adományokat a Hamasz lefölözi saját emberei számára és a lakosság csak pénzért jut hozzá?

Ismert-e a széles nagyközönség számára az arab vezetők vagyoni helyzete, az, hogy Arafat idejében az araboknak járó adóvisszatérítést Izraelnek egyenesen Arafat magánszámlájára kellett átutalnia?

Ismert-e, hogy Arafat halálakor a Palesztin Hatóság kasszáját üresen találták, ugyanakkor Arafat svájci bankban nyitott magán-számláján több, mint  1.3 milliárd dollár volt? Ismert-e az, hogy Mahmud Abbasz ehhez képest persze csak morzsákat, mintegy 100 millió dollárt tudhat magáénak és hogy a Hamasz terorszervezet vezető rétege 1.700 milliomossal rendelkezik? Köztük is kirívó nagyságrendben – mintegy 2.6 milliárd dollár értékben – birtokol magánvagyont Haled Mashal.

Vagy arról, hogy a Hamasz hatalomra jutásakor az Egyesült Arab Emírségbe menekült, de Abbasz helyére aspiráló Muhamad Dahlán magánvagyona 120 millió dollár?

Ezekhez a számokhoz képest tényleg elenyésző az Izrael által terror-cselekményért bebörtönzött arabok havi apanázsa, hiszen a három évet nem meghaladó börtönbüntetést csak havi 400 dollárral dotálják, míg a 30 éves és attól fölfelé kiszabott büntetésért már 3.400 dollár dukál.

Fellépett az ENSZ az ellen, hogy a Palesztin Hatóság 2016-os költségvetésének 7%-át (ami a nemzetközi segélyekből befolyt összeg 20%-a) tette ki a bírósági tárgyalás során elítélt terroristák és családjuk részére folyósított havi bér? Európa összesen két országgal büszkélkedhet, melyek a további segélyek folyósitását felfüggesztették. Egyik közülük az a Norvégia, amelyik Izraellel szemben ellenséges politikát folytat, másik Dánia.

Arról is elfeledkezett az ENSZ főtitkára említést tenni, hogy ezeket a pénzeket 45%-ban az USA, 40%-ban Európa adófizető polgárai biztosítják és csak mintegy 15%-ban származnak az arab országokból.

Milyen szervezet az, ahol az UNESCO (érthetetlen, hogy politikai kérdésekben egyáltalán szóhoz juthat) – meghazudtolva a történelmet – elvitatta a zsidóság jogát Jeruzsálemtől, a Siratófaltól?

Fellépett egyetlen egyszer is az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága annak érdekében, hogy a gázai terror-szervezetek élő pajzsként használják a civil lakosságot? Vagy amikor az ENSZ által fenntartott iskolák tankönyveiből hiányzik Izrael, mint ország, amikor az ifjúság már az óvodában katonai kéképzésben részesül és az a vetélkedő győztese, akinek több zsidót sikerült megölnie?

Felejtsük el, hogy az izraeli-palesztin “viszályt” területi követelések motiválják. Vegyük le a szemellenzőt és vegyük észre, hogy a területen vallásháború folyik. Ennek ékes bizonyítéka, hogy Izrael baloldali kormányának (Olmert) kész terve volt arra, hogy eladja Izraelt. Az elképzelt békéért cserébe lemondott volna teljes Júda-Somron térségéről mintegy 3%-os területcserével, Jeruzsálem keleti felén megszavazta volna a palesztin állam fővárosát… Hogy az üzlet nem jött létre, az csak az arabokon múlt, akik ezt nem fogadták el és utolsó pillanatban megtagadták a szerződés aláírását.

Izrael hatnapos háborúját a “csodák hat napja”-ként emlegetik. Csoda volt, de nem csak a zsidók, hanem az arabok részére is. Nem hiszem, hogy álmodni merték azt, hogy Ariel Sharon – az egész Jeruzsálem elpusztítására elegendő, az arabok által a Templom-hegyen felhalmozott lőszerkészletet még Jeruzsálem felszabadításának éjszakáján – elszállíttatja.

Ami pedig az ENSZ legújabb, a tényeket maximálisan figyelmen kívül hagyó – de ünnepi megemlékezésnek álcázott – nyilatkozatát illeti, hogy egy magyar dalszöveget idézzek: “Most kéne abbahagyni…” – vagyis most van az a pont, amikor fel kellene állni és kilépni ebből a gittegyletből.

06/06/2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 hozzászólás to “Az ENSZ a palesztin propaganda szolgálatában”

 1. Gavriel 2017. június 6. kedd - 16:00 #

  Tömören: emelem a kalapom.

 2. Tatár György 2017. június 6. kedd - 18:25 #

  Egyetlen apro javitas kene: tudtommal Jordania valamikor annektalta Ciszjordaniat es Kelet-Jeruzsalemet, csak ezt nem ismerte el senki. A lenyegen ez persze semmit nem valtozta. :)

  • leharisrael 2017. június 6. kedd - 20:20 #

   Kedves György, köszönöm a kiigazítást… Jordánia 1950-ben elcsatolta Ciszjordánát és Kelet-Jeruzsálemet. Ettől kezdve ott a jordán törvényeket alkalmazták. Az elcsatolást két ország – Nagy-Britannia és Pakisztán – ismerte el hivatalosan.

   • Árpád Farkas 2017. június 7. szerda - 08:15 #

    A zsinagógákat meg lerombolták 19 éves jeruszálemi uralmuk idején a jordánok ellentétben Izraellel, aki tiszteletben tartotta a vallások szent helyeit, még a muzulmánokat lásd Templom-hegy státusa.

 3. Nagy Ferenc 2017. június 7. szerda - 22:01 #

  Felfoghatatlan, hogy a “nemzetközi közvélemény ” Izraeltől sokkal többet vár el, mint bármely más országtól. Hogy lehet attól a ténytől elvonatkoztatni, hogy a konfliktus alapvető oka az, hogy az arabok nem ismerték el Izrael Állam léthez való jogát, és többször megkísérelték elpusztítani? Hogy arab részről a hadviselés természetes része Izrael civil lakosságának pusztítására való törekvés, ezzel szemben, ha egy izraeli rendőr szájon vág egy kődobáló arab suhancot, rögtön összehívják az ENSZ biztonsági tanácsát? A területek megszállásával kapcsolatban más a véleményem, mint a cikkírónak. Nem vagyok nemzetközi jogász, de nem hinném, hogy ha egy ország valamely területe lakatlan, azt egy másik ország jogosan elfoglalhatja. Izrael azért foglalta el jogosan a Golánt, mert Szíria onnan rendszeresen izraeli területeket ágyúzott, deklarált célja Izrael elpusztítása a mai napig. Minden államnak joga van az önvédelemre, és a Golán elfoglalása e jog érvényesítése. A Nyugati Parttal más a helyzet. Jordánia és Izrael között soha nem létezett nemzetközi határ, csak tűzszüneti vonal. Ezért “megszállt területekről” beszélni értelmezhetetlen. Csak vitatott területekről lehet beszélni, a nemzetközi határok kitűzése pedig a felek közti megegyezés kérdése. “Palesztin” állam pedig soha nem létezett, így soha nem volt államtól területeket sem lehet elfoglalni. Mindazonáltal, szerintem Izraelnek nem érdeke, hogy határai között sok millió olyan arab ember éljen, akik ellenségesek Izraellel. Ezért a az lenne a legjobb megoldás, ha a Nyugati Part arabok lakta területeit Jordániához csatolnák, persze nem az 1967 előtti tűzszüneti vonalakkal, hanem tárgyalások útján kijelölt határok mentén, a gázai sávot pedig Egyiptomhoz csatolnák.

  • leharisrael 2017. június 9. péntek - 16:10 #

   Kedves Nagy Ferenc! Én sem dicsekedhetek azzal, hogy nemzetközi jogász vagyok. Viszont éppen most fordítok (hogy szélesebb körben is hozzáférhető legyen) ill. állítok össze egy anyagot, melyből – nemzetközi jogászokra hivatkozva – kiderülhet, hogy sem a Golán, sem Júda-Somron nem megszállt területek. Remélem hamarosan be tudom fejezni.

 4. izraeli 2017. június 8. csütörtök - 00:28 #

  Ez “lenne” a megoldas, ha az emlitett 2 allam erdekelve lenne.
  A Kozel-Keleten meg az alairt egyezmenyekre sem lehet tamaszkodni –
  az “arab tavasz” kovetkezmenyei meg itt vannak-felerosodve.
  Emlekeztetoul a multbol-Anuar Szadat beket kotott Izraellel- Szinai visszaadasa
  elleneben – ezert megoltek.
  Mubarakot- torveny ele allitottak- es eliteltek.
  Utana Muhammed Murszi a szelsoseges Muszlim Testveriseg jeloltje kerult hatalomra.
  2014-ben- az ujabb forrongas utan Abdul Fattah el Sziszi tabornok lett az elnok.
  Igaz, hogy egyelore eros kezzel iranyitja orszagat, es a beke Egyiptommal-
  egyelore letezik, de ugy nez ki, hogy nincs nagy kedvuk a Hamasz iranyitotta
  ezer problemaval kuzdo Gazat “orokolni”.
  Van nekik eleg bajuk nelkuluk is.
  Jordaniaval-hasonlo a helyzet- bar a lakossag 70%a “palesztin”.
  Emlekezetes, hogy Abdalla apja,Huszein kiraly eros kezzel felszamolta
  a Fekete Szeptembet palesztin szervezet terroristait.
  Itt is- mint mindenutt- az erdekek mukodnek.
  Az is fontos, hogy a ket nagyhatalom-kiknek az oldalan all.
  Igazsagos megoldas lenne {de az igazsag relativ dolog}- egy atfogo
  Kozel-Keleti egyezmeny, vegleges hatarok meghuzasaval- amelyben
  tobbek kozott felvetnek, hogy a 870.000 zsido kiuzesevel
  az arab orszagokbol- “lakossagcsere” tortent {lasd a Szudetak Europaban}-
  es karpotlasrol is szo lenne.
  Persze, a Kozel-Keleten- ez az “Ezer egy Ejszaka” mesevilagaba tartozik.
  Suleyman Demirel – Torokorszag egyik volt miniszterelnoke- aki
  jobban ismerte a terseget, mint a naiv europaiak- ezt mondta|
  “Ha a Kozel-Keleten nem hivnak meg ebedre,legkozelebb te fogsz
  szerepelni az etlapon.”
  Addig – ha az is a helyzet, hogy “Torokot fogtam de nem ereszt”
  {hogy stilusos legyek}- nincs mas valasztasunk mint ebernek lenni-
  es kozos erdekeket keresni {szunita arabok,Amerika, Afrika,Kina,stb}es
  hadviselesben,tudomanyban,technikaban- elen jarni-
  es befogadni testvereinket az egyre jobban Eurabiava valo-
  Europabol.

  • Nagy Ferenc 2017. június 8. csütörtök - 00:48 #

   Alapjában egyetértek, a térség viszonyai ismertek előttem, azt is tudom, hogy a megkötött egyezmények többnyire annyit érnek, mint a papír, amire írták őket, de változatlanul az a véleményem, hogy a sok millió ellenséges érzületű arab Izrael határain belül időzített bomba.

   • Eldrad 2017. június 11. vasárnap - 14:46 #

    Ferenc, ez a sokmilliós arab populáció – téma 67- től egy paradoxon. Öreg izraeli katonatiszt mondta nekem jó pár éve (amit én se gondolok másképp), hogy politikai értelemben hiba volt a történelmi Yehuda és Shomron megszállása – elfoglalása – akármije. Ponto azért, mert így házon belülre került egy hatalmas, ellenséges populáció. De:

    Katonai stratégiai értelemben nem volt más válaszhtás, ahogy ma sincs.

    Erre varrjatok gombot… aki ezt feloldja valaha is, annal ott van a zsebében a Bölcsek Köve.

  • Eldrad 2017. június 11. vasárnap - 14:58 #

   Itt nem a “Ha nem hívnak meg ebédre…” a fő gond, hanem az általános arab- iszlám néplélek, másrészt meg, hogy a “palesztinok” mindenkori bandavezérei a büdös életbe nem fogják törölni programjukból Izrael teljes megsemmisítését, mint célkitűzést.

   Egyébként Izrael az ilyesféle ebédre meghívásokat eddig magfeleően hárította…

 5. Eldrad 2017. június 11. vasárnap - 14:41 #

  Lehar, mi ebben a meglepő, hogy a s…ggfej, szélsőbalos- anarchista uno főtitkár mit ugatott össze erről az egészről? Szinte szó szerint ugyanaz a totál baromság, mint amit 1974- ben toltak, tudod, amikor megszavazták az akkori uno- közgyűlésen, hogy mánpedig a cionizmus rasszista ideológia, oszt’ szegény, szenvedő arabok…

  Ugyanez megy most is, az uno ez első évtizedét leszámítva mindig is egy destruktív, szélsőanarchista- kommunista- iszlámnáci dühongé volt, ahogy ma is az. Pár üdítő – amúgy érthetetlen – kivételtől eltekintve.

 6. Eldrad 2017. június 11. vasárnap - 15:04 #

  Lehar, biztos vagy benne, hogy Ari bácsi szállította el Jeruzsálemből azt a vagon robbanóanyagot, meg hoy az első napon? Ő akkor a déli fronton volt, és éppen valahol a Sinai közepén járt, nem?

  És – egyelőre – egy kis adalék,

  “Fellépett egyetlen egyszer is az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága annak érdekében, hogy a gázai terror-szervezetek élő pajzsként használják a civil lakosságot? ”

  – Persze. Csakhogy a “gázai terrorgengek” definíciót kicserélték “Izraeli katonákra”. És eszerint ment a műbalhé, úgy 2004 körül. Ez komoly…

  • leharisrael 2017. június 12. hétfő - 13:51 #

   Szia Eldrad!

   Bogarat ültettél a fülembe…Igazad van, nem Arik volt, de már útban volt Jeruzsálem felé és nem egészen 48 órával a város felszabadítása után, a mugrabi negyed házait már ő dózeroltatta el – talán ennek ismeretében nem néztem utána jobban és vettem természetesnek a robbanóanyagok elszállítását is.
   Az viszont Dajan lelkén szárad.

 7. Attila 2017. június 11. vasárnap - 17:08 #

  Újabb hazug és torz ENSZ nyilatkozat. Kiváncsi vagyok Trump mikor rúgja össze a port ezzel szemforgató farizeus bagázzsal. Akiknek csak a palesztin életek számítanak, az izraeliek nem. Egy tökös izraeli újságíró miért nem látgogatja meg ezt a Gutterest, hogy kiderüljön tényleg ekkora hülye, vagy csak szerepet játszik?

 8. gyuri10 2017. június 13. kedd - 13:39 #

  Fiúk-Lányok, másképpen Hölgyeim és Uraim,
  kár az idegeinket borzolni,hiszen tudjuk jól,hogy az ENSZ(UNO) nevezetű sóhivatal UNRAWAL és az összes fiók vállalataival titkárocskáival együtt el fognak tűnni.
  Amint eltűnt a sóhivatal a Ferdinánd híd és Váci út sarkáról is évtizedekkel ezelőtt. (Régi pestiek tudják miről beszélek.) Hogy azután az arab békeharcosok miből fogják finanszírozni propagandájukat és terror akcióikat az már a gazdag arab államok, európai, amerikai náci szövetségeseik és jó néhány idióta amerikai zsidó gondja.Különösen figyelembe véve Trump választási programját,amiben beígérte esetleges útlevelük egyirányú érvényesítését Tanzániába, Épületestől,titkárostól,de amerikai segélyek nélkül. Reménykedjünk a mihamarabbi megvalósításban.

  • Eldrad 2017. június 13. kedd - 14:07 #

   Gyuri:

   – Több millió, nyíltan magukat az USA halálos ellenségének minősítő vadembert Trump akkor sem tudna kivágni az országából, ha nem gáncsolnák folyamatosan a különféle szélsőlib – anarchista – hazaáruló elemek. Nem is ez lenne szerintem a megoldás (mert hogy nem kivitelezhető), hanem a vasszigorral és teljes következetességgel történő törvényalkalmazás.

   Ez ugyan jó sok börtönt, fogolytábort, és igen, depoprtálást is jelentene, de ha ez kell a civilizáció megmentéséhez… másrészt, aki nem támadna rá a saját országára, környezetére, TÖK MINDEGY, MILYEN IDEOLÓGIA VAGY VALLÁS KÖVETŐJE – az nem kerülne ilyen helyzetbe.

   Ez ugyan meglehetőesn ocsmány megoldás lenne, de 1, nincs más most már, 2, nehogy már degenerált halálkultusz- követőket és ezek még degeneráltabb támogatóit sajnáljuk, mikor ezek a mi gyerekeink, apáink, anyáink, barátaink vérét ontják, most már naponta…

   És erre az sem mentség a sok gyökérnek, ami tipikus anarchista érv, hogy dehát korábban meg mi öltük őket, meg hogy gyarmatosítás – mert ez igaz, csakhogy az euroatlantiak ezt belátták, abbahagyták, és egyfajta rosszul értelmezett bűnbűnatként tömegeket fogadnak be a korábbi gyarmatokról. Képzik őket, munkát adnak nekik, stb, ÉS hagyják magukat öldösni, terrorizálni – holott minden eszköz ÉS JOGI KERET megvolna rá, hogy ennek a tébolynak véget vessenek.

   Gyuri, öreg koma, ehhez elsőnek a fejelben kelle rendet tenni, hogy nem a halálos ellenséget védje a többség, és ne a problémát megnevezőket, megoldást kínálókat gyalázza, támadja meg, gyújtsa fel, lehetetlenítse el, stb.
   Mondom, TÖBBSÉG, hiszen nézze meg mindenki, miféle politikai- társadalmi erőket választanak meg demokratikusan, szerte az euro atlanti világban.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: