Obama álarc nélkül

26 dec

 

15132005081_8d6c90eb34_b

A történelemben csakúgy, mint a diplomácia útvesztőiben, ritkán fordulnak elő véletlenek.
Ebből a megállapításból kiindulva és az elmúlt évek történéseit figyelemmel kísérve nem lehet egyértelműen állítani, hogy a bekövetkezett esemény teljesen váratlan lenne – bár hozzá kell tenni – utolsó pillanatig élt a remény, hogy Obama identitásán felül kerekedik a világ egyik nagyhatalmát elnöklő személy felelőssége.

Az alábbiakban szeretnék áttekintést nyújtani az ENSZ Biztonsági Tanács határozata alapján keletkezett válságról, valamint az ide vezető útról.

Először röviden az előzményekről:

Egyiptom, az Arab Liga nevében határozati javaslatot nyújtott be az ENSZ BT-nek, amely az izraeli telepekkel foglalkozott. Ezen határozati javaslatát izraeli nyomásra (Trump, megválasztott amerikai elnök segítségével) visszavonta.

Ekkor lépett színre – Obama elnök utasítására – John Kerry amerikai külügyminiszter és rávette Új Zélandot, Szenegált, Venezuelát és Malayziát a határozati javaslat saját nevükben történő ismételt benyújtására. Egyúttal gondoskodott arról is, hogy az esetleg ingadozókat (Ukrajna) a határozati javaslat mellé állítsa.

A szavazás eredménye közismert.

Az eseményre Izrael reagálhatott volna csendben is, – a háttérben zajló diplomáciai tevékenységgel – azonban úgy döntött, hogy (talán először a történelmében) “leveszi a kesztyűt”.

Ebbe a döntésébe talán szerepet játszhatott a következő amerikai kormányzattól remélt hátszél is, de nem lehetetlen, hogy azt a diplomáciai örök igazságot tartotta szem előtt, miszerint minden válság új lehetőséget is hordoz magában.

Izrael az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntését követően visszahívta szenegáli és új-zélandi nagykövetét, lemondta a szenegáli külügyminiszter esedékes látogatását, s ami ennél sokkal nagyobb jelentőségű, Ukrajna zsidó miniszterelnökének látogatását is. Ez utóbbi lépést Ukrajna a jelenlegi helyzetében kétségtelenül komoly figyelmeztetésnek fogja venni, úgy értelmezve azt, hogy Izrael az oroszokhoz kíván közeledni, valamint az új washingtoni kormányzat is barátságtalanabb lesz irányába.

Szenegál esetében igazából mást elvárni nem lehetett, hiszen az ország az Iszlám Államok Szövetségének (OIC) aktív tagja és az iszlám államok többségével, valamint Iránnal is jó kapcsolatokat ápol.

A diplomácia lépések során az izraeli külügyminisztériumba kérették – tisztázó beszélgetésre –  a Biztonsági Tanács szavazáson résztvett államainak követeit. Az USA nagykövetét, Dan Shapirot, azonban Netanjahu miniszterelnök – aki egyúttal külügyminiszter is – kérette magához.

Ez a lépés a világ diplomáciai történetében, de különösen Izrael történetében párját ritkítja.

Nézzük, hogy mi várható a következőkben:

Január 15-én Párizsban ül össze az a nemzetközi konferencia, amelyet a franciák hívtak össze és amely a közel-keleti kérdéssel foglalkozik. Ezen – minden valószínűség szerint – Izrael nem vesz részt.

John Kerry a háttérben már dolgozik azon, hogy a konferencia határozati javaslatában előírja az izraeli-palesztin béketárgyalások kereteit. Meghatározva a határokat, az állami kereteket és a tárgyalások határidejét. Mindezeket szankcionálva is.

A határozati javaslatot  2017. január 19-én – egy nappal Trump beiktatása előtt – megerősítésre  az ENSZ BT elé kívánják terjeszteni.

Sokan mondják, – jó ideig magam is így hittem – hogy Obama elnököt ENSZ-beli döntésének meghozatalában Binjamin Netanjahuval szembeni ellenszenve vezette. Kétségtelen, hogy voltak ennek kézzelfogható megnyilvánulásai, melynek legékesebb bizonyítéka a volt francia köztársasági elnökkel, Sárközyvel történt tárgyalás során “véletlenül” bekapcsolva maradt mikrofonon át küldött lejárató üzenete. De ide sorolható az is,hogy Netanjahu élesen és folyamatosan bírálta Obama elnököt az Iránnal folytatott atomegyezmény megkötéséért.

Nem elhanyagolható az sem, hogy az egyiptomiak által benyújtott határozati javaslat visszavonásába Trump is beleszólt. (Erre egyébként Obama helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója utalt is, miszerint: “Az Egyesült Államoknak mindig csak egy elnöke van”).

Nem ritkaság a világpolitikában, hogy két (vagy akár több) állam éppen hivatalban lévő első emberei – akár politikai nézeteik, akár személyes ellenszenvük okán – nem kultiválják a másik társaságát. Ez azonban nem jelentheti azt, – és különösen nem egy világhatalmat elnöklő személy esetében, hogy ilyen módon rúgjon fel több évtizedes szövetségesi kapcsolatot.

Mindebből az következik, hogy az Obamát sok éven át nevelő antiszemita muzulmán tanító “jó munkát” végzett, az elvetett mag termékeny talajra hullt és így az eredendő antiszemitizmusához csak igazolást kapott politikai mentorától, a keményen antiszemita Jimmy Cartertől.

Kétségtelen, – és mindenképpen szót érdemel – hogy az izraeli kormány komoly kockázatot vállalt a nyílt konfrontációval.

Hogy megérte-e?

Mindenképpen csak a jövő fogja eldönteni.

26/12/2016

62 hozzászólás to “Obama álarc nélkül”

 1. izraeli 2016. december 26. hétfő - 14:32 #

  Ban Ki Moon szerint- az ENSZ Izrael ellen hozott hatarozatai-disz proporcionalisak.
  Egyetlen allamot sem ostoroztak ennyit,pedig-lenne miert-
  {a nepirtas Sziriaban,Oroszorszag-Ukrajna,Szenegal,Yemen}-ami hirtelen
  eszembe jutott,
  O csak tudja- mas kerdes, hogy miert csak most-kuldetese vegen-
  “jutott eszebe”.
  A Kozel-Kelet mindeg a nagyhatalmak “jatszotere” volt,
  csak a nagyhatalmak valtoztak.
  Remeljuk ,hogy az uj amerikai adminisztracio-valtozast hoz.
  Termeszetesen, ez elso sorban -sajat erdekeiktol fugg.
  Addig is-kellemes Hanukat kivanok-egy {nem egeszen}hanukai-
  de minden keppen optimista dallal.

  https://www.google.co.il/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%D7%9B%D7%9E%D7%95+

 2. izraeli 2016. december 26. hétfő - 14:36 #

  Bocsanat,ezt akartam

 3. gyuri10 2016. december 26. hétfő - 14:49 #

  Tudtuk,hogy a döglött ló még rúgni fog egy utolsót.Ezen ne csodálkozzunk,mert a béke Nobel-díj után az arab tavasz sok százezer halottjáért felelős, saját fajtáját is irtó muzulmán amerikai elnök nem pont az izraeli barátságért kell,hogy kiálljon.Remélem,sőt biztos vagyok benne,hogy kormányunk ezt számításba vette és meg lesz a méltó válasz.Dacára külső és belső ellenségeink turbékolásának.. (נצח ישראל לא ישקר)

 4. Eldrad 2016. december 26. hétfő - 17:30 #

  Lehar, Jimmy Carter szerintem nem antiszemita, hanem egyszerüen csak hülye. Pontosan azok a “progresszív”, degenerált téveszmék vezérelték mindig is, amik a mai – nem amerikai – szellemi utódait, merkelt, shultzot, és gyakorlatilag a teljes jelenlegi északnyugat- európai vezető bandát. Ezek sem gyűlölik Izraelt, sem a zsidókat, teljesen másról van szó. Jimmy Carter általam ismert, igencsak meredek (és gyakran teljesen téves) kijelentéseiből nem az antisemitizmus dől, hanem a bődületes vulgár- stupiditás. Soha nem is volt ez másképp. Hogy miért kedvez akkor az arab- ás iszlámnáciknak, függetlenül attól, melyik aljas, eszeveszett agyamputáltról van szó? És ebből haszna sem származik_ Ugyanaz a válasz, ami fentebb. Tébolyda.

 5. Attila 2016. december 27. kedd - 18:42 #

  Kissé fátumszerű az egész. Obama első elnöki ciklusa elején a kairói egyetemen erős gesztust tett az iszlám világ felé, és most Izrael elárulásával fejezi be pályafutását. Egyébként érdemes elolvasni a beszédet, mennyire nem úgy alakultak a dolgok, ahogy Obama meghirdette. Van egy olyan olvasata a dolgoknak, hogyha politikád nem jön be, rúgj bele Izraelbe. Örülük hogy távozik az elnöki székből ez a kufár és a demokraták közel-kelet politikája se folytatódik
  http://www.nemzetesbiztonsag.hu/cikkek/n__rozsa_erzsebet__csicsmann_laszl__paragi_beata-a_kairoi_obama_beszed_es_visszhangja.pdf.

   • gyuri10 2016. december 28. szerda - 17:22 #

    Mint már az előzőekben írtam,a döglött ló utolsó rúgásait ki kell védeni.Bízzunk benne,hogy a döglött ló és csapata csak öngól rúgására alkalmasak.

   • leharisrael 2016. december 28. szerda - 17:39 #

    Legyen igazad, de én tartok tőle, hogy rúg még egy utolsót.

   • gyuri10 2016. december 28. szerda - 21:23 #

    Egy Szovjet fenyegetés alkalmából mondta Golda Méir:”A Szovjet hatalom még sehol nem volt,amikor a zsidó nép már létezett.A Szovjet hatalom már sehol nem lesz,amikor a zsidó nép még lesz.”Valaki emlékezni fog 10-20 év múlva a minket elárulók nevére?(elnézést, hogy túl finoman fogalmaztam).

   • leharisrael 2016. december 28. szerda - 22:00 #

    Meghallgattam Kerry “béketeremtő” beszédét – kár volt, lehazudta a csillagos eget is, mindezt legalább egy órában.
    Aztán meghallgattam Bibi reakcióját, aki nagyon rövid volt és frappáns. Ő nyiltan nem mondta ki, hogy Kerry hazudik, csak szépen körülírta. Valamint bevezetőjében annyit mondott, hogy “ennyi tellett a vezető hatalom külügyminiszterétől?”

    Szóval, neked van igazat. A kutya utat, a karaván halad.

 6. izraeli 2016. december 28. szerda - 23:00 #

  Hanuka leven ,este nalam volt a csalad,es kezdtuk hallgatni Kerry beszedet.
  Mielott a gondolatok {mi var ifju nemzedekunkre} megragadtak- hirtelen
  atkapcsoltunk a חדון התנ”ך programmra. Es egyszerre , magam sem tudom ,
  hogyan, kezdtem konnyebben lelegezni. “Csoda” tortent? Nem,csak tudtam
  hogy resze vagyok – “מדורת השבט” nek- amely volt,van-es lesz.
  Bocsanat, hogy ujra-dalban tudom csak kifejezni-amelyhez-keves a szo.

 7. gyuri10 2016. december 28. szerda - 23:45 #

  Azt hiszem,hogy ezen az oldalon itthon vagyok.שבת אחים גם יחד.

 8. Eldrad 2016. december 29. csütörtök - 14:09 #

  Nezzetek csak:

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4900192,00.html

  Nem mintha nem lenne igaza, de ez nekem tul hirtelennek tunik, minden szempontbol…

  • leharisrael 2016. december 29. csütörtök - 16:46 #

   Hasonlót már mondott párszor Benet. Miniszterelnök akar lenni és mivel Bibi nem zárkózik el a tárgyalásoktól, (nyugodtan megteheti, a másik fél úgyis felrúgja, mint eddig rendszeresen) így vadászik voksokra.

 9. Eleftheria 2017. január 14. szombat - 23:25 #

  Mostanság éppen az antiszemita izraeli rendőrség rúg bele Izrael “felkent miniszterelnökébe”. Ami Trámplit illeti, Izraelnek nem kellene esetleg egy a putyini fasiszta maffia által zsarolható miniszterelnök a nemzetbiztonság szavatolására? Ha elég jól dörgölőztök Trámpli és Putyin keresztpapákhoz, akkor talán nem fordulnak ellenetek. Az olyan kis apróságokat, mint a felkent miniszterelnök elleni rendőrségi vizsgálatot, szerintem Er’douwan-hoz hasonlóan kell kezelni. Egy ilyen vizsgálat csak puccskísérlet lehet, már Izrael is tele van ellenséges “ön-antiszemita” zsidókkal. Éberség! ( szánalmas…)

 10. Eleftheria 2017. január 14. szombat - 23:37 #

  Nem is értem miért kell a nagy izraeli hazaffyaknak úgy aggodalmaskodni. Csupa remek ember van mostmá’ a világ nagyhatalmak élén. A zsidó nép nagy barátainak segítségével ( Trámplival, Putyin cárral , talán nem sokára még olyan zsidó szempontból érték orientált alakokkal, is mint Madame Le Pen ) megtaláljátok az arab ( esetleg a kushi, a buzi stb. )-kérdés végső megoldását. Szíriában – pl. Háláb-ban ( Aleppó ) – jó barátaitok ( Putyin és csókosai, mint Ásszád, az iráni pászdárán gárdisták ) már egész jól csinálják… Errefelé Hunniában pedig már Vona Gábor is chánukká száméáchot kívánt a zsidóságnak. Elvégre ellenségem ellensége a barátom; nem igaz?

 11. Eleftheria 2017. január 14. szombat - 23:56 #

  Egyébként talán meg kellene fontolnotok a csatabárd elásását a perzsiai síta klerikál-fasiszta rezsimmel ( arról nem is beszélve, hogy politikai berendezkedése minta lehet a jövő messiási Izrael Állama számára a Harmadik Szentély újjáépítése idején… ) Khomeini alatt egy ideig majdnem sikerült ( Irangate; hiszen ellenségem ellensége a barátom, ugyebár ) Tulajdonképpen a büdös, primitív szunnita arabokat ugyanúgy utáljátok mindannyian s egy szíriaihoz hasonló “megoldást” közösen ki lehetne terjeszteni az egész Közel-Keletre. Még a perzsa atomtól se kell feltétlen félni. Ki mondta hogy az Izrael ellen kell nekik…? ( lásd közös ellenségeteket ) Persze veszélyes – de férfias – “játékok” ezek…

  • leharisrael 2017. január 15. vasárnap - 13:09 #

   Kedves “Eleftheria” – a blogom nyitva álla véleményalkotók előtt, de azért vannak játékszabályok, melyek betartására kényes vagyok. Ezek közé tartozik a megnevezett személyek nevének kezdőbetűjét elvárom, hogy mindenki nagy betűvel írja még akkor is, ha az irányvonalával nem ért egyet.
   Tiszteletet másoktól csak úgy várhatunk el, ha magunk is megadjuk – hangsúlyozom – még az ellenfélnek is.

 12. gyuri10 2017. január 15. vasárnap - 00:25 #

  Eleftheria, sajnos ez egy erősen KMH szagú szöveg.A goálner nevű emirátus még vastapsot is ad érte Nem hiszem,hogy a Lehár bloggon díjazható lenne.Itt nincsenek olyan egyetemi tanárok, akiknek nyilas elődeik voltak.De próbálkozz tovább.Ha Ráchel beenged,ki vagyok én,hogy ki rúgjalak?

 13. Eleftheria 2017. január 15. vasárnap - 00:39 #

  Gyuri,
  nem unalmas mindig egyetérteni saját magunkkal…? Egyébként mi ez a szöveg, hogy az egyetemi tanárnak “nyilas elődei” vannak? Az izraeli igazságszolgáltatás, meg mindenki nyilas akinek bibi. trampli, vagy putyin atyuska ( utóbbi kettő tényleg a nyilasok szövetségese ) nem az esete? Érdekes.

 14. Eleftheria 2017. január 15. vasárnap - 01:10 #

  Gyuri,
  amúgy végre leesett miért Lehar blognak hívják a leháR blogot, he he he ( azt hittem abból jön, hogy “a hegyhez” )… Na sávuá tov!

 15. gyuri10 2017. január 15. vasárnap - 01:23 #

  Eleftheria,
  felvilágosításként írom,hogy a KMH egyik “nagyra becsült”szerkesztője: göllner andrás egyetemi tanár úrnak saját bevallása szerint,voltak nyilas elődei.Például kereszt apja is. Azt pedig,hogy ki kinek szövetségese a jövő fogja megmutatni.Minden esetre a barack HUSSZEIN obamát remélem kibekkeljük.Bár…mint már az előbbiekben is írtam a döglött ló is rúghat egy utolsót.A goálnernek utána nézhetsz a KMH oldalain és még valamit:én annyira szeretek unatkozni,hogy mindig csak a hozzám tartozókkal értek egyet.Akinek pedig más a véleménye nem lesz a barátom.És ez a maximum büntetés,amit szívesen elviselek.Egyébként,ha volna egy hozzád tartozó email címem,elküldeném Neked a rohadt nyilas ivadék hozzám írt magán levelét.Továbbiakban hagyjuk ki ezt a senkiházit beszélgetéseinkből.Nem azért jöttem a Lehár Blogra hogy itt is a Kanadaiak aljával kelljen foglalkoznom.

 16. Eleftheria 2017. január 15. vasárnap - 01:24 #

  …inrí arlab lórbboj si tsárí nital a inlábórp enék geM

 17. Eleftheria 2017. január 15. vasárnap - 01:41 #

  Gyuri,
  nem én hoztam szóba a kanadai személyes perpatvart… Amúgy persze egy blog az csak egy blog, a saját szubjektív nézőpontjával, még ha némileg ez belterjesen egyoldalúvá teszi is…

 18. gyuri10 2017. január 15. vasárnap - 10:59 #

  Eleftheria,
  nincs szó egyéni perpatvarról.Magánlevélben a leg aljasabbul még csak nem is álcázott antiszemita,manapság divatos antiizraeli szöveget kaptam.De mint már írtam nem itt a helye, hogy nyilas utódokkal foglalkozzak.Ha neked ilyen ingereid vannak,a KMH a megfelelő fórum,de engem ott sem fogsz megtalálni erre a témára.Nem gyűlöletből,hanem undor és lenézés vezettet még akkor is,ha kanadai egyetemi tanári diplomával rendelkező nyilas ivadékról van szó.Abban igazad van,hogy egy blog az egy blog.De ez egy olyan blog amelyik nekem nagyon megfelel,mert egyenlőre még a különböző KMH-s és egyéb trollokat nem törte ide a nyavalya.Írásaidból úgy veszem ki,hogy tudsz ivritül,esetleg izraeli is vagy.Ennek ellenére nagyon remélem,hogy nem tartozol az avi ben giora aljas barna gergely csapatához sem,akiknek csöpög szájukból az ön-antiszemitizmus.

 19. leharisrael 2017. január 15. vasárnap - 13:16 #

  Eleftheria és gyuri10!

  Tisztelettel kérlek mindkettőtöket, hogy nevezett oldalon történteket ne itt tárgyaljátok meg. Az oldalt elhagytam és egy bizonyos ponton megtiltottam számukra, hogy tőlem bármilyen írást is átvegyenek. Nem látogatom őket és nem szeretném, ha a társaság ide szokna. Ellenkező esetben kénytelen lennék a moderálást visszaállítani.

  Ezt természetesen nem a velem ellentétes vélemény cenzúrázása, hanem a kulturált hangnem megőrzése indokolja.

 20. gyuri10 2017. január 15. vasárnap - 13:49 #

  Kedves Rachel,
  megígérem,hogy ilyen kisiklásban nem fogok részt venni a jövőben.Azt az oldalt 90%-ban én is elhagytam,a már jelzett okok miatt és már azt is írtam,hogy nem kívánok vitázni olyanokkal akiket esetleg még ide tör a nyavalya trollkodás céljából.Ezt nem Eleftheriára értettem!

 21. Eldrad 2017. január 15. vasárnap - 18:36 #

  Elefteria:
  .
  “… talán meg kellene fontolnotok a csatabárd elásását a perzsiai síta klerikál-fasiszta rezsimmel…”
  .
  Most túl az összes többi, eléggé dühöngőre sikeredett megjegyzéseden, EZT elmagyaráznád, mégis, hogyan gondoltad? Elmagyaráznád, hogy lehet csatabárdot elásni egy olyan náci hatalommal, mely
  .
  1, mentalitása kb. a kozépkori pápai vagy spanyol inkvizíciónak felel meg, csak ez muszlim
  .
  2, immár 38 éve, megszakítás nélkül göbbelsi jellegű állami halálpropagandával mérgezi lakosságát, és hittársait, szerte a világon,
  .
  3, más népek, vallási irányzatok annihalációját nyíltan híreti, részben vallási okokból, részben eszeveszett gyűlöletből és sértettségből,
  .
  4, a mai napig, sértett, idióta óvodás gyerek módjára amerilai és izraeli zászlókat fest fel állami intézményei elé, és arra kötelezöen mindenkinek rá kell taposni, aki arra halad,
  .
  5, nyíltan támogat, pénzel, fegyverez egy iszlámnáci halálpártot (hezbollah), mely célja… na ezt tudjuk, mi,
  .
  6, rikácsolva, ócska paprikajancsi módjára, alpári stílusban fenyegeti, gyalázza Izraelt, mindegy, milyen alkalommal, mert mindenről “az” jut eszükbe”…
  .
  stb.
  .
  Na, papám, akkor légy jó, és magyarázd el, egy ilyen bandával hogy lehet elásni a csatabárdot?
  .
  gyk: olyan totalitárius rendszerrel, mely vallási alapon egy brutális halálideológiát képvisel, dühongő őrültekből álló hatalommal nem lehet semmiféle bákét kötni, ugye ebben egyetért mindenki?
  .
  Üdv,
  .
  E.

  • leharisrael 2017. január 15. vasárnap - 18:43 #

   Eldrad

   A magam részéről maximálisan és veled együtt érdeklődve várom a választ.

   • Eldrad 2017. január 15. vasárnap - 18:56 #

    Ne aggódj, jönni fog. De gyanítom, bőven ki fogja meríteni a trollkodás, és az általam a “vélemény” fogalmának az ellentéziséről fentebb írtakat…

   • leharisrael 2017. január 15. vasárnap - 20:40 #

    Remélem is, mert nem szeretem az elvarratlan szálakat. :)

 22. Eldrad 2017. január 15. vasárnap - 18:54 #

  “…természetesen nem a velem ellentétes vélemény cenzúrázása…”
  .
  “ellentétes vélemény”???
  .
  Lehar, nehogy már te mentegetőzz, hogy a saját weboldalad miért nem engeded széjjelverni offtopokokkal, marhaságok “véleményként” történő kiengedésével… :(
  .
  Amúgy a “marhaság” az továbbra sem “vélemény”, hanem “marhaság”. A “vélemény” egy megalapozott alaptudásra ráépített, adott témába beilleszthető szubjektív leirat, nem pedig f…sságok folyamatos visszaröfögése.
  .
  Szóval, ha egy ilyet bármikor kitakarítasz, azért nem hinném, hogy meentegetőzni kellene…

  • leharisrael 2017. január 15. vasárnap - 20:39 #

   Mivel először látogatott az oldalamra, megadtam az esélyt. Egyszer, mert az mindenkinek kijár. :)

 23. gyuri10 2017. január 15. vasárnap - 22:20 #

  Lehár és Eldrad,
  nem akartam frontális támadásba menni Eleftheria ellen,dacára,hogy más oldalról ismerem
  Köszönöm,hogy Ti megtettétek.Nem tudom mi a státusza. Jeridázott izraeli,esetleg pár ivrit szót betanult provokátor vagy itt élő a “csak nem Bibi” párt aktivistája.Ha Ő és a hozzá hasonló Izrael ellenes nézetek terjesztői többé nem jönnek ide,nagy veszteségünk nem lesz.A Lehár blog tiszta marad.

  • Eldrad 2017. január 15. vasárnap - 23:22 #

   OK, akkor újra próbálkozok, mert látom, nem nagyon jött le a lényeg. Szóval, copy C copy V kovetkezik, csak neked, Elefteria. Figyelj. Ezúttal menni fog. Én hiszek benned. Szóval:
   .
   “… talán meg kellene fontolnotok a csatabárd elásását a perzsiai síta klerikál-fasiszta rezsimmel…”
   .
   Most túl az összes többi, eléggé dühöngőre sikeredett megjegyzéseden, EZT elmagyaráznád, mégis, hogyan gondoltad? Elmagyaráznád, hogy lehet csatabárdot elásni egy olyan náci hatalommal, mely
   .
   1, mentalitása kb. a kozépkori pápai vagy spanyol inkvizíciónak felel meg, csak ez muszlim
   .
   2, immár 38 éve, megszakítás nélkül göbbelsi jellegű állami halálpropagandával mérgezi lakosságát, és hittársait, szerte a világon,
   .
   3, más népek, vallási irányzatok annihalációját nyíltan híreti, részben vallási okokból, részben eszeveszett gyűlöletből és sértettségből,
   .
   4, a mai napig, sértett, idióta óvodás gyerek módjára amerilai és izraeli zászlókat fest fel állami intézményei elé, és arra kötelezöen mindenkinek rá kell taposni, aki arra halad,
   .
   5, nyíltan támogat, pénzel, fegyverez egy iszlámnáci halálpártot (hezbollah), mely célja… na ezt tudjuk, mi,
   .
   6, rikácsolva, ócska paprikajancsi módjára, alpári stílusban fenyegeti, gyalázza Izraelt, mindegy, milyen alkalommal, mert mindenről “az” jut eszükbe”…
   .
   stb.
   .
   Na, papám, akkor légy jó, és magyarázd el, egy ilyen bandával hogy lehet elásni a csatabárdot?
   .
   gyk: olyan totalitárius rendszerrel, mely vallási alapon egy brutális halálideológiát képvisel, dühongő őrültekből álló hatalommal nem lehet semmiféle bákét kötni, ugye ebben egyetért mindenki?
   .
   Üdv,
   .
   E.

 24. gyuri10 2017. január 15. vasárnap - 22:37 #

  Az első idepofátlankodásra kellett volna lehúzni a vizet.Ráhel tévedett,de most remélem javítani fog.Ezt az alakot vissza kell irányítani küldőihez.

 25. gyuri10 2017. január 15. vasárnap - 23:08 #

  Eleftheria,
  sajnállak,mint mindenkit aki sehová nem tartozik.Mi közénk biztos,hogy nem.

  • Eldrad 2017. január 15. vasárnap - 23:35 #

   Öreg Haver, ne aggódj, még egy ilyen, teljesen értelmetlen, “csakazért is enyém az utolsó szó, bármi ia az” – jellegű megnyilvánulás Elefteria művészünk részéről, és szerintem itteni pályafutása hamar véget ér. Nem hinném, hogy azt az ámokfutást engedné Lehar, ami azt a – fentebb valahol általatok is megnevezett, egykor hasznos – fórumot is teljesen tönkretette, ahonnan Elefteria átnézett ide.
   .
   Az ilyenek egyszerűen nem értik, hogy a folyamatos trollkodás, marhaságok irkálása, álandó terelés, topikok rendszeres szétverése, alpári hőborgés, stb. nem képezi, és nem is képezheti a “szólásszabadság” meg a “véleménnyilvánítás” részét. Több, egykor minőségi fórumot láttam már az utóbbi pár évben ebbe beleroppanni – ahol az ostobaság teret nyer, annak a fórumnak rövid időn belül meszeltek. Én sem gondolom, hogy ezt itt hagyni kellene.
   .
   Béke!

 26. Eldrad 2017. január 15. vasárnap - 23:39 #

  “…Nem is most írtam ide először, szerintem már vagy harmadszor az utóbbi években.. He he he…..” – rottyintotta be Elefteria versenyzőnk.
  .
  Lehar, tényleg szükségünk van itt erre, már ha nem vagyok nagyon vindisgréc?

 27. Eldrad 2017. január 16. hétfő - 00:09 #

  OK, látom, Elefteria magyarázza bizonyítványát, szokásos stílusában: hőborog, lesajnál, alig értelmezhető, tagolatlan szövegmasszába öntve halandzsázik, stb.
  .
  Lehar, még egyszer megkérdezem, alighanem mások nevében is:
  .
  – Tényleg szükség van itt erre?

 28. gyuri10 2017. január 16. hétfő - 00:42 #

  Lehár,
  mint kedves barátunk is megállapítja:valóban”túlértékelem ezt a blogot”. Pontosan ez az oka,hogy teljesen egyetértek Eldraddal.

 29. leharisrael 2017. január 16. hétfő - 08:53 #

  Emberek! “Érzékeny” búcsút vettem “kedves” hozzánk szólótól. Azt hiszem a helye valahol máshol van. Más IP számmal, más névvel ismét felbukkanhat, de a “stílus maga az ember” – nem lesz nehéz felismerni.

 30. Eldrad 2017. január 16. hétfő - 09:54 #

  OK. Akkor hát, a kellemetlen kozjáték lezárása után, térjünk vissza az itteni dolgainkhoz. Nézzáték ezt, a címét is elég elolvasni, hogy elmondhassuk, mekkora ordas hazugság az egész. Barrack Hussein szerint ugyanis, semmiféle gond nincs az USA- Izrael kapcsolatokkal:
  .
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4908026,00.html
  .
  A tengervíz hupilila. A Hold sajtból van. A Klotyó- manó létezik. Darth Vader az Ősapja. A Mikulás igazi. Ezzel az erővel akár ezeket is állíthatná… úristen.

  • leharisrael 2017. január 16. hétfő - 12:05 #

   Olvastam. :( Ha nem elmenőben lenne, bosszantana, de így… Nem is tudom felfogni, hogy ember hogyan képes az összes ténykedésének homlokegyenest az ellenkezőjét állítani.
   Obamával kapcsolatban már egy ideje foglalkoztat, hogy eredendően antiszemita, anti-izraeli volt-e, vagy a Netanjahuval szemben táplált érzései váltották ki?
   El tudom képzelni, hogy egyszerűen megsértődött, amiért ennek a kis légypiszok nagyságú országnak a miniszterelnöke szembe mert szállni a “nagy Amerikával”, hogy mert nemet mondani. Ehhez még az is társultatott, hogy Netanjahu az USA-ban népszerűségnek örvend…

   Persze mindez nem mentség a világ egyik vezető hatalmának első embere számára, aki a személyes érzéseit a normális diplomáciai kapcsolatok fölé helyezi és ezzel olyan károkat okoz nem csak egy országnak, hanem az egész közel-keleti térségnek, ami adott esetben visszafordíthatatlan. L. Iránnak nyújtott kedvezmények.

   • Eldrad 2017. január 16. hétfő - 13:46 #

    “..Obamával kapcsolatban már egy ideje foglalkoztat, hogy eredendően antiszemita, anti-izraeli volt-e,…”
    .
    Meggzőződésem, hogy egyik sem. Egyszerűen ennyit tud. A megfelelő abilitások hiánya itt szerintem a magyarázat, valamint a szélsőliberalizmus felé hajló gondolkodásmód. Nem rongy ember ő egyébként.

   • leharisrael 2017. január 16. hétfő - 13:49 #

    Elfogadom, mert cáfolni nem tudom. Egyszerűen csak hangosan gondolkoztam.

 31. Attila 2017. január 16. hétfő - 12:05 #

  Lélegzet elállítóan izgalmas események zajlanak ezen a héten is Izraellel kapcsolatban. Most is mondhatjuk, hogy a világpolitika csak Izraelről szól. Tehát Mazel Tov Izrael!

 32. Eldrad 2017. január 19. csütörtök - 07:59 #

  Nézzétek:
  .
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4909181,00.html
  .
  Obama lehet hogy “álarc nélkül van”, de Donald Trump biztos hogy nem. Egyelőre nem érthető számomra, hogyan akarja gyokeresen átalakítani az USA nemzetkozi- és biztonságpolitikáját a térségben, de ez azért rámutat elég sok mindenre. Nemsokára meglátjuk, pontosan mire is.

 33. gyuri10 2017. január 19. csütörtök - 10:03 #

  Ha mindig jóra gondolunk meg is rendeljük,hogy jól alakuljanak a dolgok.Legyél OPTIMISTA!

  • Eldrad 2017. január 19. csütörtök - 11:41 #

   Gyuri10, látva Donald Trump stábját, optimista lettem. Nem csak Izrael ügyében, de világgazdasági, stratégiai ügyekben is. A védelmi miniszter is olyan arc lesz, aki MINDENT tud az erő alkalmazásáról, annak visszavonásáról, mindezek politikai, egyéb következményeiről. És most itt az új UNO követ is.
   .
   Szerintem az iszlamisták, a mindenféle kannibál államok, degenerált, önpusztító szélsőliberális – anarchista erők világszerte kezdhetnek komolyan aggódni. Nem lesz többé mogottük senki, aki hatékonyan, és tudná őket támogatni. Trump senkit nem fog megtámadni, hanem hagyni fogja őket, hadd egye meg a fene mind. Neki – eddigiek szerint – csak az lesz a fontos, hogy a működőképes erők maradjanak is azok.

 34. gyuri10 2017. január 19. csütörtök - 12:48 #

  Eldrad,
  örülök,hogy egyet értünk.Persze ez természetes,mert azonos hajóban utazunk.

 35. Eldrad 2017. február 22. szerda - 10:22 #

  Szia, Lehar,

  Mar vagy egy hónapja olvastam, hogy a legújabb jelentések szerint mekkora, fissen igazolt, KITERMELHETŐ foldgázkészlet van Ciprus ás Izrael között (sajna nem írtam ki a forrásokat, keresni meg nincs most időm). Kb. észak – amerikai lépték. Hatalmas. Érdekes lehetne erről egy jól osszeszedett írás, gazdasági, politikai, katonai, tudományos szempontokat figyelembe véve.

  Van erre időd?

  Alighanem errol lehet szo, a “Jonah” gas field, nezd meg:
  http://www.haaretz.com/israel-news/business/.premium-1.740471

  • leharisrael 2017. február 22. szerda - 13:00 #

   Szia Eldrad! Utána fogok nézni, hogy milyen terjedelmű anyagról van szó… Kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

 36. gyuri10 2017. február 22. szerda - 11:58 #

  Szia Lehár,
  nem tudom miért,de hónapok óta nincs Veled semmiféle kapcsolatra lehetőség.Remélem erre nincs komolyabb ok. Téma lenne.Sajnos túlon-túl sok is.Lehet,hogy ez a probléma a kapcsolat tartáshoz is? Üdv: Gyuri10.

  • leharisrael 2017. február 22. szerda - 13:02 #

   Szia Gyuri10!
   Egy kicsit lemerült az aksi, szükségem volt rövid pihenésre… Egyébként minden rendben, de tényleg annyi a téma, hogy nem győzöm. Dolgozom, remélhetőleg rövidesen eredménye is lesz.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Obama álarc nélkül | luah.hu - 2016. december 26. hétfő

  […] A történelemben csakúgy, mint a diplomácia útvesztőiben, ritkán fordulnak elő véletlenek. Ebből a megállapításból kiindulva és az elmúlt évek történéseit figyelemmel kísérve nem lehet egyértelműen állítani, hogy a bekövetkezett esemény teljesen Bővebben » […]

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: