Idegen pénzen…

28 dec

Tegyük nehezebbé azt, ami egyébként sem mondható felhőtlennek.

Szerintem ez a jelszava annak a néhány – számarányában elhanyagolható, de annál hangosabb – civil szervezetnek, amelyekről alapvetően nem állítható, hogy a szó klasszikus értelmében baloldali érzelműek lennének.

Izraelben mégis szinte mindenki a baloldallal, sőt, a szélsőballal azonosítja őket, aminek oka, hogy ezen pártok mintegy rátelepültek és feltétlen támogatásukról biztosítják őket.

Nem lenne ezzel semmi baj, hiszen demokráciában élünk és a szólásszabadság mindenkit megillet. Egy bizonyos pontig!

Bármennyire is nem tetszik az amit csinálnak és ahogy csinálják, addig, amíg az izraeli civil társadalom “eltartja” őket, vagyis biztosítja a működésükhöz szükséges anyagi és erkölcsi bázist, úgy a civil társadalom másik részének, de még a kormányszerveknek is, ezt tudomásul kell venni. Lehet ellenkampányt indítani, lehet szponzorokat keresni…

Egyet nem lehet! Idegen hatalomnak, megrendelésre dolgozni!

Évek óta tudott, hogy ezeknek a szervezeteknek a finanszírozása korántsem házon belül történik. Szponzoraik között előkelő helyet foglalnak el külföldi magánszemélyek, de elsősorban idegen államok!

És itt álljunk meg egy szóra, mert kérdezem én, kinek, mely idegen államnak van joga – akár szomszéd, akár több ezer, vagy tízezer kilométeres távolságból – erőszakos módon megváltoztatni egy ország berendezkedését?

Márpedig az első ilyen feltűnő beavatkozásnak a legutóbbi parlamenti választáson lehettünk tanúi, amikor a baloldali pártok nulla programmal, gyakorlatilag pogromot hirdettek a jobboldali és jobbközép pártok ellen, melyben kiemelt helyen a volt és jelenlegi miniszterelnök és családja szerepelt.

Nem titok – még akkor sem, ha erről sem az izraeli baloldali sajtó, sem a világsajtó nem tájékoztatta a közvéleményt – hogy a választási kampányidőszakban a baloldal egymásnak adta a kilincset az USA-ban és az sem titok, hogy onnan olyan magánszemély támogatásával érkeztek haza, aki Obama elnök belső köréhez tartozik. (Hogy a kormányváltásban anyagilag mennyire van benne az amerikai elnök, azt az USA közigazgatási szerveinek dolga kideríteni.)

Ebben az időszakban ütötte fel fejét a “V-15” elnevezésű tömörülés, mely kifejezetten kormánybuktatási céllal tömörült.

A közelmúltban napvilágot látott 27 oldalas összegzés részletesen tárgyalja a jelenleg működő tömörülések fő célját, azok anyagi támogatottságának mértékét és megnevezi a szponzorokat. Az összesítésből kitűnik, hogy a támogatók többsége európai ország, beleértve az EU tagállamait is. De megtalálható közöttük az ENSZ csakúgy, mint a Palesztin Hatóság…

Különböző külföldi ügynökségek jelentéseiből kiderült, hogy minimum 15 szervezet finanszírozza a Keren l’Israel ha-hadasa (NIF) képződményt, mely talán a legaktívabb világszerte az Izrael-ellenes tevékenység finanszírozásában, megszervezésében. A mozgalom amerikai alapítású.

Az alábbiakban csak a két izraeli alapítású, nagyobb  pénzösszeg felett rendelkező tömörülést és azok támogatóit emelem ki.

Ismereteim szerint a legrégebbi tömörülés a Betzelem. Gyakorlatilag minden arab provokáció mögött megtalálhatóak, ők szolgáltatják a videó kamerákat, melynek felvételeit megvágják és kizárólag az Izraelre hátrányos jeleneteket terjesztik a világhálón. Ők fizetik az arab provokátorokat, síkra szállnak a terroristák védelmében, ugyanakkor természetes jelenségként kezelik a terrorcselekményeket.

A működésükhöz szükséges bevételt 2012-15 között, 19.521.338 shekelt, a dán, a francia, a német, a holland, az ír, a norvég, a svéd, a svájci, az angol kormány biztosította, valamint az ENSZ, az USA, a Palesztin Alapítvány és az EU.

2008-14 között  a Keren l’Israel ha-hadasa (NIF) 6.467.136 shekellel, 2014-ben a Palesztin Alapítvány 2.769.000 shekellel és a Palesztin Hatóság ramallahi bankja által nyújtott banki szolgáltatással támogatta.

Izraeli szervezet a Sovrim Stika is (megtörjük a hallgatást), mely elsősorban a fiatalok körében folytat kampányt az izraeli hadsereg ellen, (katonai szolgálat megtagadására biztat) külföldön pedig a Tzahal lejáratásával, a katonák “gyilkosként” való beállításával kampányol.

A kimutatás szerint 2013-15 között 5.214.788 shekel bevételre tett szert, mely összeg közvetlenül idegen államok kormányszerveitől származott. Ezek a következők: Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Hollandia, Írország, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Britannia és az EU.

Ezen kívül  2008-14 közötti időszakban a NIF-től származó bevétele 2.727.309 és a “Palesztin Alapítvány”-tól (mely a Palesztin Hatóságot rejti magában) 1.170.000 shekel volt. Megjegyzem, hogy bankszámláját a Palesztin Hatóság kezeli, Ramallah-ban.

Az összesen 20, Izrael-ellenes tevékenységet folytató képződmény folyamatosan élvezi idegen országok, vagy idegen ország területén létrehozott Izrael-ellenes csoportosulás támogatását.

Összes bevételük:

2012-től, idegen államoktól – 123.567.827 shekel, 

2008-tól, NIF-től – 79.849.216 shekel,

2014-től, Palesztin Alapítványtól – 13.648.440 shekel.

Az elmúlt napokban a miniszterekből álló törvény-előkészítő bizottság úgy határozott, hogy a Kneszet elé terjeszti javaslatát a külföldi támogatásokra vonatkozó bejelentési kötelezettségről. (Eddig ez fekete jövedelem volt, ami után adót sem fizettek.)

Izrael nem az egyedüli ország, melynek ilyen törvénye van, ugyanis az USA-ban ezt már régen ismerik és számos európai országban is létezik.

Fentiek ismeretében, legyen szó magyarországi, vagy bármely más országbeli bloggerről, legyen szó izraeli állampolgársággal rendelkező “Soros-kegyeltről”, vagy akár a baloldali izraeli sajtóról: szemen szedett hazugságot terjeszt az, aki a törvénytervezet kapcsán olyant emleget, hogy “Izrael törvényileg akar szájkosarat tenni a civil szervezetekre”!

28/12/2015

22 hozzászólás to “Idegen pénzen…”

 1. slaszlos 2015. december 29. kedd - 17:51 #

  Tisztelt Leharblogg,

  Hozzászólásommal az Ön engedélyével a küldött irására feltettem a Facebook oldalra…

  Tisztelettel

  Salamon S László

  Svédországból

  • leharisrael 2015. december 30. szerda - 10:16 #

   Láttam és köszönöm a megosztást.

   • Nádai György 2016. január 21. csütörtök - 21:50 #

    Nagyon érdekes a tuósítás.Izrael túl engedékeny az ellenségeivel szemben.Ideje volna az aknamunkát folytató szervezeteket megismertetni a közvélemény széles rétegeivel és populista szólamaikat leleplezni.

   • leharisrael 2016. január 22. péntek - 11:31 #

    Egyre többen dolgoznak ezen Izraelben. Amint egy “csokorra való” összegyűlik, ismét közzé teszem.

 2. terrapakk 2016. január 3. vasárnap - 16:45 #

  Akik Izraelt gyengítik, azok a terrorizmust támogatják. Nem lennék meglepve ha azok a pénzek amit az eu-s országok a palesztinoknak adnak terroristák szervezésére fordítódnának. És nemcsak Izrael ellen, hanem az adott európai ország szívében…
  Köszi a posztot Lehár! További nagyon jó egészséget és kitartást!

  • leharisrael 2016. január 6. szerda - 20:30 #

   “Nem lennék meglepve ha azok a pénzek amit az eu-s országok a palesztinoknak adnak terroristák szervezésére fordítódnának.”

   Már azzal is a terroristákra fordítódik a pénz nagy része, hogy ebből támogatják a terrorcselekmény miatt börtönben lévők családját. Ami annál magasabb összeg, minél hosszabb idejű a büntetés. (Magyarra lefordítva: minél több zsidót sikerült megölnie a terroristának.)

 3. sabi silagi 2016. május 27. péntek - 23:19 #

  Nagyon hasznos informácio, nem tudtam hogy létezik, hogy létezhet ilyen tevékenység ?
  Mi az oka hogy a kormány engedélyezi külföldi kormányok, alapitványok Izrael ellenes tevékenységét ? Megítélésem szerint több eszközzel is fel lehetne lépni …
  hisz illegális pénz áramlásról van szó ….
  milyen cimen , honnan érkezik és mire költi a fogadó ..
  adó bevallásban szerepel mint jövedelem stb ….
  Persze ugy mondom ezeket hogy nem ismerem az Izraeli törvényeket ….

  • leharisrael 2016. május 30. hétfő - 08:10 #

   Kedves sabi silagi! A válaszom rövid és egyszerű: Nincs törvény!
   A helyet azonban kirívó méreteket öltött, ezért most próbálják törvényi keretek közé szorítani. El fog tartani egy ideig, amíg ténylegesen megszületik az erre vonatkozó törvény.

 4. leharisrael 2016. január 12. kedd - 13:31 #

  Ezt az írást érdemes kiegészíteni azzal, hogy alig egy héttel az izraeli televízió “Uvda” c.műsorában (műsorvezető Ilana Dajan) a széles közvélemény is értesült az történtekről. Ezt követően az EU érdeklődést mutatott az általuk is támogatott csoport pénzügyei irányában, majd ezt követően a B’celem székházában elektromos zárlattól tűz keletkezett, az iroda kiégett. A hab a tortán,hogy Ezra Nawi el akarta hagyni az országot, a Ben Gurion reptéren tartóztatták fel.

 5. leharisrael 2016. május 31. kedd - 12:33 #

  Köszönöm!

Trackbacks/Pingbacks

 1. A Haaretz nyilvánosságra hozta annak az IDF – hősnek a kilétét, aki beépült a Betzelembe és a Ta’ayushba – Periszkóp - 2016. január 12. kedd

  […]   A Leharblogon magyarul is részletesen olvashatunk áldatlan tevékenységükről „Ismereteim szerint a legrégebbi tömörülés a Betzelem. Gyakorlatilag minden arab provokáció mögött megtalálhatóak, ők szolgáltatják a videó kamerákat, melynek felvételeit megvágják és kizárólag az Izraelre hátrányos jeleneteket terjesztik a világhálón. Ők fizetik az arab provokátorokat, síkra szállnak a terroristák védelmében, ugyanakkor természetes jelenségként kezelik a terrorcselekményeket.” (Idegen pénzen) […]

 2. Hillary Clinton fondorlatos tervei – Periszkóp - 2016. január 16. szombat

  […] Idegen pénzen […]

 3. A pofátlanság csúcsa: illegális palesztin építkezések – uniós pénzből – Periszkóp - 2016. március 18. péntek

  […] más csoportok másképp vélekednek. Sarit Michaeli, a Betselem, egy baloldali izraeli emberi jogvédő csoport szóvivője így nyilatkozott: „A C zóna a […]

 4. Hatósági intézkedések – izraeli és palesztin módra – Periszkóp - 2016. március 28. hétfő

  […] került a BECELEM videója, amely azt mutatja be, amint egy katona az életben maradt terroristát fejbe lövi. A […]

 5. “Megtörjük a hallgatást” : akik belülről szabotálják Izraelt I.rész – Periszkóp - 2016. május 31. kedd

  […] nehezen vállalható ferdítésektől hemzsegő irományokat, amelyeket a Vigyázó blog    és a Leharblog cikkei  igyekeztek korrekt tájékoztatásukkal ellensúlyozni – ford. meg.] Az Izraelt negatív […]

 6. „Megtörjük a hallgatást” : akik belülről szabotálják Izraelt – 2. rész – Periszkóp - 2016. május 31. kedd

  […] Leharblog: Idegen pénzen  […]

 7. „Megtörjük a hallgatást” : akik belülről szabotálják Izraelt – II. rész – Periszkóp - 2016. május 31. kedd

  […] Leharblog: Idegen pénzen  […]

 8. ” Megtörjük a hallgatást” : akik belülről szabotálják Izraelt – III. rész – Periszkóp - 2016. június 5. vasárnap

  […] Leharblog: Idegen pénzen  […]

 9. “Megtörjük a hallgatást” : akik belülről szabotálják Izraelt – Periszkóp - 2016. június 5. vasárnap

  […] nehezen vállalható ferdítésektől hemzsegő irományokat, amelyeket a Vigyázó blog    és a Leharblog cikkei  igyekeztek korrekt tájékoztatásukkal ellensúlyozni – ford. meg.] Az Izraelt negatív […]

 10. Hétköznapi jótét lelkek – Periszkóp - 2016. július 24. vasárnap

  […] olyan, palesztinokat támogató civil szervezeteket sem, melyeknek Izrael tönkretétele a célja. (Idegen pénzen, Akik belülről szabotálják Izraelt ) Nem támogatna olyan iszlamista terroristákat, akik nap […]

 11. Európa: a cenzúrázott film, amelyet nem akarnak, hogy megnézz – Periszkóp - 2017. augusztus 10. csütörtök

  […] Idegen pénzen (Leharblog) A belülről szétrombolt Európa (Izraeli Tükör)   Eddig baloldali voltam, de már nemvagyok benne annyira biztos  (Izraeli Tükör)   Miért mentegeti Európa a palesztinterrorizmust?  (Izraeli Tükör) Hogyan hagytam ott a baloldalt ?(Melanie Phillips, Periszkóp) Liberálisok, akik ellentmondásbakeverednek magukkal (Periszkóp) Miért rajonganak a baloldaliak a külföldi, vallási szélsőségesekért? (Periszkóp) […]

 12. A Haaretz nyilvánosságra hozta annak az IDF – hősnek a kilétét, aki beépült a Betzelembe és a Ta’ayushba – Periszkóp - 2018. május 26. szombat

  […] A Leharblogon magyarul is részletesen olvashatunk áldatlan tevékenységükről „Ismereteim szerint a legrégebbi tömörülés a Betzelem. Gyakorlatilag minden arab provokáció mögött megtalálhatóak, ők szolgáltatják a videó kamerákat, melynek felvételeit megvágják és kizárólag az Izraelre hátrányos jeleneteket terjesztik a világhálón. Ők fizetik az arab provokátorokat, síkra szállnak a terroristák védelmében, ugyanakkor természetes jelenségként kezelik a terrorcselekményeket.” (Idegen pénzen) […]

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: