Újraírni a történelmet…

19 máj

Mielőtt mondandóm lényegi részére rátérnék,  tisztázni kell az összefüggést Palesztina, mint földrajzi egység és a magukat ma “palesztinnak” vallók között.

Az összefüggés nem több, mint hogy Palesztina a nevét a filiszteusokról kapta és a ma “palesztinjai” a földrajzi egységről nevezték el magukat. Ugyanakkor tény, hogy sem kulturális, sem nyelvi, vallási, sem vérségi kapcsolatuk nincs a filiszteusokkal.

Történelmi tény, hogy Palesztina 1516-tól az Oszmán Birodalom része, majd az I. világháború és 1947 között angol gyarmat. Ebből egyenesen következik, hogy a terület soha nem volt “ősi palesztin föld”.

Az itt élő arabok még Izrael állam megalakulásakor sem nevezték magukat “palesztin népnek”. Ahogy az államalapítás előtt a zsidók is palesztinai zsidók, a keresztények pedig palesztinai keresztények voltak, úgy az itt élő arabok palesztinai arabok. A “palesztin nép” fogalmát  a ‘70-es években Arafat honosította meg – és ezzel kezdetét vette a történelem hamisítás, melyet napjainkra csúcsra járattak.

 

Saib Erekat a “béketárgyalások”-on  résztvevő palesztin küldöttség vezetője nemrégiben Münchenben kijelentette Cipi Livni (az izraeli küldöttség vezetője) előtt, hogy ő és családja a kánaáni őslakók leszármazottja és  már 3000 évvel az előtt Jerikóban éltek , hogy a zsidók odaérkeztek volna Jehoshua Ben Nun vezetésével.

Az évek óta tartó “palesztin” agymosás eredménye, hogy vannak, akik nem csak kánaáni ősökkel rendelkeznek, de egyenesen a filiszteusoktól (tengeri nép, amley az i.e. 12. században érkezett a területre, valószínűleg az Égei tenger felől) származtatják magukat.

Azt állítják, hogy már sok ezer évvel a zsidók ide érkezése előtt itt éltek, tehát a zsidók a hódítók és ők az őslakosok. Így válnak a kánaáni őslakosok arabokká, Jézus palesztinná, aki az iszlámot terjesztette és nem a kereszténységet. És különben is, Jézus eredetileg nem is zsidó, hanem muzulmán volt.

 

Azoknak, akik mindezt elhiszik – és nincsenek kevesen – csak ajánlani lehet az internetet, ahol számos olyan írás olvasható, melyben a “palesztinok”, illetve izraeli arabok családjainak történetét ismerhetjük meg és amelyekből egyértelműen kitűnik, hogy gyökereik egészen máshol vannak. Nem egy esetben családnevük is származási helyükre utal.

Kfar Kaszem lakója az az asszony, aki az egyik izraeli kereskedelmi televízió “mesterszakács” vetélkedőjén vett részt, ahol a “koshari” nevű,  rizsből és lencséből készült fogást, mint hagyományos egyiptomi ételt mutatta be és elmondta, hogy családja Egyiptomból, El-Fayoumból származik. Az asszony családneve, Fayoumi.

Ha a szükség, vagy az érdek úgy kívánja, még a Hamasz belügyminisztere is kiadja családja származási helyét. Fathi Hammad 2012-ben Gázából a következő szavakkal fordult Egyiptomhoz. “Amikor segítségért fordulunk hozzátok, hogy folytathassuk a dzsihádot,  (szent háború) akkor a testvéreinkhez fordulunk, hiszen minden palesztin, akár Gázából, akár bárhonnan Palesztina területéről bizonyítani tudja, hogy arab gyökerekkel rendelkezik. Jött akár  Szaudi Arábiából, akár Jemenből… Mi vérrokonok vagyunk. Az én családom egyik fele egyiptomi és itt Gázában több, mint harminc család viseli az Al-Maszri (egyiptomi) nevet. A palesztinok egyik fele Egyiptomból, másik fele Szaudiából érkezett… Mi egyiptomiak vagyunk, mi arabok vagyunk, mi muzulmánok vagyunk.”

 

Nemrég jelent meg héber nyelven Benedict Anderson “Kitalált népek” c. könyve, amelyhez az előszót egy izraeli keresztény arab, Azmi Bishara írta. Bisharáról érdemes tudni, hogy a BALAD nevű arab nacionalista párt alapítója, volt kneszet képviselő, akivel szemben a második libanoni háború idején a Hezbollah számára történt kémkedés gyanúja merült fel. Jobbnak látta elhagyni az országot és jelenleg Katarban él.

Az általa leírtak figyelmet érdemelnek: “A modern arab nacionalizmus, ugyan úgy, mint más népi nacionalizmus, a 19. században alakult ki. Az arabok azonban úgy érzik, hogy ez levon az értékükből és ezért az arabul beszélő népek történelmét, arab nacionalista történelemmé változtatják, amely az iszlám keletkezése előtti időktől napjainkig tart. A palesztin nacionalista mozgalom, hogy versenyre keljen a cionizmussal, a palesztin népet a kánaániaktól származtatja, akik már a zsidó törzsek előtt itt éltek.”

 

Nem tudom, hogy mielőtt Bishara ezt az előszót megírta, ismerte-e Anthony D. Smith (1939-) brit szociológus munkásságát, akinek szakterülete a nacionalizmus, de ő a nemzeti önazonosság építésének kétféle módját említi. Az egyik, amikor ez a történelmi események és a kultúrtörténet felhasználásával történik, a másik – amikor ezek nem állnak rendelkezésre – a tények kitalálásával.

Hasonlóan fogalmaz Yitzhak Reiter professzor (1952-) politológus, az jeruzsálemi Héber Egyetem tanára, az ashkeloni egyetem Politikatudományi Tanszékének vezetője a “Jeruzsálemtől Mekkába és vissza” c. könyv szerzője is.  Szerinte a történelem időnként pontatlan, szélsőséges esetekben pedig kitaláció.

És még egy példa: Jeruzsálem Óvárosában lévő mughrabi negyed, amely arra utal, hogy lakói a maghreb országaiból érkeztek (Mellesleg legtöbbjük nem közvetlenül az anyaországból érkezett, hanem Mekkából hazatérőben ragadt itt, ahol munkát találtak. Az itt élő zsidók őrként alkalmazták őket.

 

A görcsös igyekezet,  amivel a “palesztin nép”  szinte kényszeresen bizonyítani kívánja, hogy Palesztina ősi palesztin föld, mára már az oktatásba is beszivárgott és a legfogékonyabb korosztály között szedi áldozatát és generációkon át a gyűlölet gerjesztője. A Palesztin Hatóság területén használatos, második osztályos tankönyvből a kisiskolások azt tanulják, hogy  “az arab kánaániak voltak az elsők, akik Palesztina területén éltek” – mindenki más megszálló. A tanárok számára kiadott kézikönyv az óra célját a következőkben határozza meg: “Cél, hogy a tanulók összekapcsolják Palesztinát az itt élt kánaániakkal”. A Hetedik osztályos tankönyv szerint: “A palesztin kánaániak találták fel az abc-t”…

Hogy mi a célja a történelem megmásításának, érthető! Nem érthető viszont a felvevő közeg, mely világviszonylatban elég széles skálán mozog. Bár… belegondolva mégis érteni vélem.

2014. május 19.

 

 

51 hozzászólás to “Újraírni a történelmet…”

 1. Max Birca 2014. május 19. hétfő - 15:58 #

  Kitalált népek nincsenek, ill. minden nép kitalált. A palesztín nép nem más e tekintetben más népektől. Ott vannak, léteznek, s ez az identitásuk. Ezt megkérdőjelezni pont ugyanaz, mint amit egy palesztín mondott nekem “a zsidók egy kitalált nép, ők valójában csak egy vallás, de nem alkotnak népet, csak a cionisták találták ki és tákolták össze ezt a mesterséges népet 70 éve”.

  • leharisrael 2014. május 19. hétfő - 16:12 #

   Birca! Kéretik olvasni is, nem csak írni!!!

  • Gavriel 2014. május 19. hétfő - 16:20 #

   Nem vallásos zsidót hova sorolod?
   Ebben a videóban az egyik Hamasz vezető maga mondja a palesztinok félig egyiptomiak, félig szaudiak. Azt nem mondta, hogy legnagyobb részük szíriai.

   • Gavriel 2014. május 19. hétfő - 16:21 #

    Videó linkjét lehagytam:

   • leharisrael 2014. május 19. hétfő - 16:26 #

    A videón Fathi Hammad beszél – róla írtam a cikkben! :)

   • Max Birca 2014. május 19. hétfő - 16:44 #

    Én hová sorolom? Nem az én saját álláspontomat írtam le, hanem egy palesztín álláspontot. Én a zsidókat népnek tartom,,hiszen azok. Abszurdnak tartom a magyar “vallás, nem nép” hozzáállást.

   • evalajos 2014. május 19. hétfő - 17:15 #

    Próbálom érteni az alig érthetőt… :(

 2. Gavriel 2014. május 19. hétfő - 16:07 #

  A Tour and Census of Palestine Year 1695: No sign of Arabian names or Palestinians

  http://palestineisraelconflict.wordpress.com/2014/04/27/a-tour-and-census-of-palestine-year-1695-no-sign-of-arabian-names-or-palestinians/

  A legtöbb településnév héber, görög, latin vagy római nyelvből származik kivéve Ramlah. Arabban nincs értelme olyan város neveknek mint Acco (Acre), Haifa, Jaffa, Nablus, Gáza, vagy Jenin és városok nevű Ramallah, El Halil és El-Kuds (Jeruzsálem) nincs történelmi gyökerük vagy arab filológia.

  2.. A föld üres volt, elhagyatott.
  A föld üres volt, elhagyatott, és a lakosság kevés van, és főleg olyan városokban koncentrálódott mint Jeruzsálemben, Acco, Tzfat, Jaffa, Tiberius és Gáza. A legtöbb település lakói zsidók és keresztények. Kevés volt a muszlim, azok is főleg nomád beduinok.

  3.. Nincs palesztin örökség vagy a palesztin nemzet.
  Spanyolországgal ellentétben a muszlim uralom kevés emléket hagyott maga után.

  Az arab bevándorlásról itt bőséges adatot lehet találni:
  http://www.mideastweb.org/palpop.htm

 3. Max Birca 2014. május 19. hétfő - 16:17 #

  Hozzáteszem: minél újabb egy nép, annál régibb történelmet talál ki magának.

  • Gavriel 2014. május 19. hétfő - 17:42 #

   Ebben van igazság. Itt azonban magát történelmileg és etnikailag alaptalanul „palesztin népnek” kikiáltó arabok van szó akiket politikai okokból neveznek palesztinnak.
   Igen beszédes interjú:
   1977 Március 31 en a Trouw nevu holland újság interjút készített a PLO végrehajtó bizottsági tagjával Zahir Muhsein-nel. Az illető ezt nyilatkozta:
   “A Palesztin nép nem létezik. A Palesztin állam létrehozása mindössze egy formája annak hogy folytassuk harcunkat Izrael állama ellen a mi Arab egységünkért. Valójában ma nincs különbség Jordánok, Palesztinek, Szírek, Libanoniak között.
   Csak politikai és taktikai okokból beszélünk ma a Palesztin nép létezéséről, mivel az Arab nemzeti érdekek megkívánjak hogy megerősítsük a létezését egy “Palesztin nép”-nek, hogy ellen álljunk a Cionizmusnak. Taktikai okokból Jordánia amely egy szuverén állam jól definiált határokkal nem tud követeléseket megfogalmazni Haifa-val es Jaffa-val kapcsolatban, míg én mint palesztin kétségtelenül követelhetem Haifat, Jaffat, Beer-Sheva-t és Jeruzsálemet is. Azonban abban a pillanatban ahogy visszaszerezzük a jogainkat egész palesztinára, egy percig sem fogunk várni azzal hogy egyesítsük Palesztinát és Jordániát.”

   • Max Birca 2014. május 19. hétfő - 18:51 #

    Számtalan hasonló példa van. A bosnyák nép és a macedón nép hasonló politikai konstrukció, mind a kettő XX. századi új nép. S ma léteznek. Azaz tök mindegy az eredet kezdete.

   • leharisrael 2014. május 19. hétfő - 19:38 #

    Birca! Nem akarom elhinni, hogy ennyire nem érted, miről is van szó. Bánom is én, keresse – és találja meg – mindenki az identitását, de ne ott, ahol nincs és ne úgy, hogy a másik történelmét hazudja sajátjának.
    Ennek a párbeszédnek így semmi értelme, olvasd el Gavriel által írt hozzászólást, hallgasd meg a videót és akkor rájössz a dolgok miértjére.

   • Max Birca 2014. május 19. hétfő - 19:45 #

    Gondolod ez más új népeknél másképp van? Lásd a macedónokat, a görög és bolgár történelmet lopták el.

   • leharisrael 2014. május 19. hétfő - 19:51 #

    És ennek ellenére mégsem mondja a fél világ, hogy a görögöknek v. a bolgároknak nincs helyük a térképen!

   • Max Birca 2014. május 19. hétfő - 19:53 #

    A palesztínoknak jobb a sajtójuk… :-)

   • leharisrael 2014. május 19. hétfő - 20:02 #

    Így van! De ez több annál. A világ nagy része ezt el is akarja hinni. :(

 4. Gavriel 2014. május 19. hétfő - 21:29 #

  Max Birca-nak
  Az általam idézett nyilatkozat egyértelművé teszi: csak annyiról van szó, hogy egy távoli győzelem érdekében kreáltak egy népet ami a győzelem kivívása után azonnal meg is szűnik. Tehát szó sincs valódi népről. Izraeli kutatás szerint az országban élő muszlim arabok huszon-egynéhány százaléka vallja magát palesztinnak, a többi arabnak.
  Egy TV műsorban láttam riportot egy akkói arabbal aki azt mondta: nem értem, ők mitől palesztinok amikor és is és ők is arabok vagyunk.

  A bosnyák példa azért nem jó mert saját fejlődéssel alakultak ki és nem mesterségesen teremtették. Ezzel szemben a palesztinok a hidegháborús logika szerinti szovjet kreálmányok azaz eszközök voltak a nyugat elleni politikájukhoz. A szovjetek és Arafat volt az aki ezt a világpolitikában meglehetősen periférikus problémát világpolitika egyik központi problémájává tették. A palesztin politika most is olyan, hogy különböző módszerekkel mindig a figyelem központjában tartják a konfliktust aminek mértéke jelentéktelen egy Ukrán vagy a mostani afrikai problémák mellett.

  • Max Birca 2014. május 20. kedd - 08:42 #

   Gavriel:

   A bosnyák nép a XX, sz. második felében kezdett kialakulni, tulajdonképpen csaj a 80-as évektől stabilizálódott. Persze Bosznia mindig volt. Dehát Palesztína is volt mindig, nem?

   Az meg, hogy “mesterséges” értelmetlen szó, A lényeg: egy adott népesség magáénak érez-e egy adott identitást.

   A moldáv népet Sztálin találta ki, sosem volt előtte, S ma nekem van SZEMÉLYES ismerősöm, aki moldávnak vallja magát.

   • Gavriel 2015. május 16. szombat - 22:26 #

    Tévedésben vagy. Palesztinában élő arabok semmiben nem különböznek a többi arabtól. Palesztinná a politika tette őket a 60-as években.

 5. George Harsanyi 2014. május 19. hétfő - 22:19 #

  A bosnyák és makedon állandó összehasonlítás az Izráel Földjén élő arabok nemzeti identitás kreációjával, már bocsánatot kérek de teljesen értelmetlen. Bosnyák állam létezett az Árpád házi magyar királyok idején. Akkor még bogumil vallásúak voltak nem mohammedánok. Többnyire a Magyar Királyság vazallusai. A makedonok alpjában véve bolgárok amit a nyelvük (ami csak egy enyhe bolgár dialektus) is bizonyit, soha nem probáltak görögök lenni mindig is szlávok voltak. Igaz használják a régi jelképeket használják alapjában véve jogtalanul. Az hogy Jugoszláviához kerültek az első világ háború után az Bulgária vereségének tudható be. A bolgár nacionalizmus Makedoniából indult el a 19. század közepe körül. Makedonia pont annyira különbözik Bulgáriától mint Moldova Romániától. Ezek egymástól való különállása a politikai események következménye függetlenül az ott élő népek akaratától. Az araboknak “Palesztina” csak a politikai cionizmus miatt lett fontos. Izráel megalakulása elött ezen a földön élő zsidókat nevezte mindenki palesztinainak. Elgondolkoztató, hogyha Izráel helyett a zsidó állam Palesztinának nevezné magát, hogy neveznék magukat az itt élő (többségük a mandátumi ídőkben bevándorolt) arabok. Amikor a rómaiak átnevezték Izráelt Syria Palestianának a fileszteusok megszüntek létezni vagy 7OO éve az Új Babilóniai birodalom jóvoltából. A Kánainiták maradványai a legvalószínübben beolvadtak a zsidóságba.

  • Gavriel 2014. május 20. kedd - 10:48 #

   Nagyon jó levezetés.

 6. leharisrael 2014. május 20. kedd - 07:36 #

  Hamasz fenyegetés: Az Izraelbe alijázók sorsa – halál!

  http://www.inn.co.il/News/News.aspx/276528

 7. izraeli 2014. május 22. csütörtök - 18:22 #

  Sokaig gondolkoztam, hogy elkuldjem e ezt a videot a “מוסתערבים” “hidden Jews”-
  vagyis a “rejtozo zsidok”rol, akik sem a ket Szentely lerombolasa, sem a Bar-Kochba szabadsagharc bukasa utan- nem mentek a szamuzetesbe.
  Barmennyire izoterikusnak is tunik,de teny, hogy allandoan eltek zsidok
  a Szentfoldon, ha nem is tomegesen.

  1} Margalit a Zinati csalad sarja orzi a 2000 eves templpmot
  Eszak Izraelben Pekiinben. Csaladja -osi, gyokeres “palesztin”.

  http://wn.com/peki'in_synagogue

  2) Mar Ben-Gurion es Jichak Ben Cvi erdeklodtek a “rejtozo zsidok” utan.
  Ma, Cvi Meszinai- eletcelkent tuzte ki – “viszszafogadasukat”.

  http://search.yahoo.com/search?fr=spigot-nt-gc&ei=utf-8&ilc=12&type=198484&p=The%20hidden%2

  Megjegyzendo, hogy minden korban voltak visszaterok is, kulon
  megemlitendo Dona Grazia Mendes Nasi,a “marannus” portugal zsido
  uzletasszony, aki a 16-ik szazadban teruletet vett a szultantol,hogy
  ott, Tiberiason letelepitse uldozott zsido testvereit, megelhetesrol
  es tanulasrol gondoskodvan szamukra.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gracia_Mendes_Nasi

  Ennyit a “palesztin” gyokerekrol.

  • leharisrael 2014. május 22. csütörtök - 18:51 #

   Izraeli! Köszönjük, minden kiegészítésnek örülünk. :)

 8. izraeli 2014. május 24. szombat - 20:57 #

  Remelem,most sikerult elkuldeni az eredeti filmet amit akartam-
  a “rejtozo zsidokrol” Palesztinaban- akik a “muszlim marannusok”.
  Bocsanat eddigi ugyetlensegemert.

  • nooormális 2014. május 26. hétfő - 18:40 #

   Ez az izraeli szélsőjobboldal propagandája.
   1. Palesztína sosem volt angol gyarmat. Mandátumterület volt, ahová beszivárgott a sok illegális bevándorló, akik illegálisan szereztek földet. Az arabokat elkergették földjeikről. 2. A nép nem etnikai, kulturális vagy vallási, hanem csak politikai fogalom.

   Ti vagytok a történelemhamisítók, mocskos fasiszta zsidók!

   • Gavriel 2014. május 28. szerda - 07:44 #

    Azért ekkora arccal érdemes lenne tudni azt a történelmet amihez hozzászólsz.
    – A nép többféle szempont etnikai, kulturális stb. szempontból összetartozó ember csoport. Összekevered az állammal.
    – Mandátum az a forma volt ami fedezete alatt lényegében angol gyarmat volt a terület.
    – Illene tudni, hogy a zsidó bevándorlással a javuló gazdaság követkézkézmenyeként párhuzamosan arab bevándorlás is volt a XIX század végén XX. század elején. Pl. az arab populáció
    1922-ben 589.177,
    1947-ben 1,135.000.
    Ez majdnem kétszeres növekedés 25 év alatt ami az akkori gyerekhalandóságot és a életkor átlagot ismerve kizárólag bevándorlásból eredhet.
    – zsidók 1914-ig főként araboktól megvásárolt, vagy arab illetve török földesuraktól bérelt földterületeken telepedtek le. Kivétel ez alól például Tel-Aviv, aminek területét a török hatóságoktól vették meg 1909-ben a Zsidó Nemzeti Alap pénzügyi támogatásával.

   • Jimbo 2014. június 2. hétfő - 13:25 #

    Mandátumterület. Úgy van. De az angolok uralkodtak. Beszivárgott bizony sok illegális bevándorló: Egyiptomból, Szíriából, Libanonból, Irakból, meg hasonló országokból. Ezeket mind mesterségesen hozták létre. Szerinted beszél valakik Libanoniul? Vagy Jordániul?
    Megmondanád, hogy van Palesztinül, az , hogy “jó napot”?

    Azt állítani, hogy létezik egy ősi palesztin nép – az a történelem hamisítás. Mózes, Jézus palesztin… Na, ennél a télapó is valóságosabb.
    Az arabokat zavarja, hogy annak ellenére, hogy van jó néhány mesterséges országuk, a zsidók újra önrendelkeznek a saját földjük felett. Ami nem arab uralom alatt volt, hanem török. Évszázadokon keresztül. Az arabok is csak ott laktak. Nem voltak állam alkotó nép.

   • leharisrael 2014. június 2. hétfő - 15:15 #

    Szia Jimbó! A hozzászólásodat “nooormális” már ha olvassa is, ezen a nicknéven nem fogja kommentálni. Rájött, hogy itt – még ha nem is értünk mindenben 100%-ig egyet – a megnyilatkozóktól elvárjuk legalább a minimum tájékozottságot. A hazug embert meg pellengérre állítjuk!
    Annyi esze azért volt, hogy szépen lelépett! :)

   • leharisrael 2014. június 2. hétfő - 15:24 #

    Szia Jimbó!
    “nooormális” már nem fog hozzászólni ehhez a témához (legalább is ezen a nicknéven). Azt hiszem belátta, hogy az itt beszélgetők elvárják legalább a minimum tájékozottságot, a hazugokat meg “kifütyülik”. Lelépett a szentem. Vagy azért, mert saját szakállra dolgozott, vagy azért, mert a megbízója így döntött. :)

   • Gyuri10 2015. május 16. szombat - 13:58 #

    Ab- nooormális!
    Foglalkozhatnál egy kicsit a saját szennycsatornából származó, tömeggyilkos, turul záptojásból kikelt söpredékeddel.A te IQ-val szép eredmény,hogy már megtanultad azt a szót,hogy történelem. A mocskos fasisztát természetesen ismered.Meg van még a zsidóktól rabolt belga tükröd!?

   • leharisrael 2015. május 16. szombat - 21:09 #

    Ezzel az alakkal nem érdemes foglalkozni. Más portálról jött utánam és ami érdekes, ott sem szólt hozzá senki írásához, csak nálam tette szíves látogatását. Át kell lépni rajta…

   • Gavriel 2015. május 16. szombat - 22:28 #

    Formálisan mandátum terület volt a gyakorlatban gyarmat.

   • Gyuri10 2015. május 19. kedd - 14:48 #

    Ab-nooormális,
    szerencsétlen,kislétszámú.
    Úgy fogtok elmúlni,mint a hasmenés.

 9. leharisrael 2014. május 26. hétfő - 20:37 #

  Íme a nép hangja! Amely köztudomásúlag mindig, mindent jobban tud!

 10. izraeli 2014. május 26. hétfő - 22:52 #

  Eddig mindeg udvarias voltam, de ennyi “bolcsesseggel” szemben- nem konnyu.
  Nezzuk csak mit allit ez az ur- “ur ir?”
  ” a nep nem etnikai,kulturalis,vagy vallasi,hanem csak politikai fogalom”
  Valoban? Ez igy van “Maria orszaga”ban is- ahol meg mindeg emlegetik Trianont-
  es az “elnyomott magyarok”- csak addig azok-mig ” visszaternek” az anyaorszagba-
  ahol rogton “bocskoros olahokka” – vagy mas “hizelgo” kisebbsegge valtoznak.
  Apropo, a “nem kulturalis,etnikai vagy vallasi fogalom” kapcsan- eszembe jut-
  Jezus – a “partus herceg”.
  Itt- ” Maria orszaga” nak- komoly ” versenytarsa” van- a “palesztin” Jezus.

  Nem csodalom, hogy “noormalis” szerint a mandatumi terulet-nem hasonlithato
  a gyarmathoz.

  A “foldlopas” rol szolvan- nem zavar, hogy “nem tud” a” palesztin” zsidokrol{bar,
  ha ert angolul, talan ettol a filmtol- kapott sokkot.
  “Nem leteznek” a Holt Tengeri Tekercsek- a zsido tortenelem kezzelfoghato
  bizonyitekai- “nem leteznek” a bibliai nevek Izrael terkepen-
  amit meg a “palesztinok” is- neha kis valtoztatassal-hasznalnak.

  Vajon mennyire ismeri ez az “ur” a 70 ev elotti- magyar -tortenelmet-
  vagy o is a “lovas tengeresz” tiszteloi koze tartozik?

  De hagyjuk- ez mar mas tema.

 11. Eldrad 2014. május 28. szerda - 09:56 #

  nooormális (??!!??):
  .
  – Aranyapám, te szép példánya vagy a tipikus, kiskoszos sarki kocsmai megmondóembereknek, akik értelmi- érzelmi szintje kb. az említett kocsmák vécéfeliratainak bölcsességeiben merül ki.
  .
  “..Ez az izraeli szélsőjobboldal propagandája…”
  .
  – Igen? Jó, akkor kérem, röviden cáfold az itt felsorolt tényeket. Kizárólag hiteles források jöhetnek szóba, amibe a különféle nyilas szennyfórumok, vagy a wikipédia nem tartoznak bele.
  Továbbiakban, kérem, sorolj palesztin történelmi személyiségeket, költőket, művészeket, műalkotásokat, királyokat, helyiségneveket – nem sokat, csak párat, mondjuk az ókortól a XX. század közepéig.
  .
  Ezen kívül, sorolj nekünk palesztin (MONDOM? PALESZTIN) állami szerveket a XX. század első felében (mondom, ELSŐ FELÉBEN), azok vezetőivel.
  .
  Még ez: mi az az izraeli szélsőjobboldal? Van ilyen, de kérem, írd ide ezen pártok és főbb reprezentánsaik nevét.
  .
  “…Palesztína sosem volt angol gyarmat. Mandátumterület volt, ahová beszivárgott a sok illegális bevándorló, akik illegálisan szereztek földet. Az arabokat elkergették földjeikről…”
  .
  – A sok illegális bevándorló, azaz, a zsidók? Szóval, ha a több évszázados öldöklés, gyalázat, zaklatás, deportálások, elkergetések, stb. elől végre van hová menekülnie egy népcsoportnak, odamenekülnek (csekély százalékuk), ott a kő- és homoksivatagból működő országot kezdenek építeni, és akkor ezeket “illegális bevándorlóknak” nevezni, ezek említése nélkül… ehhez pofa kell ám!
  .
  Arabokat valóban kergettek el, de 1, ez visszafele is működött, soha arabok által nem lakott, nemrég feltört földekről üldöztek el zsidókat, 2, arab kézen ott egy talpalattnyi föld nem volt, az mind ottomán tulajdon volt, ezeket vették meg a korai telepesek, és kezdték el művelni. Polgárháborús körülmények között megesik az ilyesmi.
  .
  “…A nép nem etnikai, kulturális vagy vallási, hanem csak politikai fogalom…”
  .
  – Marhaság, nézz meg egy politológia tankönyvet, mit ír a nép- nemzet definíciójáról, hogy írja ezeket körbe, milyen alapvető kritériumai vannak ezen fogalmaknak, ha egy embercsoportra alkalmazzuk. Jól körülírható, semmi vitának nem lehet ott helye.
  .
  “…Ti vagytok a történelemhamisítók, mocskos fasiszta zsidók!…’
  .
  1, OK, újra: hiszti helyett kérjük ezen komment első bekezdésében ajánlott tények sorolását,
  .
  2, OK, kulturáltan, mert stílus is van ám: Mocskos fasiszta disznó az anyukád szépséges hátsója, amiből téged, meg a magad fajtáját kipottyantotta.
  .

  Akkor hát, őrjöngés helyett jönnek már azok a tények?

  • Gavriel 2014. május 28. szerda - 14:23 #

   Tényeket ilyen hozzászólótól ne várj. Ezek csak hisznek, de nem tudnak. Forrásaik meg olyanok amikre ők maguk is szégyellenek nyilvánosság előtt hivatkozni.

  • Gyuri10 2015. május 16. szombat - 14:12 #

   Eldrad és מרים! Örülök hogy itt is találkozhatok Veletek.Egyetlen kifogásom, hogy túl sok energiát fektettek be ebbe az ab-noormális trollba.

 12. izraeli 2014. május 28. szerda - 13:28 #

  Eldrad!

  Bravo!!!!
  En- ugy latszik- tul udvarias vagyok.
  Van mit tanulnom toled.

 13. leharisrael 2014. május 28. szerda - 15:07 #

  Izraeli, Gavriel, Eldrad!

  Valószínű, hogy valamelyik facebook megosztás során, egy ismerős ismerőse tévedt ide “nooormális” néven: Ennek a fajtának nem szokása vissza jönni, még kevésbé vitatkozni. Ha vitaképes lenne, ezeket a baromságokat nem is írta volna le!
  Köszönöm a hozzászólásaitokat, de javaslom, kezeljük helyén a hülyén a hiénát! :)

  • leharisrael 2014. május 28. szerda - 17:13 #

   Szolgálati közlemény!

   Ne is várjatok választ a kérdéseitekre, “nooormális”, aki pár napja csatlakozott a követőimhez, le is iratkozott!!! :)

   • Gavriel 2014. május 28. szerda - 17:28 #

    Van aki a véleményét még anonim sem vállalja.

 14. Eldrad 2014. május 29. csütörtök - 02:20 #

  Nem vártam én ettől a szerencsétlentől semmiféle kifejtős, tényszerű beírást, ismerem jól ezt a szabásmintát. Kérésem felé eképp’ formális volt.
  .
  Gavriel:
  .
  – Tévedsz, barátom, ezek nem szégyellik a “forrásaikat”, sőt, büszkén ordítják a világba. Ezek többnyire náci, nyilas szennyportálok, vagy valami, ezeknek megfelelő szélsőbalos agyhalál, bár ez utóbbi Magyarföldön nem jellemző. Lényeg, hogy nulla tudással akarnak okoskodni ebben, vagy bármilyen témában, és minimális ismereteket sem hajlandóak szerezni, leszámítva az ilyen fajta eszementséget, amit ez a kölök is beböfögött ide legutóbb.
  .
  A színvonal mindig ugyanaz, ahogy írtam, egy sarki kiskoszos tablettásbor- mérő kocsma vécéfeliratainak értelmi- érzelmi- stilisztikai szintje.
  .
  Na, ez van.
  .
  (amúgy nem tudom, mit mocskozssidózik ez nekem, hát se mocskos, se zsidó nem vagyok, mocskozssidó meg főleg nem… :))))))

  • Gavriel 2014. május 29. csütörtök - 08:17 #

   Akkor másképpen írom: Itt és sok helyen szégyellik a forrásaikat. Persze nem mindenütt.
   Színvonal: kinyit a csatorna fedél amire rá kell lépni nehogy elterjedjen..

 15. Eldrad 2014. május 29. csütörtök - 15:00 #

  Hahaha… akkor szegény kölök enyhén szólva házszámot tévesztett itt, :)
  .
  Na mindegy, megköszöntük szépen értékes gondolatait, de béka poraira, :)))

 16. George Harsanyi 2014. augusztus 7. csütörtök - 17:37 #

  Elég soká tartott amig a sok hozzászólásból néhányhoz különösen hozzászóljak.Azokhoz akik kátségbe vonják a zsidó népet mint nemzetet és érthetetlenül állnak szembe a vallás és a nemzetíség elszkíthatatlan kapcsolatával… a zsidó nép esetében. Az arab jelenléttel kapcsolatban rövíden Izráel történelmi földjén, egy jelentős pártatlan és kezdetben arab (szaudi arabiai)támogatással írodott könyvet ajánlanék. Ezt a könyvet amint kiderült, hogy nem egészen azt mondja amit az arab oldal próbált bizonyítani… minden áron próbálták megakadályozni a kiadásást. A könyv nem politikai és nem pro-cionista vagy egy zsidó személy által írodott. 1984 ben adták ki nagy viták közepette. A címe “From Time Immemorial” Joan Peters által. A címben írottakat az arabok használták magukra kihangsúlyozva, hogy ők örök ídők óta lakói ennek a földnek. A könyv írás elején Ms Peters ezt akarta bebizonyítani mert ezzel volt megbízva. Amint komolyan oknyomozóan kutatta teljesen más eredményre jutott.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: