Izrael ellenes uszítás belső erőkkel – külső finanszírozással

22 dec

Ezen írásom konkrétan az izraeli parlament (Kneszet) által tervezett törvénnyel – nevezetesen a Negevben élő beduin törzsek terjeszkedésével – kapcsolatos.

A téma nem újkeletű, viszont  a probléma napjainkra olyan méreteket öltött, hogy megoldása nem halasztható tovább.

Belügynek tekintve, mindaddig nem gondoltam, hogy erről külön blogbejegyzést kellene írnom, mígnem bele botlottam egy Izraelben alig megmelegedett új bevándorló lelkes írásába, melynek “lényege”, hogy attól érzi magát igazán izraelinek, hogy részt vett egy tüntetésen, amely Izrael állam ellenében a beduinok “jogainak” érvényesítése mellett zajlott.

Belegondolva, még ez sem elegendő ok a téma felelevenítésére, hiszen jól néznék ki, ha minden blogbejegyzésre egy másik bejegyzéssel reagálnék. Végül is egy-egy írás sokszor “énblog” jellegű, amely írójának személyes érzelmeit tükrözi.

Amiért most mégis megteszem, az nem más, mint hogy az ominózus írás a magát “Kék-fehér valóság”-nak nevező gyűjtőblogban (is) megjelent, amiből az érdeklődők – joggal – arra a következtetésre juthatnak, hogy EZ az izraeli valóság. Holott…

Kék-fehér valóság – mindennapok Izraelben  

A bejegyzés eredeti megjelenésének helye itt.

 

Röviden összefoglalva: Izrael különböző területein élnek beduin törzsek, de a legnagyobb kiterjedésű telepek  Beer-Shevától délre, a Beer-Sheva-Arad-Dimona háromszögben találhatók.

Arról természetesen szó sincs, hogy az itt lévő, engedéllyel épült bediun falvak lakosságát érintené a törvény, arról viszont igen, hogy az engedély nélkül épült telepek, melyek úgy a vizet, mint az elektromos áramot illegális úton szerzik be, felszámolásra kerüljenek. Ugyanakkor a terv részét képezi több illegális telep legalizálása!

a térképen naracssárgával jelölt beduin települések kerülnek legalizálásra, a feketével jelöltek illegális telepek, a kékkel jelzett rész mezőgazdasági terület

Azt hiszem, hogy úgy az általuk elkövetett gazdasági bűncselekmény, mint az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, építési engedély hiányában történt telepfejlesztés elegendő indok a közbelépésre. De van itt más is!

A természet szabad gyermekei egyszerűen hazudnak, amikor kikérik maguknak, hogy “ősi jussuk”-at, Izrael állam megnyírbálja. A beduinok által állítólag évszázadok óta lakott területről rövid úton kiderült, hogy a vitatott területről 35 évvel korábban készült légi felvételen nyoma sincs jelenlétüknek. Túl ezen, a Negevben jelenleg közel 200 ezer beduin él megközelítőleg 1 millió dunám ( egy dunám~1000 négyzetméter) területen.Ugyanakkor  Izrael lakosságának létszáma átlépte a nyolc milliót és a rendelkesésére álló, építkezésre felhasználható terület összesen 4 millió dunám.

Pillanatig sem vonom kétségbe, hogy autóbuszról nézve egy-egy beduin település elragadó látványt nyújt és azt is elismerem, hogy az “ősi juss” kifejezés minden szívet megdobogtat,  de lebbentsük fel a sátorponyvát, vagy kukkantsunk be a több emeletes, palotának beillő otthonokba és nézzünk a dolgok mélyére.

illegálisan épített vityilló

beduin város – Rahat

Túl, a már fent említetteken, a modern kor ezen természeti népei már nem vándorolnak. A legeltetés helyben – vagy megművelt zsidó telepekre hajtva az állatokat – történik, utóbbinak két kellemetlen mellékhatásával kísérve. Egyik ilyen, hogy az állat (kecske, birka, szamár, teve) nem tud igazán különbséget tenni a növényzet között, a másik, hogy gazdáik – látszatra az elterelést szorgalmazva – egyre mélyebben járnak bent a településen, ahol minden ilyen “látogatás” után megszaporodnak a betörések, a zsidó tulajdonban lévő állatállomány elhajtása…

Fentieken kívül még számos, a modern társadalmak által nehezen tolerálható, szokások élnek köreikben. Ezek közül kiemelésre érdemes a vérbosszú és a családon belüli erőszak, valamint a többnejűség, melyek olyan természetesek köreikben, mint másutt a fogmosás.

A többnejűség két, három sokszor négy feleséget is jelent, de mivel ezt az állam törvényei tiltják, nem ritka az a kirívó eset, hogy a sokadik feleség az első asszony személyi okmányaival megy szülni  és így áll elő az az orvosi szempontból is furcsa eset, hogy egy asszony, azonos évben kétszer, vagy háromszor is új csecsemőnek ad életet.

A családon belüli erőszak elvben a két nem között realizálódik, de a beduin közösségekben az első asszony haragjának a többiek ugyan úgy ki vannak téve, mint férjük ütlegeinek. Nagy ritkán fordul elő, hogy egy-egy beduin asszony kilép a nyilvánosság elé és szociális munkásnál keres segítséget.

Utoljára hagytam, bár az össztársadalomra gyakorolt hatása miatt az első helyen kellene szerepeltetni a járványügy veszélt, amely a félnomád életmód, a higiénia teljes hiányának a hozadéka.

[A poliomyelitis (fertőző gyermekbénulás)  vírusa szennyezett élelmiszer és víz útján, szájon át jut a szervezetbe és ott az idegrendszert károsítva, akár órák alatt is kialakulhat a részleges v. teljes bénulás.

Az utókor csak hálával tartozik Johans Edward Salk (1914-1955) és Albert Sabin  (1906-1993)orvosoknak, aki egymás kutatásait kiegészítve – Salk az elölt vírussal történő védőoltás (1952), míg Sabin a gyengitett vírus szájon át, cseppek formájában adandó vactina (1955) kifejlesztésével – gyakorlatilag az egész világon felszámolták a gyilkos kórt. Ahol nem sikerült teljesen, ott is radikális csökkenés mutatkozik a friss fertőzések számában. 

WHO (Egészségügyi Világszervezet) adatai szerint, míg 1988-ban közel 350 ezer friss betegséget regisztráltak, 2012-ben ezek száma összesen 223 volt. Világviszonylatban!!!

Ennek ellenére a WHO felhívja a figyelmet, hogy amíg egyetlen gyermek is fertőzött, addig az összes gyermek veszélnek van kitéve!

Miután a betegség járványos méretű előfordulását a kombinált oltás következtében a minimumra sikerült visszaszorítani, úgy tűnt, hogy csak egyes régiókban szükséges a szájon át – élő, de gyengített – immunizálás. Ezért, ahol a higiéniai feltételek adottak voltak – a Sabin cseppek adását beszüntették, többek között Izraelben is.

A klasszikus járványok lecsengése után 1989-ben és 2013 februárjában észlelték az izraeli egészségügyi hatóságok a vírus ismételt megjelenését. 1989-ben, a késői észlelés miatt komolyabb járvány alakult ki. Ezt elkerülendő, az idei észleléskor a teljes érintett  korosztály védelme megtörtént, ami anyagilag sem elhanyagolható.

A ferőzési forrás felkutatása során a szálak mindkét esetben a beduinok illegálisan birtokba vett telepeire vezettek.]

Az igazsághoz híven itt azt is meg kell jegyezni, hogy az immunizálás az izraeli szülők “alternatív” elképzeléseket favorizáló csoportja körében is ellenkezést váltott ki.

A hosszúra nyúlt,  de érzésem szerint a téma szempontjából szükséges, bevezető után nézzük, hogy kik , milyen szervezetek állnak a tüntetés hátterében? Ha ezt is górcső alá vesszük, mindjárt világosabb képet kapunk és meggyőződésem, hogy csak így mondható el: Tájékoztatásunk objektív volt.

A New Israel Fund (NIF), héberül הקרן החדשה לישראל (ha-keren  ha-hadasa l’Israel) egy amerikai bejegyzésű, de Izraelben működő  non-profit szervezet, mely 1979-ben alakult. Ideológiájának fő irányvonala a “demokratikus változások elérése Izraelben”,  “társadalmi igazságosság és egyenlőség minden izraeli számára”, a “társadalmi és gazdasági különbségek elítélése az izraeli társadalmon belül, különös tekintettel zsidók és arabok viszonylatában”.

A hangzatos ideológia mögött azonban Izraelnek a külvilág szemében történő teljes lejáratása rejlik, amihez az izraeli média egy része és egyéb, szélsőbaloldali, már-már anarchista szervezetek nyújtanak segédkezet, de nem hiányzik a sorból a “Rabbik az Emberi Jogokért” elnevezésű csoportosulás sem.

Hogyan működik mindez?

A Ynet-en, ami a második legolvasottabb internetes újságunk, napokig olyan cikkek jelennek, meg, olyan aktivistákkal készítenek interjút, mely az emberek érzelmeit veszi célba. Mindezt hangzatos szlogenek tarkítják, mint pl. “Ha ezt a törvényt a Kneszet elfogadja, az egyet jelent a harmadik intifádával”, vagy “a kormány egy nagy nép elleni bűncselekményt hajt végre”, vagy  “a törvény rasszista és antidemokratikus”! …

A szervezők a Facebook-ot is igénybe veszik, hogy minél szélesebb körben terjesszék hamis nézeteiket. Megtalálható közöttük a “B’tselem”,  a “Békét most” és egyéb újsütetű csoportosulások is, de mindegyik mögött valamilyen formában a NIF áll.

Legfrisebb szerveződésük az “Ifjúság a Negevért”, melyet néhány hónappal ezetlőtt hoztak létre, ők kifejezetten a nacionalista, szélsőséges  palesztin identitás támogatói.

Az összes résztvevőre jellemző, hogy támogatnak minden Izrael ellenes megmozdulást. Ők azok, akik részt vesznek a palesztinok Nakba felvonulásain, ők azok, akik video felvevővel látják el a palesztinokat és arra biztatják, hogy minden rendőri-katonai intézkedést vegyenek filmre. Mindezt úgy, hogy közben csak a vak (meg aki nem akarja) nem látja, hogy kifejezetten provokálnak.

Ezek a szervezetek Izraelt folyamatosan rasszista, apartheid államnak állítják be és úgy az ENSZ-ben, mint az EU-ban  nemzetközi beavatkozást sürgetnek a Negev vitában.

Az illegális telepek felszámolása kapcsán “etnikai tisztogatásról”, a “beduinok jogainak megsértéséről” szónokolnak!…

“nagyszámú” tüntető, a felirat szerint ‘Izrael és a Nemzeti Földalap lopja a földünket!’

 

A New Izrael Fund bevétele különböző nyugati országoktól származik, (arról nincs tudomásom, hogy  izraeli szervezet anyagilag támogatná őket, hacsak tagdíj formájában nem) legaktívabb adományozójuk, Norvégia, Svájc, Hollandia…

A NIF 2012-ben 104.110$ támogatásban részesítette a “Rabbik az Emberi Jogokért” szervezetet, ugyanebben a évben az “Együttélési Fórum”-nak  45.532$ támogatást biztosítottak, akik a svájci külügyminisztériumtól további 109.279$ bevételre tettek szert.

Az “ADALA” = Arab Kisebbségi Jogok Központja Izraelben a NIF-től 356.991$-t, míg különböző külföldi állami szervezetektől 1.948.549 $-t kapott.

A szervezetnek és a hozzá kapcsolódó különféle csoportosulásoknak már az ideológiája is sántít. Mondom ezt azért, mert Izrael számos hibája ellenére, a térség egyetlen demokráciája, ahol vallásra, nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül mindenki választó és egyben választható is. A köztünk élő arabok semmilyen tekintetben nem szenvednek hátrányt, ennek élő bizonyítéka, azok az arab parlamenti képviselők, akik diplomájukat izraeli egyetemen szerezték és annak ellenére, hogy számos Izrael ellenes megmozdulás szervezői, vagy résztvevői, a mai napig a képviselők soraiban találhatók.

Úgy gondolom, hogy a tájékoztatás így egész és így ténylegesen megfelel az izraeli valóságnak!

2103. december 22.

Képek forrása: Google

67 hozzászólás to “Izrael ellenes uszítás belső erőkkel – külső finanszírozással”

 1. Jimbo 2013. december 22. vasárnap - 16:52 #

  Azért megy a fesztivál, mert nem építkezhetnek oda ahova akarnak? Más országokban talán nincs a vidék- vagy településfejlesztés szabályozva? Mi lenne ha én kimennék a cimboráimmal Franciországba, vagy akárhová az EU-ban, és odaépítenénk egy kisvárost a zöld mezőbe? Hagynák? És ha elbontanák, az ENSZ meghallgatná a siránkozásunkat? Egyáltalán lenne valaki aki nekünk ad igazat? Ja, nem adna. Mert velünk szemben-a hipotézisemben- nem Izrael állna, és én nem vagyok arab….

  • leharisrael 2013. december 22. vasárnap - 19:01 #

   Nem az a baj, hogy tüntetnek, az belefér a demokráciába. A baj az, hogy ifjú titánok úgy vesznek részt a rendezvényen, hogy fogalmuk sincs, miről van szól. Nem is lehet, mert egy év itt tartózkodás alatt nem a “beduin kérdés” a legfőbb gondja az embernek – ezt tapasztalatból mondom. Ha mégis tudja, hogy miről szól a mese és annak ellenére tüntet, akkor még szomorúbb a helyzet.

   • Gavriel 2013. december 22. vasárnap - 20:57 #

    ‘Mindezt úgy, hogy közben csak a vak (meg aki nem akarja) nem látja, hogy kifejezetten provokálnak.”

    Ezt megerősíthetem egy konkrét esetet ismerve ahol csak második nekifutásra sikerült összecsapást provokálniuk.

   • leharisrael 2013. december 23. hétfő - 06:57 #

    Igen, Gavriel! Ez volt akkor is, amikor egyszerhasználatos fényképezőgépeket, videó felvevőket osztottak a palesztinok között, hogy vegyék fel a határrendőrök “brutalitását”, miközben anya és gyereke nekimegy a fegyveres testület tagjának… És ez csak egy kiragadott példa.

 2. Éva Benay 2013. december 22. vasárnap - 20:42 #

  Persze, azért vannak problémák a két nép együtt élése kapcsán, de nem a mondva csinált beduin ügy. Igen Jimbonak igaza van, az amiért, most tüntettek, az a világ minden táján bűncselekménynek számítana, de csak Izraelt ítélik el azért, ha fellép ez ellen a bűncselekmény ellen!
  Attól, pedig, még senki nem vált izraelivé, hogy elment egy tüntetésre! Előbb tájékozódni kellene, megismerni, a tényleges helyzetet, és az után eldönteni, hogy mi az ami mellett leteszem a voksomat!

 3. Eldrad 2013. december 22. vasárnap - 21:34 #

  Én ezek miatt az agyalágyult nyikhajok miatt nem aggódék. Új- Izraelben mindig is voltak szélsőbalos- anarchista féleszűek, akik valamiért az őket eltartó országot tekintették ellenségnek az igazi, nyílt ellenséggel szemben.
  .
  Ez a mostani idétlenkedés se veszélyesebb semminél, ami eddig is volt.
  .
  Egyébként, pár hete meglepve olvastam egy, ezzel a beduin- témával foglalkozó cikket az Yneten, és az Arutz Sheván. Nem tudtam akkor semmit ennek a hátteréről, de – higgye el mindenki – első gondolatom az volt, hogy az emiatti műbalhé már megint valami szélsőbalos- anarchista- iszlámnáci elmerottyanás.
  .
  Kicsit sem meglepő, hogy így is van.

  • leharisrael 2013. december 23. hétfő - 07:00 #

   Ahogy a bevezetőben írtam, eredetileg nem tekintettem olyan témának, amiről feltétlenül szót kellene ejtenem.. Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a bloggerina írása “Kék-fehér valóságként” jelent meg. :(

 4. Tóth Elek 2013. december 23. hétfő - 13:40 #

  Miért kell a kígyót a keblünkön melengetni? A demokrácia azonos lenne a hülyeséggel?
  A “nagy forradalmárt” katapultálni kell, oda ahonnan jött! Esetleg valamelyik arab országba. Ott is tüntethet….

  • leharisrael 2013. december 23. hétfő - 19:40 #

   Röviden arról van szó, hogy jelenleg van Izraelben egy viszonylag ki létszámú – mert a magyar alija soha nem volt tömeges – csoport, akik elmenekültek a magyarországi córesz elől, de többségének nem hogy az országról, még a zsidóságról sincs fogalma. Nekik/róluk szól az “Identitás és alija” c. írásom. De ezen is inkább megsértődtek,m int elgondolkodtak volna. Ennek tetejébe még hozták magukkal a jó magyar mentalitást és “eldöntötték”, hogy majd ők megreformálják, felépítik az izraeli demokráciát és majd ők (az ENSZ és az EU mellett) megvédik a “szerencsétlen” “elnyomott” palesztinokat és beduinokat. Teszik ezt minden tudás nélkül. De tehetik, mert az első puskalövés már ismét Magyarországon találja őket, anyuka szárnyai alatt. Mi, akik vállaltuk itt a katonaságot, akiknek családjában vannak áldozatai a terrornak, majd megvédjük az országot is, magunkat is, hogy amikor Mo-ról ismét pucolni kell, készen várja őket a meleg fészek.
   Jelen bejegyzésemben említett “forradalmár”, amennyiben csak saját blogjában jelenteti meg az írását, a büdös életben nem akadok a nyomára. De egy olyan gyűjtőblogban is megjelent, amelyik úgy hírdeti magát, hogy minél több valós információ jelenjen meg Izraelről.
   Márpedig a bloggerina bejegyzése minden, csak nem valós információ. Ha ez valakinek nem tetszik, tegyen róla, hogy véleményem megváltozzon.

   • Gavriel 2013. december 25. szerda - 11:53 #

    ” csoport, akik elmenekültek a magyarországi córesz elől, de többségének nem hogy az országról, még a zsidóságról sincs fogalma.”

    Ezt saját tapasztalatomból is megerősíthetem.

    “Jelen bejegyzésemben említett “forradalmár”, amennyiben csak saját blogjában jelenteti meg az írását, a büdös életben nem akadok a nyomára. De egy olyan gyűjtőblogban is megjelent, amelyik úgy hírdeti magát, hogy minél több valós információ jelenjen meg Izraelről.”

    Nem tudom hol ír pedig érdekelne mert volna hozzá egykét keresetlen szavam. Volt már itt egy ilyen aki néhány hét után már tudta a tutit és szerinte megismerte az itteni viszonyokat. Egy év után visszament.

   • leharisrael 2013. december 25. szerda - 12:00 #

    Gavriel!

    https://www.facebook.com/izraelblog?fref=ts, ezen belül a “maceszblog” szerzőjéről van szó. http://macesz.blogspot.co.il/2013/12/tuntetni-voltam.html

 5. Eldrad 2013. december 24. kedd - 10:05 #

  Lehar, nem lenne érdemes valamelyik nagy forgalmú, hazafias izraeli fórumra belinkelni ennek a félkegyelmű nyikhajnak a hülyeségeit? Héber fordítással kiegészítve? Vagy annyit tényleg nem ér a dolog?

  • leharisrael 2013. december 24. kedd - 10:32 #

   Ennyit nem ér az egész, mert ma már az adóhivatal pontosan tudja, hogy kik, honnan, mennyivel támogatják az itteni szervezeteket és az adó kivetésénél ezt is figyelembe veszik.
   Az pedig,hogy valaki tüntet, belefér a demokráciába mindaddig, amíg ez békés keretek között folyik.
   Személy szerint nekem tanulságos volt az eset és igazolva látom, miért nem kerestem eddig sem a magyarok társaságát. Tisztelet a kivételnek, mert van a viszonylag friss alijából – nálam is kommentelő – olyan is, aki szintén megbotránkozik a tudatlansággal párosult magabiztosságon.
   Egyébként a FB oldalukon kialakult vitának az eredménye az lett, hogy mindazok, akik nemtetszésüknek adtak hangot, az Orbán kormány hívei és Magyarországon is minden bizonnyal a jobboldalt támogatták. Ezen felül a bloggerina és az én bejegyzésem között párhuzamot vonva, arra a következtetésre jutottak a kommentelők, hogy mindketten elmondtuk a véleményünket, csak éppen nekem nem tetszett a lendületes fiatal hozzáállása, mivel én az idősebb “magyar mentalitású” (L. Orbán kormányra utalást) izraelieket képviselem, meg amúgy is…
   Részemről lezártam a vitát, de a tapasztalatokat raktároztam és ha szükséges, előveszem.

 6. Chiyori (@chiyori123) 2013. december 24. kedd - 21:56 #

  Kedves lehar, de ki terjeszti az arabokon kívül, hogy rezervátumba akarják zárni a beduinokat? Azt sem értem, mért nem építkeznek legálisan. Illegálisan biztosan olcsóbb.
  A Közel-Kelet egy egészen más világ. Szeretném egyszer a saját szememmel látni Izraelt, hogy képet alkothassak magamnak róla. Meg kíváncsi vagyok a Siratófalra is.

  • leharisrael 2013. december 25. szerda - 10:42 #

   Ez egy bonyolult kérdés, ahhoz, hogy a kívülálló megértse, az izraeli belpolitikát is ismernie kellene. Olyasmire gondolok, hogy Netanjahu “országlása” alatt robbant ki elég sok korrupciós botrány, nemrég hozott törvényt a Kneszet a választási küszöb felemeléséről, úgyhogy a jövőben elég sok parlamenti képviselő (hacsak az azonos ideológiájú kis pártok nem egyesülnek) kihull a rostán…
   Az EU keze is rendesen benne van a negatív propaganda terjesztésében, ha nem mással, azzal, hogy pl. ebben a hónapban is 10 millió dollár feletti segélyt utalt át a Palesztin Hatóságnak a közalkalmazottak és a nyugdíjak kifizetésére. A szabadult terroristák és a még fogvatartottak családtagjai is ebből a keretből kapják jól megérdemelt támogatásukat, ami egyet jelent azzal, hogy nem csak saját maguk, de a külvilág is hős szabadságharcosnak tekinti a terroristákat – tehát egyetért velük.
   A beduinokkal kapcsolatban is az a helyzet, hogy minimum a felét elhallgatják az igazságnak, például arról sem esik szó, hogy a felszámolandó illegális telepeken élők kártérítésben részesülnek…
   Egyébként nem csak az arabok terjesztik a beduinok “rezervátumba” zárásáról szóló álhíreket, de az izraeli szélsőbal pártok is. Ja, akik a beduinok esetében természetesnek tartják az engedély nélküli építkezést, azok naponta keringenek helikopterekkel az u.n. telepes részeken és fotózzák az esetleges engedély nélküli építkezést és amennyiben találnak, 24 órán belül elérik annak lebontását!!!

   • Chiyori (@chiyori123) 2013. december 25. szerda - 14:49 #

    Hú, köszi a választ. Elég komplikált a helyzet. Azt szeretem benned, hogy mindig válaszolsz a kérdéseinkre. :)

   • leharisrael 2013. december 25. szerda - 15:25 #

    Az a blogger, aki nem válaszol a feltett kérdésekre, ne vezessen blogot! :) Az írjon a saját emlékkönyvébe!!!

 7. Eldrad 2013. december 25. szerda - 08:59 #

  Jaj, ne… ma dél körül már tol egy filmet az Al Jazeera a beduinokról, az “ősi földjeikről”, meg az ezen lévő illegálist telepeket felszámoló gonosz izraeli hadseregről… mégiscsak sikeres a bajkeverés? Na és hol az izraeli állami ellenpropaganda? Sehol, mint mindig.

  • leharisrael 2013. december 25. szerda - 10:26 #

   Várható volt! Az izraeli propaganda, mint már annyiszor említettem hazai fórumon is, mélyen az ásóvéka feneke alatt. :(

 8. "tisztelthölgyeimésuraim" 2013. december 25. szerda - 12:55 #

  Engem csak az bánt a témával kapcsolatban, hogy eddig abban atudatban éltem, hogy a beduinok barátjai a zsidó népnek, most meg ez a hír…

  • leharisrael 2013. december 25. szerda - 13:12 #

   A beduinokkal általában nincs is semmi baj. (Sajnálatos, hogy a tegnap Gázából, mesterlövész által halálosan megsebesített, a hadsereg alkalmazásában álló polgári személy is beduin volt.)
   Itt az illegális tevékenységről van szó!

  • "tisztelthölgyeimésuraim" 2013. december 25. szerda - 13:57 #

   Már régen akartam reagálni a Magyarországon oly népszerű “On the spot” című dokumentum sorozatra, melynek a két műsorvezetője “sématikus” pónemjét csak a legnaivabb nem fedezi föl. Szóval Eszter és András – már ki is tüntették őket – annyira “objektívnak” akar látszani, hogy még a legvadabb terroristákat is megszólaltatják, csak lássa meg a világ, hogy ők nem olyan elfogultak…
   Pár éve például részt vettek Izrael egyik gázai határátkelőjénél egy arab tüntetésen az izraeli oldalon. Addig, addig provokálták a katonákat a tüntetők, mígnem azok a megátalkodott határőrök könygáz gránátokkat lőttek közéjük és így menekülőre kellett fogniuk… Ámde lehet e egy ilyen jelenetnél hálásabb téma, mint mikor a riporter is – éppen egy tüntető arabot interjuvolva – a könnyivel küszködik, köhög és prüszköl… Az amúgy tájékozatlan nézőben azonnal fölébred a sajnálat és szolidaritás szelleme.
   Meg amikor, szintén Izraelben olyan zsidókat szólaltattak meg, akik magának Izrael államnak létét ha nem is kétségbe vonják, de az “palesztinok” elnyomásáról fecsegnek összevissza, elfelejtve a nem is oly régi öngyilkos bombamerényleteket és rakéta támadásokat a.f a l . létét vitatják.
   Egyszóval, az ilyen mindenkinek megfelelni akaró kitüntettekre a zsidó államnak jobban oda kellene figyelnie. Sokat ártanak.

   • "tisztelthölgyeimésuraim" 2013. december 25. szerda - 14:03 #

    Az említett sorozat tudtommal a Spektrum tévé “gondozásában” készül és tekinthető meg…

   • leharisrael 2013. december 25. szerda - 14:20 #

    Estefelé lesz időm utánanézni. Ha megtalálom, még jelentkezem.:)

   • leharisrael 2013. december 25. szerda - 14:06 #

    Hogy őszinte legyek, több évtizede nem láttam magyar TV adást, így csak az interneten beszerzett információim vannak. Az általad említettet sem ismerem, de mint mondottam volt Eldrad-nak, az izraeli propaganda az ásóbéka feneke alatt! Már többször szóvá tettem – eredménytelenül. Amint lesz egy kis időm, a legmagasabb fórumot fogom bombázni ezzel a témával.

 9. Eldrad 2013. december 25. szerda - 19:23 #

  Jáááj… azt a műsort én is láttam a Spektrum TV- n. Így volt. Elmentek ezek mindenkihez, akiktől – csakis objektíven – elég hülyeséget hallhattak Izraelről. A könnygázos jelenet meg a következőképpen nézett ki (zárójelben kiegészítve az én megjegyzéseimmel itt):
  .
  Megy egy (alighanem beállított) banda, kb. 50 fő. Mennek a drótkerítéshez, az a határ. Elkezdenek ordítozni, dobálni, egyre fenyegetőbben közelednek a kerítés felé. A két hülye ott megy velük, érezhetően marhára fel vannak dobva: igazi balhé, és mingyá’ jön a könnygáz! De jó!
  .
  (egy kérdés sem hangzott el a sokaság felé, hogy mi az anyjuk kínjának dobálják kövekkel a túloldalon álló katonákat)
  .
  Mikor odaérnének a kerítéshez, pár izraeli katona unottan, mintegy mindennapos tevékenységként, belelő a sok hülye közé pár gázgránátot. De nem pásztázó lövéssel, hanem magasan ívelt röppályásat, nehogy embert találjon el. Jaaajjj, hah, mooost jön a kööönyyygáááz – hallani a műmeglepett magyar csaj hangját (mi a lófüttyöt gondoltál, mi lesz, te majom?).
  .
  Szétszalad a csőcselék hányni, szemet törölni, fetrengeni. A katonák láthatóan továbbra is unottan beszélgetnek, nézik a műcirkuszt, aztán elmennek valahová, egy- kettő marad csak mászkálni ott. Tisztán látszik, hogy ez bizony napirenden lévő, mindennapos, külföldi sajtósoknak szóló műbalhé volt (a Pallywoodon tucatnyi ilyen volt korábban, lehet, most is megvannak, de ott többször ENSZ segédlettel, és egyik esetben halottak is voltak).
  .
  A két hülye meg elmegy, és csatlakozik egy esti palesztin házassági bulihoz, ahol lehet látni, milyen jó fejek valójában ezek a palesztinok.
  .
  És a nézőnek, aki nem tudta, mit lát, mit gondoltok, mi jött le ebből?
  .
  Igen, pontosan az.

  • leharisrael 2013. december 25. szerda - 19:32 #

   Most jót nevettem! Végre! Ez a mai napon rám is fért! :)

   • Balogh András 2013. december 28. szombat - 02:16 #

    Tisztelt Lehár!

    Az egyik kommentelő következő mondata miatt szólok hozzá az íráshoz:
    A komment egy tüntetésről szól, amely után
    “A két hülye meg elmegy, és csatlakozik egy esti palesztin házassági bulihoz, ahol lehet látni, milyen jó fejek valójában ezek a palesztinok.”
    Ez a mondat lehet hogy nagyon vicces, de egész egyszerűen nem igaz. Az On the Spot három filmet készített Izraelről (Izrael, Gáza, Telepesek) A tüntetés az Izrael részben volt és a filmesek a tüntetés után a tüntetésen résztvevő zsidó fiatalokkal mentek el bulizni. (A palesztin házassági buli a Gázáról szóló részben volt,)

    Az írás tartalmi részével kapcsolatban egyetértünk, hogy az izraeli propaganda egyszerüen tragikus,
    Magyarországon, magyar nyelven néhány blogon kívül gyakorlatilag lehetetlen objektív információkat szerezni Izraelről.
    A TV-ben az elmúlt néhány évben az On the spot filmjein kívül csak egyetlen dokumentumfilmre emlékszem, ami a HBO-n ment. (egy arab kisfiú Izraeli gyógykezeléséről szólt).

    A többi kommentelővel szemben nekem tetszettek az On the Spot filmjei, amelyek minden bizonnyal nem voltak tökéletesek, de érthetetlen számomra a hozzászólók ennyire negatív véleménye,
    A kommentek elolvasása után újra megnéztem az Izrael részt, amelyben – mások mellett – a következő emberek emberek mondtak “hülyeségeket” Izraelről: Gilad Shalit apja, Ilana Dayan, Danny Dayan, Ludmilla Ulickaja.
    Érdekel, hogy Önök miért gondolják, hogy ezek az emberek hülyeségeket beszélnek.
    A filmben megszólaltak a “Megtörni a csendet”, illetve a “Béke Harcosai” szervezetek aktivistái.
    Eddig nem tudtam ezekről a szervezetekről, érdekelne mi róluk az Ön véleménye.

    Üdvözlettel
    Balogh András

   • leharisrael 2013. december 28. szombat - 18:39 #

    Tisztelt Balogh András!

    A filmet nem láttam, így ahhoz hozzászólni nem tudok.

    A magam részéről nem tartom a hozzászólók véleményét túlzottan negatívnak, sőt, számomra ezek a kommentek pont azt bizonyítják, hogy aki nem csak a magyar nyelvű hírportálokról tájékozódik, az nagyon jól látja az izraeli valóságot.

    Ami Noám Shalitot, Ilana Dayant és Danny Dayant illeti, ők nem számítanak hiteles mércének Izraelben.

    Ami az Ön által említett két szervezetet illeti, talán elég, ha annyit mondok, hogy mindkettő pro-palesztin szervezet, melynek tagjai mindent kizárólag palesztin szemszögből néznek, akár Izrael rovására is. Tevékenységük fenntartásához az anyagi támogatást is külföldről, elsősorban Európából kapják.

  • Jimbo 2013. december 25. szerda - 20:37 #

   Elég szánalmas, hogy még most is megy ez a műsor…
   Ennek a pallywood biznisznek vége lehetne már. Sok hülye meg készpénznek veszi ezeket a kamu-sztorikat. Már a hírhedt Al-Durrah sztoriról is kiderült, hogy kamu. Persze ez sokakat nem zavar.
   Majd, ha ugyan ez megy Európában, akkor is ilyen lelkesen fognak kamu riportokat filmezni?

   • leharisrael 2013. december 25. szerda - 20:41 #

    Pont ma mondtam valahol a szíriai keresztényüldözéssel kapcsolatban, hogy aki szemellenzővel jár és nem veszi észre, hogy a muzulmánok ellensége nem kizárólag a zsidó, az meg fog lepődni, amikor Európában is hasonló helyzettel találkozik. :(

 10. Eldrad 2013. december 26. csütörtök - 10:52 #

  “..Már a hírhedt Al-Durrah sztoriról is kiderült, hogy kamu…”
  .
  – Az is, meg majdnem mind. Palesztin kamutemetések (nem mintha nem lenne egyébként elég igazi is, de azok valamiért nem elég propagandaszerűek nekik). Felvétel után nem sokkal felugró és elszaladó “halott gyerekek” (pedig igazi halott gyerekek is vannak, főleg, mikor két rivális palesztin banda egymásnak megy, és nem nézik, kit lőnek halomra).
  .
  De a legsúlyosabb, amire emlékszek, az a “gázai tengerparti mészárlás” volt. Az azért volt a legsúlyosabb, mert annak maga az ENSZ csinált hatalmas műbalhét. Egy kevésbé szakavatott szem is azonnal láthatta, hogy ott nem harcjárműre telepített, közvetlen irányzású fegyverrel lőtték halomra a “strandoló” (mit csináló, strandoló, Gázában???) családot, hanem valami telepített robbanóanyag szaggatta szét őket. Egy szakavatott szem pedig azonnal láthatta, hogy konkrétan valamilyen gyalogsági akna végzett velük. Olyat meg – Gáza partjainál – kizárólag a különféle palesztin bandák telepítenek össze- vissza, majd elfelejtik, így sajátjaik alatt robbannak – mivel, akiknek szánták, az izraeli erők nem arról mennek be Gázába, ha szükséges.
  .
  Na, és akkor ment az ENSZ műcirkusz, hogy
  1. változat: gonosz izraeli járőrhajó nyitott tüzet a “strandoló családra”. Cáfolat egyből: hol vannak az erre utaló tipikus becsapódások nyomai, nem beszélve arról, hogy a holttesteken semmiféle lőtt sérülés nem volt, sem nagy kaliberű csöves, nem robbanólövedéket tüzelő sorozatlövő fegyver által ütött sérülés.
  2. változat (mintha az első el se hangzott volna), az enszes “vizsgálóbizottság” főidiótájának bősz bólogatása közepette: izraeli naszád ÁGYÚVAL nyitott tüzet a családra. Cáfolat egyből: hol vannak a még tipikusabb, ágyúlövedék becsapódására utaló kráterek? A holttesteken lévő sérülések továbbra is valamiféle repeszek miatti halál jeleit mutatták. Ami lehetett volna ágyúlövedéktől is, de a kráterek sehol sem voltak akkor sem.
  .
  3. változat: márpedig a “strandoló családdal” izraeli hadihajó végzett, és kész.
  .
  Az összes, JÓ LÁTHATÓ nyom mind kis hatóerejű gyalogsági aknára utalt, de nem baj, az izraeli ágyú volt, vagy bomba, vagy gépágyú, vagy tökömtudja, mi.
  .
  Na. És az izraeli kormány NEM csinált hangos feltáró- cáfoló kampányt, hanem a Second Draft tette ezt meg, ami nem rossz, de mégsem, egy hangos kormánycáfolat. A világ pedig továbbra is azt a hülyeséget nyeli, hogy márpedig azokkal biz’ izraeli hajóágyúk, vagy légierő, vagy bombák, vagy akármik végeztek. Lényeg, hogy izraeliek.
  .
  Egyébként az al durrah történetet sem cáfolta hangosan az izraeli kormány, hanem ezt is a sajtósok tették meg. Hatása a világ “közvéleményére” nézve: nulla.
  .
  Érthetetlen, és bosszantó a mindenkori izraeli államhatalom tökéletes passzivitása az összes ilyen, könnyen cáfolható ügyben.

  • leharisrael 2013. december 26. csütörtök - 10:58 #

   Most gyűjtöm ám az észrevételeiteket, mert igaz, hogy én ezekkel tisztában vagyok, de szándékomban áll a lehető legmagasabb fórummal felvenni a pocsék propagandánkkal kapcsolatban a kapcsolatot. A saját mondandómat nagyon jól alátámasztja, hogy ez nem csak nekem szúr szemet.

  • Hiryu2.0 2014. január 3. péntek - 11:35 #

   kérés: tudnál adni pár linket a fenti “hadihajós” esetre?
   lemilen megérne nekem egy bejegyzést, már gyűjtöttem pár hasonlót az Ensz hülyeségeiről.

 11. Eldrad 2013. december 26. csütörtök - 12:14 #

  Lehar:
  .
  “…Most gyűjtöm ám az észrevételeiteket..”
  .
  – Annyira azért ne erőlködj, mivel ezek már rég csokorba vannak gyűjtve. Küldd el nekik a Second Draft és a Frontpage elérhetőségeit, Pamela Geller és Fjordman különféle írásait, és Bat Yeortól valami illetékes anyagot.
  .
  Mintha a hivatalos szervek meg nem tudnának minderről… érthetetlen ez az egész.
  .
  :(((((((

  • leharisrael 2013. december 26. csütörtök - 12:57 #

   Eldrad! Világos, látja ezt minden normális ember. Én azt hiszem, hogy nálunk a propaganda osztály élére még soha nem sikerült a megfelelő embert ültetni. Na, ez az, amire fel akarom hívni a figyelmet. :)))

 12. Eldrad 2013. december 26. csütörtök - 13:32 #

  “…nálunk a propaganda osztály élére még soha nem sikerült a megfelelő embert ültetni…”
  .
  – Na OK, de 65 éve egyszer sem? Ebben biztos, hogy csakis s zsidók keze lehet, :))))

  • leharisrael 2013. december 26. csütörtök - 15:15 #

   He-he-he! Igen, azt hiszem egyszer sem. :(
   De ebben benne lehet az is, hogy nem siránkozunk. Csakhogy ez, ilyen hazugságokkal fűszerezett ellen-propaganda esetén nem nyerő. :(

   • Jimbo 2013. december 29. vasárnap - 02:52 #

    Lehet, hogy a másik oldal propagandistáinak egyikét kéne megszerezni. Ha ilyen alávaló hazugságokban részt vesz, akkor csak egy dolog motiválja…Akkor már inkább dolgozzon nekünk. A mi alapanyagunk legalább igaz. Abból ő is könnyebben dolgozna.Talán szélesebb kör hallana így Ashdodról meg Sderotról, vagy hasonló történetekről….

   • leharisrael 2013. december 29. vasárnap - 07:30 #

    Ez a 22-es csapdája! És máris visszakanyarodtunk az izraeli propaganda siralmas helyzetéhez. :(

 13. izraeli 2013. december 29. vasárnap - 19:03 #

  Lehar,regen irtam nektek, ugy latszik, nagyon merges kell
  hogy legyek a rengeteg hazugsag miatt, kulonosen az ilyen “humanistak”
  reszerol, akiknek “mindenrol van velemenyuk”- meg mielott
  ismernek az orszagot.
  Nem emlekszem, kuldtem e filmet “Pallywood”rol- ahol
  az Izrael ellenes propaganda egy-nagyon hatasos- reszet “fozik”.
  Sajnalom, hogy angolul van- ti talan talaltok hozza magyar forditast.

  • leharisrael 2013. december 29. vasárnap - 19:26 #

   Izraeli! Az olvasóim 99%-ának nem okoz nehézséget az angol nyelv, de a videó nyelvtudás nélkül is pontos képet ad a történésről. Aki akarja, az érti, a “nagyonhumanisták”-nak meg hiába mondod, ők nem is akarják. :(

 14. Eldrad 2013. december 30. hétfő - 01:06 #

  Ez off, de nézd csak meg, új hír:
  .
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4470907,00.html
  .
  Miért pont most, és egyáltalán, miért annektálják? Ha eddig nem tették, sőt, nem is hallottam korábban, hogy bármikor ez hivatalos program lenne. Nem mintha nem tennék jól, de marad a kérdés.

  • leharisrael 2013. december 30. hétfő - 07:33 #

   Dehogy off., itt minden-mindennel összefügg.

   Egyelőre a tárgyalások részének kell tekinteni. Egy ideje a levegőben lóg ez a lehetőség és azt hiszem, hogy egyfajta üzenetnek szánták Abbasznak, hogy szedje már össze magát… Kerry holnap érkezik ismét a térségbe és hiába búcsúzott eddig minden alkalommal úgy, hogy már csak egy “paraszthajszál” a megegyezésig, valójában az eddigi tárgyalásoknak semmi eredménye nem volt.

 15. "tisztelthölgyeimésuraim" 2013. december 31. kedd - 17:17 #

  Nem tudom, de úgy érzem, hogy nem helyes, hogy izraeliek is palesztinoknak nevezik az arabokat. Nem tudom, hogy van e nekik sajátos, a többi arab országtól Marokkótól Kuvaitig jelentősen(!) eltérő kultúrájuk illetve hagyományuk. Mert ha volna, akkor jogos lenne a külön nemzetként való meghatározás. Azért nem értek egyet ezzel a szóhasználattal, mert ezt arafaték a hatvanas években azért találták ki, hogy külön nemzetnek gondolják őket, s így hazájukból kitaszított páriákként nézzenek rájuk és sajnálják őket. Ennek viszont nagy nemzetközi jelentősége van.

  • leharisrael 2013. december 31. kedd - 17:24 #

   Tökéletesen egyetértünk. A magam részéről, mindig idézőjelbe teszem a palesztin szót, különösen, ha a néppel társítom és ezért használom szívesebben a palesztinai arab kifejezést.
   Az izraeli szóhasználatban “palesztin” az az arab, aki a Palesztin Hatóság területén él, a többi pedig izraeli arab.

 16. Eldrad 2014. január 1. szerda - 11:37 #

  Éntőlem meg aztán nevezhetik magukat palesztinnak, vagy bárminek. Miért ne lehetne “palesztin nép”, még akkor is, ha ilyen nép korábban soha nem létezett?
  A politológia tudománya nagyon jól körülírja, milyen objektív feltételei vannak egy nemzettudat, és/ vagy nép létrejöttének, fennmaradásának. És abban nincs benne, hogy már régóta létezniük kellene (az önálló, karakteres kultura megléte viszont már benne van).
  .
  Nem ezzel van a baj, hogy ők palesztinnak nevezik magukat. Ott van Palesztina, ami ugye, egy 2000 éves földrajzi (NEM POLITIKAI I!!!) elnevezés. Földrajzi elnevezés alapján pedig elnevezheti magát egy nép is. Nem ez a gond.
  .
  Hanem hogy a palesztin nemzettudatnak ehhez semmi köze; az megrekedt a bődületes, gyilkos marhaságok, és a náci ideológia harsogásánál, valamint, hogy egy másik nép – Izrael népe – kiirtása az egyetlen közös céljuk. A “palesztin hagyomány és kultura” ennél többet még nem tudott önállóan felmutatni, bár, ez sem önálló, ha elgondoljuk, mert a XX. század elejének iszlámnáciai már akkor is ilyenekről ábrándoztak, amikor új- Izrael még sehol nem volt.
  .
  Persze nem mindegyik palesztin ilyen, de a többség sajnos ilyen. Ilyennek neveli őket saját népvezéri bandájuk, sajtójuk, vallási vezéreik, stb. Ha arafat nem őrjöng a hetvenes években, hanem van egy valóban egységes, nemzetalkotásra készen álló palesztin értelmiségi és népréteg, már régen saját államuk lehetne a West Bank területén. Mindenféle izraeli katonai és civil igazgatás nélkül.
  .
  Így meg, többségükben nemzettudat nélkül lődörögnek egész nap, nézik szennytévéjük gyilkos propagandáját, és ábrándoznak mások kiirtásáról.

  • leharisrael 2014. január 1. szerda - 12:03 #

   Eldrad! Neked a legmesszebbmenőkig igazad van. Amiért én mégsem nevezem őket palesztin népnek (és itt a népen a hangsúly), mert ilyen meggondolás alapján azt a zsidót (és ezekből még van jónéhány család Jeruzsálemben és talán Tzfaton) is palesztinnak kellene neveznem, aki soha a történelem folyamán nem hagyta el a Szentföldet, vagyis Palesztinát.
   Ha azt mondja magára, hogy palesztinai arab, akkor a fent említett zsidó palesztinai zsidó…

   Természetesen ennek tényleg semmi jelentősége, a lényeget leírtad. :)

 17. Eldrad 2014. január 1. szerda - 13:00 #

  “..ilyen meggondolás alapján azt a zsidót (és ezekből még van jónéhány család Jeruzsálemben és talán Tzfaton) is palesztinnak kellene neveznem…”
  .
  – Lehet, de én arra referáltam, hogy egy népcsoport hogy definiálja saját magát. És hogy milyen alapon. Ebből a szempontból tök mindegy, ki hogy hívja őket.
  .
  Egyébként érdekes módon alakul több nép elnevezése is a világon, ha arról van szó, hogy nevezik vagy hogy jelölik őket mások. Pl. Németország a francia nyelvben a mai napig “Allemande”, ami ugye, egy rég eltűnt germán törzs neve volt (alemannok). Vagy, Magyarország nemzetközi jele a HUN, pedig a szintén rég kihalt, beolvadt, stb. hunokhoz származástanilag nem bizonyított, hogy közük lenne. Oroszország angolul Russia, ami a KIjevi Rusz nevéből jön, amit viszont 1200 éve svéd vikingek alapítottak, és semmi köze nem volt a szlávokhoz akkor még.
  .
  Amúgy hallottam izraeli ismerőseimtől, és láttam dokumentumfilmekben is, hogy tényleg vannak olyan – világi – izraeliek (nem arabok), akik “palesztinaiként” definiálják magukat, pont azért, amit te is említettél. Tudomásom szerint ez nem jellemző dolog Izraelben, de rámutat a jelenség értelmezési problémájára.

 18. "tisztelthölgyeimésuraim" 2014. január 1. szerda - 20:37 #

  Kedves Lehár !
  Most azt képzeld el, hogy néhány éve Budapesten fáklyákkal tüntettünk a holokauszt emlékére ellen és az utunk a terézvárosi katolikus plébánia mellett, a volt gettó tőszomszédságában vezetett el, mely előtt 4-5 tizenéves fiú és lány fotókat tartva és váltogatva tertott a tüntetők felé. Mondom, már megnézem mit mutogatnak, talán szent ereklyéket ???
  A képek fotók voltak a gázai harcokban, vagy kitudja hogyan, súlyosan megsérült arab gyerekekről…
  Ugyebár hogy kerül a csizma az asztalra? A holokauszt szándékos emberirtását vetik egybe a harcokban – egy háborúban – vagy a fenti videókon látható provokációk során sérült gyermekekkel. Undorítóan alattomos propaganda fogás, ráadásul tényleg egészen másról van szó.
  *
  Az izraeli diplomácia el van tévedve, de a zsidó világszövetség is. Ilan Mor-t is az orránál fogva vezeti a a magyar jobboldal. Hisznek a Köves féle Orbán-seggnyaló lubavicsi-EMIH irányzatnak illetve Köves Slómó uidvari díszzsidónak, amit már eredetileg is a MAZSIHISZ ellenpontjának hoztak össze orbánék, külön műemlék zsinagógát is ajándékozva “neki”. Ez pedig életveszélyes játék a zsidóságra nézvést.

  • leharisrael 2014. január 2. csütörtök - 08:25 #

   Az EMIH-et, mint “kedvenc” szektámat hagyjuk! Mifelénk az a szólás járja, hogy a lubavicserek ott tudnak igazán nagyot alkotni, ahol nincsenek zsidók. Na, ez ellen kellene tenni összefogással!
   Ami pedig a holocaust és Gáza összehasonlítását illeti, nem más, mint az antiszemitizmus új ruhába – Izrael ellenességbe – bújtatva.

 19. "tisztelthölgyeimésuraim" 2014. január 1. szerda - 20:56 #

  Eldrad !
  Korábban megindokoltam. A palesztin, mint nemzetiség meghatározás, azért sem helyes, márcsak azért sem,mert maga a Palesztina országnév sem létezik. Azt is csk provokatíve használják Izrael ellenségei, hogy ezzel a név használattal automatikusan Izraelnek, mint államnak létét tegyé kérdőjelbe, vagy zárójelbe…
  Palesztinnak nevezni magukat, az olyan, mint ha egy fejér megyei lakost fejérnek neveznénk.
  A palesztin szót először 1967-ben hallotuk, aztán meg annál hajó incidensnél amikor egy egész túristahajó utasait és személyzetét nyírták ki arafaték a Földközi-tengeren
  Ennek használata tehát p r o g r a m s z e r ű volt, ma is az és nem az “önkéntes” önmeghatározás egyik módozata, hanem egy propaganda rendszer szerves része.

 20. "tisztelthölgyeimésuraim" 2014. január 1. szerda - 21:08 #

  Még annyit, hogy “egy mártírom nép” önsajnáltatásának az eszköze
  .
  Palesztina elnevezés is a zsidó nép által már akkor több-ezer éve más néven nevezett
  r ó m a i kolónia . r ó m a i . á t n e v e z é s e . az erő jogán.

 21. Jimbo 2014. január 2. csütörtök - 16:50 #

  Kedves Lehar,

  Ez is off, de most hallottam, hogy Ariel Sharon állapota rosszabbra fordult. :-(
  Mit mond az izraeli média?

  • leharisrael 2014. január 2. csütörtök - 17:33 #

   Mit nevezhetünk állapot romlásnak 8 év kómában töltött év után? De igen, nagyjából két és fél hónappal ez előtt a veséje lassan felmodta a szolgálatot. Mivel dializálni nem lehet, állapota most érte el azt a pontot, hogy egyéb szerveinek működése is fokozatosan omlik össze.
   Gyakorlatilag innen nincs visszaút, ez lehet órák, de lehet napok kérdése.
   Ahogy olvasom, az orvosok fel is tették a kérdést a családnak, a gépek leállításával kapcsolatban, de ők egyelőre nem járulnak hozzá.
   Ez van!

 22. Hiryu2.0 2014. január 3. péntek - 11:24 #

  Más, tiszta lustaságból…
  Rendszeresen szoktam idézni, linkelni a blogodat, még ha nem is értünk mindig egyet.
  Találtam egy hasonló témát, érdekelne (mondjuk egy blogbejegyzés erejéig ) a véleményed.
  A huszonkettes csapdája eset:
  az afrikai menekültek esete.(Humanitárus elvek, vs a roskadozó európai menekültellátó rendszerek.)

  Ugye Kadhafi bukása óta (mert ő némi pénzért elintézte, hogy a próbálkozók ne éljék túl a sivatagot – nincs ember, nincs probléma alapon )az olasz haditengerészet folyamatosan, százszámra fogja el őket a Földközi-tengeren, Rendszeres téma a sorsuk az európai sajtóban kb a csináljon már valaki valamit felkiáltással.
  Napokban megint volt egy ilyen főcím: Lampedusán olyan állapotok uralkodnak, mint egy koncentrációs táborban.
  etc… javaslat: engedjen mindenkit az olasz kormány a kontinensre..

  Eközben állandó téma hogy a szemétizraelfújfúj kielentette, pénz a zsebükbe és a gazdasági menekültek az első repcsivel mennek haza.

  Na errefele minimum az az álláspont hogy ez a a legszebb bizonyíték a Izrael barbárságára, etc..

  Legszebb, hogy közben az EU-n belül már a keleti országok munkavállalóit akarják otthon tartani, bár kérdem én akor pld Angliában ki fog dolgozni?

  (ld még az előretörő szélsőjobb aki mindenkit toloncolna haza, és aknazárat tenne a határra.)

  • leharisrael 2014. január 3. péntek - 13:08 #

   Minden illegális bevándorlással kapcsolatban az a véleményem, hogy a “fogadó” országnak kell eldöntenie, mit tud, mit akar vállalni. Nem tartom szerencsés megoldásnak, ha kizárólag a “menekülő” igényeit és a külvilág véleményét tartjuk szem előtt. Konkrétan, Izrael esetében az illegális bevándorlás – mivel a “menekültek” zöme alulképzett, az arab lakosság munkakeresési, ezzel megélhetési esélyeit rontaná. Nem véletlen, hogy a feketén foglalkoztatókra komoly bírságot szabnak ki.
   https://leharblog.wordpress.com/2011/12/03/illegalis-bevandorlok/

   Megkérlek azonban, ha legközelebb az éppen aktuális blogbejegyzéstől teljesen idegen témát vetsz fel és nem találsz témába vágó írást, akkor a KÉRDEZZ-FELELEK kategóriába tedd fel a kérdésedet. Oldalsávban megalálható.
   Köszönöm.

 23. Hiryu2.0 2014. január 3. péntek - 11:28 #

  ui. ajánlott olvasmány a szalon…..s szintjén:
  katpol.blog.hu
  A Nakba 1.rész, de ígérnek folytatást is.

 24. frankpeti 2014. január 3. péntek - 11:55 #

  egy kis adalek a beduin ugyhoz

  Click to access grunhut_beduin_izrael.pdf

  • leharisrael 2014. január 3. péntek - 14:53 #

   Olvasatlanul engedem ki a linket. Akinek kedve és ideje van, nyugodtan csemegézzen. Én majd akkor válaszolok érdemben, ha átrágtam magam a 14 oldalas íráson. (Szombat kimenetele után legkorábban!)

   Függetlenül a “magen” által írottaktól, véleményem egy jottányit sem változott “beduin ügyben”. Illetve a mellettük, vagyis Izrael állam ellen olyan szervezet égisze alatt tüntetőkkel kapcsolatban, amely szervezet elárasztja a világhálót hamisított “dokumentumokkal”.

   Egyébként frankpeti, nyugodtan böngészhetsz a mások által elhelyezett linkek között – csak, hogy tudd, melyik oldalon állsz!:(

 25. Eldrad 2014. január 3. péntek - 17:42 #

  Lehar:
  .
  – A “katpol” blogon régebben sok jó írás megjelent (mostanában már nem tudom), de ha Izraelről van szó, meghülyülnek. Így, egyszerűen. Ezzel együtt, a beteges iszlámnáci- szimpatizálás és USA gyűlölet náluk folyamatos, a legócskább demagógia jellemzi őket ezen témákban, és egészen elképesztő dolgokba képesek belekötni, ha iszlamista agresszióról van szó, bárki ellen.
  Ha valamelyikük itt egyszer megjelenik, tudni fogod, ki az, hidd el. Olyasmi színvonalat képviselnek Izrael – iszlámnáci USA vitatémában, mint korábban az a szerencsétlenség, aki az “Egyiptom- USA” bejegyzésedben őrültködött itt egy kicsit.
  .
  Ez a “Nakba 1. rész” sem hagy kétséget erről; az első oldalnál feladtam, mert hemzseg a tévedésektől, hazudozástól, félremagyarázástól. Annyira, hogy az első oldal tételes cáfolata önmagában oldalakat töltene meg. Ennyi időm pedig nincs.
  .
  Mindegy is, egye meg a fene őket. Hadd hisztizzenek, semmit nem számít Izraelnek az egész.
  .
  A “frankpeti”- féle linket majd megnézem később.

 26. Chiyori (@chiyori123) 2014. január 3. péntek - 22:52 #

  Ez a pallywoodos videó tényleg elég borzasztó. Jól kiforgatták az igazságot. Nem is gondoltam volna!
  Izraelnek arab propagandistákat kéne alkalmaznia. Úgy látszik, hogy ők nagyon profik ebben.

 27. Chiyori (@chiyori123) 2014. január 4. szombat - 06:32 #

  Az előző mondatom nagyon spontán jött, remélem nem írtam bántót kedves lehar!

 28. leharisrael 2014. január 4. szombat - 20:30 #

  Elolvastam a beduin témához belinkelt írást, melyet, “frankpeti”, mint adalékot ajánl szíves figyelmünkbe.

  A tanulmány kiindulási pontja eleve hamis, tekintettel arra, hogy a beduinoktól nem volt mit elvenni, ugyanis a terület soha nem volt az övék. A török időkből fennmaradt telekkönyvi bejegyzések tanúsága szerint egyetlen négyzet-centiméternyi terület sem szerepel beduin tulajdonként.
  Az más dolog, hogy ők mit állítanak!

 29. Eldrad 2014. január 6. hétfő - 13:55 #

  frankpeti, és te, aki az általa ajánlott gányolmányt írtad:
  .
  – Apám, az eszem megáll. Most komolyan gondoljátok, hogy azért, mert egy területen (bárhol a világon) beazonosíthatatlan időpontokban, össze- vissza kóricáltak több mint 100 évvel ezelőtt valamiféle nem letelepedett, vándorló, ókori körülmények között létező törzsek, akkor azt a terület azoknak a tulajdona, akik ezen – eleve pontosan beazonosíthatatlan törzsek – “leszármazottjainak” gondolják magukat?
  .
  MI a fekete fenének lenne ez a hely a vándor beduinok ősi földje? Hol mutatható ki, hogy ott folyamatos, több évtizedes- évszázados, szervezett vándorló beduin törzsi jelenlét volt? És még ha ez hitelesen ki is lenne mutatható (nem az, mert nem volt ilyen), mondj már nekem egy olyan nemzet- vagy jogállamot, mely bemondás alapján területeket ad olyanoknak, akiknek semmiféle kötődése nincs a megjelölt területekhez?
  .
  Akkor ti magyarok, például miért nem adjátok oda a vándor oláhcigányoknak az országotok felét, mivel arrafelé korábban mindenféle oláhcigány törzsek vándoroltak, így az az ő “ősi, jogos jussuk”? Ha elkezdenék ezt a marhaságot követelni, odaadnátok?
  .
  Frászt, azt. Ez kb. olyan képtelenül ostoba követelés lenne, mint amit most a vándor- beduinok művelnek Izraelben. És akkor erről valami nyikhaj ír egy “tanulmányt”, mely a tudományos kutatásmódszertan alapelveit sem tartja be, és aminek már a kiindulópontja is hamis.
  .
  Hagyjuk már.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pallywood bemutatja : mese az élve eltemetett ”palesztin” gyerekekről – Periszkóp - 2016. április 25. hétfő

  […] Izrael-ellenes uszítás… Egy modern faji rágalom Pallywood (Napi Dzsihád) Pallywood (Dzsihádfigyelő) […]

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: