Egyiptom – USA: A mézeshetek vége…

17 nov

avagy az oroszok már a spájzban vannak

 

Egyiptom és az USA közötti feszült légkör kezdete Mubarak elmozdításával kezdődött és ez a válság Murszi eltávolítása után különösen elmélyült.

Az USA több ízben is utalt arra, hogy amennyiben nem konszolidálódik a belső helyzet, tovább folytatódnak a  véres tüntetések, úgy beszünteti az ország katonai segélyezését.

Ezt októberben meg is tették, a katonai segély soron következő 260 millió dollárnyi részének befagyasztásával.

Ekkor Egyiptom ideiglenes elnöke, Abdel Fattah A-Sziszi az amerikai politika felett érzett mélységes csalódásának adott hangot: “Mivel többé nem lehet bízni az amerikaikban, a jövőben az oroszokkal fogunk ‘dolgozni’.”

A-Sziszi és Kerry – a “könnyes” búcsú

 

A-Sziszi tábornok ezzel a  nyilatkozatával  magyarázatot ad arra nézve, hogy november 14-én az orosz kül -és hadügyminiszter vezetésével orosz kültöttség látogatott Kairóba.
Ez egyértelmű stratégiai változásra utal 40 évvel az után, hogy Anwar Szadat akkori elnök eltávolította az orosz tanácsadókat.

A bejelentést azonban megelőzte a színfalak mögött létrejött tárgyalások sorozata, hiszen az elmúlt hónapokban az egyiptomi külügyminiszter Nabil Al-Fahni járt Moszkvában és mint utólag kiderült, már akkor folytak az egyeztető megbeszélések.

Szergej Lavrov a régi-új “hódító

 

Jelentések szerint Oroszország 2 milliárd dollár katonai segélyt ad Egyiptomnak a legmodernebb fegyverek vásárlására. (Az éves amerikai katonai segély 1.3 milliárd dollár volt.)
Cserébe Egyiptom az alexandriai kikötőben bázist biztosít az orosz haditengerészet számára.

Mindezek ellenére nagyon nem valószínű, hogy Egyiptom egy az egyben felváltja az USA-t Oroszországgal, egyszerűen csak nagyobb mozgásteret akar magának biztosítani belpolitikájában és a közel-keleti sakktáblán.

Ami ezzel kapcsolatban korántsem a három ország “magánügye”, de nagyon is kihatással van a térség átrendeződésére az az, hogy Obana “sikeres” közel-keleti politikája visszahozta az oroszokat a közel-keleti  térségbe, ahonnan előzőleg már szinte teljesen kiszorultak.

 

2013. november  17.

 

Képek forrása: Google

55 hozzászólás to “Egyiptom – USA: A mézeshetek vége…”

 1. Hiryu2.0 2013. november 17. vasárnap - 15:31 #

  Kiváncsi vagyok, ehhez mit szól a “Békegalamb” Obama…

  Azt hittem Cartert nem lehet alulmúlni, de látom tévedtem…

  De gratulálok az EU vezetésének is. Önként dugják hurokba a fejüket.
  (Ráadásul arrafelé nagyon is vevők az orosz erőből politizálására…)

  Szóval az oroszok vacak két milliárdért szépen kiterjeszkedhetnek É-Afrikában…

 2. Eldrad 2013. november 17. vasárnap - 16:39 #

  Szia, látod, itt is feltűntem végre, remélem, nem bánod.
  .
  Egy kis segítség a témához:
  .
  “…Jelentések szerint Oroszország 2 milliárd dollár katonai segélyt ad Egyiptomnak a legmodernebb fegyverek vásárlására…”
  .
  1, Na és akkor mi van? A jó fegyverekhez jól képzett személyzet is kell. Namost, ezt jól tudjuk, az arab- iszlám haderők többsége ennek egyáltalán nem tudott soha megfelelni. Ennek rengeteg oka van, de a lényeg, hogy ezen a téren nem várható változás. A karbantartás sok arab hadseregben lényegében virtuális, az egyiptomi haderőben fokozottan, karbantartás nélkül pedig a legjobb fegyver is megpusztul rövid idő alatt.
  .
  A témában ajánlom mindenkinek ezt a cikket:
  .
  http://www.meforum.org/984/miert-vesztik-el-az-arabok-a-haboruikat
  .
  2, Egyiptom nem fog tudni “legmodernebb fegyvereket” venni senkitől. Ezek ugyanis amerikai, izraeli, német, taiwani, dél- koreai, japán, brit, svéd, svájci, francia, kanadai, és olasz kézben vannak. Ezek közül pedig senki nem fogja nekik eladni a legújabb technológiát, fegyvert, pláne fegyverrendszert.
  .
  A muszkák legjobb eszközei is legfeljebb másodvonalhoz tartoznak, ezek pedig már ezerszer durván leszerepeltek a nyugati technológiával szemben. Nagyon durván. Amikor még nagyjából egyenlő volt a muszka- euroatlanti haditechnikai színvonal (hatvanas években utoljára), akkor sem volt ez másképp. Most meg már akkora a szakadék a két fél között technológiailag (meg máshogy is), hogy az behozhatatlan.
  .
  Szóval, emiatt nem aggódnék.
  .
  Ha az oroszok el akarnak adni Egyiptomnak egy halom ócskavasat, meg adni akarnak nekik évente kétmilliárd dezsőt (az ócskavas megvásárlására), tegyék, de azzal egyikük sem lesz előrébb.
  .
  Az orosz katonai jelenlét az egyiptomi kikötőkben pedig semmivel sem veszélyesebb, mint a szíriai Latakia kikötőben. OK, nem éppen örömteli fejlemény, de az euroatlanti és velük szövetséges erők szempontjából ez nem bír igazi stratégiai jelentőséggel. A muszkának egyszerűen nincs elég tengeri (és egyéb) harci eszköze, amivel komolyan fenyegethetné az euroatlantiakat, vagy Izraelt. A korszerűség meg, na azt hagyjuk. Kirakatban egy- két szép járgány (pl. legutóbb a Borei órás- tengeralattjáró), de ennyi. A többi 20- 30 éves nyugati technológiának felel meg. És a kirakatgépek műszaki színvonala is feltételezhetően sok évvel el van maradva, nem beszélve olyan apróságokról, melyek nélkül francot se ér egyetlen fegyverrendszer sem. Ilyenek, mint pl. korszreű katonai műholdas kommunikáció, irányítórendszer, radar- és szonárhálózatok, megfelelő támogatóegységek, élvonalhoz tartozó kibervédelem, logisztika, stb.
  .
  A muszka, és a többi potenciális bajkeverő (Kína, irán, é- korea, stb) mindettől olyan messze van, hogy az behozhatatlan.
  .
  Nem tudom, most elfogadod ezeket tőle, vagy sem, de nagyjából ez a helyzet. Még egyszer, nem azt mondom, hogy ez az orosz- egyiptomi közeledés kellemes dolog, mert nem az. De azt mondom, hogy stratégiai szempontból lényegében ártalmatlan. Fentebb írtam, miért, szóval, ezen az “orosz most majd jól ellátja fegyverrel az egyiptomit”- dolgon legfeljebb szánakozni lehet.
  .
  Hadd idétlenkedjenek, ti meg ott Izraelben fejlesszétek tovább az amúgy is világelső hadi (és egyéb) technológiát, és röhögjétek ki ezeket.

  • leharisrael 2013. november 17. vasárnap - 17:20 #

   Szia!
   Már miért bánnám, szeretem a gondolatébresztő hozzászólásaidat.:)
   Itt nincs sok komment, viszont szerte a világból vannak olvasók!!!

 3. Puma 2013. november 17. vasárnap - 17:52 #

  Szóval az USA legnagyobb ellenfele ( ellensége ? ) Kína ! Az olajos keletet leértékelte az USA palaolaj és palagáz kitermelése, ebből pár éven belül még exportra is jut ! _Ezért nem kell annyira izmozni keleten és ezt Izrael is megérzi !

 4. Eldrad 2013. november 17. vasárnap - 17:52 #

  OK, akkor jövök máskor is. Főleg katonai témákban.

 5. Eldrad 2013. november 17. vasárnap - 20:17 #

  Puma:
  .
  – Hagyjuk már ezt az “Izrael a Zolajér’ kell” marhaságot – már ha erre gondoltál. Ha igen, és ezt te ki tudod fejteni, Izrael miként juttatta több olajhoz az USA- t, bármikor eddigi történetében, akkor teneked ott a zsebedben a Bölcsek Köve. Ha meg még azt is kimutatod, hogy mindezt Egyiptomon keresztül tette meg, akkor meg te valami nagyon Nagy Titok Tudója lehetsz.
  .
  Közép- Keleten pedig nem az USA vagy Izrael izmozik, hanem a különféle kannibál, iszlamista diktatúrák. Ezek hol a saját népüket irtják, hol valamelyik szomszéd iszlamista diktatúráét, hol nemzetközi tömeggyilkos iszlamista terrorbandákat támogatnak, ilyenek.
  .
  Nem az USA, vagy Izrael ordítja folyamatosan a világba, és tesz meg mindent ennek érdekében, hogy “eltörlöm- kiirtom – letörlöm a térképről- stb”, hanem különféle kannibál iszlamista diktatúrák. Ez is lehet az “izmozás” egyik kategóriája.
  .
  Nem Izrael irtja a saját népét mérgesgázzal, hanem a különféle szír bandák, és a reguláris hadsereg, valamint Irak, még az öreg szaddam idején (bezony, 1984- től 1998- ig kb. 150.000 iránit, kurdot, és siitát ölt meg ilyen módon).
  .
  Ezen kívül:
  .
  “…Izrael is megérzi…”
  .
  – MIT?
  .
  Mit érez meg Izrael? Izrael azt érzi, hogy feltárták (mármint, ők) partjaik mentén, Ciprussal közösen a világ jelenleg ismert legnagyobb tenger alatti földgázmezőjét vagy 7 éve, és ma már fel van építve a kitermelő installáció is, és termelik a jóféle földgázt. Még egy év, és exportőrök lesznek. Ezt érzi Izrael, de egyébként köszöni, még ennél is jobban van.
  .
  Mi köze ehhez az amerikai palagáz- programnak?
  .
  Kína
  .
  – Aztat én nem tudom, hogy Kína ellensége az USA- nak, vagy sem, de azt igen, hogy technikailag kb. annyira van elmaradva az USA- tól, vagy Izraeltől, mit a muszkák.
  .
  Semmit nem tudnak előállítani, ami már ne volna vagy 20 évvel meghaladott, és akkor AZ a legmodernebb eszközük. Haditengerészetük egy elavult tömeghaderő, légi szállítási kapacitásuk max. ezred szintű, anélkül pedig még ha lenne is technika, nem tudnának mozgósítani. Alapvető, kulcsfontosságú fegyvernemek hiányoznak Kínánál ugyanúgy, mint a muszkáknál (pl. hadászati légi szállító alakulatok, repülőgéphordozó- harccsoportok, kibervédelmi csapatok, és az összes többi, amit az első hosszabb kommentemben említettem), ezek nélkül pedig nem ellenfelek.
  .
  Szóval, óvatosabban, mielőtt beletenyerelsz egy ilyen témába, jól hangzó, de totál értelmetlen egysoros kijelentésekkel, OK?

  • Puma 2013. november 18. hétfő - 14:09 #

   Utolsó (!) kérdésedre válasz : nem !
   Szóval Izrael azért is kellett az USA-nak,hogy létfontosságú olajellátást biztosítsa – ehhez elnézte az atomfegyverkezését ! Így állandő fenyegetettségben és engedelmességre lehetett kényszeríteni az arab diktatúrákat !
   Azt állítod a Közel-közép Keleten nem az USA és nem Izrael izmozik !
   Hazugság ! Talán Kubának van az öbölben hadiflottája ? Talán Brazilia tart fenn támaszpontok sokaságát ?
   Talán Kuvaitnak van egyedül atomfegyvere a térségben ?

   A saját népét ” irtó terrorbandák ” közül vajon mennyiben van USA támaszpont ?
   Izrael valóban nem írtja saját népét, ők más népeket irtanak !

   Kína meg hatalmas léptekkel fejlődök, haditechnikai téren is kb 15 év alatt meghaladja az USA-t, nem véletlenül helyezi át utóbbi hatalom a fegyveres-gazdasági-politikai súlypontot Ázsiába ! Ezzel is leértékelődik a Közel-kelet !

   Szóval, Neked is óvatosabban kellene megnyilatkoznod, inkább alaposabban mélyülj az adott témában.
   Ja, meg próbálj tárgyilagos maradni

   • leharisrael 2013. november 18. hétfő - 16:20 #

    Kedves Puma!
    Mivel ezen a blogfeleületen egyszemélyben vagyok bloggazda és admin, fel szeretném hívni a figyelmedet pár dologra, amit nyilvános (értsd alatta napilap) blogfelületen is követek.
    Nálam mindenről lehet beszélni, de csak addig, amíg a hozzászóló a társas érintkezésben megfelelő hangnemet használ és vagdalkozás helyett konkrét példával áll elő.
    Mivel Eldrad nicknevű hozzászólót évek óta ismerem (kommentjei alapján) és eddig minden észrevétele megállta a helyét, kérlek, hogy a jövőben – nem csak vele kapcsolatban – a “hazugság” szót mellőzd.

    Nyilván visszatér és a Neki címzett kérdéseidre pontos és kimerítő választ fog adni én csak egyetlen dolgot említek:

    Írod:”Izrael valóban nem írtja saját népét, ők más népeket irtanak !”

    Választ várok arra nézve, hogy mikor, hol és kiket? Lehetőleg dátummal.

    Köszönöm

   • Rebel 2013. november 28. csütörtök - 20:22 #

    Puma Úr. Elmagyarázná nekünk tudatlanoknak,hogy Izráel milyen módon írt más népeket? Az Ön fegyverszakértő elemzésével csak az a probléma, hogy nem csak a fegyverek minőségi szinvonala a kérdés hanem a tulajdonosaik szándéka és szellemi színvonala, fanatizmusa, vagy józansága . Az Ön asszimetrikus világában néhányszor már előfordult,hogy alacsonyabb technikai színvonalon lévő fél teljes vagy részleges győzelmeket aratott egy magasabb színvonalon lévő fölött. Vagy fanatizmussal vagy mert az erősebb fél erkölcsi vagy más megondolásból nem alkalmazta minden rendelkezésére álló eszközét.

 6. Chiyori (@chiyori123) 2013. november 17. vasárnap - 20:18 #

  Az amcsik nagyon elbaltázzák a dolgokat. Totál fordítva csinálják. Eltávolították az iszlamista Murszit, végre megnyugodhatna az USA. Talán a nem létező egyiptomi demokrácia aggasztja őket?

  • leharisrael 2013. november 17. vasárnap - 20:43 #

   Az USA az elbaltázást Mubarak eltávolításával kezdte. Diktátor volt, jó, de az egyetlen a térségben, aki “európaiul” tudott gondolkozni és nagy előnye volt, hogy az egyiptomi nép fia, ismerte őket, pontosan tudta, meddig lehet lazítani a gyeplőt.

 7. Eldrad 2013. november 17. vasárnap - 21:10 #

  Chiyori:
  .
  “…Az amcsik nagyon elbaltázzák a dolgokat…”
  .
  – Lényegében igen.
  .
  Mármint, azt répázták el, hogy nem lett volna szabad bukni hagyni egyik véreskezű diktátort sem. Egyszerű, miért: ezek mind kiszámíthatóak voltak, és egy évvel bukásuk előttig rendet tartottak (hogy miféle módszerekkel, az más kérdés). Saját véleményem, ami vita tárgyát képezheti:
  .
  – Az “arab tavasznak” is nevezett rémálom kitörése előtt egy évvel már jól látható volt, hogy arrafelé nagy baj lesz, több diktatúrában e népvezérek egyszerűen képtelenek a hatalmat megtartani. Összeomló gazdaságaik, önmagát bénító, ultra- korrupt államgépezet, képzetlen fegyveres erők, melyek szintén korrupcióra épültek – ezek voltak a fő kiváltó okok.
  .
  Namost, a diktátorok helyzetét csakis egy rendkívüli képességekkel rendelkező külföldi hatalom tudta volna megoldani. NEM nyilvános katonai akciókkal, hadd nem magyarázzam, miért – hanem titkos műveletekkel, melyek keretein belül levadászták volna a későbbi lázadó bandák fejeit, támogatóit. Igen – Szíria esetében ez bizony az ellenség segítését jelentette volna, de itt kellett volna alkalmazni a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek USA külpolitikáját, hogy, tudniillik, melyik gonoszat válasszam a sok közül, ha csakis ilyen választás van. A kiszámítható stabilat, vagy az anarchiát, rosszabb esetben az akkor még erős ellenségnek számító Szovjetunióval nyíltan szövetkező szélsőbalos idiótákat.
  .
  Így jöttek létre különféle ultra- korrupt, fasisztoid szörnyeteg rendszerek Latin- Amerikában, Dél- Vietnamban, vagy így hozták helyzetbe öreg Szaddamot is – de mit tehettek volna? Vagy ezek, vagy a sztalinisták, és/ vagy iszlámnácik előretörése. Ez volt a “Feltartóztatás politikája”, hivatalos nevén.
  .
  Van, mikor nem a helyes és helytelen megoldások között lehet választani, hanem a rossz, a rosszabb, és a legrosszabb között. Ez is ilyen volt – és itt sikeredett a legrosszabbat választani.

 8. Eldrad 2013. november 18. hétfő - 23:19 #

  puma:
  .
  – Na, ez kicsit hosszú lesz, de érdekes. Nézzük sorban.
  .
  “‘…Utolsó (!) kérdésedre válasz : nem !…”
  .
  – Mi nem?
  .
  Hogy nem irkálsz értelmetlenségeket, minimális háttérismeretek teljes- tökéletes hiányában?
  .
  “..Szóval Izrael azért is kellett az USA-nak,hogy létfontosságú olajellátást biztosítsa…”
  .
  – Jó, akkor bemásolom ide, amit erre írtam, mert látom, nem sikeredett értelmezni előzőleg a kérdést. Szóval:
  .
  Izrael miként juttatta több olajhoz az USA- t, bármikor eddigi történetében???
  Adatokat, rövid leírásokat kérek, valamint, hogy az USA mikor, és kitől vett/ szerzett olajat VILÁGPIACI ÁR ALATT? Hidd el, ez egy nagyon fontos kérdés. A választ megsúgom: soha, és senkitől, de ha tudod, cáfold.
  .
  Izmozásról:
  .
  – Komám, neked valami nagyon nem jött le ebből sem. Az, hogy vannak kivételes katonai- technikai- tudományos- ipari- minden egyéb képességgel rendelkező országok a világon, na, az lehet, hogy neked, meg még vagy kétmilliárd lúzernek nem tetszik, de hidd el, egyik nagyhatalom sem fogja visszafejleszteni saját magát, mert az neked nem tetszik.
  .
  Ott van az USA flotta valahol? Ott állomásozik? És akkor mi van? Senkit nem fenyegetnek, senkire nem rikácsolnak hisztérikusan, ahogy azt ellenfeleik rendre megteszik – ellenben, odavernek egy jó nagyot, ha valamelyik kannibál népvezér éppen lángba készül borítani egy egész régiót (figyelem: egy egész régiót!), pl. annak idején öreg Szaddam, vagy az átkozott Milosevics. Esetleg, ha őket éri pusztító terrortámadás.
  .
  Nemzetközi vizeken, és/ vagy baráti országok vizein pedig oda megy bármelyik flotta, ahová akar. Az pedig, ha egy hadihajó- kötelék valahol állomásozik, azt továbbra sem értem, miért izmozás. Amiket leírtam korábban, mi az izmozás, és kik művelik, na, papám, abba köss bele.
  .
  “..Talán Kuvaitnak van egyedül atomfegyvere a térségben ?..”
  .
  1, Hogy jön ide Kuwait?
  .
  2, Mi az izmozás? Atomot birtokolni, és nem használni, vagy atom birtoklására kísérletet tenni, vagy azt birtokolni, és folyamatosan ordítani, rikácsolni, hogy “eltörlöm- kiirtom- lesöpröm- eltaposom- stb”?
  .
  3, Kuwaitnak nem kell nem hogy nuke, de komoly haderő sem – ott van az amerikai, a szaudi, és az UAE haderő, ezek megvédik. Kuwaitnak nuke – értelmetlen feltevés (guuglizd ki, mi az az UAE, jó? :)
  .
  4, Hogy lehet összevetni Kuwait és Izrael stratégiai helyzetét, főleg a hatvanas évektől a nyolcvanas évek végéig, de akár ma is? Ha érted, mire gondolok itt, akkor azt is érted, mi az izraeli nuke története. Ha nem, akkor meg ne írj értelmetlenségeket, hanem nézz utána, mibe tenyerelsz be.
  .
  “..Izrael valóban nem írtja saját népét, ők más népeket irtanak !..”
  .
  – Jó, akkor én is kérem tételesen felsorolva, mely népirtások köthetőek Izraelhez. Figyelem, a kurucfingón és egyéb nyilas szennyfórumokon megjelenő őrültség- halmaz nem számít, ahogy a wikipédia sem (bár ez más okból).
  Tételes felsorolást kérek, mikor, hol, kiket. És NÉPIRTÁS érdekel, nem katonai műveletek, melyben civilek is áldozatul estek sokan, köszönhetően az iszlámnáci hadviselésnek, mely részben arról szól, hogy maximalizálni a saját civil veszteségeiket, bárkivel történő összecsapás esetében.
  .
  Jaj, és kérem a “GENOCIDE” (népirtás, OK?) ENSZ meghatározását, hivatalos ENSZ weboldalról. Remek körülírás, olvasd el!
  .
  “…Kína meg hatalmas léptekkel fejlődök, haditechnikai téren is kb 15 év alatt meghaladja az USA-t…”
  .
  1, Ezt meg ki állítja? Küldj már nekem ide egy mérvadó, szakmai linket, amelyik ezt hivatalosan megerősíti. Globalsecurity, Jane’s Defence,vagy valami ilyesmi megteszi. Komám, te elolvsatad egyáltalán, mit írtam kínáról, meg a muszkáról? AZT a szakadékot nem hogy 15, 50 év alatt sem hozzák be a lehetőségeiket ismerve, és vegyük számításba azt is, hogy USA sem áll le a fejlesztésekkel.
  .
  2, Kínáról írtam tegnap, kb. mik a lehetőségei katonailag. Azóta sem változott a dolog.
  .
  “.., nem véletlenül helyezi át utóbbi hatalom a fegyveres-gazdasági-politikai súlypontot Ázsiába !…”..”
  .
  – Hogy ki helyez, mit, hova? Az USA? Ázsiába? Hadd segítsek: a II. VH óta ott van az egyik súlypont, tehát nem kell ezt “áthelyeznie”. Amíg É Korea őrjöng, Kína meg valamiféle modern dzsingisz kánnak képzeli magát (pedig erre sem képessége, sem lehetősége), addig az USA ott marad. És ezt örömmel veszi a Távol- Kelet többsége.
  .
  “..Szóval, Neked is óvatosabban kellene megnyilatkoznod, inkább alaposabban mélyülj az adott témában.
  Ja, meg próbálj tárgyilagos maradni..”
  .
  – Jól van papám, figyelj ide. Tipikus szabásminta vagy. Nuklla tudással akarod a Tutit megmondani egy hatalmas témakörben, mely magába foglal komolyabb geostratégiai, technikai, hadtudományi, hadászati, politikai, stb. ismereteket. Neked ezekből SEMMI nincs, ez világos, mivel olyanokat írsz, mintha valami alternaítív világban élnél, ahol az történik, ami neked tetszik. Hát, nem ilyen világban élünk, és szólnék, hogy a kurucfungó és társai nem biztos, hogy a megfelelő információforrások ilyen témákban.
  .
  Szövegértési- értelmezési képességed nagyjából semmilyen, JÓL LÁTHATÓAN van, amit el sem olvasol. Komplexebb szöveget pedig nem hogy értelmezni nem tudsz, de elolvasni sem, kb. a harmadik mondatnál veszíted türelmed, ami értető, mert gőzöd nincs, miről írok, mire utalok. Hanem kiszúrod találomra valamelyik mondat egyik szavát, és ARRA reagálsz valami bődületes értelmetlenséget.
  .
  Aztán meg jössz ezzel a hihetetlen ócska, lesajnáló dumával.
  .
  Ide figyelj, szerintem itt hagyd ezt abba (vagy ne, de akkor magadat égeted az egész itteni olvasóközönség előtt). Vagy menj, olvass nagyon sokat a megadott témakörökben. Olvass, de kizárólag mérvadó szak- és tájékoztató irodalmat, és miután ezek megvannak, szerintem azután gyere vissza.
  .
  Vagy tombolhatsz tőlem itt tovább, minimális alapismeretek nélkül, de 1, ezzel magadat égeted, 2, az oldalgazda előbb- utóbb kivág.
  .
  Ha viszont ezt befejezed, és a vécéfelirat- szintű egysoros hülyeségek szintjénél azért valamivel többet akarsz produkálni, adhatok pár tippet, mivel érdemes kezdeni. És ígérem, AZ mérvadó mind. Szakmai oldalak, egyetemi könyvek, magas szintű tájékoztató irodalom, stb. Magyar nyelvű is van, méghozzá jó, de a legtöbb netes anyag viszont angol.
  .
  Várom kimerítő, és végre összeszedett válaszaid, meglátásaid.
  .
  E.

 9. Eldrad 2013. november 18. hétfő - 23:21 #

  Lehar:
  .
  – Van egy érzésem, hogy ez a “puma” nem fog értelmezhető módon reagálni. Meg volnék lepve, ha nem így lenne. Csak nehogy átmenjen trolltevékenységbe.
  .
  Üdv,
  .
  E.

  • leharisrael 2013. november 19. kedd - 07:37 #

   Eldrad!
   Mivel a hozzászólások csak engedéllyel látnak napvilágot, amennyiben trollkodást tapasztalok, egyszerűen nem engedem ki a kommentet.:)

 10. Eldrad 2013. november 19. kedd - 00:21 #

  Nézzétek, milyen jó arc vagyok, itt van a “genocide” ENSZ által megfogalmazott tényállása, mely azzal kezdődik, hogy
  .
  “..the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such…”
  .
  – Vagyis, célzottan és kifejezetten népcsportokat, vallásokat, stb. kell a részleges, vagy teljes KIIRTÁS CÉLJÁVAL támadni (ez nagyon fontos, mert a terrorhadviselés élő pajzs- mocsoksága miatti magas civil áldozatok nem számítanak ebbe a fogalomba – legfeljebb “önnépirtásnak”, de ilyen fogalom hivatalosan sajnos nem létezik).
  .
  Szóval, ezek:
  .
  General Assembly Resolution 260A (III) Article 2
  .
  és
  .
  http://www.fordham.edu/halsall/mod/UN-GENO.asp
  .
  Nem rossz találat, mi?

 11. Eldrad 2013. november 19. kedd - 17:25 #

  Lehar:
  .
  “…amennyiben trollkodást tapasztalok, egyszerűen nem engedem ki a kommentet….”
  .
  – Jól érzem, hogy ez az utóbbi 15 órában legalább egyszer megtörtént? :)))

  • leharisrael 2013. november 19. kedd - 17:33 #

   Eldrad!
   Nem!Megérzésed most cserben hagyott, viszont jó orrod volt arra nézve, hogy viszont választ nem remélhetsz!:)

 12. Eldrad 2013. november 19. kedd - 18:32 #

  Legalábbis értelmeset nem. Tudom, megmondtam: ez tipikus szabásminta, ezerszer találkoztam már ilyenekkel a neten, de személyesen is. Semmilyen téveszméjükről nem lehet meggyőzni őket, háttérismereteik nullával egyenlőek.
  .
  De valamiért mind azt hiszi, hogy kellően hiszterikus dühöngéssel, és sarki kiskoszos kocsmai WC feliratok tartalmi- formai színvonalát idéző Igazságlátásokkal elérik, hogy márpedig nekik lesz igazuk.
  .
  De tudod, mit? Ez valahol jó a civilizációnak. Mert amíg a civilizáció ellenségeinek ennél többre nem futja (és nem futja), addig garantált, hogy bukásra vannak ítélve, mivel egyszerűen nem ismerik választott ellenségüket. Tudod, mi ez?
  .
  Ez kicsi léptékben pont ugyanaz, mint az arab- iszlám Izrael- és USA ellenes szennypropaganda, hogy hát a zsidó gyenge, görbe hátú fenevad, és csak a pénztet veszi el. Az USA meg rohad, narkós, gyáva kéjfiú az összes katonája, sz…r a fegyverük, stb.
  Akik persze ezért mindig csak kikapnak minden háborúban az iszlám erőitől. és gyáván futnak. Igen,igen, érdekes jellemző, hogy iszlamsta, vagy egyéb terror- haderőt vagy fegyveres bandát egyszerűen nem lehet annyira rommá verni, hogy ne GYŐZELEMRŐL rikácsoljanak.
  Ezt tette öreg Szaddam is 1991- ben (komolyan, győzelmet hirdetett!!!), MIlosevics 1995- ben (ez is). Ezt teszi a pfsz, a hamasz és a faszbollah is rendszeresen, ezt teszi az iráni propaganda is, függetlenül attól, éppen mekkora kért okozott nekik a legújabb izraeli vagy amerikai kiber- vagy egyéb támadás), ezt teszik az afrikai kannibálok is pl. szudánban.
  .
  Lényeg, hogy míg valakiben a választott ellensége felé nem hogy a megismerés igénye nincs meg, de ellenkezőleg, a legelborultabb marhaságokkal kábítja magát, addig semmi esélyük.
  .
  Egyébként mérsékeltebben, de hasonló magatartás jellemzi kedvenc muszkáinkat, és Kínát is – ezek is mindig a legjobb, legerősebb, leff..szább fegyverekről óbégatnak, közben meg olyan a lemaradásuk minden téren, hogy azt 50 év alatt nem tudnák behozni – feltéve, ha az egész euro- atlanti fejlesztés leállna a mai szinten.
  .
  Kína különösen röhejes itt, mert egy, azaz egy háborút nem tudok mondani a modern korból, amit megnyert volna. Ellenben sikerült belefutnia pár olyan alsóhorogba, hogy azt azóta sem heverte ki “nemzeti büszkeségük” (1979- es vietnami- kínai háború, szovjet határincidensek).
  .
  És akkor ezek lennének most, vagy 15 év múlva, akik majd jól seggbe rúgják az USA- t (és szövetségeseit), vagy Izraelt. Hagyjuk már…

  • leharisrael 2013. november 19. kedd - 19:13 #

   Én csak azt nem értem, hogy olvasni tudó emberek miért csak a süket szöveget találják meg az interneten, amikor a valósághoz ugyan annyi erőfeszítés árán hozzájutnának.
   Ami az örök győzelmet illeti, a minap a Hamasz Gázában óriási – talán még lampion is volt – felvonulást tartott a “győzelem” évfordulóján. A “felhőoszlop” hadművelet, ami számukra győzelem volt, Izraelnek azt eredményezte, hogy a gázai területről az óta kilőtt rakéták száma 85%-kal csökkent.

 13. csibacsi 2013. november 19. kedd - 20:22 #

  Az esemenyek kapcsan engem csak az erdekel, hogy mit jelent ez Izraelnek es nekunk, zsidoknak.

  Hat semi jot.

  A veszett moszlemista, Izrael- es zsido gyulolo Obama megvonja a katonai segitseget a jelenlegi, szekularizaciora torekvo egyiptomi vezetestol, amit eddig boldogan es repeso szivvel adomanyozott a Moszlem Brotherhood gyilkos hordajanak.

  A hagyomanyosan Izrael- es zsido ellenes orosz kulpolitika szamara uj lehetoseget kinal az amerikai vezetes gerinctelensege es elvtelensege, es ujra ervenyesitik a hatnapos haboru ota latens hegemonikus torekveseiket a Kozel-keleten.

  Baj van.

  • leharisrael 2013. november 20. szerda - 07:08 #

   Meg kell próbálnunk túlélni az Obama rezsimet, nem csak nekünk, nektek is.

 14. Eldrad 2013. november 19. kedd - 20:26 #

  “…A “felhőoszlop” hadművelet, ami számukra győzelem volt, Izraelnek azt eredményezte, hogy a gázai területről az óta kilőtt rakéták száma 85%-kal csökkent…”
  .
  – Meg azt, hogy irgalmatlan anyagi és emberveszteség érte a hamaszt. Oda lett egy csomó banditájuk, robbanóanyag és fegyverlerakatuk, és technika.
  .
  De az iszlamisták és/ vagy arab fegyveres erők”győztek” Szueznél is ’56- ban, 67- ben “csak” a pfsz “győzött”, de a pfsz ’70- ben is “gyüzött, mikor is Jordániából a király hadereje gyakorlatilag kiirtotta/ kiűzte az egész genget. Aztán, “győztek” 68- ban Karemehnél is (ott a jordán haderő és a pfsz egyszerre “győzött”), 73- ban az egyiptomiak “győzték le” a CAHAL- t (október 6- át azóta is “Győzelem napjaként” ünneplik), 79- ben a Litani- hadműveletben újra a pfsz banditák diadalmaskodtak, majd 82- ben egész Libanonban is.
  A következő győzelemre 91- ig kellett várni, ez volt lényegében a “győztes” első intifáda vége. Majd újabb “győzelem volt szintén 91- ben, ekkor öreg Szaddam győzte le az amerikaiakat (meg, gondolom, a többi 26 országot is, akik a koalícióban rész vettek). További nagy győzelmek voltak a Dim Veheshbon és a Harag Gyümölcsei hadjáratok is – itt a faszbollah és LIbanon egyszerre győzött. A 2001- es terror, valamit az ezt eredményező afgán hadjárat is “győzelem” volt. A 2002- es Defence Shield is diadal, mármint, a pfsz- nek. 2006, Libanon, na, ott a faszbollah akkorát győzött, hogy csak na. 2008 végén meg, szegény CAHAL nem győzött Gázából világgá futni, ugye.
  .
  És azóta is csak győznek, győznek.
  .
  OK. Pszichopatologiai szempontból ez ugyanaz, amikor egy már elmebeteg, menthetetlen játékgépező elverte a házát, nincs már munkája sem, lefogyott, lázas, családja elhagyta, volt ismerősei menekülnek előle, hitelezői bérgyilkosokat küldtek rá, de ő tovább hazárdjátékozik (lopott pénzből), és nyer. Mindig csak nyer, legalábbis ezt mondja, bárki kérdezi.
  .
  A fenti példákban pedig, arab- iszlám erők
  .
  – Hol 90 százalékos, vagy ez fölötti pusztulási arányt szenvedtek el (1967- ben Egyiptom, Szíria, és a Shomroni jordán hadosztályok, 1973- októberében az iraki haderő a Golanon, majd szintén ekkor, szintén a Golanon a szírek, 1991- ben az irakiak kuwaiti hdosztályai, 2003- ban a teljes iraki hadsereg) – márpedig, katonáéknál a 90% pusztulási arány azt jelenti, hogy “teljes megsemmisülés”.
  .
  – Hol végig vannak verve, végig üldözve, elkergetve- kipusztítva (a palesztin bandák, bárhol, bármikor, bárki ellen),
  .
  – Hol technikai állományuk, infrastrukturájuk semmisül meg,
  .
  – Néha borzalmas szabotázsakciók döntenek romba egész fegyverüzemeket, az ott lévő fontos személyzettel együtt, vagy kibertámadások tarolnak le egész központokat, stb,
  .
  Ezek mindig “győznek”.

 15. Eldrad 2013. november 19. kedd - 20:34 #

  És még ez:
  .
  “..Én csak azt nem értem, hogy olvasni tudó emberek miért csak a süket szöveget találják meg az interneten, amikor a valósághoz ugyan annyi erőfeszítés árán hozzájutnának…”
  .
  1, Mert ez tévedés, és ehhez jóval több erőfeszítés kell, mint a szennyportálok őrültségeinek elolvasása. A valóság megismerése hónapokat, éveket venne igénybe, és egy ennyire komplex témakörben még 2- 3 év folyamatos és szakszerű ismeretszerzés után is éppen hogy karcolgathatnák a felszínt. Én már csak tudom… :(((
  .
  Több év erre pedig a többségnek elfogadhatatlanul hosszú idő, így el sem kezdik.
  .
  2, Mert egy csomó hülye valamiért azt hiszi, hogy minden leegyszerűsíthető pár mondatra, és ami nem, az csakis valami maszatolás, kamuzás, mellédumálás lehet (legyen szó bármiről, genetika, atomfizika, modern kori geostratégia, stb).
  .
  3, Mert nagyon sokan csakis bizonyos – végletekig leegyszerűsített – “válaszokat” képesek elfogadni. Ami hosszabb két összefüggő, összetett mondatnál, az már meghaladja a felfogóképességüket.
  .
  4, Mert sokat csak bizonyos válaszokat akarnak meghallani, függetlenül attól, az mekkora baromállatság. Izrael témája pont ilyen.
  .
  Na, ez van.

  • leharisrael 2013. november 20. szerda - 07:05 #

   Nincs köztünk vita, de a 4. pontban
   “Mert sokat csak bizonyos válaszokat akarnak meghallani, függetlenül attól, az mekkora baromállatság. Izrael témája pont ilyen.”
   adtad meg a legkézenfekvőbb választ.

   Minden probléma áthidalható lenne, csak az a fránya antiszemitizmus/Izrael-ellenesség szemellenzőssé teszi őket.
   Ez van.!

 16. Eldrad 2013. november 20. szerda - 19:09 #

  Ez van, igen, de azért azt tényleg nagyon szeretném megtudni akár ettől a “puma” művésznevű beírótól is, hogy
  .
  1, Mégis, az USA mikor, hogy, és kitől jutott több olajhoz Izrael által
  .
  2, Miféle HITELES katonai- geostratégiai- gazdasági forrás állítja, hogy Kína márpedig 15 év múlva lenyomja az USA- t katonailag, meg mindenhogy (és miért pont 15, wazze, MIÉRT??? :)))))
  .
  3, Mikor, és kit “népirtott Izrael, és a “népirtás” szót itt kizárólag az ENSZ egyébként kitűnő definíciója alapján vagyok hajlandó értelmezni (General Assembly Resolution 260A (III) Article 2).
  .
  A többit, amit írtam, nem is reméltem, hogy megérti – csak azért írtam, hogy ha valaki, akit ez tényleg érdekel, és nem vágja a témát, nehogy marhaságokat kezdjen gondolni, mikor meglát egy ilyen “puma” jellegű befarcintást.
  .
  Na de hogy ilyen egyszerű kérdéseket ne értsen egy olyan, aki hatalmas arccal idejön, és pár hiszterikus tőmondattal kioktat minket – az már tényleg a legalja.

  • leharisrael 2013. november 20. szerda - 19:20 #

   Érdekes, hogy itt nagyon ritkán fordul elő ilyen jövevény, amíg a NolBlog-ra is feltettem az írásaimat, sok hasonszőrűvel találkoztam.
   Általánosságban az a tapasztalatom, hogy amint konkrétumot kér rajtuk számon az ember, nem reagálnak. Jelzem ez szinte minden portálon így van. Ha mégis visszajönne és tényszerűen válaszolna – megkövetem.

 17. Attila 2013. november 21. csütörtök - 14:08 #

  Az USA le akarja venni a kezét Izraelről. Mi amerikának rongyos 260 milla? azt meg Obamáék is tudják, hogy Murszival újabb dzsihad indul be, tehát az egyiptomi katonaság tett egy szívességet. az, hogy obamáék odaengedik az oroszokat majd hivatkozási alap lesz, miért kell izraelt rákényszeríteni a hazug-palesztin “békére.”

  • leharisrael 2013. november 21. csütörtök - 19:09 #

   Nem az USA, hanem Obama! Természetesen pontosan tudja, hogy mit csinál és éppen ezért nem tartom nagy formátumú vezetőnek. Ilyen poszton már nem szabadna az érzelmeit ennyire nyilvánvalóan kimutatnia. Ráadásul Amerikával sem tesz jót. Na, mindegy, majdcsak túléljük.
   Palesztinokkal való békét meg felejtsük el, abból nem lesz semmi.

 18. Eldrad 2013. november 21. csütörtök - 19:34 #

  “…az, hogy obamáék odaengedik az oroszokat majd hivatkozási alap lesz, miért kell izraelt rákényszeríteni a hazug-palesztin “békére…”
  .
  – Attól, mert a muszkák odatolnak pár hadihajót Egyiptom partjaihoz, nem kell Izraelre semmiféle “palesztin békét” ráerőltetni. Ez ebből nem következik. Szíria partjainál is évtizedekig állomásozott több orosz hadihajó, sőt, orosz ejtőernyősök is, mégsem volt ebből semmi gond; az amerikai hatodik flotta ugyanis a Földközi- Tengerre van telepítve, és így emlékeztet a puszta jelenléte mindenkit, ki az úr a háznál. Olaszországban van a támaszpontja. Jó közel van mindenhez arrafelé, ellenfele pedig nincs, akkora csapásmérő erőt képvisel. Nem is kell tenniük semmit, a puszta jelenlét elég elrettentő erő. Ilyen flottája senkinek nincs a világon, és belátható időn belül nem is lesz, az USA- nak meg ilyenből van még ezen kívül öt, ha jól tudom.
  .
  Egyébként a palesztinokkal több okból is lehetetlen a béke, ezek kötött első helyen áll – szerintem – hogy nem létezik egységes palesztin akarat ehhez. Több tucatnyi, egymásnak is rendszeresen aláverő, néha egymást is legyilkoló palesztin banda van, ezeknek semmiféle egységes vezetése nincs. Kivétel nélkül mindegyik nehézsúlyú szervezett bűnözői banda is egyben.
  A palesztin népet ilyen módon nem képviseli senki. Egyvalamiben viszont megegyezik a tucatnyi palesztin banda akarata, így az abbasz- féle geng akarata is: Izraelnek pusztulnia kell (most függetlenül attól, mennyi ennek a realitása).
  .
  Egy olyan népséggel, mely a másik fél kiirtását, teljes megsemmisítését, legyilkolását, meg ilyeneket vizionál, azzal nem lehet békét kötni. A palesztin közvélekedés pedig pont ez. Ahmedtől, az utcaseprőtől kezdve, Ibrahimon, a tanáron át az abbasz- féle népvezéri banda minden egyes tagjáig.

  • Attila 2013. november 22. péntek - 14:03 #

   Nem értettél. Obama vissza akarja vonni Izraelt támogatását.ezt legkönnyebben úgy tudja megtenni, ha környező országokat magára hagyja. És azt már virág elvtárs is megmondta hogy ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség. Nincs 3. Alternatíva. Ezt Obama is tudja. És ezért gennnyes a politikája

 19. Attila 2013. november 22. péntek - 14:10 #

  Egyébként Lehar nincs valami anyagod Izrael és Kennedy kapcsolatáról? Úgy érzem ő hozta be az izrael elleneséget a demokrata pártba. Ezzel a demokrata elnökök rendszeresen megfertőződnek…

  • leharisrael 2013. november 22. péntek - 14:21 #

   Utána kell néznem, így kapásból nem tudok ajánlani erre vonatkozó irodalmat.:(

 20. Eldrad 2013. november 22. péntek - 16:56 #

  Attila: van egy jó politikai szakirodalom, könnyen beszerezhető, magyarul is megjelent;
  .
  Josszi Melman – Dan Raviv: Igaz barátok – Az amerikai-izraeli szövetség valódi története
  .
  Természetesen nem kimondottan a Kennedy- éráról szól, de az is ki van tárgyalva. A cím (Igaz barátok) enyhe túlzás, de ettől még a könyv kitűnő. Nem könnyű olvasmány, mivel rengeteg háttérismeretet igényel, de én ezt ajánlom.

  • csibacsi 2013. november 24. vasárnap - 13:28 #

   John Kerry, Obama diktator oszver pofaju szolgaja Izrael zsarolasa es megalazasa utan a tole varhato politikai mozdulattal Irannak kedvezo “hat vilaghatalmi” tars babasaggal a vilagra eroltette ezt a szegyenletes, kizarolag a moszlem naci rezsim erdekeit szorgalmazo es az elonyeit megengedo megallapodast.

   Az iraniak szavahihetosegenek semmi hitele nincs. Most majd ujra kezdetet veszi egy nemzetkozi, feltehetoen az Egyesult Nemzetek altal szponzorolt ellenorzesi komedia, amiben az iraniak dontik el, hogy mit hoznak nyilvanossagra es mit tartanak titokban, mit adnak fel es mit tartanak fenn.

   Izrael, az Egyesult Allamok es a vilag sorsa ismet annak a zsidogyulolo szervezetnek, de minden egyeb kerdesben impotens sohivatalnak a kezebe kerul, amelyik tobb mint ketszaz elmarasztalo dontest hozott a vilag egyetlen megbizhato es hiteles demokraciaja, a zsido allam ellen.

   Obama es Kerry peldatlan arulasa es eroszakos, kritikatlan es gerinctelen moszlem barat politikaja elhomalyositja a Csehorszagot cserbenhagyo Chambelain tortenelmi aljassagat.

   • leharisrael 2013. november 24. vasárnap - 13:49 #

    Undorító komédia az egész!:( Netanjahut idézem a megállapodásról: “Ez nem történelmi megállapodás, ez történelmi hiba!”

    Csak annyit teszek hozzá, hogy vannak dolgok, melyekről mélységesen hallgat a média. Ezek közül csak egyet: Azt mondják, hogy az uránium dúsítás engedélyezett mértéke 5%, de arról már nem beszélnek, hogy a mai technikával a 3.5%-os uránt hetek alatt fel tudják dúsítani az atombombához szükséges 90 akárhány %-osra.

    Köszönjük Obama!:(

 21. Eldrad 2013. november 24. vasárnap - 14:48 #

  “…Izrael, az Egyesult Allamok es a vilag sorsa ismet annak a zsidogyulolo szervezetnek, de minden egyeb kerdesben impotens sohivatalnak a kezebe kerul…”
  .
  – Azért van ott még két szervezet, aminek kezében van a végkifejlet a CAHAL és az Izraeli Légierő. Bár, az már nagyon nagy baj lenne, ha ezeknek kellene beavatkozni. De ahogy nézem, ez fog történni.
  .
  Lehar:
  .
  – Azért az urándúsítás nem megy csak úgy, egyik hétről a másikra. Iránnak egyszerűen nincs meg erre a kapacitása, nincs elég centrifugájuk.
  .
  Ettől még persze történelmi hiba a felelős államok részéről úgy tenni, mintha az iszlámnáci rezsimmel lehetne bármiféle egyezséget is kötni. Több analógia is van, mi történik, ha egy életveszélyes rezsimmel leállnak a tehetős, de elhülyült hatalmak alkudozni; a náci Németországnál jobb példa nem kell, de ez még annál is rosszabb, több szempontból.
  .
  Bibi említette a beszédében észak- koreát, hogy tessék, nézzék meg, azok mit művelnek, függetlenül attól, éppen valami használhatatlan szankciót hoznak ellenük, vagy elengedik azt, az egyezségért cserébe. De ez nem elég a nagyhatalmaknak.
  .
  Szerintem Izrael (és az Arab- félsziget olajdiktatúrái) magukra maradtak. Persze nem kétséges, ki fog odavágni az iráni iszlámnáciknak, ha kell. És szerintem az sem véletlen, hogy Szaudia immár nyíltan is engedi Izraelnek a légtere használatát (eddig is engedte, de az amolyan nem hivatalos volt).
  .
  Érdeklődve várom a fejleményeket. De tudjátok, mit?
  .
  Nem is baj, hogy így alakult. Mert így – ha minden az iráni iszlámnácik kedve szerint megy, azaz, végleg behódol nekik mindenki – Izrael végre kész helyzet elé áll, és oda kell vernie. Méghozzá jó nagyot, akkorát, ami döntő csapás lesz iránra.
  .
  Ilyen módon tiszta vizet öntenek a pohárban.

  • leharisrael 2013. november 24. vasárnap - 15:12 #

   Na, jó túloztam! Elképzelhető, hogy nem egyik hétről a másikra! De ki tudja követni, hogy hány centrifugájuk van azon kívül,amit bevallanak.

   Igen, az teljesen nyilvánvaló, hogy ki fog odacsapni. De az is, hogy ha odacsap, akkor az jó nagy lesz, hogy lehetőleg másoknak is elmenjen a kedve “a cionista állam”, “A Közel-Kelet rákos daganata” megsemmisítésétől.

 22. Eldrad 2013. november 24. vasárnap - 22:29 #

  Közel- kelet rákos daganata, allah tetves, hosszú szakálla, az… ordítja mindezt egy halom elmebeteg, aberrált, vallási őrült, akik megrekedtek a 13. század tipikus elborultságának értelmi- érzelmi színvonalán.
  .
  Na mindegy, mert ahogy korábban mondtam, ez a magaratás többek között a garancia arra, hogy ezek csak veszíthetnek egy fejlett, euro- atlanti, vagy olyan típusú haderővel szemben. De nézd meg, ezeknek nem használ még a nyílt katonai demonstráció sem, mint pl. az idei szudáni légitámadás volt (az iráni szponzorálással készült, és működő, gázai bandák számára sz…r fegyvereket előállító gyár ellen). Az – az üzem teljes lerombolásán kívül – egy üzenet volt iránnak is. Nem vették a lapot.
  .
  Nem baj, majd amikor rájuk szakad az ég, meglátják, mi van. Akkor majd őrjönghetnek, ahogy csak bírnak.

  • leharisrael 2013. november 25. hétfő - 07:33 #

   Nincs köztünk vita!:)
   Tudod, ha rájuk szakad az ég, az egész világ visítva fogja elítélni az agresszor Izraelt. Még azok is, akik titkon helyeselnek egy ilyen lépést.

 23. Eldrad 2013. november 25. hétfő - 09:43 #

  Titokban helyeslik? Hát, szerintem az Arab- félsziget diktatúrái nem is annyira titkolnák ezt… ha így mennek a dolgok, nemsokára meglátjuk.

 24. Attila 2013. november 25. hétfő - 10:41 #

  Engem az is zavar, hogy egy nyíltan terrorrezsim kapcsán az usa egy platfromra került oroszországgal és kínával. nemcsak izraelt és a szabad civilizációt árulta el, hanem saját titkosszolgálatában is bizonytalanságot okoz. Hogy fognak ezek a szervezetek az oroszok és a kínaiak ellen teljes erővel harcolni, ha egyik napról a másikra baráti kapcsolatba kell kerülniük?

 25. izraeli 2013. november 27. szerda - 21:07 #

  Lehar,ez nem egeszen a targyhoz tartozik, de talan megis-kiegesziti azt.
  חג אורים שמי- Jo Hanuka unnepet mindannyiotoknak.
  A szokasos מעוז צור {Maoz Cur} helyett – hallgassatok meg Nomi Semer dalat-
  שבחי מעוז – A bastya {sziklaszirt} dicserete- amely a makacs,kemeny erodrol szol.
  Lehet, hogy Jehuda Hamakabi- sem gondolta maskent.

  • leharisrael 2013. november 28. csütörtök - 07:49 #

   Köszönjük a jókívánságokat és Neked is חנוכה שמח

 26. Rebel 2013. november 28. csütörtök - 21:46 #

  Az egyiptomi helyzet majdnem teljesen Obama külpolitikájának kudarcára írható. Azonban nem zárnám ki, hogy a rombolás nem akarattal elkövetett.

 27. Jimbo 2013. december 9. hétfő - 21:27 #

  Remélem jól telt a Chanuka mindenkinek.
  Kint voltam a Nyugati téren párszor a Chabad rendezvényén. Szép volt, sokan voltunk, a rossz idő ellenére is.
  A bántó, hogy megrongáltak több Chanukiyát. Ugyan az a társaság. A főkolompost azzal bocsátották próbára, hogy “nem tudta, hogy vallási jelképet rongál meg”….
  Ez nonszensz…
  Ettől függetlenül az ünnep szép volt. Megmutattuk, hogy nem félünk, akkor sem ha néhány “hazafi” a háttérben zsidózással próbál minket megzavarni.

  • leharisrael 2013. december 10. kedd - 07:19 #

   Szia Jimbo!
   A hanuka csak jó lehet, egy kis fény a korai sötétedésben.
   Elég sokat gondolkoztam ezen a hanukia rongáláson és azon túl, hogy természetesen nem hiszem a védekezést, – nyilván az ügyvéd sugallatára történt – felmerült bennem egy-két kérdés.
   Vajon, ha a rendszer változik, akkor kettős keresztet fog megrongálni, vagy akkor is megmarad antiszemitának?
   Vajon, ha úgy adódik, hogy sírrongálásra adja a fejét – válogatás nélkül vandálkodik v. akkor is csak a zsidó sírokat pécézi ki?

   Az, hogy próbára bocsátották, vajon együtt jár-e a felvilágosítással? Azzal, hogy mit szabad és mit nem? Úgy általában, nem kizárólag a hanukiára szorítkozva.

 28. Jimbo 2013. december 10. kedd - 16:46 #

  Kedves Lehar,

  Arra én is kíváncsi lennék, hogy mit mondott bíró annak a jómadárnak. De szó szerint.
  Nem tudom, hogy reménykedhetünk-e abban, hogy a cél a felvilágosítás és a megtévedt hülyegyerek jó útra terelése, és nem pedig az ilyen cselekmények elbagatellizálása….

  • leharisrael 2013. december 10. kedd - 17:43 #

   :) A “reményhal” tipikus esete. Vagyis a remény hal meg utoljára.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: