Nincs új a nap alatt!

17 Júl

Van úgy, hogy az ember békés álmát maga mögött hagyva, beidegződött szokás szerint a napot újságolvasással kezdi. És vannak békésnek induló reggelek, amelyet egy pillanat alatt a biztosíték kicsapódása követ. Na, ilyenkor nem szabad belekezdeni új blogbejegyzés írásába, sőt tízig-százig számolva, mindenféle véleményalkotást mellőzni kell.

Lassan számoltam és ezerig, íme az eredmény!

Nyílt levél… és mos bajban vagyok. A címzettet – úgy tanultam – meg kell szólítani. De hogyan? Kedves? – Nem, egyáltalán! Tisztelt? – Na, az végképp nem! A kettős mérce nagymestere? – Ez már közelít! Aljast mégsem írhatok – még beperel igazmondásért!

Maradjunk annyiban, hogy:

Rövid emlékezetű Európa, figyelj!

Te, akinek jól jött az ősök pénze, hogy fegyverkezhess a szomszédaid ellen, majd a visszafizetést elkerülendő a kiűzetést választottad! Te, akinek jók voltak az ősök, amíg általuk elmondhattad, hogy vannak polgáraid! Te, aki megakadályoztad a zsidó állam időben történő újjáalakítását és ezzel segédkezet nyújtottál egy őrült rendszer elmebeteg vezetőjének az ősök gázba küldéséhez! Te, akiben csak annyi tisztesség maradt, – bár ezt inkább lelkiismeret furdalásnak nevezném –  hogy a vészkorszakot követően nyögvenyelősen, de mégis rábólintottál a modern zsidó állam felépítésére! Te, aki házad táját szinte zsidómentessé tetted! Te, aki kényelmes karosszékedből, ölbetett kézzel nézted végig, az alig 48 órás újszülött harcát hat szomszédja összehangolt, egyidejű támadással szemben! Te, akinek egyetlen szava nem volt az Izraelt ért további háborúk során sem! Te, aki évtizedek óta hallgatsz, holott ismered Irán Izraellel szembeni uszító hadjáratát és minden bizonyíték a kezedben van atomprogramjukat illetően! Te, aki 65 éve mást sem teszel, mint tudomásul veszed Izrael polgári lakossága ellen irányuló terror-támadásokat, családgyilkosságokat! Te, aki csendes szemlélője vagy a szíriai vérfürdőnek! Te, aki hallgatsz és álintézkedéseket foganatosítasz a terjedő európai antiszemitizmussal szemben! Te, aki megkérdőjelezed a kóser vágás létjogosultságát! Te, aki aláásod az izraeli demokráciát azzal, hogy finanszírozod a  szélsőbaloldali szervezeteket és a “emberjogi aktivistákat”! – Természetesen csak Izrael ellenében! Te aki a palesztinok legnagyobb anyagi támogatója vagy és ezzel nyíltan támogatod a terrorizmust és a korrupciót! Te, aki annyira gyűlölöd Izraelt, hogy  nem vagy hajlandó a terroristák listájára felvenni a Hezbollah-t annak ellenére sem, hogy köztudott a Szíriában játszott szerepe!

Te, most megszólalsz! Bár maradtál volna csöndben, akkor nem járatod le magad a kelleténél jobban!

Európa, Te beteg vagy! Gyógyíthatatlanul! Betegséged neve: Antiszemitizmus! Ahelyett, hogy kezelnéd, úgy vagy vele, mint a zugivó, aki a látszatra – ameddig lehet – megpróbál adni. Te úgy adsz a látszatra, hogy elhiteted a világ kevésbé fertőzött részével, hogy az, amit lát, nem is antiszemitizmus, hanem Izrael “jogos” bírálata!

Hát, vedd tudomásul, hogy Auschwitz után ehhez nincs erkölcsi alapod!

Különösen nincs erkölcsi alapod arra, hogy bármely ország állampolgárainak egy részét megbélyegezd, mert ezzel az erővel Izrael is semmisnek tekintheti a háborúk után kialakult európai országhatárokat. Tudatom veled, hogy Te is telepes vagy ezen a bolygón!

Most pedig kezdhetném a dátumszerű felsorolását azoknak az alkalmaknak, amikor megtehetted volna, hogy az asztalra csapsz és érvényt szerzel az izraeli-palesztin “béketárgyalások” során elfogadottaknak. Kezdve Oslo-val és befejezve a 2010-ben még el sem kezdett, de máris félbeszakadt tárgyalások ismertetésével. De Te hallgattál, amikor a szerződésben foglaltakat a palesztin fél megszegte, hallgattál akkor is, amikor a polgári lakosságot vették célba rakétáikkal, hallgattál a Vogel család lemészárlásakor és sorolhatnám napestig.

Álságos megszólalásaid rendre akkor hangzottak el, amikor a palesztin érdekeket kellett védened. Mérsékletre intetted Izraelt, amiért “aránytalan” visszacsapással élt.

Gyáva vagy Európa és számító! Szükséged van az arab olajra és ezért mindenre képes vagy! Minden kivizsgálás nélkül ítélted el Izraelt a közelmúltban három esetben is, de amikor kiderült, hogy a videó felvételek manipuláltak, hogy azt a palesztin érdekeknek megfelelően vágták össze európai sajtómunkások – megint csak hallgattál!

Európa! Túllépted a vörös vonalat! Ráadásul kiderült, hogy fogalmad sincs, mit beszélsz! Szankciókat alkalmazol Júda-Somron területén élő, általad telepeseknek nevezett emberekre, ide sorolod Jeruzsálem keleti részének zsidó lakosságát és nem átallod ide keverni a Golánt? Hát kérdezlek, a Golánnak mi köze van az izraeli-palesztin megegyezéshez? Tovább kérdezek? Ki az, akivel ma szír oldalról tárgyalni lehet? Az oroszok által támogatott Aszad rezsim, vagy a többségében idegen zsoldosokat tömörítő “felkelők”?

Kérdések után egy kérés! Állj elő egyetlen olyan dokumentummal, mely igazolja, hogy a ma magát  “palesztin népnek” nevező arabok valaha is tulajdonosai voltak ennek a földnek. 

Megkönnyítem a dolgod! Ilyen irat nincs, már csak azért sem, mert Izrael Jordán megszállás alól szabadította fel Jeruzsálemet és a nyugati partot. Figyelj! Ők sem annektálták! Úgyhogy keresd meg valamelyik török szultán még élő leszármazottját – csak hogy topon légy a közel-keleti történelemben.

Európa! Ostoba vagy! Ostoba a kísérleted gazdasági szankciókkal meghúzni az országhatárokat!  Képmutató vagy és csőlátásban szenvedsz! De legalább mára már nyílt kártyákkal játszol!

Nincs új a nap alatt, Európa, te a régi vagy!!!

2013. július 17.

Reklámok

13 hozzászólás to “Nincs új a nap alatt!”

 1. Max Birca 2013. július 17. szerda - 21:54 #

  Ezzel nem értek egyet.

  Úgy teszel, mintha minden rendben lett volt e területek izraeli megszállásával. Pedig nincs rendben, ezt a hivatalos Izrael is tudja, nem véletlen, hogy sem Gáza, sem Ciszjordánia nem lehet sosem csatolva hiavatlosan Izrael által, Izrael csakis Kelet.Jeruzsálemet csatolta. (A Golánt most kihagyom, nem tudom, hogy jelenleg mi a pontos státusza, s most nincs kedvem utána nézni.)

  Ha annyira egyértelmű lett volna a helyzet, Izrael már 1967-ben csatolta volna az összes, a háborúban megszerzett területet. Magyarul: Izrael sem érezte jogosnak a csatolást.

  Ezen kívül azzal sem értek egyet, hogy az európai álláspontot antiszemitizmusnak minősíted. Ez egyszerűen nem igaz. Európa igyekszik semleges álláspont elfoglalni az izraeli-palesztín vitában, ennyi az egész.

  • Mevatel Shtuyot 2013. július 18. csütörtök - 18:31 #

   “Magyarul: Izrael sem érezte jogosnak a csatolást.”

   Sokkal egyszerűbb a válasz: nem kell ekkora ellenessége
   s tömeget az országba fogadni.

   “Európa igyekszik semleges álláspont elfoglalni az izraeli-palesztín vitában, ennyi az egész.”

   Ha semleges lenne akkor az palesztinokat nem finanszírozná hanem nyomás alá helyezné. Ehelyett az adófizetők pénzéből lényegében az Izrael elleni terrort finanszírozza.

 2. Avi 2013. július 18. csütörtök - 06:02 #

  Kedves Lehár!
  Betartottad igéreted és remek írást tettél közzé! Tényleg egyformán pörög az agyunk csak te szebben tudod megfogalmazni a gondolataid. Megérdemli Európa a sorsát. Nem tanultak a londoni a spanyolországi merényletekből. Remélem hamarosan a NO GO zonák tömege lepi el az europai városokat és a templomokból a müezzin fogja imára szólítani a híveket.

 3. Mirjam 2013. július 18. csütörtök - 07:26 #

  Kedves Lehár!
  Azt hiszem sok olvasódnak a gondolatait, jogos felháborodását foglaltad írásba, a Tőled már megszokott színvonalon.

 4. Attila 2013. július 18. csütörtök - 12:58 #

  Én is most olvastam a Jpost-on http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Peres-appeals-to-EU-to-give-peace-a-chance-320238
  Sajnos tökéletesen beleillik Európa gyilkosokat érdekből pártoló politikájába. Ilyenkor szégyenlem, hogy európai vagyok. Egyébként ha arab olaj nem lenne, Európa akkor is ilyen ambivalens módon viselkedne Izraellel szemben, és ennek magyarázataként nem tudok mást mint a kibeszéletlen ősgyűlöletet, az egyes ember antiszemitizmusát. Sajnos. Volt pár éve egy cikk a Jposton, “Democrats goes european” címmel. Jó meglátás: a skála legnegatívabb pontja mindig az európai hozzáállás (most a muszlimról nem beszélek, az nonsense, értelmetlen, dialógusra nincs esély), és az amerikaiakat mindig ehhez viszonyítják. Simon Peres egyébként tökéletes úriember, nem indulatból válaszol, hanem az értelemre próbál hatni.
  és azt még hozzáírnám, hogy európa nagyon igyekszik megtalálni önazonosságát a külpolitikában is. tehát nem akarja az USA-t követni, és ezzel a mélységesen rosszul értelmezett autonómiával sokszor a gyilkosok pártján találja magát. (És sajnos nagyon sok európai lélekben ez nem okoz lelkiismeret-furdalást…)

 5. Jimbo 2013. július 18. csütörtök - 17:33 #

  Az Unió elmehet a fenébe. Ez nem semleges álláspont… A palesztin felet miért nem bojkottálják soha, semmiért? Míg Jordánia uralma alatt volt Judea senkit nem érdekelt, senki sem akarta bojkottálni ezért. Mióta izraeli fennhatóság alatt van, csak azóta kérdés.
  Nem tetszik nekik, hogy Jeruzsálem Izraelhez tartozik? Pedig ez így fog maradni.
  Az EU-tól kicsit többet vártam volna. Adják a lovat Abu Mazen és a Hamasz alá…

 6. Chiyori (@chiyori123) 2013. július 18. csütörtök - 18:08 #

  Kedves Lehar!

  Nem teljesen mindegy, hogy korábban voltak- e arab tulajdonosai Izraelnek ill. Palesztinának? Persze, hogy nem voltak. Ha a korábbi tulajdonosokat néznénk, akkor most arról folynának a tárgyalások, hogy a zsidóké vagy a törököké legyen-e az a föld. Elég szép számmal éltek ott arabok is, és az 1910-es években biztosan ők voltak többségben. Igaz, hogy Izrael egy kis zsebkendőnyi terület, arab országból meg már marha sok van, de nekik is ugyanannyi joguk van ahhoz a földhöz, mint a zsidóknak. A népek önrendelkezési joga miatt. Nem bántásból írtam ezeket, remélem már kicsit megnyugodtál.

  • leharisrael 2013. július 18. csütörtök - 18:35 #

   Én eddig is tökéletesen nyugodt voltam. Nem arról van szó, amit Te kiemeltél, az csak mellékszál. A lényeg, hogy az EU akkor köpött a levesbe, amikor a két fél közötti megbeszélést előkészítő tárgyalások igen jó úton haladnak. Akkor is csak azért, mert Európa ki lett hagyva abból a “dicsőségből”, hogy ő legyen a Messiás, aki elhozza a közel-keleti békét. Pitiáner, bosszú az egész!

   • Chiyori (@chiyori123) 2013. július 18. csütörtök - 19:16 #

    Sajnálom. De annak örülök, hogy nyugodt vagy. :)

 7. Mevatel Shtuyot 2013. július 18. csütörtök - 18:39 #

  Mintha a gondolataimba láttál volna. Egy kis kiegészítés:
  – Európa volt az aki két világháborút robbantott ki amiket nem tudott befejezni az USA segítsége nélkül. Mindkettő az általa teremtett nacionalizmus eszméi miatt.
  – Európa volt az aki leült tárgyalni potenciális banditával. Ma müncheni és Molotov-Ríbbentrop paktumnak nevezzük őket.
  – Európa volt az aki kiérlelte és létrehozta a fasizmust és a kommunizmust. Egyiket sem tudta felszámolni az USA segítsége nélkül

 8. Chiyori (@chiyori123) 2013. július 22. hétfő - 14:19 #

  Kedves lehar!

  A cikk szerint az EU végre terrorszervezetnek nyilvánítja a Hezbollahot. Ez egy jó hír, gondoltam hátha véletlen nem hallottál róla, és sikerül örömet szerezni.

  http://nol.hu/kulfold/terrorszervezetnek_nyilvanitja_a_herzbollahot_az_eu

  • leharisrael 2013. július 22. hétfő - 14:39 #

   Köszönöm! Igaz, hogy pár perce már olvastam, de így is örömet szereztél! Nem beszélve arról, hogy az olvasókat is tájékoztatod, akik nem biztos, hogy találkoztak a hírrel.:)
   Bár annyi szépséghibája azért van a dolognak, hogy csak a katonai szárnyukat nyilvánították terror-szervezetnek. Az meg érdekes lesz, hogy ki mondja meg, melyik a katonai szárny. Ha Asthon bárónő, akkor az egész egy kalap rigófüttyöt ér.

 9. Rebel 2013. november 28. csütörtök - 20:44 #

  Európa közvetlenül a Shoa után egy darabig visszatartotta magát mivel a zsidózás nem volt szalonképes. A kommunisták anticionizmusa és később a Hat Napos Háború utáni és azóta is folyó Izráel ellenesség kapút nyitott a zsidózásra. Ha a szó amit használnak nem “zsidó” hanem izráeli, cionista, vagy aggresszor. Talán van olyan aki Izráelt kritizálja és nem antiszemita, mint ahogy van zsidó is szép számmal a vallásos és a baloldalról aki alapjában véve Izráel ellenes. Tény az, hogy az Izráel ellenesség antiszemitizmust takar az esetek túlnyomó részében akárhonnan jön.

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: