“Vérvád” muzulmán módra

16 máj

2000 decemberében, két hónappal a második intifáda kitörése után Mohamed abu Samra, a FATAH hírszerzésének alezredese jelentést írt Jasszer Arafatnak, amely a következő címet viselte: “Cionista terv az Al-Aksza mecset lerombolására, mesterséges földrengés által!”

Al-Aksza mecset

Idézet a jelentésből:
“Amerikai katonai jelentések szerint, 1997-ben az izraeliek egy bizottságot állítottak fel, mely a haifai Technion és a Weizmann Intézet tudósaiból áll. Ez a bizottság tervet dolgozott ki az Al-Aksza mecset lerombolására, mesterségesen keltett földrengés által, amit erős hanghullámokkal és vákuummal érnek el, miközben jégvihart idéznek elő. A legtöbb ez irányú kísérlet már 1999-ben lezajlott a Holt-tenger vizében és a Negev sivatagban. A jelentések szerint az Al-Aksza mecset alapja az izraeli archeológiai kutatások következtében úgy meggyengült, hogy mesterséges földrengés keltésével könnyen romba lehet dönteni.
Várom az utasításokat.”

Arafat a legteljesebb komolysággal reagált a jelentésre és továbbította is kelet-jeruzsálemi személyiségeknek, köztük Feiszal Husszeininek és Ziad abu Zidnak.
(Arafat reagálása teljesen érthető, ha tudjuk, hogy ő is az egyik legfőbb terjesztője volt a “veszélyben az Al-Aksza” legendának.)

A legenda szülőatyja Hadzs el-Husszeini főmufti, Hitler harcostársa volt. Ő kezdte el terjeszteni, hogy a cionista mozgalom a Templomhegyen található mecsetek lerombolására törekszik azért, hogy helyükön felépítse a harmadik Templomot.

Ez a  legenda “legyőzhetetlen” csodafegyverré  vált minden olyan muzulmán és arab személyiség kezében, aki tömegeket akart mozgósítani a “Jeruzsálemért vívandó harchoz”. Napjainkban is ez a legtöbbet és legnagyobb sikerrel használt “fegyver” Irán, a Hezbollah és a Muzulmán Testvérek kezében. Ma a muzulmán világban megcáfolhatatlan tényként fogadják el a vádakat, melyeknek a területen valóban történtekhez az égvilágon semmi közük.

Nézzünk néhányat a legabszurdabb vádakból:
Amikor Izrael helyreállította a “Hurva” zsinagógát, amit a jordánok 1948-ban felrobbantottak, fellármázták az egész muzulmán világot. Tudni kell, hogy a zsinagóga 400 méternyire van a Temlomhegytől és padlószintje 50 méterrel magasabban helyezkedik el, mint a mecsetek padlószintje.
Ugyan ilyen felháborodás tört ki, amikor megnyitották a “Nyugati Fal alagutakat” a Via Dolorosa felől. Ezek az alagutak több száz évvel az Al-Aksza mecset előtt épültek és egyáltalán nem húzódnak a Templomhegy alatt.
Fényképek járták be a muzulmán világot “alagútfúrás a Templomhegy alatt” címmel. És tényleg, a fényképeken tagadhatatlanul  alagútfúrás látható, csak éppen az “Izsák sátra” zsinagóga alatt, a Haggaj utcában, mintegy 60 méterre nyugatra a Temlomhegytől.
Még attól sem riadtak vissza, hogy olyan  rajzokat  keringessenek a muzulmán országokban, melyeken “klasszikus” kinézetű, zordon tekintetű zsidó Al-Aksza alakú fagylaltot nyal, vagy süteményt eszik.

Azon kívül, hogy a muzulmán mecsetek imahelyül szolgálnak, egyéb funkciót is betöltenek. Íme:
A mecsetek érinthetetlenségét még napjainkban is igen gyakran kihasználják terrorcselekmények előkészítésére. Ennek a hagyománynak megteremtője  Hadzs Amin El-Husszeini volt, aki részt vett a britek elleni felkelésben (1936-1939) és a mecsetekben fegyvert valamint lázadókat rejtett el. A britek minden posztjáról elmozdították, de letartóztatni nem tudták, mivel maga is az egyik mecsetben bujkált. Később, egy direkt erre a célra rendezett felfordulás alkalmával az éjszaka leple alatt, női ruhába öltözve leereszkedett a falon és külföldre szökött.

1986 október 15-én kézigránátokat hajítottak a Nyugati Falnál lévő újonc katonák közé. Csodával határos módon “csak” egy halott volt, az egyik katona édesapja.
A mai napig számos olyan merénylőt tartóztatnak le, akik a kihallgatáskor azt vallják, hogy mecsetekben találkoztak a merénylet megtervezésére.

Az uszítás napjainkban sem lankad, sőt egyre képtelenebb dolgokkal  vádolják a zsidóságot.  Az, aki ezt az uszítást új “magaslatokba” emeli, Raad Szalah sejk, az izraeli Iszlám Mozgalom vezetője. Szalah minden helyet és fórumot felhasznál Izrael, a zsidók és a cionizmus elleni uszításra.

Idézet egy pénteki igehirdetésből:
“Micsoda szemtelenség részükről (mármint a zsidók részéről) templomot építeni, amikor a vérünk még a ruhájukon, az ajtójukon, az ételükben és az italukban van…”

Végül egy “klasszikus” ugyanonnan: …”Mi nem vagyunk a gyűlölet népe! Mi nem engedjük meg magunknak, hogy a kenyérbe gyerekek vérét keverjük…”

Szalah sejk azonban ennél sokkal messzebbre tekint. Álma, amiért egyébként intenzíven dolgozik, egy muzulmán világ-kalifátus létrehozása Jeruzsálem központtal. Ez a kalifátus Európa egy részét is magában foglalja, elsősorban azokat a területeket, amelyek a történelem folyamán már voltak muzulmán befolyás alatt!

2012. május 16.

26 hozzászólás to ““Vérvád” muzulmán módra”

 1. Lott Györgyi 2012. május 16. szerda - 20:53 #

  Az ostobaság a gyűlöletkeltés melegágya. Veszélyes és undorító a manipulálás, ahogy kiszámítva a hatásokat terjesztenek hazugságokat, helyben, időben változó színtereken. Elkeserítő. A békességet és szeretetet lenne jó ekkora intenzitással terjeszteni!

  • leharisrael 2012. május 17. csütörtök - 08:07 #

   Georgia, ezt a témát nem vettem volna elő, mert mindennapos, megszokott. De az, hogy Magyarországon is ilyen színvonalon manipulálják a potenciális választókat… hááááát, megdöbbentő.:((

 2. Fekete György / navigator (nolblog) 2012. május 17. csütörtök - 08:46 #

  Kedves Lehar, nagyon hasznos, hogy e téren (is) tájékoztatja a hazai közönséget! +!

 3. Jimbo 2012. május 17. csütörtök - 21:53 #

  Dore Gold is említ jónéhány ilyen elvakult lipótmező-szökevényt a könyvében…
  Pl. Zawahirit… Szerintem mindegyikük úgy gondolja, hogy ő lesz a főnök egy ilyen kalifátusban…

  • leharisrael 2012. május 18. péntek - 07:55 #

   Az, hogy OPNI szökevények mit gondolnak és mit terjesztenek, számomra szinte lényegtelen. Egy idő után hozzá lehet szokni. Az viszont, hogy a “művelt” nyugat még ma is bevesz ilyen baromságokat, elkeserítő.:(

 4. Chiyori (@chiyori123) 2012. május 17. csütörtök - 23:26 #

  Sok sötét agyú ember van sajnos, akik a legképtelenebb baromságokat terjesztik.

  • leharisrael 2012. május 18. péntek - 07:57 #

   Mint Jimbo-nak írtam, elkeserítő, hogy az európai színvonal is ennyire alacsony és Mo.-on még parlamenti párt is szabadon hangoztathat, szavazatot szerezhet képtelen baromságokkal.:((((

   • Jimbo 2012. május 18. péntek - 08:42 #

    Lehar, én arra lennék kíváncsi, hogy a sok lelkes szélsőjobbos, aki támogatja az iszlám radikalizmust, mit szólna ha ez a rémálom valósággá válna? Nem hiszem, hogy a turáni álmodozásukba beleférne, egy idegen nép irányítása . Ők mondták, hogy “nem lesznek szolgák”. Vagy egy sejk, kalifa, pasa, mufti, stb szolgájának lenni elfogadható lenne a számukra? :D

   • leharisrael 2012. május 18. péntek - 09:09 #

    Jimbó,
    ezeket annyira áthatja a zsigeri antiszemitizmus,hogy nem képesek gondolkodni sem. Ráadásul a saját impotenciájuk elfedésére, a lecsúszott tömeg manipulálására kiválóan megfelel a bűnbakképzés és valljuk be, a magyar néplélektől nem áll távol a hibát másban keresni.:(
    Függetlenül ettől, vagy ezzel nagyon is összefüggve úgy látom, hogy Európa vészesen a Római Birodalom útját járja.:((

 5. Chiyori (@chiyori123) 2012. május 18. péntek - 13:36 #

  Találtam egy friss, angol nyelvű újságcikket, ami pont a témába vág. Nem tudom az izraeliek mennyire ismerik ezt remek török újságírót. Én úgy vettem észre, kifejezetten Izrael-barát, és olyan találóak az írásai.
  http://www.hurriyetdailynews.com/commemorating-the-nakba-.aspx?pageID=449&nID=21007&NewsCatID=398

 6. Chiyori (@chiyori123) 2012. május 18. péntek - 16:45 #

  Szívesen. :)

 7. Jimbo 2012. május 22. kedd - 22:57 #

  Kedves Lehar,
  Ezt cikket az AN-en találtam. Kerestem az izraeli oldalakon: Ynetnews, stb. a reakciókat, de nem találtam. Mit mond erre a vezetőség a sajtó?
  http://nepszava.com/2012/05/vilag/iran-%E2%80%9Emegsemmisitjuk-izraelt%E2%80%9D.html

  Köszönettel:
  Jimbo

  • leharisrael 2012. május 23. szerda - 08:05 #

   Szia Jimbo!

   Az általad belinkelt cikk nálunk is megjelent, de azt hiszem, nem foglalkoztak vele kiemelt írásként. Irán ügyben csak a magam elképzelését, érzését tudom megosztani Veled, mert a hivatalos “hangok” számomra ellentmondásosak ill. egy jó ideje nincsenek is.
   Amit én gondolok az először is az, hogy amit az iráni atomprogramról, annak készültségi fokáról tudni lehet, azt Izrael tudja is. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy értesüléseit maradéktalanul megosztja az Obama adminisztrációval. Ennek részben bizalmatlanság is lehet az oka, részben az, hogy minél kevesebbet foglalkozzanak az üggyel. Úgy gondolom, pont azért, mert az USA kevés információhoz jut, annak ellenére, hogy teljes hírzárlatot kértünk, rendszeresen szellőzteti az ügyet. Biztos emlékszel, hogy pár hónapja még az izraeli támadás időpontját is pontosan ismertették és az óta is időről-időre bedobják a témát a köztudatba.
   Ami elgondolkoztató, hogy amennyiben az USA kész katonai programmal rendelkezik, miért riogat egy esetleges egyoldalú izraeli támadással? (Egyébként nem vagyok biztos abban, hogy amennyiben erre sor kerülne, kapnánk-e támogatást, vagy csak a kikapart gesztenye ízét élveznék?

   Hogy őszinte legyek, ebben az ügyben nem látok világosan. A vezetőség hallgat – nyilván nem véletlenül -, a sajtó és leginkább a nekik nyilatkozó volt és a maguk idejében eredménytelenül működő funkcik pedig “jó” tanácsokat osztogatnak. Leginkább Bibi ellenes megnyilvánulásaik vannak.

   Miközben Izraelt azzal vádolják, hogy rémeket lát Iránban, Obama megpróbál látszat tárgyalásokba bocsátkozni az iráni rezsimmel, szankciókkal ugyan sújtja őket, de nem akarja észrevenni, hogy a financiális megszorítás nem az atomprogramtól vonja el a pénzt, hanem az amúgy is szegény néprétegtől. A szankciók, amikről kiderült, hogy még tovább fokozhatók és a NAÜ értékelése, miszerint átütő sikert értek el a legutóbbi tárgyaláson (amit még nem írtak alá a felek!) semmit nem érnek akkor, amikor tudott, hogy még a tavalyi NAÜ látogatás előtt a föld alá telepítették a legfontosabb objektumokat.

   Egy szónak is száz a vége, Európa szinte egészében, Obama pedig személyesen annyira utál minket, hogy csak magunkra, a magunk erejére számíthatunk.:)))

  • leharisrael 2012. május 23. szerda - 08:22 #

   Jimbó, itt egy ma reggeli összeállítás a ynet-ből:

   http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4232950,00.html

   Maszatolás az egész!

 8. chiyori (@chiyori123) 2012. május 23. szerda - 14:20 #

  Ha Izrael megtámadná Iránt, az is kész öngyilkosság lenne nem? Mozgósítaná a Hamaszt és Hezbollahot. Mindkét irányból támadnák Izraelt.

  • leharisrael 2012. május 23. szerda - 18:31 #

   Messze nem vagyok katonai szakértő, de úgy gondolom, hogy óriási felelősség nehezedik azok vállára, akik ez ügyben döntési pozícióban vannak. Egészen biztos, hogy a Hamasz és a Hezbollah is aktivizálódna, de az izraeli társadalom abban eléggé fegyelmezett, hogy szükség esetén bunkerokba húzódjon vissza, a többi meg a hadsereg dolga. A nagyobb veszélyt én a Palesztin Hatóság területén beépült Hamasz aktivisták akcióba lendülésében látom, az ő célpontjuk egyértelműen a civil lakosság lenne.
   Ezzel együtt felteszem a kérdést: Meddig lehet várni és mire?
   Két nappal a NAÜ- vel tartandó tárgyalás előtt Irán világgá kürtöli, hogy tárgyalni ugyan hajlandó, de Izrael megsemmisítéséről nem mond le…

 9. chiyori (@chiyori123) 2012. május 23. szerda - 20:54 #

  Sajnos én sem vagyok katonai szakértő, és nehéz, vagy lehetetlen igazán jó döntést hozni Iránnal kapcsolatban. Nem lehetne valahogy az iráni kormányt, ill. a rendszert megbuktatni kívülről? Nincsen valami “demokratikus” ellenzék, akiket támogatni lehetne? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek. Ha léteznek ilyen emberek, biztosan börtönben ülnek.

  • leharisrael 2012. május 24. csütörtök - 10:57 #

   Muzulmán országokra nem lehet és nem is szabad ráerőltetni a demokráciát. Az átlagember fogalmi szinten sincs tisztában a demokrácia mibenlétével. Beavatkozással csak azt lehet elérni, hogy a még szélsőségesebb vallási vezetők kaparintsák meg a hatalmat – ami szintén diktatórikus berendezkedést eredményez.
   Nem túl régen, csak érintőlegesen hallottam, hogy a talán Angliában élő szír ellenzéki csoport vezetője kért nemzetközi segítséget Asszad ellen. A vége az lett, hogy lemondott posztjáról, mert elvesztette a Szíriában élők bizalmát…
   Kadhafi kezéhez is sok vér tapadt, amíg kézre nem kerítették, de meggyőződésem, hogy Irán a líbiai vérengzést is felülmúlná.:((

 10. chiyori (@chiyori123) 2012. május 24. csütörtök - 19:56 #

  A közel-keleti, főleg a muszlim embereknek annyira különbözik az értékrendjük, hogy könyvekből, meg híreket olvasva biztosan nem fogom megismerni őket. Tapasztalatom meg elég gyér. Amikor a barátom egy arab gyrososhoz, itt Budapesten, annyi mindent kérdeztem volna a hapitól, de nem mertem, hátha nagyon mellélövök, és megsértem. Később kiderült, hogy a gyrosos félig iraki, az anyja magyar, és Irakból jöttek Magyarországra. Mikor a barátom kérdezte, hogy szeret-e itt lakni, kitérően annyit felelt, hogy valahol dolgozni kell. Az iraki háborúról is azt mondta, hogy megtámadták Irakot az olaj miatt, mert mindig az kell, ami a másé. Ezt olyan szomorúan mondta, hogy tökre megsajnáltam. Ő sem örült, hogy úgymond “felszabadították őket” Szaddám uralma alól. Mondjuk, amiket hallottam az iraki háborúról, nem is csodálom.

  • leharisrael 2012. május 25. péntek - 08:35 #

   Azt hiszem, abban egyet érthetünk, hogy a háború, mint olyan, nem leányálom!
   Ami az irakiakat illeti, nincs velük kapcsolatban tapasztalatom, viszont szírekkel dolgoztam együtt még Magyarországon.Szerencsére csak nagyon rövid ideig. Nagyon kellemetlenül viselkedtek emberileg, szakmai téren pedig mindent ócsároltak.
   Egy biztos, még itt is viszonylag sok időnek kellett eltelnie, amíg kiismertem a szokásaikat – pedig napi kapcsolatban voltam/vagyok velük.

 11. chiyori (@chiyori123) 2012. május 25. péntek - 12:10 #

  Nekem meg volt egy szír osztálytársam, de nem csíptük egymást. Az osztályba jól beilleszkedett, akkor még nem voltak olyan ellenérzések a muszlimokkal meg az arabokkal szemben. 2001 előtt volt még. Bár arra emlékszem, hogy valaki savval leöntötte az arcát. Nem lett komoly baja.

  • leharisrael 2012. május 25. péntek - 13:22 #

   Azt tapasztaltam, hogy Európa mindenféle “mássággal” szemben intoleráns. Lehet, hogy furcsán hangzik, de nálunk az egyes emberekkel szembeni ellenérzés közel sem olyan mérvű, mint azt a különböző híradások sugallják. A mindennapokban együtt élünk, egyikünk munkája kiegészül a másikéval. Talán jó példa, ha azt mondom, hogy a fogorvosom, aki egy nagyon vallásos ember, szájsebészetre egy jeruzsálemi arabhoz küldött, akiről az a véleménye, hogy a legjobb! Én pedig egy pillanatig sem éreztem kényelmetlenül magam (leszámítva a beavatkozást) azért, mert egy arab kotorászik a számban.:)

 12. chiyori (@chiyori123) 2012. május 25. péntek - 17:16 #

  Igazán örülök, hogy Jeruzsálemben működik az egymás mellett élés. Nálunk még magyar a magyarral sem él békében. Az emberek valóban nem nagyon szeretik az idegeneket, pláne ha nem keresztények. Vagy csak én látom így. Mármint hogy az európai identitást összekötik a kereszténységgel, amibe a bevándorló nem fér bele. Engem nagyon irritál, hogy az EU-nak ún. keresztény értékrendje van (pedig szerintem nem keresztény országok, hanem világiak). A szélsőjobboldali pártok is mintha egyre több országban erősödnének.

  • leharisrael 2012. május 27. vasárnap - 21:46 #

   Először is elnézést, hogy csak most válaszolok. Régebbi olvasóim már tudják, hogy szombaton nem vagyok gépközelben, most ráadásul még egy ünnepnap is hozzáadódott, ami nálam szintén net-mentes időszak.

   Mióta blogot vezetek, minden esetben megkaptam, hogy hazudok, amikor arról írtam, hogy a mindennapi életben nincs éles elhatárolódás az arab ás zsidó lakosság között. Pénteken találtam a videót, érdemes meghallgatni, hogyan látják ezt olyanok, akik kívülről jöttek.:)

   http://atv.hu/cikk/20120525_jeruzsalembol_uzent_a_comp

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: