Mit ér az “igazság”, ha fél…?!

18 ápr

Hozzászólás helyett, egy blog bejegyzéshez.

Eredeti szándékom szerint egy nagyobb lélegzetű, az európai antiszemitizmus fellángolásáról, annak Izrael-ellenességben transzformálódó megnyilvánulásáról akartam írni. A téma feldolgozásáról nem mondtam le, de rábukkantam fent jelzett bejegyzésre és az abban foglaltakra megpróbálok legalább “szőrmentében” reagálni.

A téma az antiszemitizmus, ami az elmúlt hetekben enyhén szólva is felborzolta a kedélyeket , de ami nem a NolBlog közösségében kezdődött és nem is egy magyarországi parlamenti párt képviselőjének felszólalásával. Ami az utolsó lökést adta, hogy egyáltalán a kérdéssel foglalkozzak, az a Tuoluose-i sorozat gyilkosság kapcsán az EU fő külügyére,  Asthon bárónő otromba kijelentése volt.

A magyar Országházban elhangzott beszédre úgy gondolom, kár szót vesztegetni. Egyenes beszéd, mely egy befolyásos párt véleményét tükrözi még akkor is, vagy még inkább annak ellenére is, hogy a felemlített vérvád egy 130 évvel ez előtt élt babonás hiedelemből fakad. Arra természetesen jó, hogy a megszólaló képviselőnél lényegesen iskolázatlanabb, a mai magyar viszonyok között a perifériának is a legszélére jutott réteg ne a belpolitika, a gazdaságpolitika milyenségében keresse életkörülményei romlásának okát, hanem az örök bűnbakban, a zsidókban.

Ezzel kapcsolatban két, számomra szomorú, tapasztalattal lettem gazdagabb. Egyiket egy a NolBlogon is publikáló bloggerina fogalmazta meg.

Posztjához írt véleményemet ide is bemásolom: Diplomáciai szinten ez a maximum, amit egy nagykövet megtehet. Ennél többért akár ki is utasíthatják az országból. De! Ahogy Avi már jelezte, Jeruzsálem nem hülye!!!
Ezek után emlékeztetnélek, hogy Toulouse-i gyilkosság után, Párisban spontán 20.000 ember vonult az utcára – az izraeli nagykövet és a külügyminisztérium közreműködése nélkül.
Pesten hányan tüntettek????”

A másik, ami erősen mellbevágott, az a magyarországi zsidó szervezetek hallgatása. Mert a MAZSIHISZ részéről megszólaló Feldmayer Péter nyilatkozatát az én fülem hallgatásnak fogja fel, mint ahogy az EMIH részéről feljelentést tevő Köves Slomó – aki pár hónapja még kifejezetten elutasította a feltételezést, miszerint Magyarországon újraéledt és egyre erősödik az antiszemitizmus – fellépését is inkább a két zsidó szervezet között fennálló rivalizálásnak, mint tényleges felháborodásnak érzékelem.

Günter Grass próza verse sem maradhat ki a felsorolásból. Őt nem minősítem, azt azonban kikérem magamnak, hogy Irán és Izrael között egyenlőségjelet tegyen.

Ugye kedves olvasó, a magyar társadalom – beleértve a hivatalos zsidó állásfoglalást is – Kertész Ákos ominózus írását egy emberként kérte ki magának? Sőt elhangzott pont Grass esetével kapcsolatban olyan vélemény is, mely szerint kettejük között semmi különbség nincs. És tényleg – nemük és életkoruk egyező. Életútjuk azonban már koránt sem. Abban az időben, amikor G.G. a Waffen SS katonájaként szolgálta hazáját, K.Á. üldözött zsidó a túlélésért harcolt. Amíg G.G. egyenlőségjelet tett Izrael és az őt a “föld színéről eltörölni” akaró, a “cionista rezsim” létjogosultságát kétségbe vonó Irán közé, addig K.Á. egyértelműen a magyar társadalom egy szegmensét illette bírálattal, akitől ezért nem a Nobel dijat javasolták megvonni, “csak” a Kossuth díját, akit ezért Budapest díszpolgári címétől fosztottak meg és nem mellékesen rákényszerült szülőföldjének elhagyására.

A már-már “városi legendává” duzzadt “igazságnak”, mely szerint Izrael ellopja a palesztinok vizét, még a fele sem igaz. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezen a területen rendkívül kevés és nehezen hozzáférhető vízkészlet található. Mint ahogy azt is csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Palesztin Hatóság évtizedes vízdíj fizetési hátralékban van.

Most pedig  térjünk a pár napja történt esetre, mely azóta már bejárta a világot, így vérmérsékletétől, pártállásától függően mindenki állást is foglalt az ügyben.

A hír röviden annyi, hogy egy izraeli katonatiszt puskatussal arcul ütött egy “békés, kerékpáros béke- aktivistát”. A világhálón keringő, alig két perces felvétel egy több, mint két órás akciónak ezt az egyetlen momentumát mutatja, amire máris kész a válasz: Ez az izraeli hadsereg!

Nem, ez nem az izraeli hadsereg! Ez az izraeli hadsereg egy tisztje, aki véleményem szerint ettől a ponttól kezdve nem alkalmas feladata ellátására, őt a hadsereg kötelékéből azonnal el kell távolítani. (A vezérkari főnök a tisztet parancsnoki posztjáról felmentette, két évig sem előléptetésben nem részesülhet, sem parancsnoki posztot nem tölthet be. Ezen kívül a katonai ügyészség vizsgálatot folytat annak megállapítására, hogy köztörvényes cselekményért bíróság elé állítható-e?)

Mi történt valójában?

Vessünk egy pillantást az előzményekre: Az elmúlt napokban arról is lehetett olvasni magyar nyelven, hogy Izrael megtagadta a beutazást több, már ismert arab-barát “békeaktivistától”. Ezek egy részére már az induló ország sem adott ki repülőjegyet, egy részük a Ben-Gurion repülőtérről lett visszautaztatva származási helyére.
A dán fiatalember, aki az izraeli rádióban Andreas-ként mutatkozott be, annak ellenére csúszott át az ellenőrzésen, hogy egy olyan szervezet tagja, mely nem pusztán arab-barát, de Izrael létjogosultságát is megkérdőjelezi. Beutazása valószínűleg azért volt lehetséges, mert nem a napokban érkezett csoporttal jött, hiszen már két hónapja az országban él egy ciszjordániai palesztinok lakta településen. Elmondása szerint a lehetséges maximális időt (3 hónap) is ki akarja használni. Ebből egyenesen következik, hogy főállású provokatőr, akit ezért fizetnek.
Nos, ennek a fiatalembernek a vezetésével, palesztin videósokkal megtámogatva, kerékpárosok egy csoportja lezárta a Jordán-völgyön átvezető egyetlen, kétsávos közlekedési főutat. Mintegy két órás vita és az útakadály megszüntetésére történt angol nyelvű felszólítás “eredménye”, hogy a tiszt elvesztette fejét.

Nem védem, mert ilyen cselekedetre nem ragadtathatja magát az, akinek parancsosztás a feladata. Az ő feladata az lett volna, hogy eredménytelen felszólítás után a rendőrség segítségét kéri.
Felteszem azonban a kérdést: Mi van akkor, ha csak egy hátizsákos turista Magyarországon, vagy, hogy stílusos legyek, Dániában akár katonai, akár rendőri felszólításnak nem tesz eleget?

Ami a kérdést illeti, hogy bírálható-e Izrael? Egyértelműen azt vallom, hogy igen! Annál is inkább, mert egyes körök számára bármilyen hihetetlenül is hangzik, Izraelben működik a demokrácia és nincs, nem volt olyan kormánya, talán egyetlen Kneszet képviselője sem az országnak, amelyiket az állampolgárok részéről ne érné/érte volna kifejezetten súlyos bírálat.

Egyre azonban felhívnám a figyelmet. Különbséget kell tudni tenni egy ország politikájának jogos bírálata és a nyugati – köztük a magyar – közéletben, sajtóban elhangzó, néha burkoltan, de egyre inkább direkt módon, nagy nyilvánosság előtt történő antiszemita kijelentések között – melyek az esetek többségében olyan csoport tagjaitól származnak, akik Izrael állam létezéshez való jogát is megkérdőjelezik.

Végezetül ismét felteszem a kérdést: Mit ér az ‘igazság”, ha fél…?!

2012. április 18.

Reklámok

24 hozzászólás to “Mit ér az “igazság”, ha fél…?!”

 1. Eva Mihály Amichay 2012. április 18. szerda - 18:47 #

  Nagyon köszönöm, hogy megírtad mindezt. Nekem mostanában kevesebb az időm, de nagyon bosszantott az egész ügy. Helyesen provokatőröknek kellene nevezni ezeket a figurákat. Többnyire nyomorult, magukkal mit kezdeni nem tudó, elkényeztetett “gyerekek”, akik azért utaznak jó messze a hazájuktól balhézni, mert egyébként semmire sem alkalmasak.

  • leharisrael 2012. április 18. szerda - 19:53 #

   EMA, egyszer már meg kellett írni. Az ünnepek miatt nekem sem volt időm, így viszont még egy adalékkal bővült a lista.

 2. maxval bircaman 2012. április 18. szerda - 19:04 #

  Jó a cikked, tetszik. Bár közvetlenül nem válasz Historikus cikkére, amire a első sorban utalsz. Ő ugyanis az oknélküli antiszemitizásról írt alapvetően a cikkében..

  • leharisrael 2012. április 18. szerda - 19:55 #

   Max, nem is kifejezetten válasznak szántam. Ahogy látod, egyes állításokat ragadtam csak ki, de kommentnek így is hosszúnak tartottam. Mindjárt teszem fel a NolBlogra is.

 3. Peragovics Ferenc 2012. április 18. szerda - 21:46 #

  Informatív számomra a bejegyzés, különösen ami az izraeli hadsereg tisztje és a dán fiatalember közötti affér körülményeiről szól.

  Néhány dologban viszont polemizálnék.
  A parlamenti zsidózás egybevetése a toulouse-i terrorral egy kicsit, legalábbis ha jól olvasom, megtévesztő. Ott valóban egy borzalmas terrorakcióról volt szó, Pesten egy tűrhetetlen verbális agresszióról. A párizsi elemi felháborodás hogy úgy mondjam erősebb motívumból fakadt. Pesten, ha késve is, mert a katolikus egyház általában kullog az események után, de mégiscsak megszólalt Erdő Péter esztergomi érsek. Rövid, de hatásos beszédet mondott a hétvégi Élet Menetén. A rendszerváltás utáni Magyarországon senki még ilyen világosan és erélyesen nem mondta ki a püspöki karból, hogy az antiszemitizmus összeférhetetlen a kereszténységgel. Erdő megtette, ez fontos dolog, kár lenne erről megfeledkezni.

  Kertész Ákost lehet védeni, sajnálni, én szigorúbb vagyok hozzá: ostobaságokat írt. Ami utána következett, a díj megvonása, a fenyegetések, bántalmazások természetesen elfogadhatatlanok, de ő is hibázott, méghozzá súlyosan. Tessék kinyitni az interneten az amerikai Népszavát és beleolvasni pl. Bartus László cikkeibe. Ugyanolyan gyűlölködők, mint Csurka volt, meg a többi vérbő antiszemita. Zsák a foltját…

  G. Grassnak is kár volt persze megszólalnia, az írók egyébként is tök fölöslegesen ártják bele magukat a politikába. Aki azonban olvasta műveit, tudhatja hol helyezkedik el az életmű. Hány éves volt, amikor szolgált a Waffen SS-ben? Tán 18 sem? Egy megtévesztett, alig felnőtt fiatalember, aki szinte egész addigi tudatos életét a náci korszakban élte le. Egy icipicit megbocsátóbb lennék ezzel a ténnyel…

  • leharisrael 2012. április 19. csütörtök - 08:57 #

   1. Nem vetettem volna egybe a két esetet, ha nincs az izraeli nagykövet bírálata, amiről ma is úgy gondolom, hogy mint diplomata, ennél élesebben nem fogalmazhat. Erre fel a kérdés, hogy vajon saját erőből, Pesten, történt-e valamiféle tiltakozás?
   2. Nem védem Kertész Ákost már csak azért sem, mert nem hinném, hogy rászorul a védelmemre.
   Párhuzamot állítottam két azonos korú, azonos nemű és azonos hivatású ember megnyilatkozása között.
   Furcsa volt olvasni a G.G. igazsága melletti kiállást, annak szinte maradéktalan helyeslését úgy, hogy nemrég küldték máglyára Kertész Ákost. Pedig ha elfogulatlanul nézem, semmi más különbséget nem látok, “csak” annyit, hogy egyik Izrael ellen fakadt ki, a másik Mo. egy bizonyos rétegének mentalitását tűzte tollára.

   Ha megengedőek vagyunk és G.G. fiatal korát mentő körülményként kezeljük, akkor legyünk legalább ennyire megengedőek és ugyan így kezeljük mentő körülményként K.Á. esetében az általa átélteket.

   Bartus Lászlót kivételes képességű, nagy tudással, áttekintő képességgel rendelkező újságírónak tartom. Az vitathatatlan, hogy néha túllő a célon és élesen fogalmaz. Én ezt annak tudom be, hogy erős szálak kötik Magyarországhoz és érte haragszik, nem ellene.

   • Chiyori (@chiyori123) 2012. április 20. péntek - 02:15 #

    Kedves Lehar!
    Szerintem szegény Kertész Ákos jól tette, hogy elmenekült ebből az országból, valami normálisabb helyre, mert itt egyre kevesebb a normálisan gondolkodó ember. Egyre erősödik az antiszemitizmus, menő a fiatalok körében a Jobbik, az internetes fórumokon is olyan kommenteket olvasok, hogy égnek áll a hajam, pl. Horthy meg Hitler dicsőítés stb. Nem is tudom, hová süllyedt ez az ország, hogy a Parlamentben valaki a tiszaeszlári vérvádat emlegeti. Istenem, miket gondolhatnak, rólunk magyarokról külföldön! Kezdem szégyellni, hogy magyar vagyok.

   • leharisrael 2012. április 20. péntek - 14:03 #

    Bocsánat, de nem szégyellni kell, hogy valaki magyarnak született – ez véletlen és független tőlünk. Tenni kell ellene – de kívülről úgy látom, kevesen vannak, akiket ez ténylegesen zavar. A többségnek pont a jobbikra van igénye.:(((

   • maxval bircaman 2012. április 20. péntek - 16:48 #

    lehar:

    “Bocsánat, de nem szégyellni kell, hogy valaki magyarnak született – ez véletlen és független tőlünk. Tenni kell ellene – de kívülről úgy látom, kevesen vannak, akiket ez ténylegesen zavar. A többségnek pont a jobbikra van igénye”

    Azt hiszem, ez azért így túlzás.

    Először is bevezetőnek magamról, mert ez releváns. Sok tekintetben, azt hiszem, hasonló helyzetben vagyok én is, mint te. Magyarországon születtem és magyar az anyanyelvem, de vérségileg (etnikailag) kevés közöm van a magyarokhoz. Ráadádul az zsidókhoz képest még az a hátrányom is van, hogy nekem már a nevemről látszik, hogy idegen vagyok, míg az átlag zsidónak Magyarországon tök magyar neve van. Viszont gyerekként én magyarnak éreztem magamat, más eszemben sem volt, ez volt a természetes, csak aztán rá kellett jönnöm, hogy érezhetem én magamat bárminek, az átlagmagyarnak én akkor is idegen leszek, ha befestem magamat a magyar zászló színeire. Azóta már én sem mondom magamat magyarnak – tiszta helyzet… Szóval a kirekesztés sajnos minden kisebbséget érint Magyarországon, nem csak a zsidókat. Persze nyilvánvaló, hogy vannak fokozatok, minket pl. senki sem akart kiirtani, “csak” lenéznek minket.

    Még teljesen jóindulatú emberek is simán kijelentik, hogy nekem X témáról nem lehet véleményem, hiszen nem érezhetem át, mert ennek átérzéséhez magyarnak kell lenni. Múltkor egy liberális, a rasszizmust és idegenellenességet mélyen elutasító ember mondta nekem azt teljesen őszintén egy vitában, hogy érthető, hogy nekem “nem fáj” Trianon, hisz nem magyar a vérem, így nem érezhetem… ezt teljesen komolyan mondta, sértés szándéka nélkül, egyszerű ténymegállapításként kb. mintha azt mondta volna, hogy “a labda kerek”.

    Azaz átérzem ezt az egész helyzetet tökéletesen.

    Ennek ellenére nem hiszem, hogy a többségnek a Jobbik kellene. Saját megfigyeléseim alapján a magyarok kb. fele szenved valamilyen fokú nacionalista, idegenellenes nézetekben. A másik felük egyáltalán nem ilyen. S a “rossz fél” sem homogén. Én azt mondanám, hogy “csak” 20-25 % lehet az, aki tényleg vevő a “szélsőjobb” szövegre. Persze, ez nem kevés, de azért mégsem a többség.

   • leharisrael 2012. április 20. péntek - 17:06 #

    Köszönöm a pontosítást. Ezek szerint a “csak” 20-25% annyira hangos, hogy többnek érzékelem.
    Egyébként, az évek számát tekintve, én nálad tovább éreztem magam magyarnak.:) Igaz, hogy ez azonnal elmúlt, amint a Ben-Gurionon landolt velem a gép és nem tudom, észre vetted-e, egyetlen egyszer sem írtam, hogy “haza” megyek látogatóba. Ma már turistaként sem.
    Ennek ellenére, ami érték volt számomra – építészet, irodalom, zene, anyanyelv… azt őrzöm és tovább is adom az unokáknak. Na, ez utóbbit csak a legnagyobbnak sikerült elsajátítania, de ő 4 éves koráig nem járt közösségbe és kifejezetten élvezte, hogy olyan nyelven beszélünk, amit a többiek nem értenek. (Ebben azért tévedett – mindig akadt, aki értette.)

    Még egyszer: Legyen igazad a százalékot illetően, mert sem az országnak, sem lakóinak nem kívánok semmi rosszat.:))

   • maxval bircaman 2012. április 20. péntek - 17:35 #

    Na igen, nálam ez hasonló: a magyar nyelv az egyetlen magyar dolog, mellyel “érzelmi” kapcsolatom van. Mind a két gyerekem tökéletesen beszél magyarul, nulla akcentussal. A nagyobbik gyereknek még a szókincse is tökéletes, a kisebbik ebben rosszabbul áll, néha keresi a szavakat. Eleve mi úgy csináltuk, úgy értük ezt el, hogy én SOHA nem szóltam egyik gyerekhez sem más nyelven, mint magyarul. Így megszokták, hogy velem másképp nem lehet beszélni.

    A nagyobbik fiam persze 5 éves korában megpróbált kibújni ez alól. Odajött egyszer és azt mondta: “apa, beszéljünk ezentúl bolgárul, úgy könnyebb”. Én meg mondtam: “nem lehet, nekem nagyon nehéz a bolgár, s nagyon nehezen beszélem”, persze ez nem igaz, mert majdnem anyanyelvi szinten tudok bolgárul, de ezt tudtam éppen kitalálni. Persze a gyerek észbe kapott “de hiszen, mindenki mással beszélsz bolgárul, miért csak velem nem akarsz?”. Erre azt mondtam “kénytelen vagyok, mert ők nem tudnak magyarul, de nagyon nehéz nekem, te viszont két nyelvet is tudsz, így veled nyugodtan beszélehetek”. Ezt el is fogadta, s tovább sosem próbálkozott. Most 23 éves, s annyira megszokta ezt, hogy pl. ha társaságban is vagyunk, hozzám akkor is magyarul beszél, ha mindenki más csak bolgárul tud, majd a többieknek lefordítja, miközben a társaság többi tagjával mindketten egyébként bolgárul beszélünk. S vicces, hogy többször hallom őket, hogy a két testvér egymás között magyarul beszél, hogy a többiek nem értsék őket.

    Ami pedig a százalékokat illeti. Azért tűnik többnek, mert az interneten valóban több. Ennek oka, hogy az legfiatalabbak között nagyobb ez a százelék, s köztük az internethasználat meg majdnem 100 %-os, míg az idősebbek között talán 25-30 % lehet a rendszeres netező.

   • leharisrael 2012. április 20. péntek - 17:43 #

    Aranyos történet.:))

 4. Jimbo 2012. április 19. csütörtök - 00:36 #

  Ismét egy jő írás. Köszönjük Lehar :)
  Én sem értem, hogy itt Magyarországon miért nem tüntetünk az antiszemita megnyilvánulások ellen…Az Élet menete erre nem elég..
  Szükség lenne spontán megmozdulásokra…
  A másik, hogy egyenlőséget tenni Izrael és Irán közé, szerintem is képtelenség…
  Iránban Youcef Nadarkhani keresztény lelkészt halálra ítélték “hitehagyásért” (elárulta a muszlim hitet, annak ellenére, hogy soha sem gyakorolta).
  A feleségét is börtönbe zárták, a gyerekeiket elvették tőlük.
  Hol van ilyenkor a sok aktivista, az EU és a kedves Lady Ashton…?
  Ilyen Izraelben nem szokott előfordulni, még is mindig Izrael van terítéken.
  Az aktivisták ellátogathatnának Szíriába, Libanonba, Törökországba, sőt Iránba is.
  Ott is van bőven tüntetni való. De nem mennek, vajon miért…?

  • leharisrael 2012. április 19. csütörtök - 09:00 #

   Itt is megismétlem, amit egy másik helyen már leírtam: Izrael jószerivel már a mellékhelyiséget is csak “békeaktivisták” sorfala között látogathatja, akik a végtermék analizálásából is azt a következtetést vonják le, hogy rabolt palesztin földet tartalmaz.:))

 5. csibacsi 2012. április 19. csütörtök - 13:47 #

  Akkor ezt a vegtermeket engedjuk at a palesztinoknak.

  • leharisrael 2012. április 19. csütörtök - 16:54 #

   :)) Erre nem gondoltam, mikor a hasonlattal éltem.

 6. Jimbo 2012. április 19. csütörtök - 17:13 #

  Lehar, mi a véleménye az izraelieknek Shlomo Sand-ről? A magyar nyilas banda imádattal falja a könyvét. Én nem tudtam rávenni magam, hogy megvegyem és elolvassam…
  Egy izraeli barátom csak annyit mondott rá, hogy az izraeliek között is vannak hülyék.
  Ez az ember tényleg a Tel Avivi Egyetemen tanít? És Komolyan gondolja azt a baromságot amit írt…?

  • leharisrael 2012. április 19. csütörtök - 18:47 #

   Nem csak a magyar nyilas banda, a világon mindenütt nagy sikere van Izrael-ellenes körökben.
   Hogy itt mi a vélemény róla? Nem jegyzik, soha, senki nem vette komolyan. Legjobb tudomásom szerint már nincs az egyetemen, arról sincs tudomásom, hogy a kurzusát tömegesen látogatták volna.
   Tudod, ez egy demokratikus ország, itt mindenkinek demokratikus joga hülyének lenni. A baromságait pedig komolyan gondolja.

 7. Chiyori (@chiyori123) 2012. április 19. csütörtök - 20:17 #

  Hahner Péter 100 történelmi tévhit című könyvében a tévhitek közé sorolja, hogy az ókori felkelések leverése után a zsidóság szétvándorolt Európába. Éppen Shlomo Sandra hivatkozik a könyvben. Úgy látszik, ő komolyan veszi izraeli kollégáját. Vajon miért?

  • leharisrael 2012. április 20. péntek - 14:00 #

   Nem tudom, ezt talán tőle kéne megkérdezni.
   Amit tudok, az az, hogy amennyiben én azt állítom, hogy a kertemben egyik napról a másikra piros színt öltött a fű – mindaddig hülyének néznek, amíg ezt nem bizonyítom.
   Sand próbálta, de nem tudta.

 8. leharisrael 2012. április 20. péntek - 14:13 #

  Peragovics Ferenc
  pera-graner.blogspot.com x
  peragovics.f@gmail.com
  84.3.146.231

  Sajnálom, hogy kommentjét nem tudom megjelentetni, de mivel ez a blog nem az “énblogok” kategóriájába tartozik és mivel említett személyt csak az írásain keresztül ismerem – nem tartom célszerűnek a “kibeszélését” ezen a fórumon.

  G.G. és K.Á. írásával kapcsolatos nézetemet továbbra is fenntartom – azt hiszem álláspontunk több napos beszélgetés után sem fog közelíteni.

  G.G. melletti kiállást pedig általánosságban értettem, nem az ön hozzászólására reagáltam.

 9. Peragovics Ferenc 2012. április 20. péntek - 21:52 #

  Ez így nem fair.
  Szemezget tőlem, és reagál rám, miközben nem engedi át a hozzászólásomat. Azt hittem komolyan gondolja ezt a mondatot:

  A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

  • leharisrael 2012. április 22. vasárnap - 08:13 #

   Sajnálom! Megtehettem volna, hogy szó nélkül hagyom hozzászólását – ez, az esetek túlnyomó többségében nem szokásom. Megtehettem volna, hogy megszerkesztem a hozzászólást (kihagyva belőle a harmadik személyt ért bírálatot) – ezzel a lehetőséggel nem éltem és nem élek a jövőben sem. “A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!” – továbbra is komoly, de kizárólag az írásaim tartalmára vonatkozik.
   Az Ön által a tárgyalt témához fűzött, de azzal nem szorosan összefüggő megjegyzés más látogatót sért. Ehhez nem vagyok partner. Jelzem, hogy a NolBlog-on megjelent írásaim kommentjei közül is “kigyomlálom” a hasonlókat.
   Megértését köszönöm és továbbra is várom konstruktív észrevételeit.

 10. dani 2012. április 26. csütörtök - 17:40 #

  Szia!
  A vérvádas részhez:
  http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200702/vervadbotrany

  “Arra természetesen jó, hogy a megszólaló képviselőnél lényegesen iskolázatlanabb, a mai magyar viszonyok között a perifériának is a legszélére jutott réteg ne a belpolitika, a gazdaságpolitika milyenségében keresse életkörülményei romlásának okát, hanem az örök bűnbakban, a zsidókban.”

  http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/01/30/a-jobbik-nyugatabbra-szelsobaloldali-part-lenne/

  “Szavazói a közhiedelemmel ellentétben iskolázottak, jómódúak és köztük található a legtöbb ateista.”

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: