Terror havi fizetésért

2 Sze

Betlehem kerületben, a “haza fáján” 73 Izraelben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt fogoly felfüggesztett képe látható. Ők azok, akik több száz izraeli haláláért és sebesüléséért felelősek.

Ez év áprilisában a “fát” ünnepélyes keretek között egy üvegszekrényben helyezték el. Az ünnepségen részt vett a Palesztin Hatóság foglyokért felelős minisztere, Isza Kraka és Betlehem kerület kormányzója, Abed el-Ptah Hami.

A Palesztin Hatóság azon kívül, hogy emléknapot tart a foglyok tiszteletére, egyéb módon is kifejezi a velük való szolidaritást, ugyanis az elítéltek rendszeres havi fizetést kapnak, mint a Palesztin Hatóság dolgozói. A bérfizetés természetesen a rövidebb időtartamra rabosított palesztint is megilleti. A havi illetményt egyenesen az elítélt családjának folyósítják, aminek összege többszöröse az átlagkeresetnek és a büntetési évek számával arányosan emelkedik. A megbecsülést példázza, hogy Gilád Shalit elrablásának ötödik évfordulóján minden rab fizetését visszamenőlegesen felemelték.

A terroristát klasszisokkal magasabbra értékelik, mint a köztörvényes bűnözőt.
Nem vicc!  A Palesztin Hatóság szemében a terrorista többet ér, mint az autótolvaj. Ez derül ki a 2004/19. számú jogszabály 1. pontjából, mely  kimondja, hogy az a palesztin autótolvaj,  (sok van) aki izraeli börtönben ül, nem kap fizetést, ellenben az a  Fatah v. Hamasz tag, aki terrorcselekményben vett részt,  kiemelt bérezésben részesül.
A Palesztin Hatóság jogszabályban rögzített álláspontja szerint fizetés mindenkinek jár, “aki a megszállás ellen kifejtett tevékenysége miatt a megszállók börtönében tölti szabadságvesztését”.

Abdallah Barguti-t 2004-ben ítélték 67-szeres életfogytiglani börtönbüntetésre, mivel bebizonyosodott, hogy 66 izraeli állampolgár haláláért felelős. Nevéhez fűződnek a jeruzsálemi Sbarro étteremben, a Moment kávézóban és a Ben Jehudán elkövetett robbantások.

Moment kávézó a robbantás után

Családjának a Palesztin Hatóság havonta 4.000 shekelt utal át. (A Palesztin Hatóság dolgozóinak átlag fizetése 2.882 shekel).
Barguti fizetése három év múlva 50%-kal fog emelkedni, ami még akkor is többszöröse lesz a közalkalmazotti fizetésnek, ha az időközben szintén emelik.

Hasszán  Szalameh, akit 1996-ban 38 -szoros életfogytiglanra ítéltek, a büntetésben töltött évek száma miatt már ma is a 6.000 shekeles bérkategóriába tartozik. Ő a felelőse két jeruzsálemi és egy, az ashdodi csomópontban végrehajtott autóbusz robbantásnak. A három merényletben összesen 46 izraeli állampolgár vesztette életét, a sérültek száma elérte a 100-at. Szalameh jövőre – amikor 16 év börtönélet lesz mögötte – megszerzi a jogot újabb 1.000 shekel kiegészítésre.

Jahia Szanwar a Hamasz biztonsági erőinek megszervezője életfogytiglani büntetéséből 24 év telt el.  Ezen idő alatt akadémiai fokozatot szerzett arab nyelvészetből és zsidó történelemből. Családja minden hónapban 8.000 shekelt kap. Ez az összeg jövőre 10.000 shekelre emelkedik.

A havi fizetésen kívül a foglyok egyéb kedvezményeihez tartozik, hogy  fedezik az egyetemi tanulmányaikat.
Annak a fogolynak, akit kevesebb, mint 20 évre ítéltek és legalább 5 évet már letöltött, a gyermekei az egyetemi tandíjból 80% kedvezményt kapnak. A szabadult foglyoknak nem kell egészségbiztosítást fizetniük, ezen felül minden hónapban 400 shekel “ruhapénzt” vehetnek fel a Palesztin Hatóságtól. Ezen túlmenően a foglyok felesége (nem egy esetben feleségei) és gyermekei is jogosultak különféle kedvezményekre.
A bevezetőben leírt tisztelgő  ünnepség zajlott le Hebronban is, 140 életfogytiglanra ítélt arcképe előtt.

Izraeli börtönökben jelenleg valamivel több, mint 6.000-en töltik büntetésüket terror cselekmények elkövetése miatt.


Palesztin nők elítélt családtagjaik szabadon bocsátásáért tüntetnek Gilád Shalitért cserébe. (A követelési arány 1:1000)

Végül néhány adat május hónapról:

Az öngyilkos merénylők családjai ebben a hónapban 26 millió shekel nyugdíjat kaptak, ez a Palesztin Hatóság által kifizetett fizetések 3.64%-a.
Az elítélt foglyok fizetése ebben a hónapban 17.5 millió shekelt tett ki, az összfizetések 2.43%-át.

A Palesztin Hatóság dolgozóinak fizetését az EU, az USA és magánadományozók fedezik!!!

Képek forrása: Google képkereső

2011. szeptember 2.

11 hozzászólás to “Terror havi fizetésért”

 1. Jimbo 2011. szeptember 4. vasárnap - 13:00 #

  Ez felháborító…így az EU szponzorálja a terrorizmust…nem mondhatják, hogy nem tudják mire költik az általuk adott pénzt…

 2. Avi 2011. szeptember 4. vasárnap - 16:18 #

  Jimbo!
  Nyílt titok ez. Az csak duma, hogy elítélik a terroristákat, alig várják, hogy végezzenek Izraellel. Egy probléma kipipálva.
  ” Betlehem kerületben, a “haza fáján” 73 Izraelben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt fogoly felfüggesztett képe látható. ”
  Na ez a fő gond, hogy csak a képeik és nem ők vannak felfüggesztve.

 3. Jimbo 2011. szeptember 5. hétfő - 14:50 #

  Arra várhatnak, hogy végezzenek Izraellel. Erre nem fog sor kerülni.
  Abba viszont nem gondolnak bele, hogy ők is sorra kerülnek majd. Izrael az egyetlen igazi barátjuk a Közel-Keleten, ennek ellenére elég sokszor ocsmány módom bánnak vele…

 4. leharisrael 2011. szeptember 5. hétfő - 19:44 #

  Kedves Jimbó és Avi!

  Egy régebbi bejegyzésemben, Izrael megalakulásáról írva azt találtam mondani, hogy (most csak emlékezetből) Európa csak azért szavazott mellettünk, hogy jó messzire kerüljünk, mjad ölbetett kézzel figyelte az eseményeket. Az eltelt időszakban pedig egymás után éri a meglepetés azért, hogy nem csak fennmaradtunk, de fejlődünk…

  Erre egy régi olvasóm sértődöttségében szemétnek nevezte az írást.

  Hát ennyit a párbeszédetekhez.:))

 5. Ahava 2011. szeptember 6. kedd - 11:47 #

  Kedves Lehár,
  elgondolkodtató a véleményed és nagyon sok igazságtartalma van. De azért mosolyra is fakaszt… :) Bizony, valahogy így van :))) Hisz virágzik a sivatag !
  Azért bölcsebb inkább elgondolkodni azon, hogy vajon Ki ellen is harcol az, aki a zsidóságot próbálja félresöpörni a történelem színpadáról. Félelmetes dolgot művel.

  • leharisrael 2011. szeptember 7. szerda - 18:35 #

   Ahava,

   nem megy ki a fejemből az a gondolat, hogy egyrészt Európa így megszabadult attól a tehertől, amit a háború utáni kényszerű ujjáépítés tetejébe még az ellátatlan, nagyrészt beteg, magukra maradt, mindenüktől megfosztott zsidók jelentettek volna az adott országra. És ezt látom igazolva azzal is, hogy a terület felosztása után senki, az ENSZ sem hatott oda, hogy kijelölt határokkal két állam jöjjön létre. Ráadásul az elszenvedett háborúink során is csak ’67-ben kaptunk némi segítséget az USA-tól
   Mindezek után, ha megmutatjuk, – nem kezdeményezve, csak válaszként – hogy mit tudunk, rendszeresen önmérsékletre intenek.

 6. aser 2011. szeptember 7. szerda - 11:37 #

  A Palesztin Autonómia Hatóság az alábbi Államoktól kap pénzeket.Ugyanis saját bevétele nincs:
  500-1000 millió dollár/év
  EU:40%
  USA:30%
  Japán 20%
  Izraeli:10%
  További adományokat kapnak az arab olajállamoktól.
  Általában a megigértek felét szokták folyósitani.De ez is több százmillió dollár/év.
  De,hogy egyik nyugati adományozó sem ellenőrzi,hogy a segélyek a terroristák részére mennek?
  És ezzel a terrort támogatják?
  Szerintem többet kellene foglalkozni az Arab Liga terror támogató Államaival is.
  Katart már sikerült leleplezni az Izraeli Külügyminisztériumnak.
  De a fő terrort támogatót,Izrael szomszédját Szaud-Arábiát,még nem!

  • leharisrael 2011. szeptember 7. szerda - 18:46 #

   Aser,

   köszönöm a számszerű adatokat.
   Azt hiszem félreértettél, ugyanis nem látok én semmi kivetnivalót abban, ha egyik arab támogatja a másikat. Még a Nyugat nyújtotta segélyekben sem. Amiben kivetnivalót látok az az, hogy nem ellenőrizték a pénz útját, ezzel tápot adtak olyan valótlan híreszteléseknek, miszerint Gázában elviselhetetlen a nyomor (természetesen erről Izrael tehet). Olyan hamis felvételek keringenek az interneten, ahol csak romok láthatók. A romok – melyek a sajtó és a turisták kedvéért konzerválódtak – mögötti építkezést, a luxus pihenőházakat, a gázai piac élelmiszer kínálatát miért nem veszik észre a jogvédők?

 7. Ahava 2011. szeptember 7. szerda - 17:41 #

  Aser,
  miből gondolod, hogy Szaúd-Arábiának érdeke volna támogatni a terroristákat ?
  Nem tartom logikusnak, de várom a válaszod :)

 8. miertcion 2011. szeptember 21. szerda - 21:59 #

  “A Palesztin Hatóság dolgozóinak fizetését az EU, az USA és magánadományozók fedezik!!!”

  No meg az izraeli adófizető, ugyanis a beszedett áfa, vámok, jövedéki adók stb arányos részét átutalják ezeknek a patkányoknak.

  • leharisrael 2011. szeptember 21. szerda - 22:15 #

   Végül is ez jog szerint jár nekik. Néhány esetre emlékszem, amikor nem utaltunk időben – pár óra alatt az egész világ tudta, hogy éhen fognak halni.:)

A negatív vélemény is vélemény, de ügyeljünk a hangnemre!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: